Resultaten worden geladen

Rondreis IJsland

Ga mee op groepsreis naar IJsland en ontdek het curieuze landschap. Het landschap van IJsland bestaat uit honderden watervallen, enorme gletsjers en vulkanen. Het landschap van IJsland is perfect voor een actieve rondreis, maar na een lange gletsjer wandeling is het ook heerlijk om uit te rusten in de Blue Lagoon. Naast de prachtige natuur heeft IJsland ook leuke pittoreske dorpjes en steden waar je in aanraking kunt komen met de IJslandse cultuur. Bezoek tijdens een groepsreis Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Deze stad staat bekend om zijn gekleurde huisjes, ook vind je er musea en prachtige kerken. Ook vind je hier bijzondere restaurantjes waar je de bijzondere IJslandse delicatessen kunt proberen.

De unieke natuur van IJsland

Met het grillige landschap, actieve vulkanen, walvissen en het noorderlicht is IJsland een prachtig land op te bezoeken. Het landschap van IJsland is uniek en vind je nergens anders ter wereld. Ga mee naar de Gulfoss waterval, de geisers en Thingvellir, deze drie bezienswaardigheden heten samen de gouden driehoek, echt een must-see in IJsland. Na een lange actieve dag is het heerlijk om uit te rusten in een geothermisch verwarmd bad.

Spot walvissen in IJsland

De ligging van IJsland zorgt ervoor dat dit land een perfecte plek is om walvissen te spotten. Het land staat ook wel bekend als de beste walvissen spotplek van Europa. Tijdens je rondreis kan je mee op walvissafari en aanschouw je deze overweldigende beesten met je eigen ogen.

Zomer en winter rondreizen door IJsland

IJsland heeft een zeeklimaat, dit houdt in dat de winters koud zijn met veel regen en sneeuw. Zomers wordt het ook niet heel warm worden. Over het algemeen is het in de winter vrij mild weer met temperaturen rond de 0 graden. De winters in IJsland zijn donker, met in december en januari maar 5 uren licht per dag. De beste tijd voor een rondreis naar IJsland is in de zomermaanden. In de zomermaanden is de temperatuur redelijk aangenaam en zijn de dagen vrij licht. In juni heb je dagen met wel 19 uur daglicht. In wintermaanden kan er zeer veel neerslag vallen, gemiddeld zo’n 85 mm per maand. Toch is de winter ook een hele mooie periode om een groepsreis naar IJsland te maken. Er ligt dan vaak sneeuw en bovendien is de kans om het noorderlicht te zien, in de wintermaanden groter.

Bekijk onze reizen naar IJsland per reissoort:

Naar boven