Resultaten worden geladen

Familiereis Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika is een perfecte bestemming voor de ultieme Afrika familiereis. Zuid-Afrika is 30 keer groter dan Nederland. De Zuid-Afrikaanse kustlijn heeft een totale lengte van 3000 kilometer. Het landschap is er zeer gevarieerd en kan verdeeld worden in 21 natuurlijke regio's. Je vindt er onder andere brede, bruine rivieren, prehistorische zandformaties, ongerepte subtropische wildernis en uitgestrekte savannes. Langs de oost- en zuidkust tref je prachtige zandstranden aan, elders in het land de hoge toppen van de Drankensbergen en groene landbouwgebieden in de West Kaap. Ook vind je in Zuid-Afrika een aantal prachtige nationale parken, waarvan het Kruger Nationaal Park in het noordoosten een van de bekendste is. Tijdens diverse van onze reizen brengen we een bezoek aan dit wildpark.
Door de grote variëteit aan landschappen, is ook het klimaat verschillend. Het wordt bepaald door hoogteligging, afstand tot de zee, de heersende winden, de richting van de bergreeksen en de zeestromen. Langs de kust is het grotendeels halfwoestijn, subtropisch. Dit betekent dat het overdag zonnig is en 's nachts koel. De warmste maand is januari; in juli is het het koudst.

Maak kennis met de verschillende volken en culturen

Tijdens een familiereis door Zuid-Afrika brengen we in veel gevallen een bezoek aan de lokale bevolking. Een land en haar cultuur leer je namelijk pas echt kennen door het contact met de bewoners. Het is een multi-etnisch en multicultureel land en heeft de grootste van oorsprong Europese en Indiase bevolking van Afrika. Er leven Afrikaners, Bantoetaligen, Aziaten, latere immigranten uit Oost-Europa en alles wat daartussen zit.
De blanke bevolking van het land is onder te verdelen in een aantal groepen, waarvan zo'n 57% behoort tot de groep Afrikaners. Het zijn afstammelingen van de oudste groep Nederlandse, Franse en Duitse kolonisten die in de 17e eeuw met hun schepen naar Zuid-Afrika kwamen. De ruim 3 miljoen kleurlingen in het land bestaan uit een mengeling van blanke kolonisten, slaven en zwarte leden van de lokale stammen.
De overige bevolking van tegenwoordig wordt gevormd door de nakomelingen van de Bantoevolken. Deze groep behoort tot de inheemse bewoners van Zuid-Afrika, maar is niet verwant aan de oorspronkelijke bewoners; de Khoina.

Zuid-Afrika vol ontspanning en sensatie

Niet alleen biedt een familiereis door Zuid-Afrika een verscheidenheid in culturen, maar de natuur van dit continent heeft werkelijk alles in huis. Het land met haar vele landschappen en mooie steden als Kaapstad, biedt vele mogelijkheden tot ontspanning. Zo kent Zuid-Afrika enkele van de mooiste stranden ter wereld, kun je er diverse culturele excursies maken en ervaar je de geschiedenis in meer dan 300 musea. Ook wijnliefhebbers komen in Zuid-Afrika ruimschoots aan hun trekken. De Zuid-Afrikaanse wijn heeft steeds meer succes, dat zij te danken heeft aan de lage prijs, de prima kwaliteit en de goede smaak.
Houd je meer van spanning en avontuur? Ga dan voor een safari door de wildernis en maak kennis met de Big Five. Ook wandelaars zullen zich prima vermaken in het afwisselende landschap. Trek een paar stevige wandelschoenen aan en ontdek prachtige natuur.

Bekijk onze reizen naar Zuid-Afrika per reissoort:

Naar boven