Resultaten worden geladen

Singlereis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een fantastische bestemming voor een singlereis. Je vindt er onder andere brede, bruine rivieren, prehistorische zandformaties, ongerepte subtropische wildernis en uitgestrekte savannes. Langs de oost- en zuidkust tref je prachtige zandstranden aan, elders in het land de hoge toppen van de Drankensbergen en groene landbouwgebieden in de West Kaap. Ook vind je in Zuid-Afrika een aantal prachtige nationale parken, waarvan het Kruger Nationaal Park in het noordoosten een van de bekendste is. 

Naast de Big Five in het Krugerpark, kun je ook oog in oog komen te staan met nijlpaarden en krokodillen. Tijdens een boottocht over het meer van St. Lucia, is er een grote kans dat je deze dieren ontmoet. Een wijnexcursie in Stellenbosch laat je kennis maken met de lekkerste wijnen. Sluit jouw reis af met een ontspannen bezoekje aan een van de prachtigste stranden van Zuid-Afrika. Ben je benieuwd wat er nog meer te beleven is in dit bijzondere land?

Kaapstad tijdens een single reis

Kaapstad staat bekend om zijn relaxte sfeer en vele mogelijkheden. Zowel op cultureel, landschappelijk als culinair vlak ontdek je de grote diversiteit van deze stad. Geniet van een de talloze visrestaurantjes aan de haven, hier is het goed vertoeven na een cultureel dagje Kaapstad. Of breng een bezoek aan Robbeneiland, de gevangenis waar Nelson Mandela jarenlang gevangen werd gehouden door het Apartheidsregime. Een confronterende activiteit, maar zeker de moeite waard.

Kaapstad heeft verder een prachtige ligging en wordt ingebouwd tussen de zee en de gigantische Tafelberg. Een bezoek aan deze stad is daarom zeker niet compleet zonder een beklimming van deze indrukwekkende berg. Ook met een kabelbaan kun je naar de top en genieten van het weidse uitzicht over de stad.

Nijlpaarden spotten in Zuid-Afrika

Als je nijlpaarden wilt zien, dan is een bezoek aan het dorpje St. Lucia een echte must. Dit Zuid-Afrikaanse dorpje ligt vlakbij zee en naast het grote natuurreservaat iSimangaliso. Dit reservaat heeft een unieke natuur van lagunes en moeraslanden en kent een enorme diversiteit aan dieren. Aan de westkant van het dorp leven vele nijlpaarden en krokodillen in een grote lagune. 

Deze dieren zijn zonder twijfel de belangrijkste attractie van St. Lucia en zijn te bewonderen tijdens prachtige boottochtjes door de lagune. Maar er is meer te doen in dit mooie kustplaatsje. In bepaalde jaargetijden zwemmen er talloze walvissen langs de Zuid-Afrikaanse kust. Vanuit St. Lucia kun je een boottocht maken en deze dieren van dichtbij bekijken. Als je 's avonds in St. Lucia terugkomt van een indrukwekkend dagje zee kun je beter geen lange wandelingen maken, de nijlpaarden staan er namelijk om bekend juist dan het water uit te komen en op hun gemak door het dorp te wandelen.

Bekijk onze reizen naar Zuid-Afrika per reissoort:

Naar boven