Resultaten worden geladen

Rondreis China

Een rondreis door China betekent kennismaken met één van de grootste en drukste landen ter wereld. In het bruisende Beijing, ook wel Peking genoemd, kijk je je ogen uit naar enerzijds de gigantische gebouwen en anderzijds de indrukwekkende tempels. Naast de cultuur van China is er qua natuur ook veel te ontdekken. Wat dacht je van het Karstgebergte in de buurt van Yangshuo of de Himalaya in het westen.

China is natuurlijk ook bekend om het Plein van de Hemelse Vrede. Wandel over het plein dat vooral bekend is vanwege de protesten in 1989. Praten over zulke gebeurtenissen, is echter nog steeds een taboe in China. Direct naast het Plein van de Hemelse Vrede ligt de Verboden Stad. Ook dit is zeker een bezoekje waard tijdens je groepsreis.

Ondanks de roerige geschiedenis, speelt China tegenwoordig een belangrijke rol in de wereldpolitiek en op economisch vlak. Ben je nieuwsgierig wat China nog meer te bieden heeft? China is een perfect land om te ontdekken tijdens geen groepsreis.

Wandelen over de Chinese Muur

Een rondreis naar China is niet compleet zonder een bezoek aan de Chinese Muur. Dit indrukwekkende bouwwerk, dat als een draak over de groene heuvels kronkelt, is erg oud. Het oudste deel van de muur dateert maar liefst van de zevende eeuw v. Chr. Deze muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandige volkeren en is maar liefst 6.000 kilometer lang. Je kunt de enorme uitgestrektheid van de muur het beste in je opnemen tijdens een wandeling over een gedeelte van de muur. Onderweg kom je vele uitkijktorens tegen en word je beloond met fantastische uitzichten over de omliggende bergen. Zoals politicus Mao Zedong zei: hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man.

Aanschouw het Terracotta Leger in Xi'An

Naast dat het een groot land is heeft China ook een rijke geschiedenis. Nog steeds worden er sporen van deze geschiedenis terug gevonden. Zo vonden 2 boeren in de buurt van Xi'an in 1974 een 2000 jaar oud terracotta leger toen zij een put aan het uitgraven waren. Dit leger van steen kun je nu bezoeken zelf ervaren. Boek je een groepsreis naar China, dan is een bezoekje aan dit leger een absolute must!

Bekijk onze reizen naar China per reissoort:

Naar boven