Ontdek Colombia's roerige geschiedenis tijdens een unieke rondreis

Een rondreis naar Colombia neemt je mee langs alle roerige aspecten van de Colombiaanse geschiedenis.Het huidige Colombia was lange tijd onderdeel van het 'vicekoninkrijk Granada' dat bestond uit Venezuela, Colombia, Panama en Ecuador. Pas in 1886 kreeg het land haar huidige naam. Deze naam 'Colombia' is een eerbetoon aan wereldreiziger Christoffel Columbus (Cristóbal Colón in het Spaans). De Venezuelaan Francis de Miranda eerde zo de Portugees-Spaanse overheersing van het Zuid-Amerikaanse gebied.
Colombia's geschiedenis wordt gekenmerkt door felle strijd. Het land heeft verschillende onafhankelijkheidsoorlogen gevoerd, waaronder de Oorlog van Duizend Dagen. Deze strijd vormt de achtergrond van één van Colombia's belangrijkste literaire werken: Honderd Jaar Eenzaamheid van schrijver Gabriel Garcia Marquez. Ook nu zijn er nog kleine groepen die strijden voor onafhankelijkheid en voor het omverwerpen van de regering. Hierdoor is Colombia's reputatie nog wat wankel maar het land groeit sinds de aanstelling van president Uribe in 2002 uit tot een stabielere natie. Sinds 2002 is het armoedecijfer met 20% gedaald en het werkeloosheidscijfer met 25%. In vergelijking met de haar omringende landen heeft Colombia een grote goed opgeleide middenklasse onder haar bevolking. Heden ten dage is het land de 4e economie van Zuid Amerika.
Hoewel er nog altijd conflicten worden uitgevochten, zijn de gebaande paden en toeristische plekken volkomen veilig. Colombia wordt dan ook een steeds grotere toeristische trekpleister en is een bezoek meer dan waard!

Rondreis Colombia: Bergen, exotische kusten en koffie; natuur in Colombia

Colombia is een heerlijk land om doorheen te reizen. Het ligt ter hoogte van de evenaar wat een aangenaam en zonnig klimaat garandeert. Dat klimaat wordt er voornamelijk door de grote hoogteverschillen beïnvloedt. Het land wordt gekenmerkt door 3 klimaatzones: de amazone, de Andes en een extreem lang kustgebied. Het is het enige Zuid Amerikaanse land dat zowel een Pacifische als een Caribische kust heeft. Colombia biedt dan ook het beste van alle werelden: bergen, woestijn, amazone regenoud, tropische kusten, hooglanden en laaglanden.
Het klimaat van Colombia is ideaal voor de groei van een wereldwijd zeer belangrijk natuurproduct: koffie. Wie Colombia zegt, zegt koffie. Vanaf het begin van de 20ste eeuw werd koffie één van de belangrijkste exportproducten van het land. Door het hele land vind je dan ook koffieplantages, waar je als toerist soms zelfs kunt verblijven en een vers bakje kan halen om later je reis door Colombia weer voort te zetten.

Rondreis Colombia: Koloniale huizen en eeuwenoude beelden

Door haar roerige geschiedenis heeft Colombia een schat aan historische overblijfselen. Dit maakt het een echte trekpleister voor reizigers met een interesse in geschiedenis. Colombia's bevolking bestaat uit een mix van Europeanen, Afrikanen en Indianen; Colombia huist deze culturen allemaal in zich. Veel steden ademen nog een oude koloniale sfeer uit. Er zijn veel gebouwen in oud Spaans-Portugese stijl. In San Agustin vindt je één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. In deze prachtige omgeving vind je talloze stenen beeldhouwwerken die vermoedelijk stammen uit 500 jaar voor Christus. Helaas is er maar weinig bekend over de cultuur waaruit deze beelden afkomstig zijn. Men vermoedt dat het gaat om graven van priesters, stamhoofden en andere belangrijke personen, gezien de bijzondere zorg waarmee deze doden bij hun begrafenis zijn omringd.

Feria's en Festivals: Colombianen houden van een feestje

Colombianen houden wel van een feestje! Iedere regio in Colombia kent haar eigen dans- en muziektradities. Reggaeton en salsa worden veel gedanst maar ook de tango heeft haar weg in Colombia gevonden. Veel feesten worden er gevierd ter ere van lokale gebruiken of producten. Zo is er het feest van het suikerriet, het feest voor de koffie en het feest van de etnische verscheidenheid. De Colombiaanse bevolking bestaat dan ook uit een mengeling van Indianen, Europeanen en Afrikanen. Het overgrote deel van de bevolking is Rooms Katholiek.

Colombia in één oogopslag

-ongerepte natuur - van uitgestrekte woestijn tot exotisch kust
-vier een feestje met de warmbloedige Colombiaanse bevolking
-veel historische overblijfselen van een roerige geschiedenis
Reizen met Sawadee door Colombia zal je voor altijd bij blijven!

Colombia heeft helaas een slecht imago wanneer het gaat om de veiligheid. De cijfers en krantenkoppen liegen er niet om. Maar de situatie is heel erg verbeterd. Bovendien speelt het geweld zich af in bepaalde gebieden van het land en in sommige wijken van de steden. Als deze gebieden en wijken worden gemeden, dan is het reizen in Colombia niet gevaarlijker dan in welk ander land van Latijns Amerika. Voorzichtigheid is geboden zoals in alle landen in Latijns Amerika. Ook de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft weer dat de veiligheidssituatie in Colombia sterk is verbeterd. Zoals in alle grote steden, wordt ook in Colombia geadviseerd om rekening te houden met verschillende vormen van criminaliteit zoals zakkenrollers. We horen jammer genoeg te weinig positieve berichten over de vriendelijke bevolking die een groot respect heeft voor haar medemens en de indrukwekkende natuur en cultuur. Er is geweld, maar dat speelt zich vooral af in bepaalde gebieden waar het voor toeristen niet interessant is. Er is in de jaren ook veel verbeterd op het gebied van veiligheid bovendien worden de plaatsen in onze reisschema's door onze agent scherp in de gaten gehouden. Als zich een calamiteit voordoet dan wordt direct uw reisschema aangepast.

Er zijn 3 groepsrondreizen naar Colombia die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Colombia Koffievelden en Caribische stranden
  • Bijzondere reis door Colombia met haar uitbundige en gastvrije bevolking
  • Meerdaags verblijf nabij Nationaal Park Tayrona; een ongerept natuurparadijs
  • Volop tijd om de bruisende koloniale havenstad Cartagena te ontdekken
  21 dagen
  vanaf € 2.269,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Colombia Hoogtepunten Zeg 'Hola' tegen Colombia
  • Ontdek de hoogtepunten van Colombia met haar gastvrije bevolking
  • Dagtocht bij het ongerepte natuurparadijs Tayrona Nationaal Park
  • Bezoek aan de kleurrijke dorpjes Salento en Guatapé

  Gegarandeerd vertrek op:
  19 nov - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  14 dagen
  vanaf € 1.998,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  19 nov - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis met Dragoman door Colombia en Ecuador Op overland-avontuur van Cartagena naar Quito
  • Op overland-avontuur in een internationale groep
  • Van de gebaande paden door Colombia en Ecuador
  • Verblijf in het kleurrijke Cartagena

  Gegarandeerd vertrek op:
  17 nov , 27 apr , 23 mei - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  19 dagen
  vanaf € 978,- excl. vlucht en Kitty
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • Het single avontuur van Mariska

  Midden- en Zuid-Amerika, 13-01-19

  Mariska gaat voor het eerst mee op een groepsreis en kiest voor een singlereis. Het idee om met gelijkgestemden solo travellers een waanzinnig reisavontuur in Colombia aan te gaan, lijkt ...

  Lees verder
 • Hoogtepunten van Colombia

  Midden- en Zuid-Amerika, 03-01-19

  Na een voorspoedige vlucht kwam ik aan in Bogotá. Ik was er zonder verwachtingen heen gegaan en werd direct bij aankomst al verrast door de prettige sfeer. Ik reisde van Bogotá tot aan Medellín en ...

  Lees verder
 • Colombia culinair

  Midden- en Zuid-Amerika, 28-08-18

  De Colombiaanse keuken is gebaseerd op tradities en erg afhankelijk van de streek waar je bent. Er zijn typisch lokale gerechten maar niet echt een nationaal gerecht. Vaak is de lunch zwaarder dan ...

  Lees verder
 • Avontuur in Bogotá

  Midden- en Zuid-Amerika, 08-05-17

  'Na een 20-uur-durende reis van Amsterdam naar Bogotá, met een tussenstop in Atlanta, beland ik laat in de avond op het vliegveld van de Colombiaanse hoofdstad; Bogotá. Met klotsende oksels, s...

  Lees verder
image
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon