Er zijn 4 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Bolivia en Chili Maanlandschappen en sterren kijken
  • Spectaculaire meerdaagse tour over de Altiplano van Uyuni naar San Pedro de Atacama
  • Reizen door een uniek, zeer authentiek en ongerept deel van Bolivia
  • Een bezoek aan het museum van Che Guevara in Valle Grande
  Avontuur-Plus
  21 dagen
  vanaf € 3.249,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Argentinië, Bolivia en Peru De ruige hoogvlaktes van de Andes
  • Excursie naar Machu Picchu incl. entree, transport en overnachting (twv ± € 200,-)
  • Mogelijkheid om unieke Takesi trail door de Andes en jungle van Bolivia te lopen
  • Drie binnenlandse vluchten om lange reisdagen te voorkomen

  Gegarandeerd vertrek op:
  13 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  28 dagen
  vanaf € 3.599,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  13 sep - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis met Dragoman door Peru en Bolivia Op overland-avontuur van Lima naar La Paz
  • Op overland-avontuur in een internationale groep
  • Bezoek Machu Picchu incl. entree en Engelssprekende gids
  • Verblijf in Copacabana aan het Titicaca meer
  Avontuur-Plus
  22 dagen
  vanaf € 1.655,- excl. vlucht en Kitty
 • Groepsrondreis met Dragoman door Bolivia en Argentinië Op overland-avontuur van La Paz naar Santiago
  • Op overland-avontuur in een internationale groep
  • Verblijf 2 nachten in de hoog gelegen hoofdstad van Bolivia: La Paz
  • Per jeep over de zoutvlaktes van Salar de Uyuni
  Avontuur-Plus
  21 dagen
  vanaf € 1.315,- excl. vlucht en Kitty
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Rondreis Bolivia

Een rondreis door Bolivia neemt je mee op reis in dit kleurvolle Zuid-Amerikaanse land. De inwoners creëren de prachtigste kleurrijke textielen en keramiek van zeer hoge kwaliteit. In de steden is nog veel terug te zien van het koloniale tijdperk: rijkversierde gebouwen en kerken in gezellige straatjes. Bolivia heeft bovendien een diverse flora en fauna. Mensen met een avontuurlijke instelling maken in Bolivia de reis van hun leven!

Reizen door afwisselende landschappen

Bolivia heeft een prachtige natuur om te verkennen tijdens je rondreis. Het landschap bestaat vooral uit heuvels en gebergten. Door de grote hoogteverschillen zijn er een aantal klimaatzones in Bolivia. Als je gaat rondreizen door Bolivia kun je ze allemaal bewonderen. In het oosten ligt het Amazonegebied met zijn regenwoud en rivieren. Hier is het tropisch warm. 

In het westen vind je het ruige Andesgebergte, waar het zeer koud kan worden. Hier ligt ook de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Je kunt met een terreinwagen over de vlakte reizen. Je doet er twee dagen over om van de ene naar de andere kant te komen. Op de vlakte ligt het 'eiland' Isla de Pescadores, dat helemaal begroeid is met enorme cactussen. Vanaf het hoogste punt van het eiland heb je een schitterend uitzicht over de hele vlakte. Je komt hier ook allerlei diersoorten tegen, zoals flamingo's en kuddes vicuñas, een soort lama's. Het Titicacameer, op de grens met Peru, moet je tijdens je reis ook zeker aandoen. Het meer ligt aan de voet van het Andesgebergte op 3800 meter hoogte en is het hoogste bevaarbare meer ter wereld. 

Het Isla del Sol in het meer wordt verbonden aan veel legendes over de Inca's en de geboorte van hun zonnegod. Je kunt hier uitstekend wandelen of indrukwekkende Inca-ruïnes bewonderen die aan de noord- en zuidkant van het eiland staan.

Culturele rijkdom

Van de vroegere rijkdom van de stad Potosí is tegenwoordig weinig meer over, maar het is nog steeds een stad met allure. Er zijn veel rijkversierde gebouwen en kerken in koloniale stijl bewaard gebleven en Potosí staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst. Ook in de hoofdstad Sucre is het koloniale karakter goed intact gebleven. Beide steden zijn een bezoekje waard tijdens uw reis. Ga in Sucre bijvoorbeeld naar het textielmuseum, waar u zich kunt vergapen aan de kunstzinnige geweven stoffen die in Bolivia gemaakt worden.

De Boliviaanse regering is gevestigd in La Paz. Hier kun je musea en kerken bezoeken of een bezoek brengen aan een van de markten. Sla vooral de heksenmarkt niet over: hier verkopen Aymaravrouwen met hun bolhoeden, wijde rokken en felgekleurde omslagdoeken allerlei kruiden en voorwerpen die genezing of geluk brengen. Tiahuanaco, een archeologische vindplaats, ligt op korte tijd reizen van La Paz. Hier zijn restanten gevonden van de Tiahuanaco-cultuur, sommige wel 4000 jaar oud. De zonnepoort mag u niet missen.

Reisverhalen

 • Door het hart van het ruige Bolivia & Noord-Chili

  Midden- en Zuid-Amerika, 30-05-18

  Als je aan Bolivia denkt, dan denk je al snel aan de Altiplano, gekleurde meren en de uitgestrekte zoutvlakte van Uyuni. Na het maken van deze reis weet ik dat Bolivia zoveel meer is dan dat en het...

  Lees verder
 • De Che Guevara route

  Midden- en Zuid-Amerika, 06-02-17

  Het is alweer 50 jaar geleden dat Che Guevara overleed. Deze marxistische revolutionair liet zijn sporen na in verschillende gebieden. Zo ook in Bolivia waar er dit jaar extra aandacht be...

  Lees verder
image
Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!