Resultaten worden geladen

Rondreis Bolivia

Een rondreis door Bolivia neemt je mee door een zeer kleurvol Zuid-Amerikaanse land. De inwoners creëren de prachtigste kleurrijke textielen en keramiek van zeer hoge kwaliteit. In de steden is nog veel terug te zien van het koloniale tijdperk: rijkversierde gebouwen en kerken in gezellige straatjes. Bolivia heeft bovendien een diverse flora en fauna. Mensen met een avontuurlijke instelling maken in Bolivia de rondreis van hun leven!

Rondreizen door afwisselende landschappen

Bolivia heeft een prachtige natuur om te verkennen tijdens je rondreis. Het landschap bestaat vooral uit heuvels en gebergten. Door de grote hoogteverschillen zijn er een aantal klimaatzones in Bolivia. Als je gaat rondreizen door Bolivia kun je ze allemaal bewonderen. In het oosten ligt het Amazonegebied met zijn regenwoud en rivieren. Hier is het tropisch warm.

In het westen vind je het ruige Andesgebergte, waar het zeer koud kan worden. Hier ligt ook de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Je kunt met een terreinwagen over de vlakte reizen. Je doet er twee dagen over om van de ene naar de andere kant te komen. Op de vlakte ligt het 'eiland' Isla de Pescadores, dat helemaal begroeid is met enorme cactussen. Vanaf het hoogste punt van het eiland heb je een schitterend uitzicht over de hele vlakte. Je komt hier ook allerlei diersoorten tegen, zoals flamingo's en kuddes vicuñas, een soort lama's. Het Titicacameer, op de grens met Peru, moet je tijdens de groepsreis ook zeker aandoen. Het meer ligt aan de voet van het Andesgebergte op 3800 meter hoogte en is het hoogste bevaarbare meer ter wereld.

Culturele rijkdom van Bolivia

Van de vroegere rijkdommen van de stad Potosí is tegenwoordig weinig meer over, maar het is nog steeds een stad met allure. Er zijn veel rijkversierde gebouwen en kerken in koloniale stijl bewaard gebleven en Potosí staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst. Ook in de hoofdstad Sucre is het koloniale karakter goed intact gebleven. Beide steden zijn een bezoekje waard tijdens je rondreis. Ga in Sucre bijvoorbeeld naar het textielmuseum, waar je je kunt vergapen aan de kunstzinnige geweven stoffen die in Bolivia gemaakt worden.

De Boliviaanse regering is gevestigd in La Paz. Hier kun je tijdens een groepsreis musea en kerken bezoeken of een naar een van de vele markten gaan. Sla vooral de heksenmarkt niet over: hier verkopen Aymaravrouwen met hun bolhoeden, wijde rokken en felgekleurde omslagdoeken allerlei kruiden en voorwerpen die genezing of geluk brengen. Tiahuanaco, een archeologische vindplaats, ligt op korte tijd reizen van La Paz. Hier zijn restanten gevonden van de Tiahuanaco-cultuur, sommige wel 4000 jaar oud. De zonnepoort mag je niet missen.

Naar boven