Resultaten worden geladen

Rondreis Egypte

Tijdens een groepsreis door Egypte word je meegenomen langs de veelzijdige Egyptische geschiedenis. Rond 3200 v.Chr. werd het eerste koninkrijk gesticht door koning Menes. De daaropvolgende drie millennia werd Egypte door verschillende farao's geregeerd en deze hebben een wereld aan schatten achter gelaten.

Wegdromen langs de Nijl en in woestijngebied

Tijdens je rondreis door Egypte maak je kennis met verschillende woestijngebieden en het adembenemende Nijlgebied. Fysisch-geografisch kan het land in vier gebieden worden verdeeld: het Nijlgebied, de Westelijke Woestijn, de Oostelijke Woestijn en het Sinaïgebied. Het belangrijkste bewoonde deel wordt gevormd door de oevers en de delta van de rivier de Nijl. Het is een zeer dichtbevolkt gebied.

Grote delen van het land behoren echter tot de Saharawoestijn en zijn zeer dunbevolkt. De woestijn neemt maar liefst 96% van het Egyptische land in beslag. De enige woestijnbevolking woont rond een aantal grote oasen, waar zoet water wordt geboord. De grootste oasen zijn Siwah, al-Bahriyah, al-Farafirah, al-Dakhilah en al-Kharigah.

Ervaar een ander cultuur

Een groepsreis door Egypte laat je niet alleen kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis, maar ook met de plaatselijke bevolking. De bevolking van Egypte is in drie grote groepen in te delen: de Egyptenaren, de Bedoeïenen en de Nubiërs. Deze laatste bevolkingsgroep bevindt zich vooral in het zuiden. Ze hebben de meest donkere huidskleur en zijn het meest Afrikaans. Ze wonen voornamelijk in nederzettingen langs de Nijl, waarvan de meeste liggen tussen Luxor en Aswan. Voor Egyptenaren zijn familie en geloof twee belangrijke kwesties. Daarnaast kenmerkt de Egyptische bevolking zich door een vriendelijke lach op het gezicht en veel Egyptenaren zijn bijzonder gastvrij.

Hoogtepunten van een rondreis door Egypte

Egypte kent tal van toeristische trekpleisters die we zullen zien tijdens de rondreis. De meest beroemde zijn waarschijnlijk de piramides van Gizeh. Deze drie piramides vormen samen met de grote Sfinx van Gizeh een van de zeven wereldwonderen. Tijdens onze groepsreizen door Egypte zullen we deze piramides bezoeken. Luxor heeft ook vele bezienswaardigheden uit de faraonische tijd; de beroemde koningsgraven, met ook het graf van Toetanchamon en de tempels van Karnak en Luxor. De Rode Zee is natuurlijk een fantastische en relaxte plek om een bijzondere rondreis af te sluiten.

Bekijk ook onze andere reizen naar Egypte:

Naar boven