Resultaten worden geladen

Familiereis Costa Rica

Costa Rica is een naam die goed bij het land past. Het betekent namelijk 'rijke kust' en Costa Rica is een land met een lange kustlijn aan de oost- en westkant en het land heeft een grote, natuurlijke rijkdom. Dit land biedt tropische stranden, vulkanen, regenwouden, rivieren en groene heuvellandschappen. Een vakantie met kinderen is erg geschikt hier.

De Costa Ricanen noemen zichzelf Ticos, dit is afgeleid van het Spaanse hermaniticos, dat 'kleine broertjes' betekent. Het is een vriendelijke volk en de mensen zijn erg gehecht aan duidelijke omgangsvormen. 'Pura Vida' is het levensmotto van de Ticos; 'puur leven' en daarmee bedoelen ze een kalm en rustig leven met familie en vrienden. Tijdens een familiereis zul je ook het 'Pura Vida' gaan voelen en beleven!

Dieren spotten in de vele Natuurparken

Tijdens een familiereis bezoek je meerdere natuurparken. In de parken kom je onderweg kaaimannen, apen en krokodillen tegen. Daarnaast is de natuur prachtig. Het park Tortugeuro ligt aan de kust. Dit staat bekend om de schildpadden. Er worden regelmatig schildpadden geboren op het strand. Over het algemeen bevallen de schildpadden in de nacht. Het is een hele ervaring om te zien hoe de kleine schildpadden richting de zee gaan.   Een niet te missen highlight voor de kinderen zijn de vulkanen, watervallen en warmwaterbronnen. Dit is prachtig om te zien. 

Tot rust komen op de mooie Stranden

Naast de vele groene gebieden zijn er ook mooie stranden. Wil je helemaal tot rust komen? Dan is het Samara Strand de beste optie. Naast wat palmbomen en vissersbootjes is hier vooral rust. Een strand waar je kan surfen is Playa Tamarindo. Dit is uitstekend voor de kinderen.

Wanneer op familiereis naar Costa Rica? 

De beste tijd om te reizen in Costa Rica is eigenlijk van december tot en met april. Dit is het droge seizoen. Maar ja, dan hebben kinderen geen lange schoolvakantie! Gelukkig vormt het regenseizoen geen belemmering om in Costa Rica te reizen. Buien duren zelden de hele dag en het is er niet koud.

Bekijk onze reizen naar Costa Rica per reissoort:

Naar boven