Resultaten worden geladen

Rondreis Peru

Als je aan Peru denkt, denk je aan de Inca’s, het zevende wereldwonder Machu Picchu, Lima, prachtige klederdrachten, en lama’s. Dat – en heel veel meer – is precies wat je zult beleven als je een rondreis maakt door Peru. Dit prachtige land in het westelijke hoekje van Zuid-Amerika is wereldberoemd. Waarom zou Peru echt bovenaan jouw bucketlist moeten staan? We vertellen het je hieronder.

Waarom een rondreis door Peru?

Een rondreis door Peru staat garant voor bijzondere ervaringen. Laten we beginnen met de mysterieuze Nazca-lijnen. Deze gigantische tekeningen, gemaakt in de periode tussen 200 voor en 900 na Christus, zijn gemaakt door indianen in de woestijnen van Peru. Alleen van bovenaf zijn ze goed te zien. Sommige lijnen zijn wel 275 meter lang en alle afbeeldingen samen beslaan een gebied van achthonderd vierkante kilometer. Hoe en waarom deze tekeningen precies zijn gemaakt en wat het doel ervan was, is nog steeds niet helemaal duidelijk. 

Nog zo’n opvallend meesterwerk is het indrukwekkende Machu Picchu. Peru was ooit het rijk van de Inca’s, samen met de Maya’s de grootste en bekendste oude beschaving van het Amerikaanse continent. Door heel Zuid-Amerika vind je overblijfselen van het grote rijk van de Inca’s. Machu Picchu is de bekendste. Het rijk werd nooit ontdekt door de Spanjaarden, en is altijd goed bestand geweest tegen aardbevingen. Dit is waarom deze oude stad nog steeds in zo’n goede staat is. Wil je er meer van zien, dan kun je een van de twee bergen ernaast beklimmen.

Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika. Zo groot zelfs dat er eilanden ín zijn gebouwd waar indianenstammen op leven, die een bijzondere en eigen cultuur hebben.

Peru heeft verder een heel interessant landschap. Door de verschillende hoogtes, is het op te delen in drie regio’s: een tropische jungle (la jungla) met het Amazoneregenwoud, een groot stuk droog en koel woestijnstuk aan de kust (la costa) en een bergachtig gebied (la sierra).

Doordat het kustgebied koel is, is er weinig aangenaam strand in Peru. In het bergachtige gebied vind je verder de Colca Canyon. Het is de diepste kloof ter wereld. Geschat wordt dat de kloof twee keer zo diep is als de Grand Canyon. Dit is een geweldige plek om één van de grootste vogels op aarde te spotten: de Andescondor. In tegenstelling tot de Grand Canyon, is de Colca Canyon wel bewoonbaar.

Wist je trouwens dat Lima de officieuze gastronomische hoofdstad van Zuid-Amerika is? De Peruaanse keuken is divers en erg bekend. Wereldbekende chef-koks komen uit Peru en er staan maar liefst twee restaurants in de top elf van de World's 50 Best Restaurants (Central en Maido).

Veiligheid Peru

Als je naar Peru reist, moet je – net als bij andere landen – rekening houden met de veiligheidssituatie. Die is anders dan we gewend zijn. Over het algemeen geldt: doe geen dingen die je niet zal doen in een stad of land dat je niet kent. ‘s Avonds in het donker lopen, ‘s nachts reizen, je sieraden, telefoon of camera in het zicht houden, met vreemden meegaan en meer; het zijn allemaal dingen waar je in Peru mee moet oppassen. Met een rondreis in Peru via Sawadee zit je hoe dan ook goed – onze gidsen kennen het land en weten precies wat ze wel en niet kunnen doen.

De belangrijkste feiten over Peru

Peru is ruig, puur, stralend en opvallend – dat zul je zelf ook ontdekken als je op reis gaat. Maar wat moet je weten voordat je naar dit mooie stukje Zuid-Amerika afreist?

Taal: In Peru spreken ze Spaans. Leer alvast wat woordjes via bijvoorbeeld Duolingo en je zult zien dat de Peruanen dit zeer waarderen. Verder spreken sommige indianen alleen hun eigen taal, zoals het Quechua. Dit was de belangrijkste taal van het Incarijk. 

Hoofdstad:  De hoofdstad van Peru is Lima.

Bestuursvorm: Peru is een presidentiële republiek.

Inwonersaantal: Peru heeft 33 miljoen inwoners en het land is 33 keer zo groot als Nederland.

Munteenheid:  De munt van Peru is de Peruviaanse sol.

Tijdzone:  UTC-5. Tijdens onze zomertijd is het in Peru zeven uur later, tijdens onze wintertijd is het in Peru zes uur later.

Stekkers en stopcontacten in Peru: In Peru hebben ze andere stekkers en stopcontacten, dus het is aan te raden een wereldstekker (type A met twee pinnen) of reisadapter mee te nemen.

Veelgestelde vragen over een rondreis in Peru

 • Hoe lang is het vliegen naar Peru?
  Een directe vlucht naar Lima duurt ruim twaalf uur.
 • Heb je coronavaccinaties nodig voor Peru?
  Nee. Er wordt geen vaccinatie of negatief PCR-testbewijs gevraagd. Actuele informatie kun je altijd vinden op de website van Buitenlandse zaken.
 • Welke andere vaccinaties heb je nodig voor een rondreis door Peru?
  Het wordt aangeraden je te vaccineren tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Gele koorts is alleen aan te raden voor sommige gebieden. Neem daarom contact op met de GGD.
 • Is er malaria in Peru?
  Ja. Malaria komt in bepaalde gebieden in Peru voor. Bekijk goed welk gebied je bezoekt en neem voorzorgsmaatregelen.
 • Heb je een visum nodig voor Peru?
  Met een Nederlands paspoort heb je geen visum nodig als je niet langer dan zes maanden in Peru verblijft.
 • Kun je als vrouw alleen reizen in Peru?
  Wil je als vrouw alleen door Peru reizen, dan is het belangrijk je goed voor te bereiden. Houd je aan de veiligheidsregels die je altijd zou volgen wanneer je je op onbekend terrein begeeft. Wil je graag reizen zonder partner of vrienden, maar zie je alleen reizen niet zitten? Dan raden wij een singlereis van Sawadee aan.

Voor wie is een reis naar Peru interessant?

Het land is interessant voor iedereen die graag een totaal andere wereld wil beleven. Peru is geschikt voor ouderen, jongeren, jonge gezinnen en alleenreizenden. Als je op zoek bent naar een heerlijke strandvakantie, raden we je aan een ander land te kiezen. Veel aangenaam strand is er niet – hoewel Mánacora in het noorden van Peru een mooie plek is om te zonnebaden en te surfen. Ben je op zoek naar een bijzonder landschap, een land met een interessante geschiedenis, one-of-a-kind bezienswaardigheden en een vriendelijke bevolking? Dan is Peru jouw land.

Bekijk onze reizen naar Peru per reissoort:

Naar boven