Resultaten worden geladen

Singlereis Costa Rica

Tijdens je singlereis door Costa Rica zul je mensen tegenkomen van allerlei afkomsten. De huidige inwoners van Costa Rica stammen af van de Indianen die het land oorspronkelijk bevolkten, de Spaanse kolonisten en de Jamaicaanse, Chinese en Italiaanse immigranten die in de 19e eeuw naar Costa Rica kwamen om aan het spoornet te werken. Een echte melting pot dus. De invloed van de Spanjaarden die vierhonderd jaar geleden naar Centraal-Amerika kwamen is het sterkst zichtbaar in de cultuur van Costa Rica. De landstaal is Spaans en de dominante religie is het katholicisme. Ruim 80 procent van de bevolking is Rooms-Katholiek. De populariteit van de muziekstijl reggae is wellicht te danken aan Jamaicaanse invloeden. 

Genieten van het goede leven

De inwoners van Costa Rica noemen zichzelf Ticos, een afkorting van het Spaanse hermaniticos, dat 'kleine broertjes' betekent. Ze zien zichzelf als een vredelievend en tolerant volk, en hechten belang aan duidelijke omgangsvormen en nette kleding. Het levensmotto van de Ticos is Pura Vida, letterlijk 'puur leven': daar wordt een kalm en rustig leven mee bedoeld, waarin je geniet van het goede leven te midden van de natuur en familie en vrienden. Je zult het gevoel ongetwijfeld ervaren tijdens een singlereis door Costa Rica!

Eeuwige lente

Costa Rica wordt ook wel 'het land van de eeuwige lente' genoemd. Door de vele verschillende klimaten vind je hier een grote variëteit aan flora en fauna. Het land staat bekend om de talloze soorten orchideeën die er groeien. Langs de kust groeien mangrovebossen en tropische bossen, en verder landinwaarts zijn regenwouden, landbouwgebieden en de beroemde nevelwouden, met bomen die het grootste deel van de dag in mist gehuld zijn. Nog hoger in de bergen liggen stukken kale vlakte. In Costa Rica staan ook enkele actieve vulkanen. Maar liefst 30 procent van het grondgebied bestaat uit nationale parken en reservaten. In deze parken kom je ook een overvloed aan diersoorten tegen, zoals grote katten en tapirs in Nationaal Park Corcovado en bedreigde schildpadsoorten, kapucijneraapjes en maar liefst 320 soorten vogels in Nationaal Park Tortuguero. Oftewel een breed scala aan mogelijkheden die bezocht kan worden tijdens je singlereis door Costa Rica.

Bekijk onze reizen naar Costa Rica per reissoort:

Naar boven