Resultaten worden geladen

Rondreis Namibië

Een rondreis door Namibië is een prachtige belevenis. Namibië was vroeger een Duitse kolonie en dat is nog steeds merkbaar in het Namibië van vandaag. Zo zijn er nog veel gebouwen en monumenten die aan de Duitse koloniale tijd doen denken en wordt er nog veel Duits gesproken in Lüderitz en Swakopmund. Maak kennis met grote hoeveelheden wild, als olifanten, zebra's en leeuwen in het Nationaal Park Etosha.

Een rondreis door de Namibwoestijn, plateau en Kalahari woestijn

Tijdens een rondreis door Namibië ontdek je een land dat 20 keer groter is dan Nederland en grofweg op te delen is in drie landschappen. Aan de kust ligt de Namib-woestijn. Het is een smalle kuststrook met een hard en zeer droog klimaat. Er valt in dit gebied vrijwel geen neerslag. Het is een van de droogste gebieden op aarde. In het binnenland, van noord naar zuid lopend, vind je een langgerekt plateau met pieken van boven de tweeduizend meter. De uitschieters zijn de Auasberge en de Brandberg. Dit gebied kent de meest regelmatige neerslag en is als gevolg daarvan ook het meest dichtbevolkt. In het oosten en het zuidoosten vind je de Kalahari woestijn. Als de vochtige lucht van de passaatwinden boven land komt, valt er neerslag. Als de lucht boven de Kalahari is heeft deze al een groot deel van zijn vocht verloren, maar de neerslag is voldoende om een steppevegetatie met harde, stekelige flora mogelijk te maken. Tijdens een rondreis met Sawadee zul je uitgebreid kennis maken met de verschillende gebieden.

Ontmoet tijdens je rondreis de lokale bevolking 

Ontmoet een lokale Himba-stam tijdens je rondreis door Namibië. In het noordwesten van Namibië leven de Himba's, een van de laatste nomadische stammen van Afrika. Het is hier verrassend groen, in tegenstelling tot de rest van Namibië. De Himba vrouwen kenmerken zich door hun rode huid en haren. Dit krijgen ze door zich in te smeren met otjize; een mengsel van geitenvet, kruiden en oker dat ze beschermt tegen de zon. Tijdens een rondreis door Namibië heb je de kans om deze bijzondere stam te ontmoeten.

Bekijk onze reizen naar Namibië per reissoort: 

Naar boven