Over Sawadee


 • ico

  Persoonlijk én deskundig reisadvies

  Uit enquêtes blijkt dat onze reizigers Sawadee speciaal waarderen om onze deskundigheid en persoonlijke aandacht. Dit merk je niet alleen aan onze reizen, maar ook aan de gepassioneerde reisexperts op kantoor en aan onze reisbegeleiders die 'hun' reizigers overal op de wereld met veel liefde, enthousiasme, deskundigheid én passie rondleiden.

 • ico

  Het breedste reisaanbod

  Met ruim 250 reizen over de hele wereld vind je bij Sawadee altijd wel een reis die aansluit bij je wensen en budget. Ook als het gaat om de lengte van de reis is er keuze genoeg. Zo bieden we naar een aantal bestemmingen zowel kortere als langere reizen aan. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende typen reizen. Of je nu op zoek bent naar een actieve reis, een familiereis, een reis langs de hoogtepunten van een land of juist liever de minder bekende plekken wilt bezoeken, bij Sawadee ben je aan het juiste adres.

 • ico

  Reizen op een duurzame manier

  De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Wij vinden het belangrijk dat onze reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Wij streven ernaar om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Duurzaam toerisme draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst.

 • ico

  Groepsreizen mét individuele vrijheid

  Sawadee biedt het gemak van een groepsreis met veel mogelijkheden om er zelf op uit te trekken. Wij regelen alle tickets, overnachtingen en vervoer, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie. Op de dagen dat er niet wordt gereisd, kun je je eigen gang gaan. Onze reisbegeleiders staan dan klaar met tips over interessante plaatsen, excursies en leuke restaurantjes. Om te voorzien in de toenemende vraag naar persoonlijke invulling van de reis, bieden we bij veel reizen de mogelijkheid om keuzeprogramma’s te boeken. Hierbij kun je denken aan excursies en een individuele verlenging aan het einde van de reis.

 • ico

  TUI Group

  Sawadee Reizen is onderdeel van de TUI Group, wereldwijd marktleider op het gebied van reizen en vakantie. De reisorganisaties die bij TUI Group zijn aangesloten hebben als gezamenlijk doel om hun ervaring met elkaar te delen, voort te bouwen op hun gezamenlijke passie en zorg te dragen voor bijzondere reiservaringen. Alle aangesloten reisorganisaties streven daarnaast naar een verantwoorde manier van reizen, waarbij we rekening houden met de lokale bevolking, het milieu en de natuur.

Onze reizen

Al 30 jaar organiseert Sawadee avontuurlijke reizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Genieten van de indrukwekkende natuur en van de fascinerende cultuur. Voor een optimale beleving van een land maak je een wandel- of een fietstocht, een tocht per kameel, een ritje met het openbaar vervoer of bezoek je bijvoorbeeld een markt, hetgeen vaak garant staat voor onverwachte ontmoetingen. Op deze manier reis je er niet vluchtig langs, maar sta je er middenin!

Avontuurlijk

Wie kiest voor een avontuurlijke reis, kiest voor een kennismaking met andere culturen en gebruiken. Dat betekent vaak ook andere omstandigheden: niet uit elke douche komt (warm) water, niet ieder lichtknopje geeft licht en lokale situaties kunnen ervoor zorgen dat niet alles volgens planning verloopt. Dit maakt dat onze reizen bedoeld zijn voor mensen met een flexibele en avontuurlijke instelling.

Actief

In vrijwel al onze reizen zijn wandel-, fiets-, of andere actieve tochten opgenomen. Meestal kun je ter plekke besluiten of je hieraan deelneemt. In een groot aantal actieve reizen zijn meerdaagse wandeltochten opgenomen, waarbij je overnacht in tenten, bij de bevolking thuis of in eenvoudige guesthouses. Tijdens een kampeertocht zorgt Sawadee voor tenten en gaat er een kok mee. De bagage wordt meestal vervoerd door dragers, yaks, ezels, kamelen of paarden. Zelf draag je alleen een dagrugzak, zodat je optimaal kunt genieten van de natuur.

Accommodaties

Onze reizen bieden zoveel mogelijk afwisseling in het soort overnachtingsplek. Van een hotel of ecolodge tot kamperen in de natuur of een overnachting bij de mensen thuis. Ook het verblijf op een boot of een nacht onder sterrenhemel in de woestijn behoren tot de mogelijkheden. Bij elke reis vind je onderstaande icoontjes, die aangeven van welk type accommodaties er tijdens de reis gebruik gemaakt wordt.

Vliegen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen

We vliegen zo veel mogelijk met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, Singapore Airlines en Cathay Pacific. Daarnaast vliegen we zo vaak mogelijk rechtstreeks naar onze bestemmingen. Bij elke reis staat vermeld met welke luchtvaartmaatschappij we vliegen. Het kan voorkomen dat we genoodzaakt zijn om tussentijds naar een andere, eveneens gerenommeerde maatschappij, te moeten uitwijken. We kiezen bij voorkeur voor lijnvluchten omdat de vertrektijden vanaf Schiphol en Brussel doorgaans gunstiger zijn. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn een onderling samenwerkingsverband aangegaan waardoor je soms op een vlucht of een deeltraject met een partnermaatschappij vliegt.

Vervoer onderweg

Het onderweg zijn, is een belevenis op zich. We maken gebruik van diverse soorten transport. Meestal reizen we met privé busjes en landcruisers, waardoor we gemakkelijker bijzondere plekken kunnen bezoeken en onderweg even kunnen stoppen bij een lokale markt of leuk dorpje. In Afrika maken we tijdens de safarireizen gebruik van expeditietrucks, die speciaal voor de lokale omstandigheden zijn gebouwd. Je zit hoog zodat je goed zicht hebt over de savanne. In de woestijnlanden gebruiken we 4x4 landrovers, noodzakelijk om over de pistes te kunnen rijden. Naast ons eigen vervoer reizen we soms ook per boot, fiets, kameel of te voet. Tijdens een aantal reizen maken we gebruik van de trein, hetgeen veelal zorgt voor ongedwongen ontmoetingen met de lokale bevolking.

Zwaarte van de reizen

Wij willen je een land of een regio zo intensief mogelijk laten ervaren. In de reisdetails van een reis vind je onder het kopje 'zwaarte’ meer informatie over het comfort en de fysieke inspanning die van je gevraagd wordt.

Fysieke inspanning

De fysieke inspanning van een reis wordt als volgt weergegeven:

Comfort

Het comfort van de reis wordt als volgt weergeven:

Je eigen fysieke gesteldheid alsmede de weersomstandigheden en de hoogte spelen natuurlijk ook een belangrijke rol. De beoordelingen van de zwaarte van een reis zijn een indicatie, zodat je zelf een inschatting kunt maken of de reis geschikt voor je is. Je kunt je natuurlijk ook laten informeren door één van onze reisexperts.

Sawadee reizigers

De deelnemers aan onze reizen zijn leuke zelfstandige Nederlanders en Vlamingen die van avontuur en actie houden. Zowel ervaren reizigers als mensen die voor het eerst een stap buiten Europa zetten, gaan mee. Onze reizigers hebben een flexibele instelling, zien niet op tegen de soms lange reisdagen en primitieve omstandigheden en accepteren dat tijdens een avontuurlijke reis soms niet alles volgens planning verloopt. Ze hebben hart voor andere culturen, staan open voor nieuwe ervaringen en hebben teamspirit; niet onbelangrijk als je langere tijd in een groep optrekt. Bovendien hebben ze respect voor mens en natuur. Ze willen veel zien, maar ook tijd hebben om de bijzondere culturen en mooie natuur echt te kunnen beleven. Je treft bij ons stellen, vrienden en alleengaanden, veelal tussen de 25 en 60 jaar, maar ook daaronder en -boven. Vanwege het avontuurlijke karakter en de zwaarte hanteren we voor de meeste reizen een minimumleeftijd van 18 jaar.

Single Reizen

Op al onze reizen kom je alleenreizenden tegen. Op onze reguliere reizen is de verhouding tussen alleengaanden en stellen ongeveer gelijk. Reis je liever met meerdere alleengaanden, kijk dan in het overzicht van alle reizen waarop al minimaal drie mensen alleen hebben geboekt. We hebben daarnaast ook speciale reizen voor singles; dat wil zeggen reizen waar geen stellen op meegaan. Deze reizen zijn bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land wil verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je een van onze singlereizen boeken.

Reizen met het gezin

Reizigers jonger dan 18 jaar, kunnen met hun ouders op reis met Familieavontuur. De minimumleeftijd op deze reizen is 7 jaar (een klein aantal reizen is speciaal geschikt gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar). Speciaal voor nieuwsgierige kinderen met avontuurlijke ouders bieden wij actieve reizen naar meer dan 35 bijzondere bestemmingen wereldwijd! Deze reizen zijn helemaal afgestemd op de behoeftes en interesses van zowel ouders als kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

Vaak op pad met Sawadee

Er zijn veel reizigers die regelmatig met ons op pad gaan. Mariëlle, Theo en Gerdien zijn trouwe Sawadee reizigers. In het interview dat wij met ze hadden vertellen ze alles over hun bijzondere reiservaringen. Lees hun verhalen en ontdek waarom zij steeds weer voor Sawadee kiezen.

Deskundige reisbegeleiding

Onze reisbegeleiders zijn professioneel en gepassioneerd. Wij besteden veel aandacht aan de werving en selectie en vrijwel allemaal hebben ze een intensieve, door Sawadee ontwikkelde, meerdaagse training gevolgd. De reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is het eerste aanspreekpunt in het geval van calamiteiten. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag je vragen, maar zij zijn geen wandelende reisgids. Wie veel wil weten over een land adviseren we dan ook om zelf een goede reisgids mee te nemen. Veel van onze reisbegeleiders zijn gedurende langere tijd in het buitenland. Dit betekent dat zij soms niet samen met de groep vanaf Schiphol vertrekken, maar bij aankomst op het vliegveld op je staan te wachten.

"De training is leuk en nuttig. Ik volgde 'm in 1993, en nog altijd is het de basis voor mijn reisbegeleiding van vandaag!"?Eén van Sawadees reisbegeleiders

Lokale reisbegeleiders

Ook onze lokale Engelssprekende reisbegeleiders hebben veel ervaring en een intensieve training achter de rug. Lokale reisbegeleiders spreken de taal van het land kunnen veel vertellen over de cultuur en tradities van hun land. De ervaringen zijn zeer positief. Met zeer veel kennis en enthousiasme leiden lokale reisbegeleiders onze groepen door hun land.

"Ik vond het erg leuk om meer te leren over de Nederlandse geschiedenis en cultuur en de mentaliteit. Daarom weet ik nu nog beter wat de Nederlandse klanten op hun vakantie verwachten en wat Sawadee van mij verwacht !"?Eén van Sawadees lokale reisbegeleiders

Lees hier meer over onze reisbegeleiders en hun passie, hun land en/of hun bijzondere leven.

Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij doen ons uiterste best om de negatieve effecten van het toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Rank a brand heeft Sawadee uitgeroepen als koploper het gebied van duurzaamheid in de reiswereld. 

Lees wat Sawadee doet om haar reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

Verkoop & Reisadvies

Op onze afdeling Verkoop & Reisadvies helpen we je graag met het maken van je keuze en het beantwoorden van al je vragen. Veel van onze bestemmingen hebben we zelf ook bezocht, want naast onze werkzaamheden op kantoor zijn we zelf zeer reislustig. We gaan mee op één van onze reizen of we gaan zelf op vakantie naar een van onze avontuurlijke bestemmingen.

image

Mirjam van der Kooij

Al 10 jaar werk ik als reisadviseur, met de ervaring van jarenlang reizen begeleid te hebben. Ik vertel je graag alles over onze trekkings in Nepal, het zwoele leven in Azië, de kleuren en geuren van Afrika en de vele wandelmogelijkheden die Europa te bieden heeft. Gelukkig is de wereld te groot om in een leven te bereizen en leer ik van iedere ontmoeting. Met beide benen op Hollandse grond ben ik naast reisadviseur verantwoordelijk voor ons magazine Trips&Trails.

image

Caja van Ginkel

Reizen is mijn levenselixer, het gevoel van ruimte en vrijheid geeft zoveel energie. Het liefste ben ik in de eindeloze woestijn te vinden met de stilte om me heen om de stilte in mezelf te ervaren. Als reisbegeleider geniet ik van het schouwspel van twee culturen die een klein stukje van elkaar mogen ontdekken. Na een aantal jaren in het Midden - Oosten gewoond te hebben ben ik nu werkzaam op kantoor. In mijn functie als Team Leader Verkoop mag ik je samen met een geweldig team begeleiden in een eerste stap naar een nieuwe reiservaring.

image

Lisette Thamm

Ook ik ben geboren met een 'reis-gen'! In de zomer van 2010 reisde ik per trein dwars door Rusland naar Mongolië, waar ik genoot van stilte en schoonheid. Daarna heb ik de hectiek van Beijing opgezocht en Zuidoost-Azië ontdekt: de warmte van de mensen, de geuren van wierook, de heerlijke keuken, de tropische eilanden ... Ik ben continue op zoek naar nieuwe ervaringen; van kamperen in Tanzania, jungletochten door Maleisisch Borneo en slapen onder de sterren in de woestijn van Jordanië tot het nomadenleven in Kirgizstan. Uit elk land, uit elke cultuur en uit alle verschillende soorten natuur neem ik ervaringen mee terug om onze reizigers zo goed mogelijk te adviseren en hen te helpen hun droomreis werkelijkheid te maken!

image

Thessa Bootsman

Na mijn studie Leisure Management was mijn doel om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Alle landen en culturen kunnen mij interesseren, maar Afrika heeft toch wel mijn hart gestolen. Tot nu toe heb ik mijn doel aardig bereikt door zelf veel te reizen en te werken als reisleidster en stewardess. Deze ervaringen gebruik ik nu om de klanten van Sawadee zo goed mogelijk te adviseren en te helpen in hun reiswensen.

image

Daniëlle Keizer

Reizen dat is toch wel één van de mooiste dingen die er is! Ik doe niets liever dan het plannen van een bijzondere reis. Ik heb al een aantal enorm leuke reizen gemaakt en er staan nog veel landen op mijn to-do list. Skydiven in Australië, het slapen onder de sterrenhemel in Marokko, de jungletocht in Thailand, met de boot varen door het prachtige Halong Bay in Vietnam, allemaal onvergetelijke ervaringen. Maar het mooiste aan reizen vind ik de mensen die je ontmoet. De lokale bevolking maar ook zeker de mensen met wie je je reis maakt. Dat vind ik één van de mooie dingen aan de groepsreizen bij Sawadee; er is altijd wel iemand met wie je de mooie ervaringen tijdens de reis kan delen. Op de afdeling verkoop gebruik ik mijn reiservaring om onze reizigers te informeren en te adviseren om zo samen de perfecte reis uit te kiezen.

image

Jesse van der Vaart

Ik had al vroeg het ‘reisvirus’. Op mijn 18e ben ik in m’n eentje een jaar naar Australië gegaan om te reizen. Om als stadsmens enkele maanden in de hitte fruit te plukken was een hele ervaring. Weer terug in Nederland heb in mijn HBO-diploma Toerisme behaald. Daarna ben ik in 12 maanden rondom de wereld gevlogen. Via Groot-Brittannië naar Amerika. Daarna een tropische tussenstop op de Fiji eilanden om in Australië nieuwjaar te vieren. Vervolgens via vier Indonesische eilanden door naar de rest van Azië. In 2013 stak het reisvirus wederom de kop op en heb ik een groot deel van Zuid-Amerika gezien. Het afgelopen jaar heb ik een aantal reizen begeleid en weet ik nog beter wat belangrijk is voor onze reizigers. Maar uiteindelijk beland ik altijd weer thuis in mijn knusse studio in Amsterdam en heb ik nu mijn plek gevonden bij Sawadee. Dus bel ons team met je wensen, dan zoeken wij de beste reis voor je uit!

Product Managers

image

Marrit Galema

Mijn Hollands hart begint sneller te kloppen zodra ik ergens een wereldkaart zie. Ik waan mezelf alvast ergens anders op de wereld en zie mezelf genieten van de ongelooflijk mooie landschappen en culturen. De diversiteit van onze mooie wereld blijft me intrigeren. Al twee keer heb ik mijn baan opgezegd om met rugzak de wereld rond te reizen, maar nu heb ik de perfecte baan: als Productmanager Latijns-Amerika houd ik me bezig met de Zuid-Amerikaanse bestemmingen.

image

Chantal van Gent

Het blijft heerlijk; voet zetten op mijn favoriete deel van de wereld, Zuid- Oost Azië! Elk land heeft er zijn eigen hoogtepunten, en waar je ook bent; op elke hoek van de straat vind je een eettent met verrassende culinaire hoogstanden. De cultuurverschillen waarmee ik elke dag te maken heb als Product Manager vind ik één van de leukste elementen van mijn werk. Ik heb dagelijks contact met lokale agenten, zodat reizigers tijdens hun reis optimaal kunnen genieten van het land.

image

Michiel van der Ark

Van de Zuidpool tot de Sahara en van de Amazone tot de Himalaya: als reiziger en reisbegeleider heb ik al veel van de wereld gezien. Bij Sawadee ben ik verantwoordelijk voor Zuidelijk-Afrika, Rusland en de Kaukasus. Ik kan uren genieten van de meest ruige en ongerepte plekken op aarde en met name de fabelachtige landschappen van Spitsbergen, Namibië en Algerije hebben mijn hart gestolen. En m'n eigen vakantie? Ik ga graag naar de landen waar de reisgidsen nog voor geschreven moeten worden.

image

Sophia Abrahams

Mede dankzij een prachtige reis door Ghana ben ik na de middelbare school Toerisme gaan studeren in Amsterdam. Ik begon als broekie op afdeling Verkoop en heb daar ontzettend veel geleerd over de wensen en behoeften van de Sawadee reiziger. Inmiddels heb ik veel meer van de wereld gezien en ben ik productmanager Midden-Amerika. Ik vind het een uitdaging om van elke reis een unieke ervaring te maken. De leuke, afwisselende functie en de goede sfeer binnen Sawadee maken het een feestje om hier te werken.

image

Annemieke van de Koppel

Na een stage, bijbaan én afstudeeropdracht bij Sawadee ben ik er niet meer weg te krijgen. Ik ben momenteel actief als productmanager voor diverse bestemmingen wereldwijd. Uit een gezin met reiskriebels kom ik niet. Waar het dan vandaan komt? Geen idee! Mijn mooiste reis tot nu toe was naar Ghana, het "echte" Afrika. Ik wil nog veel meer van de wereld zien en zal hier snel aan werken!

image

Sara Monnik

Tijdens mijn eerste verre reis, naar Midden-Amerika, is de reiskriebel ontstaan en gebleven. Ik vond mijzelf ineens wegdromend terug achter mijn laptop, zoekend naar tickets naar elke willekeurige uithoek van de wereld. Na ook Zuid-Amerika, Afrika en een klein stukje Zuid-Oost Azië te hebben bereisd werk ik nu met veel plezier bij Sawadee. Als productmanager ben ik onder andere verantwoordelijk voor Oost- en Zuidelijk Afrika en Thailand. Het dagelijks contact met lokale agenten en mijn leuke collega’s maken dit werk tot een waar feest. Just remember: no-one ever regrets traveling.

image

Berend Simons

De landen die ik ondertussen heb mogen bezoeken in al die jaren die ik werkzaam ben ik het toerisme, kan ik nauwelijks nog tellen. Alleen, met vrienden, met partner of het hele gezin; reizen blijft het mooiste wat er is. Regelmatig krijg ik, als Manager Touroperating, de vraag naar mijn favoriete bestemming. Een vraag die ik steeds weer met een andere bestemming lijk te beantwoorden. Namibië vanwege de wildparken, Laos vanwege het eten, Oman vanwege de bevolking. Of is het toch Cuba vanwege de cultuur, Indonesië vanwege de stranden, Australië vanwege de onderwaterwereld of Argentinië vanwege de uitgestrektheid? Ach weet je; Ga lekker zelf op pad. En ontdek wat voor jou een land zo bijzonder maakt.

image

Joeri Kaars

Na het schrijven van mijn afstudeeropdracht voor Sawadee, ben ik nu werkzaam op de afdeling Productmanagement. Mijn werkzaamheden hebben te maken met de samenstelling van de reizen, Health & Safety afspraken en secundaire projecten. Buiten dat het vakgebied interessant is, vind ik de werkzaamheden ook nog eens erg leuk. Ik heb een economische opleiding genoten, maar ik heb altijd al grote belangstelling gehad voor reizen, toerisme en andere delen van de wereld.

Marketing & Communicatie

image

Emilie Mannaerts

Als online marketeer heb ik bij Sawadee een afwisselende functie. Zo maak ik onze nieuwsbrieven, schrijf ik teksten voor onze website en ben ik verantwoordelijk voor Sawadee’s sociale media. Het leukste aan mijn werk? Dat ik me iedere dag bezig mag houden met iets wat ik graag doe: reizen. Of het nu ver weg is of dichtbij, de wereld heeft zo veel moois te bieden!

image

Bastiaan Govers

Sawadee; een kantoor vol leuke mensen waarvan ik tot voor kort de enige was die nog nooit buiten Europa had gereisd. Hier is gelukkig verandering in gekomen en heb ik in Vietnam en Ladakh ervaren hoe mooi onze reizen zijn. Als E-commerce specialist wil ik dat er heel veel bezoekers naar onze website komen, en niet zomaar bezoekers; bezoekers met passie voor bijzondere reizen, die dus net als ik kiezen voor Sawadee Reizen.

image

Laura van Groningen

Sinds november 2013 ben ik bij Sawadee in dienst als vormgever. Ik houd mij voornamelijk bezig met al die mooie foto’s, kleuren, posters, de visuele kant van de nieuwsbrief en de website. In deze veelzijdige functie kan ik twee van mijn favoriete tijdsbestedingen combineren: vormgeving en de wereld ontdekken. Al moet ik zeggen dat mijn reiservaring nog lang niet in de buurt komt bij die van de meesten van mijn collega’s. Het bestaat vooralsnog vooral uit Europese steden, maar daar komt hopelijk snel verandering in! Mijn mooiste reiservaring tot nu toe? De zonsondergang aan de rand van de Grand Canyon. Magisch!

image

Linda Leussink

Reizen is een passie en gelukkig heb ik de afgelopen jaren al heel veel mooie landen gezien. Sinds 2013 werk ik bij Sawadee en ik hoop ook nu weer bijzondere reizen te kunnen maken. Favoriete bestemmingen zijn onder andere Mongolië, Cambodja en Kenia/Tanzania. Als accountmanager reisagenten ben ik de schakel tussen Sawadee en de reisagenten in Nederland & België.

image

Fieke Houweling

Toen ik in 2011 in de reiswereld ging werken werd mijn wensenlijstje steeds groter, gelukkig kan ik er elk jaar weer eentje afstrepen! De landen, de geuren, de kleuren en de mensen, reizen vind ik een van de mooiste dingen om te doen. Weg van wat je gewend bent en je compleet storten in een andere wereld. Bij Sawadee werk ik op de afdeling Marketing Communicatie. Elke dag probeer ik mensen via onze website als op onze evenementen en beurzen te inspireren over onze prachtige reizen!

Financiën & Administratie

image

Lony Baars

Al meer dan 20 jaar ben ik bij Sawadee verantwoordelijk voor de financiële administratie. Je kunt dus zeggen dat ik al een tijdje mee ga. Ik heb mijn hart verloren aan Latijns-Amerika vanwege de cultuur, de natuur en de overal aanwezige klanken van de ritmische muziek. Altijd feest! Daarnaast ben ik de trotse oma van twee geweldige kleinzonen. Ik vertel hen graag over reizen in de hoop dat ze er later net zo gek op zullen worden als ik!

image

Willeke Gerrits

Mijn ultieme droom was om naar Australië te gaan en daar heb ik dan ook 6 maanden gewoond en gewerkt. Na het afronden van mijn studie aan NHTV ben ik bij Sawadee terechtgekomen en heb ik mijn plek gevonden als teamleader Finance. Ik heb nog een groot deel van de wereld op mijn verlanglijstje staan en hoop met Sawadee wat landen weg te kunnen strepen.

image

Maarten van Berkel

In oktober 2010 ben ik bij Sawadee in dienst getreden als Manager Finance. Tot die tijd was mijn ervaring met reizen beperkt, dus ik verwacht dat daar verandering in gaat komen. Met zo veel "reisgekke" collega's om me heen slaat het reisvirus vast snel over. Het leuke aan onze reizen vind ik de combinatie van vakantie en activiteit. Wandelen of fietsen (zoals op de Mont Ventoux) zijn voor mij belangrijke onderdelen van een vakantie. En in de weken dat er gewerkt moet worden maak ik Sawadee samen met mijn collega's financieel en organisatorisch nog sterker.

Customer Operations

image

Joanne Molenaar

Na mijn studie Sociale Psychologie wilde ik meer van de wereld zien. Negen maanden lang ontdekte ik de prachtige cultuur en natuur van Latijns Amerika; ik leerde Spaans, liep de Inca-trail, beklom vulkanen, sprong van watervallen, liep schildpaddenwacht bij volle maan en ik ging met onvergetelijke ervaringen terug naar huis. Het is een feit: het reisvirus heeft mij te pakken. Als reisbegeleider heb ik IJsland, Nieuw- Zeeland, Argentinië en Brazilië gezien. Sinds 2010 begeleid ik mensen ook in de aanloop naar hun reis toe: als reisadviseur geniet ik van vele nieuwe indrukken, mensen en culturen!

image

Julia Groot

Na mijn stage op afdeling Verkoop, kon ik bij Sawadee terecht als medewerker Customer Operations. Samen met mijn collega’s zorg ik voor de vluchten en reserveringen van jouw reis en beantwoord ik al je praktische vragen. Als beginnend reiziger heb ik nog veel te weinig van de wereld gezien. Mijn mooiste reis tot nu toe was naar Azië. Hoog op mijn ‘to-see-list’ staan Australië en Midden- en Zuid-Amerika. Mijn reislust wordt elke dag geprikkeld en ik doe er alles aan om zoveel mogelijk van de wereld te kunnen ontdekken!

image

Gunnar de Wit

In mijn kinderjaren was ik al gefascineerd door landkaarten en fotoboeken van verre landen en vreemde culturen. Een studie aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer was dan ook een logisch vervolg. Bij Sawadee hou ik me bezig met de inkoop van de vluchten en ben ik teamleader van de afdeling Customer Operations, en samen met mijn team doen wij ons best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn tussen het moment dat je de boeking instuurt tot aan het moment dat je in het vliegtuig stapt om op reis te gaan. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor Sawadee’s állermooiste bestemmingen, de Noord- en Zuidpool.

image

Nancy de Roode

Tijdens de studie Management Toerisme heb ik bij Sawadee tweemaal stage gelopen. Op afdeling Luchtvaart heb ik uiteindelijk mijn plek gevonden. Van alle gebieden in de wereld heeft Zuidoost Azië op mij de grootste aantrekkingskracht. Het land dat mij verrast heeft, is echter Nieuw-Zeeland. Wat een overweldigende en mooie natuur!

image

Nensi Ramroth

Ik heb altijd groot plezier gehad in reizen plannen voor mijzelf en mijn vrienden; reizen waarop je de hoogtepunten bekijkt en het leven en de gewoontes van die plek kunt proeven en opsnuiven. Sawadee doet precies hetzelfde en maakt hier veel mensen enthousiast mee. Na een aantal jaren werken in het toerisme, ben ik blij dat ik deel uitmaak van deze groep gepassioneerde reizigers die haar belevingen zo graag wil overdragen aan anderen. Ik ben werkzaam op afdeling Luchtvaart waar ik zorg voor een goed verloop van de reis naar en vanaf de bestemming.

Klantenservice & Reisbegeleiding

image

Marios Siapsalis

Min of meer bij toeval kwam ik bij Sawadee terecht en ik heb het er nog steeds enorm naar mijn zin: een leuke organisatie om voor te werken, prettige en enthousiaste collega's maar vooral een prachtig product! Wie verre reizen maakt kan veel verhalen zegt het spreekwoord. Behalve dat reizen heel erg leuk is, verandert het ook je blik op de wereld. Wanneer je van de gebaande paden afgaat en je openstelt voor ontmoetingen met andere mensen en culturen, begint het avontuur pas echt. Mijn uitdaging bij Sawadee is het bewaken van de kwaliteit en om samen met onze klanten steeds te kijken hoe we onze reizen en dienstverlening nog verder kunnen verbeteren.

image

Saskia Witte

Als kind was ik al gefascineerd door de atlas; zoveel bestemmingen om te ontdekken! Na de NHTV, het reisleiderschap en een aantal heel mooie reizen zocht ik een leuke baan waarin ik mijn enthousiasme kwijt kon. Als coördinator Reisbegeleiding ben ik helemaal op mijn plek en doe ik waar mijn passie ligt. Samen met Monique draag ik zorg voor de werving en selectie, training en de indeling van onze Nederlandse en lokale reisbegeleiders.

Disclaimer

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van onze publicaties de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is. Sawadee Reizen B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens uit de door ons gecreëerde website(s), brochures, flyers, advertenties en overige publicaties en kan geen garanties geven met betrekking tot de aard en de inhoud daarvan.

Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door inhoud van derden op de website(s) van ons. Wij behouden het recht voor om zonder aankondiging of opgaaf van redenen, aangeboden informatie te wijzigen en/of te verwijderen. Sawadee Reizen B.V. kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor besluiten door reizigers op basis van de door ons verstrekte informatie, indien die informatie daar niet voor is bedoeld of op een onoordeelkundige wijze worden gebruikt.

Wij kunnen geen garantie bieden betreffende de veiligheid van de website, noch aansprakelijk gesteld worden voor de schade die, direct of indirect, het gevolg is van een onderbreking in de beschikbaarheid van de site.

Vacatures & stages

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke reizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Ontdek de indrukwekkende natuur en fascinerende cultuur van een land. Voor een intense beleving maak je een wandel- of fietstocht, een tocht per kameel of bezoek je bijvoorbeeld een markt, hetgeen vaak garant staat voor onverwachte ontmoetingen. De schoonheid en authenticiteit van een land zijn een belangrijk onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Daarom gaan wij op een bewuste manier om met de natuur en lokale bevolking. Wij vinden het belangrijk dat er respect en begrip is voor de heersende culturele normen en waarden. Sawadee maakt onderdeel uit van de TUI Group, wereldwijd marktleider op het gebied van reizen en vakantie. Het hoofdkantoor, waar ongeveer 35 medewerkers werkzaam zijn, is gevestigd in het centrum van Amsterdam.

Vacatures

Stage ervaringen bij Sawadee Reizen

Martijn Troch - Marketingcommunicatie - januari 2016

De meewerk stage bij Sawadee was voor mij de uitgelezen kans om te ontdekken waar mijn passie en talent ligt binnen de communicatie en marketing. Naast dat ik bovengemiddeld geïnteresseerd ben in unieke reisbestemmingen vind ik het ontzettend leuk om mooie teksten te schrijven voor klanten. Klanten die net als ik heel graag meer te weten willen komen over een bestemming duizenden kilometers van huis. Tijdens mijn stage heb ik van alles gedaan en gemaakt op het gebied van marketing en communicatie. Dit heeft mij een realistisch en breed beeld gegeven van het vak. Films maken, reclamemateriaal bedenken, teksten schrijven en beeldmateriaal op de website zetten. Daarnaast heb ik meegeholpen tijdens informatiedagen en op beurzen. Na 5 maanden kan ik eigenlijk alleen maar zeggen dat ik nóg meer heb geleerd dan ik had verwacht.

Kelly Bakker - Touroperating - december 2015

Tijdens mijn derdejaars HBO stage bij Sawadee Reizen op de afdeling Touroperating heb ik echt onwijs veel geleerd. Ik werd veel betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden en heb een aantal eigen projectjes gekregen. Zo mocht ik zelf een Rusland pop-up reis uitzetten en een familiereis naar Bali ontwikkelen. Natuurlijk hebben mijn collega’s me wel geholpen en goede feedback gegeven. Het is een leuk team om in te werken, erg gezellig en behulpzaam. Ik heb een goed beeld gekregen van de werkzaamheden van de afdeling Touroperating, maar ook van de andere afdelingen. Een dag per week mocht ik aan mijn onderzoek zitten wat ontzettend fijn was. Ik kijk met veel plezier terug op mijn stageperiode en de tijd is voorbij gevlogen!

Joeri Kaars – Marketingcommunicatie - juli 2015 

In het kader van mijn afstudeeronderzoek heb ik vijf maanden stage gelopen op de marketingcommunicatieafdeling van Sawadee Reizen. Ik heb de praktijk van dichtbij meegemaakt en ondertussen deed ik mijn onderzoek. Ik heb de stage- en afstudeerperiode bij Sawadee als zeer prettig ervaren, de werksfeer binnen de organisatie is goed en de werknemers zijn zeer behulpzaam en sympathiek. Je wordt bij Sawadee écht betrokken bij het product en de werkzaamheden, zo heb ik onder andere geholpen bij het opzetten van on- en offline campagnes en het organiseren van events. Kortom, het was een leerzame ervaring waar ik met plezier op terugkijk. 

Amber van Lunsen - Verkoop & Customer Operations - februari 2013

Van februari t/m juni 2013 heb ik met veel plezier bij Sawadee stage gelopen. Het is een leuk team en iedereen staat voor je klaar mocht je hulp nodig hebben. Ik heb geleerd hoe een touroperator in elkaar zit en hoe de verschillende afdelingen met elkaar samenwerken. Al vanaf het begin was alles goed voor mij geregeld. Ik kreeg genoeg ruimte om aan mijn onderzoek te werken en hierdoor kon ik mijn werkzaamheden binnen Sawadee goed combineren met mijn opdrachten vanuit school. Ik kijk terug op een zeer leerzame en leuke tijd, die voorbij is gevlogen.

Nina Ferdinandy - Marketing - april 2012

Tijdens mijn stageperiode van 10 weken heb ik veel geleerd over online marketing en vormgeving. Ik vond het erg interessant om te zien hoe een bedrijf in elkaar zit en hoe verschillende afdelingen samen werken. Ik kreeg de ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan en wanneer ik vragen had stond iedereen voor me klaar. Sawadee was een erg fijne werkplek met leuke collega's!

Frens van der Sluis - Marketing - januari 2012

Van januari t/m oktober 2012 ben ik werkzaam geweest als stagiair Online marketing bij Sawadee Reizen. Direct vanaf het begin werd ik met open armen ontvangen en voelde me direct op me gemak. Er hangt een gezellige en informele sfeer op het kantoor en je bent omringt door vriendelijke en behulpzame collega?s. Tijdens mijn stage heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over online marketing en grafische vormgeving. Het mooie is dat je bij Sawadee betrokken wordt in projecten en ook daadwerkelijk een bijdrage levert. Zo heb ik online campagnes mogen ontwikkelen en diverse marketing events mogen bezoeken. Wil jij een stageplaats waar je waar veel kan leren en betrokken wordt in de ontwikkeling van projecten? Dan ben je bij Sawadee zeker aan het goede adres!

Sèrah van den Brink - Touroperating - februari 2012

Mijn derdejaars HBO stage bij Sawadee Reizen op afdeling Touroperating heb ik ervaren als een fantastische leerperiode. Ik heb een goed beeld kunnen vormen over de werkzaamheden die op de afdeling allemaal plaatsvinden, en ik heb ook kunnen zien wat de andere afdelingen doen en hoe zij met elkaar in contact staan en samenwerken. Ik heb mij bij Sawadee Reizen erg op mijn gemak gevoeld. Sawadee biedt namelijk een prettige werksfeer en er werken behulpzame en geduldige werknemers. Als je dus op zoek bent naar een leerzame, veelzijdige stage waar een prettige werksfeer heerst en waar je volledig in staat wordt gesteld om jezelf te kunnen ontwikkelen dan is Sawadee Reizen echt een aanrader.

Dianthe Heddes- Marketing - februari 2011

Mijn stage bij Sawadee op de afdeling Marketing was een onwijs leuke en leerzame periode waar ik met veel plezier op terugkijk. Door de gezellige en behulpzame collega's ben ik elke dag met veel plezier naar kantoor gekomen. Ik heb bij Sawadee een goed beeld kunnen krijgen van de reisbranche, wat perfect aansluit op mijn opleiding Tourism & Recreation Management. Daarnaast heb ik op de afdeling Marketing veel bijgeleerd op het gebied van online marketing en social media. Ik zou iedereen die op zoek is naar een leuke werkomgeving en afwisselende werkzaamheden een stage bij Sawadee aanraden!

Tantusha Soekhlal - Reisbegeleiding - jan 2011

Mijn afstudeerstage bij Sawadee Reizen op de afdeling Reisbegeleiding was erg leuk en zeer leerzaam. Sawadee Reizen biedt als stagebedrijf ruimte om naast de verplichte werkzaamheden op je eigen afdeling ook een kijkje te nemen bij de andere afdelingen en jezelf te ontwikkelen. Daarnaast heb ik tijdens mijn stage mogen meedraaien in het voorbereidingsproces van de Reisbegeleidersdag en heb ik een dagje mogen kijken hoe de nieuwe reisbegeleiders getraind worden. Beide een onvergetelijke ervaring. Mijn werkzaamheden, de begeleiding, het contact met de reisbegeleiders en de prettige sfeer op het kantoor hebben mijn stage bij Sawadee Reizen zeer aangenaam gemaakt. Twijfel niet om je praktijk-/afstudeerstage bij Sawadee Reizen te doen!

Puck van der Vossen - Verkoop - juli 2011

Mijn eindstage voor de opleiding Manager Verkoop Reizen mocht ik lopen op de afdeling Verkoop bij Sawadee Reizen. Tijdens deze stage kreeg ik de mogelijkheid om naast mijn werkzaamheden, ook te werken aan mijn schoolopdrachten. Dit was erg prettig! De werksfeer binnen Sawadee is erg goed. Leuke collega's en iedereen wilt je helpen als je vragen stelt. Ik zal in toekomst met veel plezier terugkijken naar deze leerzame en gezellige periode. Bedankt Sawadee!

Judith Vos - Social Media- juli 2011

Van het hoge Noorden (Drenthe) verhuisde ik naar Noord-Holland om als onderdeel van mijn studie Commerciële Economie stage te lopen bij Sawadee reizen. Als social media stagiaire op de afdeling marketing en communicatie hield ik mij o.a. bezig met de social media platforms Facebook, Twitter, Youtube en andere kanalen. Wat ik als positief heb ervaren bij Sawadee Reizen is de fijne sfeer, leuke en behulpzame collega's en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ik zou het iedereen aanraden om bij Sawadee stage te lopen!

Robert van Veen - Social Media - februari 2011

Sawadee Reizen is een fantastische plek om een stage te doorlopen. De open bedrijfscultuur, leuke collega?s en de locatie in het centrum van Amsterdam zorgen ervoor dat je jezelf meteen als een vis in het water voelt. Bovendien heb ik tijdens mijn afstudeerstage op de afdeling Marketing genoten van een zeer goede, kwalitatieve en aangename begeleiding. Graag raad ik iedereen aan om bij deze touroperator aan de slag te gaan!

Rosalie Koppes - Touroperating - september 2010

Mijn eerste stage heb ik mogen doen bij Sawadee Reizen op de afdeling Touroperating. Gedurende vijf maanden heb ik de kans gekregen om in een gezellige werkomgeving een reis naar Noord-India op te zetten. Als je op zoek bent naar een afwisselende stage, waar je voldoende vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen dan is Sawadee de juiste plek!

Antonio Pibia - Touroperating - februari 2010

Met veel plezier kijk ik terug op mijn tijd bij Sawadee Reizen. Het is een aanrader voor diegene die de Nederlandse touroperator markt beter wil leren kennen. Sawadee Reizen geeft je de mogelijkheid om veel aspecten van het touroperating vak te leren en in praktijk te brengen. Ik heb de kans gehad om als een echte product manager te werk te gaan; door een eigen reis naar Sardinië te ontwikkelen en het contact me reisbegeleiders en buitenlandse agenten te onderhouden.

Contact

Per telefoon
Sawadee: 020-4202220 

Voor persoonlijk advies, vragen over een optie die je geplaatst hebt of voor al je andere vragen, blijf aan de lijn. Heb je een vraag over een reeds geboekte reis, kies 1 in ons keuzemenu. Wil je persoonlijk advies of heb je een optie op een van onze reizen kies 2.

Noodnummer: zie onderaan de pagina.

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 9.00 - 18.00 uur  
zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Op woensdag 27 april, donderdag 5 mei & maandag 16 mei zijn wij gesloten.

Per e-mail

info@sawadee.nl : Voor persoonlijk advies, een optie die je geplaatst hebt of voor al je andere vragen. service@sawadee.nl : Voor al je vragen over je geboekte reis.

Via de website

Ons kantoor

Sawadee Reizen
Sarphatistraat 650
1018 AV Amsterdam

Hoe vind je ons kantoor?

Van maandag t/m zaterdag ben je van harte welkom om een reis te boeken of om informatie te krijgen over de reis die je hebt geboekt. Laat ons van tevoren weten wanneer je komt, dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat en het fotoboek van je reis klaarligt.

Infodagen

Dit jaar organiseren wij door het hele land infodagen waar je kennis kunt maken met onze bijzondere reizen en met de mensen achter de reizen; kantoormedewerkers en reisbegeleiders van Sawadee. Er worden zowel landen- als regiopresentaties gehouden en onze enthousiaste medewerkers kunnen over de reizen uit eigen ervaring vertellen. Klik hier voor een overzicht

Betalingen

Betalingen graag naar:

IBAN: NL80 ABNA 0487 1712 41
BIC: ABNANL2A
ABN AMRO te Amsterdam

Wij accepteren geen contant geld of creditcards.

Kamer van Koophandel A'dam: 33223550
BTW-nummer: 8025.14.650.B.01
ANVR-lidnummer: 3985
SGR-lidnummer: 1644
CBP lidnummer: 1513721

Noodnummer

In geval van nood kunnen thuisblijvers tijdens kantooruren bellen naar Sawadee op ons reguliere nummer: +31204202220. Wij kunnen snel achterhalen waar de groep zich op dat moment bevindt.

Als er buiten kantooruren contact gelegd moet worden met iemand die op reis is of omdat je zelf een probleem hebt met je reis kun je -enkel in noodgevallen- ons noodnummer bellen: +31206516035. Hou er rekening mee dat het vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen niet altijd mogelijk is om binnen 24 uur contact met de groep te leggen.


Handige noodnummers van Banken en Verzekeringen

Indien je contact wilt opnemen met je verzekeringsmaatschappij of bank (bijvoorbeeld om je bankpas of creditcard snel te kunnen blokkeren) zijn dit de meest voorkomende noodnummers:

Banken - Nederland

 • Rabobank (Interhelp SOS): +31887226767
 • ING: +31-58-2126000
 • ABN-AMRO Hulpdienst: +31702342100
 • SNS-Bank: +31-30-2835372 (bankpas) en +31-30-2997490 (credit-card)
 • VISA Global Assistence: +14105819994 of +14105813836
 • American Express: +31205048000
 • Mastercard Global Service: +318000225821

Alarmcentrales - Nederland

 • S.O.S. International (gezamenlijk nummer voor: Europeesche Verzekering, De Amersfoortse, Univé, Rotterdamse Verzekeringen, CZ, OZ, Interpolis): +31206515151
 • Mondial Assistance alarm service:+31205929292
 • Interpartner Assistance (gezamenlijk nummer voor: V.V.A.A., AXA, Aegon en Sterpolis): +3120–6640131 / +31205740555
 • Eurocross / Zilveren Kruis: +31713641850
 • Artsen Alarmservice: +31302412908
 • V.V.A.A.: +31302412908
 • ABN-AMRO hulpdienst: +31703243100
 • F.B.T.O.: +31582345650
 • Travel Care alarm centrale (gezamenlijk nummer voor: ANWB, Postbank, Goudse, Géove, en Friesland): +31703147575
 • I.Z.Z.: +31703145165
 • Interhelp Interpolis: +31134620462
 • OHRA Hulpdienst: +31264004868
 • Nationale Nederlanden: +31703147575
 • AEGON: +31883440000
 • GEOVE: +31703147575
 • I.Z.A.: +31504040888
 • C.Z.: +31134680402
 • N.K.V.B. (Nederlandse Klim en bergsport vereniging): +31703145511

Alarmcentrales - België

 • EUROPE ASSISTANCE (België): +3225337575
 • Ethias: +3211282828

Bezoekadres

Naar boven