Resultaten worden geladen

Wandelvakanties Europa

Europa kent vele prachtige plekken om op wandelvakantie te gaan. De bergen van Spanje, de kust gebieden van Italië of het landschap van de Azoren. Met zijn vulkanische bronnen, azuurblauwe meren en heldere bronnen, is er daar één van. Al wandelend kun je deze groene plek in de Atlantische Oceaan verkennen, en genieten van het vruchtbare landschap vol groene velden, lavastrandjes, ruige rotsen en vele haventjes. 

Avontuurlijke wandelvakanties

Een wandelreis naar bijvoorbeeld Albanië is ideaal voor mensen met een avontuurlijke vakantie-instelling. Door de ongerepte natuur van het land kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan kustvlakten met meren en moerassen, kliffen met uitzicht over zee en het kalkgebergte van de Noord-Albanese Alpen.

Beste reistijd voor een wandelreis in Europa?

Op vakantie in hartje zomer? In de zuidelijke regio's van Europa kan het in hartje zomer flink heet worden. Kies voor een bestemming waarbij je de mogelijkheid hebt om af en toe af te koelen in zee, en houd er rekening mee dat het op het heetst van de dag te warm zal zijn voor pittige wandeltochten. Voor actieve reizen in hartje zomer ben je daardoor in midden of noordelijk Europa op de juiste plek.

Een wandelvakantie tijdens de lente of de herfst maar wel met de zon op je gezicht? In Zuidelijk Europa kun je prachtig wandelen. Denk bijvoorbeeld aan de Azoren, Spanje of Griekenland. Tijdens de herfst en lente zijn er dan volop zonuren, maar is het niet te warm voor een stevige wandeling.

Bekijk onze reizen naar Europa per reissoort:

Naar boven