Resultaten worden geladen

Rondreis Oostenrijk

In de middeleeuwen was Oostenrijk een welvarend land en er zijn veel sporen uit deze tijd terug te vinden. Denk aan de vele kastelen en ruïnes verspreid door het land. Maar ook middeleeuwse dorpen vind je hier nog steeds. Het grootste gedeelte van Oostenrijk behoort tot middel- en hooggebergte, wat ervoor zorgt dat het een populair wintersportland is geworden.

Een bezoek aan Wenen

Tijdens een rondreis door Oostenrijk is een bezoek aan het historische Wenen een sterke aanrader. De hoofdstad kent een klassieke bouwstijl waarbij het soms voelt alsof je door een museum loopt. Dé bezienswaardigheden van de stad zijn natuurlijk het Schönbrunn Paleis en de kathedraal van Sint Stephan. Maar vergeet tijdens je reis niet dat een bezoek aan de opera hier zowel een culturele als historische ervaring is.

De beste reistijd voor een rondreis door Oostenrijk

Oostenrijk is een land met verschillende klimaten die worden veroorzaakt door de vele hoge bergen. Over het algemeen zijn de maanden mei tot en met september de beste maanden om Oostenrijk te bezoeken. Maar ook in de winter is er natuurlijk veel te doen in het land. De lagergelegen gebieden hebben te maken met een gematigd landklimaat, wat inhoudt dat het weer vrij snel kan omslaan. Over het algemeen zijn de zomers redelijk warm, maar er bestaat altijd een kans op neerslag.

Tijdens je reis naar Villach 

De stad Villach is een populaire bestemming voor wintersporters en dan met name voor de beginnende ski- of snowboarder. Maar ook in de warmere maanden is er in deze stad genoeg te beleven. Op groepsreis door Oostenrijk ontdek je een stad die zich kenmerkt door de vele bezienswaardigheden, rijke geschiedenis en de vele winkels die er tegenwoordig te vinden zijn. Eén van die bezienswaardigheden is het Hauptplatz wat een middeleeuws plein is omringd met oude en kleurrijke gebouwen. Dit is de plek waar je vele winkels tegen komt.


Naar boven