Resultaten worden geladen

Rondreis Bosnië en Herzegovina

Ga op reis met Sawadee en ontdek Bosnië en Herzegovina. De Bosnische oorlog duurde 3 jaar lang en eindigde in 1995. Sinds het einde van de oorlog is het land bezig met heropbouw en is het een steeds populairdere bestemming voor toeristen. Tijdens de rondreis bezoek je afwisselend boeiende steden en bergdorpjes. Gedurende de wandelingen maak je te voet kennis met de adembenemede natuur. Je beklimt de hoogste bergtoppen en kunt genieten van prachtig uitzicht. 

Kravica Watervallen 

De Kravica Watervallen zijn allemaal kleine watervalletjes bij elkaar en monden uit in de Trebižat rivier. De perfecte plek om een verfrissende duik te nemen en helemaal te ontspannen. De natuur in de omgeving van de watervallen is adembenemend mooi en ongerept.   

Sarajevo 

Sarajevo is de hoofdstad en grootste stad van Bosnië en Herzegovina. In de stad zijn zowel oude als nieuwe invloeden zichtbaar. Er zijn veel leuke restaurantjes, uitgaansgelegenheden en cafés. Een trekpleister in de stad is de wijk Baščaršija. Deze wijk is het culturele en historische hart van de stad. Als je in Baščaršija bent is de Gazi Husrev-Bergmoskee zeker het bezoeken waard. Deze 16e -eeuwse moskee is de grootste en oudste van Bosnië en Herzegovina. Het Sarajevo Tunnel museum ook een aanrader. Deze tunnel is in ruim 4 maanden gegraven tijdens de Bosnische burgeroorlog. Hij had een lengte van 760 meter, was 1,60 meter hoog en. 1,2 meter breed. 

Ontdek de natuur van Bosnië en Herzegovina 

In het noordelijke gebied van Bosnië en Herzegovina liggen veel heuvels en bossen en is er een landklimaat. Het midden van het land kenmerkt zich net zoals het zuidelijke gebied met veel bergen. Hier is een mediterraan klimaat. Een groot gedeelte van Bosnië en Herzegovina bevindt zich in de Dinarisch Alpen. De Dinarische Alpen bestaan uit karst en kalksteen, waarin veel grotten zijn uitgesleten.

Naar boven