Achtergrond

Dat Griekenland een rijke geschiedenis heeft is natuurlijk algemeen bekend. Waar je ook gaat of staat in Griekenland, je vind overal overblijfselen van de Griekse oudheid. 40.000 voor Christus woonden er al mensen in Griekenland. In 168 voor Christus was Griekenland in handen van de Romeinen en behoorde het tot de Romeinse provincie Achaia. Rond de 14e eeuw was Noord-Griekenland in handen van de Turken. Een belangrijke periode in de Griekse geschiedenis is het klassieke tijdperk. Dit tijdperk begint met de Perzische oorlog en eindigt met de dood van Alexander de Grote. Deze tijd liep van 500 tot 323 voor Christus. De Griekse mythologie vormt de basis van het denken en geloven van de oude Grieken. Die Griekse Mythologie heeft figuren voortgebracht die eeuwenlang werden beschouwt als gedragsvoorbeelden. De Griekse mythologie gaf antwoorden op vragen waar voorheen nog geen antwoord op was. In 776 voor Christus werden de eerste Olympische spelen gehouden in de stad Olympia. De spelen werden gehouden om de 4 jaar, om de god Zeus te eren. 


Wist je dat?

 • Athene 7000 jaar geleden al gesticht is, dit maakt Athene een van de oudste steden van Europa.
 • Griekenland is een grote producent van olijfolie, jaarlijks zo’n 300.000 ton.
 • In Griekenland schijnt de zon zo’n 250 dagen per jaar.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Griekenland
Er zijn 4 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Griekenland - Cycladen Go-26 Actieve jongerenreis naar de Griekse Cycladen
  • Op reis met onze Belgische partner Joker
  • Reis met leeftijdsgenoten door de Cycladen
  • Island hoppen over vier Griekse eilanden
  15 dagen
  vanaf € 2.025,- inclusief CO2-compensatie
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Rondreis Griekenland

Je kan niet anders dan van Griekenland houden: Tijdens een rondreis ontdek je het land van culturele bezienswaardigheden, historie, idyllische eilandjes en een aanlokkelijke zee. Je kunt een fascinerende fietstocht maken langs alle hoogtepunten uit de klassieke oudheid, of de unieke vondsten en tentoonstellingen in Athene bewonderen. Ook is het fantastisch eilandhoppen tussen de schilderachtige eilanden van de Cycladen. Je vindt hier pittoreske kerkjes, kleine straatjes en witte kubusvormige huisjes met felgekleurde ramen en deuren. Verwen jezelf na een ontspannen dag met eten uit de verrukkelijke Griekse keuken. Je zult zeker geen genoeg krijgen van de smaakvolle feta, moussaka en tzatziki, met als afsluiter een lekker glaasje ouzo.

Rondreis Griekenland - stranden en eilanden

In Griekenland kun je genieten van prachtige stranden, adembenemende natuur en prachtige historische gebouwen. Of je nu op zoek bent naar een relax vakantie op het strand of een culturele vakantie met veel activiteit, in Griekenland kan het allemaal.

De Griekse eilanden zijn enorm gevarieerd, op Zankynthos kun je de bijzondere Caretta-Caretta schildpadden aanschouwen of bezoek Santorini, een van de mooiste eilanden ter wereld!

Rondreis Griekenland - Bezienswaardigheden

Griekenland is een prachtig land met een bijzondere geschiedenis, het is dan ook zeer aan te raden om zo veel mogelijk historische plekken te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar het Akropolis museum in Athene of de Epidaures, het mooiste amfi theater van Griekenland. 

Epidaurus

Epidaurus is het best bewaarde amfi theater van Griekenland. Dit amfi theather stamt uit de 4e eeuw voor Christus. Het theater wordt nog steeds gebruikt voor festivals en muziek voorstellingen. De akoestiek is bijzonder goed in dit theater, wanneer je bovenin zit is het mogelijk om iemand op het podium te horen fluisteren.


Antisamos beach

Antisamos beach is een van de schitterende stranden van Kefalonia. Dit strand heeft een hagelwit strand met azuurblauw water. Langs het strand staat een rij van prachtige olijfbomen. Het water is kraakhelder en de sfeer is er zeer relaxed.

Zankynthos

Zankynthos is een bijzonder mooi eiland, je vind hier prachtige kalkrotsen, helder blauw water, mooie zandstranden veel groene natuur. Wat dit eiland net een stukje bijzonderder maakt dan andere Griekse eilanden zijn de Caretta-Caretta schildpadden. De Caretta schildpad behoort tot de oudste schildpadsoort ter wereld. Om deze beschermde schildpadden van dichtbij te bewonderen kun je mee op een speciale tour.


Akropolis museum

Het Akropolis museum ligt in Athene, 300 meter afstand van de berg Akropolis. Op de berg staan meerdere archeologische bezienswaardigheden als de Parthenon, de tempel van Athena Nike en het oude theater. In 2011 is het museum compleet vernieuwd, in het nieuwe museum worden originele beeldhouwwerken geëxposeerd.  


Beste reistijd

In Griekenland schijnt de zon zo’n 250 dagen per jaar. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 12 en 32 graden. In de maanden mei, juni en september kun je het best naar Griekenland reizen. Juli en augustus zijn ook goede maanden, dan is het wel een stukje warmer en drukker. De meeste kans op regen heb je tijdens de wintermaanden. 

image

Santorini

Volgens velen hét mooiste eiland van Griekenland. Santorini is een bijzonder eiland, het heeft een maanachtige vorm en op de randen van de kraters hebben de bewoners de huizen gebouwd. De stranden op Santorini zijn ook bijzonder, in plaats van het hagelwitte zand hebben de stranden op Santorini zwart zand. Santorini staat bekend om de prachtige zonsondergangen.


Rhodos

Rhodos is een van de populairste vakantiebestemmingen in Griekenland. Er zijn prachtige stranden, heerlijk eten en er is veel te zien van de Griekse oudheid. Bezoek de Akropolis van Lindos en de opgravingen bij Kámiros. De opgravingen aan de noordkust van Rhodos zijn verschillende resten van een oude stad. In het noordwesten van Rhodos vind je de groene heuvels van Petaloude. Deze prachtige groene heuvels staan beter bekend als de vlindervallei. Je kunt hier genieten van de mooiste vlinders die langs je fladderen.

Griekse keuken 

Wanneer je in Griekeland bent moet je natuurlijk genieten van de Griekse keuken. Grieken eten erg gevarieerd, veel vis en vlees, (feta) kaas en groenten. Grieken eten over het algemeen vrij laat, het is normaal om rond 21:00 uur te gaan avondeten. De Grieken drinken veel koffie, maar dan het liefst een Frappe (ijskoffie). 


Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.