Over Sawadee | Sawadee Reizen |Vakanties voor reizigers

Over Sawadee

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke rondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen. Wie met ons op reis gaat, ervaart een land echt. We laten je veel zien en beleven en zorgen ervoor dat je in contact komt met de lokale bevolking. Waarom reizen met Sawadee?  

 • ico

  Persoonlijk én deskundig reisadvies

  Uit enquêtes blijkt dat onze reizigers Sawadee speciaal waarderen om onze deskundigheid en persoonlijke aandacht. Dit merk je niet alleen aan onze reizen, maar ook aan de gepassioneerde reisexperts op kantoor en aan onze reisbegeleiders die 'hun' reizigers overal op de wereld met veel liefde, enthousiasme, deskundigheid én passie rondleiden. Maak kennis met onze kantoorcollega's & reisbegeleiders.

 • ico

  Het breedste reisaanbod

  Met ruim 250 reizen over de hele wereld vind je bij Sawadee altijd wel een reis die aansluit bij je wensen en budget. Ook als het gaat om de lengte van de reis is er keuze genoeg. Zo bieden we naar een aantal bestemmingen zowel kortere als langere reizen aan. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende typen reizen. Of je nu op zoek bent naar een actieve reis, een familiereis, een reis langs de hoogtepunten van een land of juist liever de minder bekende plekken wilt bezoeken, bij Sawadee ben je aan het juiste adres. Bekijk het reisaanbod.

 • ico

  Reizen op een duurzame manier

  De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Wij vinden het belangrijk dat onze reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Wij streven ernaar om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Duurzaam toerisme draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst. Lees meer over ons duurzame beleid.

 • ico

  Groepsreizen mét individuele vrijheid

  Sawadee biedt het gemak van een groepsreis met veel mogelijkheden om er zelf op uit te trekken. Wij regelen alle tickets, overnachtingen en vervoer, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie. Op de dagen dat er niet wordt gereisd, kun je je eigen gang gaan. Onze reisbegeleiders staan dan klaar met tips over interessante plaatsen, excursies en leuke restaurantjes. Om te voorzien in de toenemende vraag naar persoonlijke invulling van de reis, bieden we bij veel reizen de mogelijkheid om keuzeprogramma’s te boeken. Hierbij kun je denken aan excursies en een individuele verlenging aan het einde van de reis.

 • ico

  Sawadee is onderdeel van de Travelopia Group

  Sawadee maakt deel uit van Travelopia, een collectief van meer dan 50 (internationale) reismerken. Travelopia is de enige groep reisorganisaties ter wereld waarvan het portfolio uitsluitend is gericht op gespecialiseerde reizen. Wij lopen daarmee voorop in het aanbieden van onderscheidende reizen wereldwijd.


  Elk reismerk binnen Travelopia staat op zichzelf, wat zorgt voor unieke ervaringen die zijn gericht op specifieke bestemmingen, passies of interesses. Van skivakanties en cruises tot cultuurreizen en zeer luxe reizen. Door deze specialistische focus, maakt het de merken tot de beste op hun gebied – veel organisaties zijn marktleiders in hun sector. Travelopia klanten hebben hoge verwachtingen; ze zoeken nieuwe ervaringen en nieuwe avonturen, waarvan elk een andere aanpak vereist. Wij bieden reizigers dit door jarenlange marktkennis en deskundigheid. Dat is de kern van alles wat we doen bij Travelopia.

  Sawadee is onderdeel van de Travelopia Group

Gewonnen awards  


Door de Nederlandse reisbranche uitgeroepen tot beste Aanbieder Avontuurlijke Reizen (2017 & 2018) en beste Aanbieder Groepsreizen (2023).

Onze reizen

Een verre reis maken doe je het liefst op de manier die het best bij je past. Wij hebben een groot aanbod aan diverse reizen. Van groepsrondreizen tot familiereizen.

Groepsrondreizen


De avontuurlijke Sawadee rondreizen brengen je naar de mooiste plekken wereldwijd. Je leert een land écht kennen door in contact te komen met de lokale bevolking, je bezoekt must sees en zet voet in fantastische natuurgebieden.
Binnen onze rondreizen onderscheiden we een aantal thema's; Hoogtepunten; Chill&Adventure, Avontuur-Plus en Pop-Up reizen.

Hoogtepunten reizen

Maak in korte tijd kennis met de absolutehoogtepunten van een bestemming.

Chill & Adventure

Tijdens deze reizen kom je tot rust op de mooiste stranden en heb je individuele vrijheid om te doen wat jij wilt. Tijdens het actieve gedeelte van de reis bezoek je hoogtepunten en leer je meer over de bevolking en de cultuur van het land.

Avontuur-Plus

Terug naar de basis! Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend.

Pop-Up

Een unieke route, een bijzondere bestemming of gebeurtenis, en/of een onverwacht scherpe prijs. Wees er snel bij, want het gaat om speciale reizen met beperkte beschikbaarheid en een gelimiteerd aantal vertrekdata.> Bekijk aanbod Groepsrondreizen

Familiereizen


Ouders die graag met hun kinderen de wereld over gaan, kunnen bij Sawadee kiezen uit een enorm aanbod aan topbestemmingen. Ontdek de jungle van Costa Rica, ga op safari in Tanzania, of wandel door de rijstvelden in Indonesië. Avontuurlijke reizen waarbij hoogtepunten, ontspanning en actie elkaar afwisselen.

De familiereizen van Sawadee zijn ideaal voor ouders met kinderen vanaf 6, 12 of 16 jaar. Door de leeftijdsindeling reizen de kinderen veelal met leeftijdsgenoten. Vriendschappen zijn zo makkelijk gesloten en ouders hebben tijd voor elkaar. Dit draagt bij aan een onvergetelijke vakantie-ervaring. De reizen zijn voor zowel twee- als eenoudergezinnen. Nieuw zijn de selfdrive familiereizen.

 • Lange reizen in de zomervakantie, korte, actieve reizen in de overige vakanties
 • Leeftijdscategorieën 6+, 12+, 16+
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding voor jongere groepen.

> Bekijk aanbod Familiereizen

Singlereizen


Voor wie graag samen met andere alleenreizenden een land ontdekt, bieden wij single vertrekken op onze rondreizen. Onder Data & Prijzen van je reis naar keuze kun je onze singlevertrekken vinden.
De singlereizen van Sawadee zijn bij uitstek geschikt om gelijkgestemden te ontmoeten, ervaringen te delen en samen actief bezig te zijn. Denk aan wandelen in de natuur van Costa Rica of kayakken op en meer in Canada. Als single ga je misschien het liefst op vakantie met andere alleenreizenden. Onze singlereizen zijn bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land wil verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken of kiezen voor onze reizen met minimaal 3 andere singles.

> Bekijk onze singlevertrekken

22-35ers reizen


NIEUW in ons aanbod! 22-35ers reizen. Vanaf nu kun je als twintiger of dertiger samen met leeftijdsgenoten op reis. Het concept 22-35ers reizen is hiermee een aanvulling op het groepsreizen aanbod van Sawadee.

 • Op reis met leeftijdsgenoten (22-35 jaar)
 • Programma aangepast op doelgroep
 • Bijzondere en afwisselende overnachtingen

> Bekijk aanbod 22-35'ers reizen

Wandelvakanties


Trek je wandelschoenen aan en ga mee op een actieve wandelvakantie. Tijdens onze wandelvakanties maak je wandelingen door afwisselende natuurgebieden, uitgestrekte landschappen en langs prachtige kusten en geniet je van de mooiste uitzichten. We bieden reizen waarbij je vanuit één of meerdere uitvalsbases wandelt en reizen met een meerdaagse trektocht waarbij je bagage wordt vervoerd. Ook hebben we oog voor cultuur en bezoeken we steden en dorpjes, bezienswaardigheden en oude opgravingen. Onze wandelvakanties zijn te onderscheiden in Sawadee groepsrondreizen met wandeldagen en wandelvakanties waarbij het te voet genieten van de bestemming centraal staat.

> Bekijk aanbod Wandelvakanties

Activiteiten en risico's tijdens onze reizen


Risicovolle activiteiten

Sawadee organiseert avontuurlijke actieve rondreizen. Voor sommige reizigers bestaat het avontuur uit activiteiten zoals raften, kajakken, zip-linen, sandboarden, ballonvaren, mountainbiken of snorkelen. Waar wij dit soort activiteiten (optioneel) aanbieden hebben wij uiterste zorg betracht in het vinden van betrouwbare partners met een hoge standaard voor veiligheid. Echter, zelfs met goede voorzorgsmaatregelen en goede partners blijven dit risicovolle en onvoorspelbare activiteiten. Wanneer wij op bepaalde bestemmingen deze activiteiten niet aanbieden is dat met en goede reden. Besluit je zelf toch zo'n activiteit te ondernemen, dan is dat op eigen risico. Informeer ten alle tijden of je reisverzekering dekking biedt voor deze activiteiten.

Fietsen in het buitenland

Tijdens veel van onze reizen bieden wij de mogelijkheid van een fietstocht aan. Hoewel wij Nederlanders natuurlijk zeer ervaren fietsers zijn dien je er rekening mee te houden dat de wegen en de medeweggebruikers hier minder berekend zijn op fietsers. Houd je aan de aanwijzingen en voorschriften van de reisbegeleiding en wees extra alert en rijd defensief.

Gevaar op de weg

De staat van het wegennet en het weggedrag van de overige weggebruikers is van mindere kwaliteit en minder voorspelbaar dan in Nederland. Dit brengt enig risico met zich mee. Wij maken gebruiken van uitvoerig gekeurde voertuigen en getrainde en ervaren chauffeurs. De chauffeurs en de lokale partners voldoen aan de door ons gestelde criteria en worden met regelmaat getoetst om de risico's te minimaliseren.

Moeilijker bereikbaar gebied

Een aantal van onze reizen gaat (deels) door meer afgelegen gebieden. Dit heeft tot gevolg dat wanneer er (medische) hulp ingeroepen moet worden, dit langer kan duren dan we in Nederland gewend zijn. Ook kan de standaard van de mogelijk te bieden zorg lager liggen dan gewend. Neem dit risico in overweging alvorens deze reis te maken.

Onze visie

De wereld is prachtig, een plek vol inspiratie die willen we behouden en delen.

Local in Peru De schoonheid van mensen, culturen en de natuur inspireert ons. Dit zie je terug in ons reisaanbod. Met dit reisaanbod willen wij onze reizigers inspireren en uitdagen. Inspireren door nieuwsgierigheid aan te wakkeren, de stoute schoenen aan te trekken om de stap naar nieuwe ontmoetingen te zetten. Uitdagen om het avontuur aan te gaan. Door de wereld toegankelijk te maken en te verrassen met nieuwe, onbekende bestemmingen, routes en culturen.

Maar ook onszelf en onze partners dagen we uit. Door iedere dag weer hoge eisen te stellen aan kwaliteit en het leveren van service, door te vernieuwen en daarmee grenzen te verleggen.

Reizen verrijkt je kennis, je ervaringen, je vriendschappen en je geluk. Wij vinden reizen dan ook het mooiste dat er bestaat. En als we met onze reizen op de bestemmingen ook kunnen bijdragen aan ontwikkeling, zowel economisch als persoonlijk, dan is onze missie geslaagd.

Onze missie

Wij willen de schoonheid van de wereld delen en eraan bijdragen deze te behouden. Dit doen we door op verantwoorde wijze avontuurlijke rondreizen te organiseren waarbij we ernaar streven onze reizigers, medewerkers en locals continu te inspireren, uit te dagen en te verrijken.

Reisbegeleiding

Onze Sawadee reisbegeleiders nemen je graag mee op avontuur. Je reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis goed verloopt, beantwoord graag je vragen en geeft je tips over leuke excursies en restaurantjes. Veel van onze reisbegeleiders zijn gedurende langere tijd in het buitenland. Dit betekent dat hij of zij je in de meeste gevallen bij aankomst op het vliegveld van je reisbestemming staat op te wachten.

Onze reisbegeleiders krijgen een gemiddeld cijfer van een 8,3

Deskundige reisbegeleiding 

Onze reisbegeleiders zijn professioneel en gepassioneerd. Wij besteden veel aandacht aan de werving en selectie en vrijwel alle reisbegeleiders hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde, meerdaagse training gevolgd. Je reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is het eerste aanspreekpunt in het geval van calamiteiten. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag je vragen, maar zij zijn geen wandelende reisgids. Wie veel wil weten over een land adviseren we dan ook om zelf een goede reisgids mee te nemen. Mocht er tijdens je reis iets niet naar wens verlopen, schroom dan niet om je reisbegeleider hierover te informeren. Hij/zij kijkt graag met je mee naar een oplossing.

"De training is super interessant en nuttig. Ik volgde 'm in 2018, en nog altijd is het de basis voor mijn reisbegeleiding van vandaag!" Eén van Sawadees reisbegeleiders.

Lokale reisbegeleiders

Ook onze lokale Engelssprekende reisbegeleiders hebben veel ervaring en een intensieve training achter de rug. Lokale reisbegeleiders spreken de taal van het land en kunnen veel vertellen over hun cultuur en tradities. Met zeer veel kennis en enthousiasme leiden lokale reisbegeleiders onze groepen door hun land. Met regelmaat ontstaan er mooie vriendschappen tussen onze klanten en lokale reisbegeleiders!

"Mostly I enjoyed learning about the Dutch history, culture and mentality. It helps me understand better what Dutch clients and Sawadee expect and need from me to make it a great trip!" Eén van Sawadees lokale reisbegeleiders.

Ben je benieuwd naar onze reisbegeleiders?

Bekijk alle reisbegeleiders

Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij doen ons uiterste best om de negatieve effecten van het toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Rank a brand heeft Sawadee uitgeroepen als koploper het gebied van duurzaamheid in de reiswereld. 

Ben jij ook benieuwd wat Sawadee allemaal doet op het gebied van duurzaam reizen?

Ga naar duurzaam reizen pagina

Verkoop & Reisadvies

Op onze afdeling Verkoop & Reisadvies helpen we je graag met het maken van je keuze en het beantwoorden van al je vragen. Veel van onze bestemmingen hebben we zelf ook bezocht, want naast onze werkzaamheden op kantoor zijn we zelf zeer reislustig. We gaan mee op één van onze reizen of we gaan zelf op vakantie naar een van onze avontuurlijke bestemmingen.

image

Jesse

Reizen is echt mijn passie! Ik werk al ruim 15 jaar in de reisbranche en door eigen reizen en vele studiereizen heb ik al heel wat bestemmingen gezien op deze mooie aardbol. Mijn favoriete continent is Afrika. In Afrika heb ik de meeste landen van Zuidelijk en Oostelijk Afrika bezocht. Het kamperen in de African Bush is een geweldige ervaring. Je ervaart op die manier het beste de prachtige natuur van Afrika. Ook Azië vind ik helemaal geweldig. Laatst heb ik Japan bezocht. De vriendelijke bevolking, prachtige landschappen en gigantische metropolen hebben een geweldige indruk op me achtergelaten. Als medewerker Verkoop adviseer ik je graag om de perfecte reis voor je te vinden.

Favoriete landen: Brazilië & Botswana

image

Ethan

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het beleven van bijzondere avonturen. Ik droomde weg bij het bekijken van mooie plaatjes en zei dan tegen mijn ouders, terwijl ik een bestemming aanwees: 'Daar wil ik naartoe'. Met een marker zette ik dan een grote cirkel om het desbetreffende land, dat daarmee gelijk werd toegevoegd aan mijn bucketlist. Het ontdekken van nieuwe bestemmingen, genieten van de natuur, trekkingen maken, lokalen ontmoeten, bergen beklimmen, vrijheid proeven en uiteraard lekker eten maken mij blij en enthousiast. Dit gevoel wil ik graag overbrengen aan iedereen, van reizigers die voor het eerst naar het buitenland gaan, tot ervaren globetrotters, ik gun iedereen een fantastische ervaring. Ik help daarom graag bij het vinden van een prachtige reis!”

Favoriete landen: Argentinië & Israël

image

Karin

De reisbranche is echt een branche die bij mij past. Ik vind het leuk om alles rondom een reis uit te zoeken en reizigers daarover te adviseren. Maar natuurlijk ga ik ook graag op reis. Van een stad bezichtigen tot een wandeling maken in een nationaal park, ik houd ervan. Een ervaring die ik nooit zal vergeten is het overnachten in de Sahara woestijn in Marokko. In de avond aten we een verse traditionele maaltijd uit de tajine en vervolgens sliepen we onder de sterren. Dit was echt heel bijzonder! Ik hoop dat ik nog vele mooie ervaringen, zoals deze, mag mee maken. In de tussentijd adviseer ik je graag verder tijdens de zoektocht naar een passende reis!

Favoriete landen: Griekenland & Marokko

image

Ruben

Toen ik nog op school zat, deed ik vrijwillig extra aardrijkskunde- en geschiedenisprojecten. Gauw werd dat meer: voor studie naar Nepal en India, taalcursus en vrijwilligerswerk in Latijns-Amerika. In Mexico leek het alsof Quetzalcoatl me uitverkoor, en sinds 1994 begon ik reizen te begeleiden. Dus ging ik de wereld over, en Sawadee heeft die wereldkennis graag ingezet om ook aan potentiële reizigers advies te geven. Je op je gemak voelen op straat in India, contact maken zonder de taal te spreken op een Kirgizische picknick, wandelen in de Andes en tot grote hoogten in de Himalaya, op reis kun je alles! Oh, reizen, zo heerlijk!

Favoriete landen: Tibet, Peru, Mongolië, Japan, Oezbekistan, Ecuador, Schotland, Maleisië, Chili, Bulgarije, India, Mexico... Oh, maar één of twee? Eh…

image

Deborah

Hoe vaker ik reis, hoe meer ik er van overtuigd ben dat we op zo’n mooie wereld wonen! En dat we hier voorzichtig mee om moeten gaan. Na jarenlange ervaring bij een reisbureau ben ik bij Sawadee belandt, er even kort tussenuit geweest, maar Sawadee is het bedrijf wat bij mij past. Duurzaam reizen, leuke klanten en fantastische bestemmingen. Als je mij vraagt wat mijn favoriete vakantieland is dan vind ik dat héél moeilijk! Want elk land is bijzonder op zijn eigen unieke manier. Japan staat toch wel hoog in de top 3, deze cultuur vind je nergens! Maar Cuba was ook heel bijzonder en Zuid-Afrika jaren geleden was ook heel mooi. Je ziet het al; ik kan niet kiezen. Kan jij ook niet kiezen? Dan help ik je graag verder om een mooi stukje van onze aardbol te ontdekken.

Favoriete landen: IJsland & Japan

image

Demi

Of ik als kind had geweten dat nu mijn grootste passie zou zijn om álle landen in de wereld te zien? Absoluut niet. Op de camping in Europa en vrienden maken aan het zwembad was op dat moment nog het ultieme vakantiegevoel. De reiskriebels begonnen pas nadat ik met mijn moeder op mijn 15e ben gaan backpacken in Maleisië. Al gauw werd de volgende bestemming gekozen én de volgende én de volgende. Toch zelfs op dat moment had ik mij nooit kunnen voorstellen dat ik ooit alleen erop uit zou gaan. Verblijven in de leukste hostels, nieuwe mensen ontmoeten en prachtige ervaringen met elkaar delen. Soms is dát juist het leukste aan reizen. De mooiste herinneringen heb ik niet per se aan de mooiste landen, maar aan de ervaringen die ik daar heb gehad. De warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking en de gezellige gekke mensen die ik onderweg heb ontmoet. Dat zijn de herinneringen die mij het meest zijn bijgebleven. Het is alweer een poos geleden dat ik voor het laatst op reis ben geweest. Nu ik weer terug ben in de reisbranche kan ik niet wachten om te zien wat voor mooie avonturen het leven nog voor mij in petto heeft!

Favoriete landen: Colombia & Filippijnen

image

Doris

¡Hola a todos! Reizen, voor mij is dat het mooiste wat er is! Ongelofelijk prachtige plekken bezoeken, waar je soms net wat meer voor moet doen om er te komen. Uiteindelijk word je beloond met de plek en dat is wat ik er geweldig aan vind. Mijn verlanglijstje is nog lang niet af, maar de bezochte landen zoals Peru, Panama, Cambodja hebben allen zijn eigen charmes. Waar ik steeds meer bij stil sta is dat er in de buurt ook de allermooiste pareltjes zijn, zo beleef je Schotland als klein Nieuw-Zeeland en heeft Kroatië fenomenale natuurgebieden. Wat het allerhoogst op mijn verlanglijstje staat? Dat is een mooie wereldreis maken! Ga jij ook opzoek naar jouw prachtige droomreis?

Favoriete landen: Panama & Cambodja

image

Tessa

Sawadee! Ik zit dus aan de andere kant van de lijn wanneer je de telefoon hebt gepakt om je mooie reis te boeken. Zelf ben ik besmet geraakt met het reisvirus toen ik 26 jaar geleden terug kwam van een winterskiseizoen werken in Zwitserland. Ik genoot van het actief bezig zijn en nieuwe mensen ontmoeten. Ik ben na dit winteravontuur nooit meer gestopt met reizen. Ik zocht de mooiste reizen en bestemmingen bij elkaar en ik maakte van mijn hobby mijn werk. Ik begon mijn reisavontuur als vestigingsmanager bij NBBS Reizen en de jaren die volgden, hobbelde ik mee in de ‘reisgekte’ totdat ik aanklopte bij Sawadee. Wat mijn mooiste bestemming is? Moeilijk kiezen! Inmiddels zit er ook flink wat reiservaring met kinderen in onze backpack. Dus hierbij de favoriete top 5 van mijn kinderen, Sim (15) & Lila (14); 1. Sri Lanka (op safari gaan kan hier ook) – 2. Vietnam (ze willen absoluut weer terug) - 3. Azoren & Portugal (watervallen en golfsurfen) - 4. Bali, Lombok & Maleisië (de korte reisafstanden zijn zo fijn) 5. Marokko (zo dichtbij maar een totaal andere wereld). Onze volgende reizen staan inmiddels ook alweer geboekt, want die lange voorpret is voor ons bijna net zo leuk als de bestemming zelf! Dus op naar nieuwe avonturen in het mooie Mexico, Thailand en Cambodja!

Favoriete landen: Sri Lanka & Vietnam

image

Monique

Van kinds af aan ging ik ieder jaar met m’n ouders 4 weken rondtrekken door een Europees land. Als student begon het te kriebelen en maakte ik m’n eerste reis buiten Europa. Na Thailand was ik volledig verkocht. Het mooiste aan reizen vind ik het leren kennen van nieuwe culturen, het ontmoeten van nieuwe mensen, het ontdekken van prachtige plekken en natuurlijk het proeven van ander eten. Reizen verrijkt echt je leven! In de tussenliggende jaren heb ik al veel mooie bestemmingen mogen zien, maar er is nog genoeg te ontdekken. En met dit werk wordt het wensenlijstje ook niet korter. Ik ben benieuwd, welke bestemming staat er bovenaan jouw lijstje?

Favoriete landen: Thailand & Verenigde Staten

image

Laura

Samen met mijn gezin reis ik al jaren de wereld over. Mijn eerste verre reis maakte ik ooit naar Nieuw Zeeland. Vanaf dat moment was ik besmet met het reisvirus en volgden vele mooie andere bestemmingen zoals Namibië, Australië, Brazilië, Thailand, Costa Rica, Mexico, Botswana, Sri Lanka en ga zo maar door. Het avontuur, de vrijheid, de prachtige natuur, kennismaken met andere culturen … er is zoveel te ontdekken. Vanaf het moment dat je je bestemming gekozen hebt begint de voorpret, vervolgens genieten van je prachtige reis en dan thuiskomen met een schat aan mooie ervaringen. Ervaringen die voor altijd op je netvlies staan. Zo ontzettend waardevol.

Favoriete landen: Brazilië & Namibië

Product Managers & Assistenten

image

Sophia

Meer dan 10 jaar geleden rolde ik zo van de Hogeschool bij Sawadee binnen. Reizen vond ik altijd al geweldig, maar hier wordt mijn reislust nog meer aangewakkerd. Als ik even niet weg ben geweest, dan begint het alweer te kriebelen. De kleuren, de geuren, de mensen. Daar word je toch gelukkig van? Na vele reizen naar Midden-Amerika, Afrika en Azië, gaat mijn hart nu sneller kloppen van Europa. Ook op een paar uurtjes vliegen, kun je je in een andere wereld wanen. Elke dag bezig zijn met reizen én werken met de leukste collega’s, maken het een feestje om bij Sawadee te werken.

image

Berend

De landen die ik ondertussen heb mogen bezoeken in al die jaren die ik werkzaam ben ik het toerisme, kan ik nauwelijks nog tellen. Alleen, met vrienden, met partner of het hele gezin; reizen blijft het mooiste wat er is. Regelmatig krijg ik, als Manager Touroperating, de vraag naar mijn favoriete bestemming. Een vraag die ik steeds weer met een andere bestemming lijk te beantwoorden. Namibië vanwege de wildparken, Laos vanwege het eten, Oman vanwege de bevolking. Of is het toch Cuba vanwege de cultuur, Indonesië vanwege de stranden, Australië vanwege de onderwaterwereld of Argentinië vanwege de uitgestrektheid? Ach weet je; Ga lekker zelf op pad. En ontdek wat voor jou een land zo bijzonder maakt.

Favoriete landen: Bolivia & Namibië

image

Joeri

Wat als je hobby en je werk samenkomen? Ik vind het fantastisch om een mooie reis te maken en nieuwe gebieden en culturen te leren kennen. Op werkgebied vind ik het leuk om een product of dienst op maat te maken. Laat dat nou prachtig samenkomen in mijn werk als Productmanager reizen. Als Productmanager is het belangrijk te weten wat mensen leuk vinden. Op basis van die reiswensen probeer ik altijd de juiste balans te vinden tussen cultuur, natuur, rust en avontuur. Het komt dan ook goed van pas dat ik zelf veel mooie landen en gebieden heb bezocht. Ik heb veel plezier in mijn werk, want bij het samenstellen of aanpassen van een reis probeer ik mij altijd voor te stellen dat ik de reis zelf ga maken. Ogen dicht en gaan!

Favoriete landen: Guatemala & Spitsbergen

image

Jacco

Op de middelbare school wist ik al vroeg dat ik iets in het toerisme wilde gaan doen. Dat werd dus de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer en na mijn eerste baan als standplaatsreisleider in Spanje ben ik de reiswereld niet uit geweest. Tussen de seizoenen kon ik heerlijk zelf reizen en zo heb ik Azië ontdekt. Eerst op kortere reizen en later een paar keer voor langere tijd. Zo rolde ik ook in het begeleiden van reizen naar onder andere Indonesië, Thailand en India en later ook naar andere continenten. China en Pakistan hebben de meeste indruk op mij gemaakt, maar van het relaxte leven in Zuidoost-Azië houd ik ook. Of zou dat komen door het heerlijke eten daar? Nu werk ik alweer ruim 15 jaar op kantoor, waarvan een groot aantal jaren bij Sawadee, met veel plezier! Nu ik kinderen heb is het reizen iets minder geworden, maar dat komt wel weer. Hopelijk snel!

Favoriete landen: Laos & Cambodja

image

Wendy

Nieuwsgierigheid om de wereld buiten Nederland te ontdekken zit al lang in mij. Mooie natuur beleven, andere culturen ervaren, bruisende steden bezoeken of lokale specialiteiten proeven, het werkt verslavend. Bijna 20 jaar geleden begon ik met het verkopen van reizen naar de Verenigde Staten en Canada. Mijn eerste verre stedenbezoek ging naar het indrukwekkende New York en na een tweede geweldige ervaring op een kampeerreis door west-Amerika, was mijn reislust aangewakkerd. In de jaren die volgden heb ik bijna alle continenten mogen bezoeken en vele prachtige reizen gemaakt, zowel privé als voor het werk. Mijn hart heb ik verloren aan Australië en Nieuw-Zeeland. De vlucht ernaartoe is lang, maar dit wordt overgecompenseerd door de unieke natuur en fauna, de altijd geïnteresseerde inwoners en welkome sfeer die er hangt. Ik heb prachtige herinneringen aan mijn reizen overgehouden en maak daarom graag anderen enthousiast om ook op reis te gaan en het moois wat onze wereld te bieden heeft, zelf te gaan zien. Dat enthousiasme kan ik in mijn werk als productmanager helemaal kwijt!

Favoriete landen: Australië & Nieuw-Zeeland

image

Britt

Reizen zit er vanaf jongs af aan al in. Mijn voorliefde voor Scandinavië, een bestemming waar ik met mijn familie veel naar toe ben geweest, was voor mij de aanleiding om International Tourism Management te gaan studeren. Een studie welke ik, na een leerzame stage bij Sawadee, inmiddels heb afgerond. Tijdens mijn studie heb ik bijzondere plekken bezocht waaronder de Faeröer Eilanden en heb ik tijdelijk voor een minor in Noorwegen gewoond. Op dit moment werk ik fulltime als Product Assistent. Elke dag word ik weer enthousiast van de reizen die Sawadee aanbiedt. Diverse locaties binnen en buiten Europa staan dan ook op mijn bucketlist. Wat is er leuker dan van je hobby je werk te maken!

Favoriete land: Noorwegen

image

Ankie

Van jongs af aan ging ik al met mijn zus en ouders op reis, binnen en buiten Europa. Mijn eerste verre reis was al op mijn 2de, op familiebezoek in Australië. Sinds ik mij kan herinneren heb ik al een enorme passie voor reizen. Ik vind het geweldig om te leren van nieuwe culturen, de natuur van een omgeving te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten. Na het afronden van mijn opleiding International Tourism Management, ben ik 8 maanden gaan rondreizen door Australië, Nieuw Zeeland en Indonesië, wat een onvergetelijke ervaring was. Verder heb ik nog heel veel andere mooie plekken mogen ontdekken en ik kan niet wachten om nog meer van deze wereld te zien. Het gelukkigst word ik van ruige berggebieden waar ik uren kan rondwandelen en aan het einde van de dag mijn tentje kan opzetten. Sinds januari 2022 ben ik werkzaam bij Sawadee als Product Assistent. Het is altijd al een droom geweest om me de hele dag te verdiepen in de mooiste bestemmingen en ik hoop veel mensen te kunnen inspireren om op avontuur te gaan.

Favoriete landen: Verenigde Staten & Nieuw-Zeeland

image

Anna

Het mooiste aan reizen vind ik het bewonderen van ongerepte natuur en leren over nieuwe culturen. Dat was voor mij en reden om de opleiding Tourism Management te doen. Tijdens mijn studie heb ik ook meerdere mooie reizen gemaakt waaronder naar Gambia en China. Ik vind het gaaf om te zien hoe compleet anders deze landen zijn en wat het allemaal te bieden heeft. Sinds februari 2022 ben ik bij Sawadee werkzaam als Product Assistent. Tijdens mijn werkzaamheden ben ik veel bezig met ontzettend gave bestemmingen waardoor ik erg veel zin krijg om de reizen van Sawadee zelf te maken. Ik ben heel benieuwd wat de rest van de wereld mij te bieden heeft!

Favoriete landen: Ierland & China

image

Carolien

Waar mijn reislust vandaan komt is mij onbekend, samen met mijn ouders kampeerde ik ’s zomers altijd in Nederland. Sinds m’n 14e is dat veranderd, ik koos er zelf voor om met georganiseerde reizen naar het buitenland te gaan, eerste bestemming Oekraïne. Na een studie culturele antropologie ben ik duurzaam toerisme gaan studeren in Zweden. Mijn masterscriptie heb ik bij Sawadee mogen schrijven, en zo ben ik doorgegroeid tot Coördinator Duurzaamheid. Op reis kun je mij vooral vinden in de natuur, van de bergen tot de jungle, ik wil het zien! Werken bij Sawadee wakkert de reislust alleen nog maar meer aan, de verlanglijst blijft maar groeien. Hoog op de lijst staan Kirgizië (eigenlijk heel Centraal-Azië), Sri Lanka en Namibië.

Favoriete landen: Zweden & Ecuador

Marketing & Communicatie

image

Bastiaan

Sawadee; een kantoor vol leuke mensen waarvan ik tot voor kort de enige was die nog nooit buiten Europa had gereisd. Hier is gelukkig verandering in gekomen en heb ik in Vietnam, Ladakh, Peru en Rwanda ervaren hoe mooi onze reizen zijn. Als Sales en Marketing Communicatie Manager zorg ik ervoor dat we samen met onze collega’s Sawadee’s fantastische reizen aan de wereld laten zien.

Favoriete land: Rwanda

image

Laura

Sinds november 2013 ben ik bij Sawadee in dienst als vormgever. Ik houd mij voornamelijk bezig met al die mooie foto’s, kleuren, posters, de visuele kant van de nieuwsbrief en de website. In deze veelzijdige functie kan ik twee van mijn favoriete tijdsbestedingen combineren: vormgeving en de wereld ontdekken. Mijn mooiste reiservaring tot nu toe? De zonsondergang aan de rand van de Grand Canyon. Magisch!

Favoriete landen: Ierland & Jordanië

image

Joran

Als jongen van 7 vloog ik voor het eerst met mijn ouders naar Indonesië voor een rondreis en hoewel ik er niet heel veel meer van weet, heeft het me wel veranderd. Ik moest en zou alles van deze prachtige wereld zien! Inmiddels heb ik vele reizen gemaakt over de hele wereld en woonde ik in China, Argentinië en Duitsland. Tussendoor heb ik mijn bachelor in marketing gehaald in Utrecht. Na mijn studie ben ik bij Sawadee terecht gekomen waar ik werk op de Marketing & Communicatie afdeling. Hier werk ik dagelijks aan onze nieuwsbrieven, de sociale media en verzorg ik alle communicatie van onze externe partners (Exodus, Trek America, GAA, Intrepid, Anders Reizen en Joker).

Favoriete land: China & Madagascar

image

Olivier

Ik ben in 2017 begonnen bij Sawadee als stagiair vormgeving, ik kwam er al snel achter dat Sawadee een gaaf bedrijf is met fijne collega’s. Momenteel werk ik part time bij Sawadee naast mijn studie. Mijn werk bestaat uit het ontwerpen van media uitingen en het werken aan de website. Nu moet ik de wereld nog ontdekken! Ik werk in ieder geval op een plek die mij daar genoeg inspiratie voor geeft.

Favoriete land: Portugal

image

Céline

Mijn eerste reis met Sawadee heeft zo veel indruk op mij gemaakt als kind, dat ik daarna niet meer was te stoppen. In elk land proef ik de lekkernij van het land. Of dat altijd lekker was? Nee zeker niet, maar wel weer een unieke ervaring! Na veel van de wereld gezien te hebben en zelfs even reisbegeleider te zijn geweest in Marokko, kan ik nu met veel plezier mijn kennis combineren met mijn grootste passie op de Marketing & Communicatie-afdeling. Hier probeer ik via onze communicatieve kanalen iedereen weer even weg te laten dromen in een mogelijk nieuw avontuur.

Favoriete landen: Indonesië & Sri Lanka

image

Fleur

Toen ik in 2013 met mijn vader op een Sawadee familiereis ging naar Thailand, ging er een wereld voor me open. Tot dan toe was ik strandvakanties gewend, waarbij we veelal op één en dezelfde plek bleven. Door deze reis ontdekte ik dat je een land pas echt leert kennen als je meerdere plekken bezoekt. Sindsdien heb ik rondgereisd in Australië, Nieuw-Zeeland en Italië en ik wil nog veel meer zien! Bij Sawadee houd ik me bezig met de nieuwsbrieven, sociale media en blogs. Graag wil ik mensen inspireren om ook op rondreis te gaan, zodat ze net als ik kunnen ontdekken wat de wereld allemaal te bieden heeft.

Favoriete landen: Australië & Nieuw-Zeeland

image

Yolan

In 2020 ben ik bij Sawadee begonnen als stagiaire. Ik heb een hele leuk en leerzaam halfjaar gehad hier. Op dit moment werk ik, naast mijn studie, parttime bij Sawadee. Ik houd mij bezig met onder andere social media en vormgeving. Na mijn studie hoop ik ook de wereld te kunnen ontdekken! Bij Sawadee krijg ik daar in ieder geval genoeg inspiratie voor!

Favoriete landen: IJsland & Italië

image

Manon

Nadat ik in mijn tussenjaar besloot om een half jaar in Barcelona te werken, wist ik al snel dat ik het toerisme in wilde. Het werd een opleiding International Tourism Management, want wat is er leuker dan om elke dag bezig te zijn met het mooiste wat er is? Reizen verrijkt je als mens en draagt bij aan meer begrip van de wereld. Niet alleen de bestemming, maar vooral de mensen die je ontmoet maken je ervaringen onvergetelijk. En daarbij het lekkerste eten niet te vergeten natuurlijk. Het leukste aan mijn werk als event coördinator is om andere mensen te inspireren en enthousiast te maken om met ons op reis te gaan. Maar ook mijn eigen bucketlist is nog lang: Canada, Japan, Zuid-Afrika, Fins Lapland en een rondreis door Zuid-Amerika staan allemaal hoog op het lijstje… nog zo veel te ontdekken!

Favoriete landen: Thailand & Spanje

image

Lisanne

Werken bij Sawadee is voor mij de ultieme combinatie van twee passies: media en reizen. Een reis die ik met mijn broer door Colombia heb mogen maken was voor mij de eerste ‘echte’ reis en ook nog eens buiten Europa en dit was voor mij een punt in mijn leven dat ik wist dat ik hier meer van wilde. De natuur, de mensen, de taal, de ervaringen die je opdoet; op slag verliefd. Dichterbij huis ben ik ook nog lang niet uitgekeken. De Dolomieten is voor mij echt een pareltje in Europa. De rust, het uitzicht, de grootsheid; daar raak ik niet op uitgekeken.

Favoriete land/regio: Colombia & Dolomieten

Financiën & Administratie

image

Lony

Al meer dan 20 jaar ben ik bij Sawadee verantwoordelijk voor de financiële administratie. Je kunt dus zeggen dat ik al een tijdje mee ga. Ik heb mijn hart verloren aan Latijns-Amerika vanwege de cultuur, de natuur en de overal aanwezige klanken van de ritmische muziek. Altijd feest! Daarnaast ben ik de trotse oma van twee geweldige kleinzonen. Ik vertel hen graag over reizen in de hoop dat ze er later net zo gek op zullen worden als ik!

image

Maarten

In oktober 2010 ben ik in dienst getreden bij Sawadee. Tot die tijd was mijn reiservaring beperkt. Daar is in de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Als Financieel Directeur heb ik Sawadee mogen vertegenwoordigen op diverse trips naar o.a. Japan, Kazachstan en Thailand. Maar nog leuker is dat ik 2 keer met een Sawadee familiereis ben mee geweest met mijn vrouw en zoon. Ik heb in Jordanië en Costa Rica van dichtbij meegemaakt hoe leuk een groepsreis is voor ouders en kinderen. Ik kan het aan iedereen aanbevelen en doe dat dan ook bij iedere mogelijkheid.

image

Anita

Sinds eind januari 2017 werk ik bij Sawadee als medewerker Finance. Ik vind het een hele veelzijdige functie bij een super leuke organisatie, waar ik mij al snel thuis voelde. Ik houd erg van fietsen en heb een paar fietsvakanties in Europa gedaan. Ook mijn rondreis naar Egypte, waaronder snorkelen in de Rode Zee was heel mooi. Nu wordt het tijd om het verder weg te zoeken, helemaal nu ik hier al die mooie reisverhalen hoor. Ik ben een natuurmens en mijn grootste wensbestemming is Yosemite National Park of Yellowstone.

Favoriete landen: Madeira & Tanzania

image

Nynke

Na ongeveer 11 jaar in het toerisme te hebben gewerkt besloot ik een poosje te gaan werken in andere branches. Daar heb ik veel geleerd, met name op het gebied van boekhouding. Maar het toerisme bleef me toch altijd trekken en daarom ben ik heel blij dat ik nu werkzaam ben op de financiële administratie bij Sawadee. Ik vind het altijd erg leuk om verhalen te horen over bestemmingen die mensen hebben bezocht en ik reis zelf ook graag. Ik heb binnen Europa zo’n 20 landen bezocht en daarbuiten ben ik in Canada en Amerika geweest, waar ik onder andere familie en vrienden heb bezocht. Ik vind het erg leuk om op die manier plekken te bezoeken waar je als gemiddelde toerist niet snel komt, zoals het kleine stadje Smethport in Pennsylvania, waar een vriendin van mij woont. Mijn ideale reis heeft een combinatie van steden en natuur, lekker eten, uitstapjes maken, en lekker niks doen. Mijn favoriete bestemmingen zijn tot nu toe Italië, Griekenland, Amerika en Canada. In de toekomst zou ik graag eens willen reizen naar Noorwegen, Zweden en Portugal. Maar bovenaan mijn verlanglijstje staat Australië. Als mijn kinderen wat ouder zijn en ik een poosje heb kunnen sparen hoop ik hier een keer naartoe te gaan.

Favoriete landen: Verenigde Staten & Griekenland

Customer Operations

image

Julia

Na mijn stage op afdeling Verkoop, kon ik bij Sawadee terecht als medewerker Customer Operations. Samen met mijn collega’s zorg ik voor de vluchten en reserveringen van jouw reis en beantwoord ik al je praktische vragen. Als beginnend reiziger heb ik nog veel te weinig van de wereld gezien. Mijn mooiste reis tot nu toe was naar Azië. Hoog op mijn ‘to-see-list’ staan Australië en Midden- en Zuid-Amerika. Mijn reislust wordt elke dag geprikkeld en ik doe er alles aan om zoveel mogelijk van de wereld te kunnen ontdekken!

Favoriete landen: Myanmar & Thailand

image

Nensi

Mijn uitdaging is om reizigers te helpen een onvergetelijke reis te maken, prachtige dingen te zien, interessante mensen te ontmoeten en om met verschillende culturen kennis te maken. Naar mijn mening heb ik de beste baan die er is. Ik werk al 10 jaar bij Sawadee en heb geen intentie om te stoppen.

Favoriete landen: Kroatië & Spanje

image

Daniëlla

Als klein meisje liep ik al met atlassen en reisboeken te zeulen. Die nieuwsgierigheid heeft me al naar veel mooie bestemmingen gebracht. Tijdens mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme ben ik naar Taiwan, Thailand en Nepal geweest. Mijn liefde voor Azië was aangewakkerd en na mijn afstuderen ben ik een half jaar met een backpack op pad gegaan door Thailand, Maleisië en Indonesië. Ik ben bij thuiskomst aan de slag gegaan in de luchtvaart en heb hierdoor veel van de wereld kunnen zien. Nu ben ik bij Sawadee beland voor mijn volgende avontuur. Achter de schermen zal ik hard werken om andermans reisdromen uit te laten komen. En zelf zal ik af en toe weer stiekem dagdromen (net als vroeger) over mijn volgende bestemming. Er is immers nog zo veel te zien en beleven!

Favoriete landen: Bosnië & Nepal

image

Mirja

Ik ben ontzettend blij dat ik weer terug ben in de reisbranche. Tijdens de coronacrisis verloor ik mijn baan in de reisbranche, maar na 1,5 jaar in een andere branche ben ik eindelijk terug. Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van dit mooie bedrijf, want bezig zijn met prachtige reizen en reizigers enthousiast maken is het leukste wat er is. Ik heb best veel van de wereld gezien, maar mijn favoriete bestemming is toch echt West-Canada; de Rocky Mountains, prachtige meren, bruisende steden, afwisselend landschap, deze bestemming heeft het allemaal. Ik zou heel graag een keer terug willen maar wat daarnaast echt op mijn bucketlist staat, is een reis naar Fins Lapland, dat lijkt me adembenemend mooi. In IJsland heb ik het noorderlicht al mogen aanschouwen, maar ik denk dat dit in Fins Lapland nog veel mooier is. Of het er ooit van gaat komen, geen idee, maar dromen over reizen blijft altijd leuk!

Favoriete landen: Canada & IJsland

image

David

Ik heb zelf altijd al een passie gehad voor geschiedenis, of het nou ging over de verschillende dynastieën van China of van mijn eigen dorp en stad. En toen ik met mijn familie een rondreis maakte in Vietnam heb ik ook het “reisvirus” te pakken gekregen. Sindsdien heb ik in de reisbranche mijn ideale plek gevonden. Na mijn opleiding ben ik gelijk aan het werk gegaan en een fietsreis door Europa gemaakt, waar ik veel van ons eigen continent heb gezien en geleerd. Maar inmiddels kan ik net als mijn collega’s steeds meer landen buiten Europa afkruisen. Voor mij is Sawadee een heerlijk reisbureau om in te werken en op reis te gaan. Het gemak en gezelligheid van een georganiseerde reis maar nog wel de vrijheid om zo af en toe je eigen gang te gaan.

Favoriete landen: Vietnam & Italië

image

Lisa

Vanaf de middelbare school kreeg ik de smaak al te pakken… Ik zat elke maand minimaal 1x per maand in het buitenland. Het was standaard dat mijn vrienden en familie zeiden: ‘Jeetje, is Lisa nou alweer weg?’. En het is er zeker niet minder om geworden. Ik ben erg reislustig en vind het fantastisch om nieuwe dingen te doen en te ontdekken. Dat is ook de reden waarom Sawadee zo goed bij mij past. Ik ben solo naar Mexico gegaan en beschouw Mexico ondertussen als mijn 2e thuis, maar heb ook met groepsreizen Thailand, Vietnam en Egypte ontdekt. Elke bestemming heeft zo zijn charmes. Van bevolking tot het lokale eten of de omgeving die verandert met elke vlucht die je neemt.

Favoriete landen: Mexico & Vietnam

image

Yvonne

Het voorbereiden van mijn eigen reizen vond ik altijd al superleuk om te doen. Sinds juni 2022 kan ik bij Sawadee andere reizigers daarbij helpen, zodat een ieder onbezorgd op reis kan gaan en alles tot in de puntjes is geregeld. Superleuk om het enthousiasme van onze klanten te horen, die zin hebben in hun reis! Als kind ging ik ieder jaar steeds weer naar andere landen in Europa met de auto en de tent. Met mijn eigen gezin heb ik ook ieder jaar weer een ander land bezocht, omdat ik het heerlijk vind om steeds weer een andere mooie omgeving te ontdekken, te voet, met de fiets, met de auto of het vliegtuig. Ook hebben we mooie verre reizen gemaakt, o.a. naar Zuid-Afrika. Ik heb vooral erg genoten van de safari’s, wat een geweldige ervaring! Maar ook van de vakanties dichtbij kan ik erg van genieten, ook in eigen land! Er is nog genoeg moois te ontdekken :) Wat nog hoog op mijn reiswensenlijstje staat zijn: Alaska, Nieuw-Zeeland en IJsland!

Favoriete land: Zuid-Afrika

Luchtvaart

image

Gunnar

In mijn kinderjaren was ik al gefascineerd door landkaarten en fotoboeken van verre landen en vreemde culturen. Een studie aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer was dan ook een logisch vervolg. Bij Sawadee hou ik me bezig met de inkoop van de vluchten en samen met mijn team doen wij ons best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn tussen het moment dat je de boeking instuurt tot aan het moment dat je in het vliegtuig stapt om op reis te gaan. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor Sawadee’s állermooiste bestemmingen, de Noord- en Zuidpool.

Favoriete land / regio: Antarctica & Polen

image

Nancy

Tijdens de studie Management Toerisme heb ik bij Sawadee tweemaal stage gelopen. Op de afdeling Luchtvaart heb ik uiteindelijk mijn plek gevonden en daar werk ik alweer ruim 15 jaar met veel plezier. Na mijn studie heb ik 4 maanden in Zuidoost Azië, Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd. Nieuw-Zeeland heeft mij tijdens deze reis het meest verrast. Wat een overweldigende en mooie afwisselende natuur! De laatste jaren heb ik veelal de continenten Afrika en Zuid-Amerika mogen ontdekken. Welke landen daar mijn favoriet zijn? In Afrika kies ik voor Zuid-Afrika. Naast de geweldige gamedrives geniet ik daar namelijk ook erg van de heerlijke braai(BBQ). In Zuid-Amerika vind ik de regio Patagonië prachtig. De desolate omgeving met bergketens, gletsjers en pampas hebben grote indruk op mij gemaakt. Dichter bij huis is IJsland een absolute aanrader. Je ziet daar letterlijk de krachten van de aarde door de geysers, vulkanen, lavavelden en vele watervallen. Mijn nieuwe fascinatie is echter Amerika. Je hebt daar zoveel mooie nationale parken die allemaal weer iets anders toevoegen afgewisseld met leuke steden. Het land is zo groot dat er nog genoeg te ontdekken valt.

Favoriete land / regio: Patagonië & Verenigde Staten

Verkoop internationale reizen

image

Harold

In al die jaren, dat ik al in het toerisme werkzaam ben, is me één ding duidelijk geworden; elk land of iedere bestemming heeft wel iets moois en is daarom de moeite waard om te bezoeken. Dat geldt ook voor de invulling tijdens je vakantie. Ik wissel die het liefst af met fietsen en wandelen, maar vind het ook heerlijk om tussendoor bij het zwembad te liggen of op een relaxte manier meer van het land te zien. Net als iedereen heb ik ook een favoriete bestemming en dat is Afrika, of liever gezegd het Afrika van de safari’s. Ik vind het indrukwekkend om wildlife op de savannes en in de nationale parken te zien en te genieten van de prachtige natuur. De reden, dat ik verantwoordelijk ben voor de verkoop van groepsreizen in internationaal gezelschap, is omdat ik zelf ook vaak op die manier heb gereisd. Het is leuk om met andere nationaliteiten te reizen en je houdt er vrienden “in de hele wereld” aan over.

Favoriete landen: Kenia & Costa Rica

Klantenservice & Reisbegeleiding

image

Sara

Na een halfjaar Spaans geleerd te hebben in Spanje op mijn 18e was ik er vrij snel uit. Een studie Toerisme moest het worden, want dan kon ik voor studiepunten op reis en dat leek me wel wat. Het reisvirus is sindsdien alleen maar sterker geworden. Want wat zijn er toch bijzondere plekken op deze aarde! Zowel voor werk als privé trek ik er regelmatig op uit. Vroeger als reisbegeleider door Zuidelijk Afrika, daarna voor werk naar bijvoorbeeld India, Marokko, Costa Rica en privé van Laos tot Nepal tot Colombia en veel er tussenin. In het buitenland train ik onze lokale reisbegeleiders zodat zij goed voorbereid met jullie op pad gaan. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor onze afdeling klantenservice en alles wat met onze Nederlandse reisbegeleiders te maken heeft. Reizen schept verbinding, verwondering, je leert ervan en het verruimt je blik. Reis met ons mee!

Favoriete land: Costa Rica

image

Yanniek

Hola! Al sinds jongs af aan trok ik met mijn ouders door verschillende mooie (ei)landen in binnen en buiten Europa. Ik vond het altijd heel leuk om een aantal woordjes van de taal van het land te leren en om op pad te gaan met de locals. Tijdens mijn studie Tourism Management in Haarlem heb ik ook veel mooie landen mogen bezoeken. Na mijn studie afgerond te hebben heb ik mooie reizen gemaakt door Spanje, Frankrijk, België, Italië en het authentieke Cuba. Ik krijg er energie van om met enthousiaste mensen samen werken en daarom werk ik sinds maart 2023 op de afdeling Reisbegeleiding om onze fantastische reisbegeleiders te ondersteunen waar nodig.

Favoriete landen: Spanje & Italië

image

Ingeborg

Sinds 2021 ben ik voor de tweede keer werkzaam bij Sawadee op de afdeling Klantenservice. Voor Corona was mijn eerste contact met de reiswereld en dat is goed bevallen. Helaas gooide Corona tijdelijk roet in het reizen. Van jongs af aan trok ik met mijn ouders-2 zussen-1 broer door Europe inclusief caravan en tent. Later werden dat iets luxere vakanties met huur huisjes en op z’n tijd een hotel. Slecht 1 keer ben ik buiten Europa op reis geweest en dat was naar de Verenigde Staten. Voor mij valt er in Europa nog heel veel te ontdekken qua natuur-steden-cultuur. Ik hou erg van wandelen, fietsen, cultuur snuiven en natuurlijk de lokale keukens en wijnen ontdekken. Op de afdeling Klantenservice komen allerhande vragen, problemen en soms, jammer genoeg, ook klachten binnen. Samen met mijn collega’s staan we klaar om onze klanten op een professionele en prettige wijze te woord te staan. Ingeval van problemen en of klachten doen we ons uiterste best voor beide partijen met een goede oplossing te komen. Het werken op de afdeling Klantenservice is zeer afwisselend en divers en het draagt bij aan een goede en langdurige relatie tussen Sawadee en onze klanten.

Favoriete land/regio: De Azoren & Italië

image

Maarten

Buongiorno! Op mijn 18e vertrok ik naar Australië en Nieuw Zeeland om daar een jaar te gaan backpacken. Toen ik op een zekere ochtend op een immense wijngaard in de vreselijke hitte van de outback druiven aan het plukken was, had ik een ingeving: ik zou Culturele Antropologie in Italië gaan studeren. Een dag later kocht ik een boek om Italiaans te leren en 1 jaar later begon ik mijn studie in het Italiaans in het wonderschone Bologna. Sindsdien heb ik op tal van plaatsen in Europa en buiten Europa gewoond. Als antropoloog vind ik niets zo interessant als het doorgronden van culturele verschillen. Als nomaad zit ik daarom bij Sawadee op mijn plek. Via mijn werk kan ik leren over verschillende landen en culturen en mij gemakkelijk verheugen op toekomstige reizen.

Favoriete landen: Italië & Indonesië

Disclaimer

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van onze publicaties de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is. Sawadee Reizen B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens uit de door ons gecreëerde website(s), brochures, flyers, advertenties en overige publicaties en kan geen garanties geven met betrekking tot de aard en de inhoud daarvan.

Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door inhoud van derden op de website(s) van ons. Wij behouden het recht voor om zonder aankondiging of opgaaf van redenen, aangeboden informatie te wijzigen en/of te verwijderen. Sawadee Reizen B.V. kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor besluiten door reizigers op basis van de door ons verstrekte informatie, indien die informatie daar niet voor is bedoeld of op een onoordeelkundige wijze worden gebruikt.

Wij kunnen geen garantie bieden betreffende de veiligheid van de website, noch aansprakelijk gesteld worden voor de schade die, direct of indirect, het gevolg is van een onderbreking in de beschikbaarheid van de site.

Vacatures & stages

Sawadee Reizen biedt al sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur, cultuur en contact met de lokale bevolking. De reizen van Sawadee zijn avontuurlijk wat betekent dat er gereisd wordt in kleine groepen, overnacht wordt in kleinschalige accommodaties en activiteiten zoals wandelen en fietsen veelal zijn opgenomen in de reis. Daarnaast staat duurzaamheid bij ons centraal: dit draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst. Het hoofdkantoor van Sawadee, waar ongeveer 50 medewerkers werkzaam zijn, is gevestigd in het centrum van Amsterdam.

Beschikbare vacatures

Het kantoor van Sawadee

Met ruim 50 collega’s werken we op het Sawadee kantoor samen om onze reizigers de mooiste reiservaring te bieden. Met veel passie, aandacht en deskundigheid stellen wij de beste reisroutes samen om een bestemming te ontdekken. Vervolgens helpen we onze klanten met veel liefde en enthousiasme bij het vinden van hun droomreis door middel van advies, inspiratie en persoonlijke aandacht. Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen achter Sawadee? Wie stellen die bijzondere reisroutes samen, wie maken die prachtige advertenties en wie zitten er aan de andere kant van lijn wanneer je ons belt? In onderstaande video kun je een kijkje achter de schermen nemen op ons kantoor in Amsterdam.   

Stage ervaringen

Benieuwd naar ervaringen van een aantal ex-stagiair(e)s bij Sawadee?

Naomi Pater - Marketingcommunicatie - juni 2023

Het was een enorm goede keuze om mijn sollicitatiebrief voor een stage naar Sawadee Reizen te sturen. Al tijdens het eerste kennismakingsgesprek wist ik meteen: dit gaat een leerzame en fijne stageperiode worden. Gedurende vijf maanden heb ik meegewerkt op de afdeling marketingcommunicatie. Mijn taken waren voornamelijk gericht op het creëren van inspirerende content. Zo schreef ik nieuwsbrieven, blogs, reisverhalen en SEO-teksten en heb ik wekelijks een video gemaakt voor ons TikTok-account. Een lekker gevarieerd takenpakket dus! Bij Sawadee krijg je bovendien volop de ruimte om zelf nieuwe ideeën aan te dragen en uit te werken als je wilt en er is ook volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het marketingteam van Sawadee is gezellig en er heerst een informele, warme sfeer. Je kunt bij al je collega's terecht met vragen en je wordt gezien als onderdeel van het team. Bovendien werkt iedereen bij Sawadee hybride, wat betekent dat je je kantoordagen kunt afwisselen met thuiswerkdagen. Dit is ideaal als je ver moet reizen. Een top stage dus! En laten we niet vergeten dat het een droom is om dag in, dag uit bezig te zijn met avontuurlijke reizen. Kortom: mijn liefde voor het maken van content en reizen is alleen maar verder aangewakkerd dankzij deze stage!

Christine IJbema - Product Management - maart 2023

En ineens zitten mijn 7 maanden stage erop! Ik ben in september 2022 begonnen als stagiair op de afdeling Product Management voor mijn opleiding Tourism Management, en kijk nu terug op een erg leerzame en gezellige tijd bij Sawadee. Het is een fijne, informele omgeving waar je de kans krijgt om als volwaardige collega mee te draaien terwijl je alle ins en outs van de reisbranche ontdekt. Met alle lunchwandelingen langs de Dappermarkt, het Oosterpark en Artis zie je ook nog een beetje van Amsterdam – een erg leuke bonus! Naast het werk op de productafdeling kreeg ik ook de kans om extra projecten op te pakken en mee te kijken met andere afdelingen. Gaandeweg heb ik niet alleen ontdekt waar mijn interesses liggen in de praktijk, maar heb ik ook zo enorm veel over mijzelf geleerd. Ik kon me geen betere stagebegeleider wensen en werd vol begrip geholpen om mijn stage een succes te maken voor mijzelf!

Youssef Ghaffari - Marketingcommunicatie - januari 2023

Spontaan, leerzaam en ontzettend gezellig. Zo zou ik de afgelopen maanden beschrijven tijdens mijn periode als stagiair op de Marketing afdeling van Sawadee. Al vanaf het begin word je het gevoel gegeven dat je echt deel uitmaakt van het team. Zo heb ik altijd leuke opdrachten mogen uitvoeren die niet alleen leerzaam zijn, maar ook betekenisvol. Bij Sawadee krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen op allerlei verschillende gebieden en je collega's staan altijd paraat om je daarbij te helpen. De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel geleerd over vormgeving, zowel digitaal als op print. Zo heb ik mee mogen werken aan een grote outdoor campagne waarbij de advertenties die ik maakte over abri's in heel het land te vinden waren. Hoe gaaf is dat? De sfeer op kantoor gecombineerd met het leuke werk wat je uitvoert maakte dit de droomstage voor mij.

Kim Regterink - Marketingcommunicatie - januari 2023

Wat is de tijd voorbij gevlogen! De afgelopen 5 maanden heb ik op de marketingcommunicatie afdeling gewerkt als stagiaire online marketing en content. Ik heb tijdens mijn stage enorm veel geleerd over bijvoorbeeld het schrijven van content en werken in de reiswereld. Mijn behulpzame en gezellige collega’s hebben mij enorm geholpen tijdens mijn stage. Bij Sawadee krijg je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen en iedereen motiveert je dan ook om alle kansen te grijpen die je krijgt. Een superleuk bedrijf met nog leukere collega’s die net zo gek zijn op reizen als jij, oftewel de droomplek van iedere stagiaire!

Mungledi Kok - Product Management - juni 2022

Vanaf februari 2022 heb ik 5 maanden stage gelopen bij de productafdeling van Sawadee reizen. Het was een leerzame periode waar ik ben gegroeid als persoon in de reiswereld. Hier heb ik gewerkt aan het schrijven van content, meegewerkt aan diverse projecten, concurrentieanalyses en contact met meerdere travelagents over de hele wereld. Ik werd gezien als volwaardige collega en de sfeer op kantoor was erg fijn. De uitjes en borrels waren ook gezellig. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn stageperiode, momenteel werk ik parttime bij de Sales Support en begin ik in februari 2023 met afstuderen bij Sawadee Reizen. Dit blijft toch wel de leukste stage en werkplek in de reisbranche!

Quinty Pierik - Marketingcommunicatie - juni 2022

Wauw! Wat een ontzettend leuke en leerzame stage heb ik gehad bij Sawadee Reizen. Het afgelopen halfjaar heb ik de functie van stagiaire Online Marketing & Events mogen vervullen. Een stage waarbij ik heel veel (inhoudelijk) heb mogen leren over mijn functie, maar bovenal een stage waarbij ik veel heb mogen leren over mijzelf. Bij Sawadee wordt er ruimte gecreëerd voor jou als student om te leren en jezelf te ontwikkelen. Het feit dat ik altijd gezien ben als een volwaardig lid van het team, heeft altijd een ontzettende boost gegeven aan mijn motivatie. Daarnaast is de (informele) sfeer in het bedrijf top. Leuke, gezellige, flexibele en behulpzame collega’s die jou heel graag willen helpen met het behalen van jouw stagedoelen. Ben je gek van reizen en wil je een fijne stageplek hebben om te kunnen groeien als student? Dan is Sawadee zeker the place to be!

Lina Borgman - Marketingcommunicatie - december 2021

Voor mijn studie Communicatie heb ik 10 weken stagegelopen bij Sawadee. Ik zit in mijn tweede jaar en voor mij was dit de eerste stage ooit. Best wel spannend maar door het marketingcommunicatie team van Sawadee voelde ik me meteen op mijn gemak. Tijdens mijn stage heb ik verschillende taken uitgevoerd. Zo kreeg ik een goed beeld van hoe werken op een marketingcommunicatie afdeling eraan toe gaat. Doordat een groot deel van mijn stageperiode in een lockdown viel, was ik niet veel op kantoor. Toch kon ik bij iedereen terecht voor vragen en heb ik zeker de begeleiding gehad die ik nodig had. De sfeer onderling was heel goed. Ik kijk terug op een leuke leerzame tijd bij Sawadee.

Anne Treep - Marketingcommunicatie - augustus 2021

Voor mijn opleiding Communicatie heb ik 5 maanden stagegelopen bij Sawadee. Tijdens mijn stageperiode heb ik mij vooral beziggehouden met het schrijven en vormgeven van de nieuwsbrief. Daarnaast heb ik ook geholpen met het schrijven van blogs, nieuwsberichten en het maken en plannen van social media posts. Door corona wordt er niet veel op kantoor gewerkt, maar alsnog kreeg ik meer dan genoeg begeleiding. Mijn stagebegeleider nam veel tijd om processen en opdrachten uit te leggen en gaf ook duidelijke feedback. Dit is superfijn en zorgde ervoor dat ik de werkzaamheden een stuk sneller onder de knie had. Ook de sfeer met collega’s onderling is top! Ik heb tijdens mijn stageperiode een goed beeld gekregen van wat een marketingcommunicatie-afdeling inhoudt en heb veel kennis opgedaan waar ik de rest van mijn leven wat aan heb.

Yolan Bottema - Marketingcommunicatie - september 2020

Voor mijn opleiding Geo, Media & Design heb ik een halfjaar stage gelopen op de marketing & communicatie afdeling van Sawadee. Doordat deze periode viel in de tijd van COVID-19, waren de werkzaamheden iets anders dan normaal en kon ik niet altijd op het kantoor werken. Desalniettemin heb ik genoeg nieuwe dingen geleerd en veel nieuwe ervaringen op gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het vormgeven van campagnes en het meehelpen opzetten van een webinar. De sfeer is heel fijn (online en op kantoor) en je wordt behandeld als een volwaardige collega.
Kortom, dit was een hele leerzame en leuke stage waarbij ik veel nieuwe dingen geleerd heb en waar ik met een goed gevoel op terug kijk.

Shem Carstens - Marketingcommunicatie - januari 2020

Voor mijn opleiding MediaDesign heb ik een half jaar stage gelopen bij Sawadee op de afdeling Marketingcommunicatie. In deze periode heb ik heel veel geleerd over mijzelf, het vormgeven van campagnes, video’s en ander beeld- en printmateriaal. Ook was ik aanwezig bij de Vakantiebeurs en het Reisevent in DeFabrique. Ik vond het super leuk om op die manier in aanraking te komen met de klanten en de reisbegeleiders, wat anders nooit was gebeurd. Ook op kantoor was er vaak een erg fijne sfeer en ik ga de korte gesprekjes naast het koffieapparaat zeker missen. Dit was een fijne en leerzame eerste stage voor mij, daarbij sloot het goed aan bij mijn opleiding en kan ik met opgeheven hoofd en veel nieuwe skills weer terug naar school.

Contact

Bekijk hier de corona-informatiepagina.


Telefoon

Onze Reisexperts zitten voor je klaar op:

020-420 2220

maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 17.30 uur
zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur

Bel me terug

WhatsApp

Nog niet geboekt?
App met een Reisexpert via onderstaande knop

020-420 2220

maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur
zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur

Open WhatsApp


Chat

Weet jij dat je ook al
je vragen kunt stellen
aan onze Reisexperts via onze chat.

maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur
zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur

Start chatNieuwsbrief


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze nieuwe reizen? Meld je dan aan voor de Sawadee nieuwsbrief.
Kantoor

Sawadee Reizen
Sarphatistraat 650
1018 AV Amsterdam

Momenteel zijn wij gesloten voor bezoek.


Betalingen graag naar


IBAN: NL80 ABNA 0487 1712 41
BIC: ABNANL2A
ABN AMRO te Amsterdam

Wij accepteren geen contant geld of creditcards.

Kamer van Koophandel Amsterdam: 33223550
BTW-nummer: 8025.14.650.B.01
ANVR-lidnummer: 3985
SGR-lidnummer: 1644
CBP lidnummer: 1513721


Noodnummers en dringende zaken

In geval van nood en bij zeer dringende zaken (waaronder bijv. ernstige urgente klachten, die ter plaatse niet kunnen worden opgelost) zijn wij 24 uur per dag bereikbaar. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31 (0)20-4202220.

Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen → +31 (0)20-6516035. We willen benadrukken dat het nummer buiten kantooruren alleen voor noodgevallen bedoeld is. Maak daarom goede afspraken met je thuisblijvers over hoe en wanneer je tijdens de reis contact met hen opneemt.

Handige noodnummers van Banken en Verzekeringen

Indien je contact wilt opnemen met je verzekeringsmaatschappij of bank (bijvoorbeeld om je bankpas of creditcard snel te kunnen blokkeren) zijn dit de meest voorkomende noodnummers:

Banken - Nederland

 • Rabobank (Interhelp SOS): +31887226767
 • ING: 020-228 8800
 • ABN-AMRO Hulpdienst: +31702342100
 • SNS-Bank: +31-30-2835372 (bankpas) en +31-30-2997490 (credit-card)
 • VISA Global Assistence: 020-660 0611 of +14105813836
 • American Express: +31205048000
 • Mastercard Global Service: +318000225821

Alarmcentrales - Nederland

 • International (gezamenlijk nummer voor: a.s.r. verzekeringen, De Amersfoortse, Univé, Rotterdamse Verzekeringen, CZ, OZ, Interpolis): +31206515151
 • Mondial Assistance alarm service:+31205929292
 • Interpartner Assistance (gezamenlijk nummer voor: V.V.A.A., AXA, Aegon en Sterpolis): +3120–6640131 / +31205740555
 • Eurocross / Zilveren Kruis: +31713641850
 • Artsen Alarmservice: +31302412908
 • V.V.A.A.: +31302412908
 • ABN-AMRO hulpdienst: +31703243100
 • F.B.T.O.: +31582345650
 • Travel Care alarm centrale (gezamenlijk nummer voor: ANWB, Postbank, Goudse, Géove, en Friesland): +31703147575
 • I.Z.Z.: +31703145165
 • Interhelp Interpolis: +31134620462
 • OHRA Hulpdienst: +31264004868
 • Nationale Nederlanden: +31703147575
 • AEGON: +31883440000
 • GEOVE: +31703147575
 • I.Z.A.: +31504040888
 • C.Z.: +31134680402
 • N.K.V.B. (Nederlandse Klim en bergsport vereniging): +31703145511

Alarmcentrales - België

 • EUROPE ASSISTANCE (België): +3225337575
 • Ethias: +3211282828
Naar boven