< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Villeneuve-Loubet (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Villeneuve-Loubet reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Villeneuve-Loubet. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Villeneuve Loubet (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Eindhoven

  Optioneel Fietsbus vanuit Maastricht

  image


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op maandag vanuit Nederland en komt op dinsdag (dag 1) aan in Villeneuve Loubet. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op dinsdagavond (dag 15) en kom je op woensdag aan.


  De reistijd vanaf Maastricht naar Villeneuve Loubet bedraagt ongeveer 18 uur, de bus zal rond 10.00 in Villeneuve Loubet aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaarstaan.


  Heenreis: vertrek maandag / aankomst dinsdag

  • V 11.00 uur Amsterdam
  • V 12.00 uur Utrecht
  • V 14.00 uur Eindhoven
  • V 15.30 uur Maastricht
  • A 10.00 uur Villeneuve Loubet


  Terugreis: vertrek dinsdag / aankomst woensdag

  • V 21:30 uur Villeneuve Loubet
  • A 13.30 uur Maastricht
  • A 15.00 uur Eindhoven
  • A 17.00 uur Utrecht
  • A 18.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Eindhoven: NS Station Strijp-S, bij Achtseweg
  • Maastricht: Voetbalstadion de Geusselt


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Aankomst in Villeneuve-Loubet

  Aankomst in Villeneuve-Loubet. Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Villeneuve-Loubet. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Je kunt op deze dag rustig bijkomen van de reis, over de boulevard flaneren of bijvoorbeeld een duik nemen in de Middellandse Zee voordat je 's avonds aanschuift voor het diner.

 • 2

  Villeneuve-Loubet - Roquesteron, 65 km

  Nadat je de drukte van Villeneuve-Loubet achter je hebt gelaten, gaat het licht omhoog naar Vence. Daar start de klim van 10 km naar de Col de Vence (963 m). Je hebt een mooi uitzicht over de Côte d’Azur vanaf de col. Na een korte afdaling van 3 kilometer gaat het weer langzaam omhoog. Vanaf Bouyon gaat het op en neer met mooie uitzichten op de ruige, dorre bergen.

  Je stijgt 1153 meter en je daalt 864 meter.

 • 3

  Roquesteron, rustdag of rondrit Roquesteron 66 km

  Deze rondrit gaat over rustige smalle wegen, langs kleine dorpjes en diepe ravijnen. Vanaf de camping tot aan Gilette gaat het veel op en neer met klimmetjes van maximaal 3 kilometer. Dan volgt een lange klim naar de Col de Vé Gautier (1099 m) en Ascros (1149 m). De uitzichten zijn fenomenaal.

  Je stijgt (en daalt) 1102 meter.
 • 4

  Roquesteron - St Julien de Verdon, 65 km

  Je fietst door de Montagne de Charamel over een schitterende, rustige route. Alleen maar genieten van het overweldigende, kale landschap in de klim naar de Col de Pinpinier (1130 m). In de afdaling richting Saint Auban fiets je door heuvelachtige bossen naar Soleilhas. Je gaat nog over de Col de St Barnabé (1365 m) voordat je bij de camping in St Julien du Verdon aankomt.

  Je stijgt 1538 meter en je daalt 909 meter.
 • 5

  St Julien du Verdon, rustdag of rondrit Gorges du Verdon 97 km

  Fantastische uitzichten over de beroemde Gorges du Verdon vandaag. Je kunt ook zwevende gieren boven je hoofd zien cirkelen. Vanaf de camping daal je eerst langs een stuwmeer af naar Castellane. Van hieruit volg je de rivier de Verdon 15 km stroomafwaarts. Dan volgt de eerste klim van 3 km naar Point Sublime. Je kunt hier een korte wandeling maken naar een plek waar je een erg mooi uitzicht over de rivier en de Gorges du Verdon hebt. Na een korte afdaling klim je nog eens 3.5 km tot bij Auberge de Crêtes. Hier ga je linksaf en rijd je verder over een pittige, hele mooie route met werkelijk fantastische uitzichten over de Gorges. Uiteindelijk bereik je opnieuw Point Sublime en keer je via dezelfde weg terug naar Castellane (terrasjes). Vervolgens ga langs het stuwmeer (zwemmen) naar de camping. Is 97 kilometer te lang? Je kunt de route zo lang of kort maken als je zelf wilt. De route kan overal worden afgebroken om terug te keren.

  Je stijgt (en daalt) 1389 meter.

 • 6

  St Julien du Verdon - Colmars, 56 of 72km

  Op de kortste route start je vanaf de camping met een 6 km lange klim naar de Col de Toutes Aures (1120 m). Daarna volgt er een mooie lange afdaling naar Annot. Hier moeten de beenspieren nogmaals aangesproken worden voor een klim van 17 km naar de Col de la colle St. Michel (1431 m). Na de afdaling gaat het 12 km vals plat omhoog naar Colmars.

  Je stijgt 1297 meter en je daalt 969 meter.


  De lange route is lichter. Je fietst naar St André en gaat via Col des Robines (988 m) en de Col du Défend (1230 m) naar Thorame-Haute. Vandaar gaat het vals plat omhoog tot in Colmars.

  Je stijgt 982 meter en je daalt 664 meter.


 • 7

  Colmars - Barcelonnette, 42 of 77 km

  In Colmars zit je op een hoogte van 1269 meter. In de korte rit gaat het vanaf de camping geleidelijk omhoog naar Allos (1400 m). Hier begint de klim van 15 kilometer naar de Col d’Allos (2250 m). Vervolgens volgt er een lange afdaling van 17 kilometer naar Barcelonnette.

  Je stijgt 1003 en daalt 1081 meter.
  De korte rit is mooi, de lange zo mogelijk nog mooier. Je klimt 12 km naar Col des Champs (2087 m). Hierna daal je16 km heerlijk af naar St.Martin d’Entraunes vanwaar je zo’n 6 km vals plat omhoog rijdt naar Entraunes. Hier begint de klim van 15 kilometer naar de Col de la Cayolle (2326 m). Daarna is het genieten van een 30 km lange afdaling door de Gorges du Bachelard naar Barcelonnette.

  Je stijgt 2365 meter en je daalt 2450 meter.

 • 8

  Barcelonnette, rustdag of rondrit Col de la Bonette 68 km

  Daar is hij dan: de Bonette, de hoogste geasfalteerde col van Europa. Het stijgingspercentage is te doen (gemiddeld 6,6%), maar de lengte en vooral de hoogte maken de col zwaar. De eerste 10 kilometer gaan vals plat omhoog naar Jausiers, waar de klim van 24 kilometer begint naar de kale, imposante Col de la Bonette (2715 m). Vanaf hier kun je nog een lusje fietsen naar de Cime de la Bonette (2806 m). Vervolgens keer je via dezelfde weg terug naar Barcelonnette.

  Je stijgt (en daalt) 1684 meter.

 • 9

  Barcelonnette, rustdag of Col de Vars 64 km

  De eerste 10 kilometer gaan net als gisteren weer vals plat omhoog naar Jausiers, waar de klim van 22 kilometer begint naar de Col de Vars (2109 m). Vervolgens keer je via dezelfde weg terug naar Barcelonnette.

  Je stijgt (en daalt) 1067 meter.


  Wederom een hele fraaie col, maar misschien strek je liever even de benen in Barcelonette, het toeristische centrum van de streek. Leuke terrasjes en winkeltjes!
 • 10

  Barcelonnette - Guillaumes, 64 km

  Vanuit Barcelonnette klim je 27 km naar de Col de la Cayolle (2326 m) over hele rustige en smalle weggetjes. Je fietst opnieuw door een prachtig landschap. Vanaf de col volgt een hele lange afdaling tot aan de camping in Guillaumes.

  Je stijgt 1236 meter en daalt 1540 meter.
 • 11

  Guillaumes - Roquebillière, 82 km

  Vandaag staat de koninginnenrit op het programma. Je moet flink klimmen! Vanuit Guillaumes begint de klim van 12 km naar de Col de Valberg (1672 m). Je daalt daarna af tot Beuil, waarna je 7 km klimt naar de Col de la Couillole (1678 m). Na opnieuw een lekkere lange afdaling (misschien heb je wel pijn in de handen van het remmen) volgt er een pittige klim van 16.5 km naar de Col St. Martin (1500 m). Vervolgens daal je door St Martin-Vésubie af tot in Roquebillière. Gelukkig zijn er onderweg voldoende dorpjes en terrasjes om even te stoppen.

  Je stijgt 2275 meter en je daalt 2324 meter.

 • 12

  Roquebillière - Sospel, 42 of 69 km

  Op de korte route klim je 15 km naar de Col de Turini (1604m), gevolgd door een lange afdaling van 20 km tot aan de camping. De bochten (en de uitzichten) zijn prachtig. Je kunt daarna een welverdiende, verfrissende duik in het zwembad nemen.

  Je stijgt 1113 meter en je daalt 1208 meter.

  De lange route voert je via een klim van 13,5 km naar de Col de la Porte (1068 m). Vervolgens daal je af naar Lucéram, waar je begint aan de klim van 20 km naar de Col de Turini (1604 m). Vanaf de col volgt een lange, bochtige afdaling van 20 km tot aan de camping.

  Je stijgt 1343 meter en je daalt 1444 meter.

 • 13

  Sospel, rustdag

  Voor de liefhebbers zijn er genoeg cols in de omgeving die bedwongen kunnen worden. Je kunt ook naar de kust fietsen voor een bezoek aan Menton of - je moet het toch een keer gezien hebben - Monaco (ca. 35 km). Stap je liever niet op de fiets, dan kun je ook een terrasje in Sospel pakken of een duik in het zwembad nemen.

 • 14

  Sospel - Villeneuve-Loubet, 97 km

  Een pittige etappe als afsluiter. Na 4 km begint vanuit Sospel de klim van 11 km naar de Col de Braus (1002 m). Hier staat een monument voor René Vietto. René wie? René Vietto, tweede in de Tour de France van 1939. Er volgt een afdaling tot in I’Escarène. Hier start een kort klimmetje van 1.5 km naar de Col de Nice (412 m). Vanuit Contes klim je 7 km naar de Col de Chateauneuf (626 m). Daarna volgen nog een klim van 4 km en eentje van 5 km, voordat je definitief afdaalt richting kust. In Cagnes sur Mer neem je de boulevard langs de zee richting camping. Je bent weer aan de Côte d’Azur!

  Je stijgt 1664 meter en je daalt 2046 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds vertrekt naar Nederland.Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in de Alpes Maritimes
 • Ruig en rustig
 • Adembenemende Gorges du Verdon
 • Hoogste pas van Europa: la Bonette
 • Ontdek de Col d'Allos, de Col de la Cayolle en meer
 • 8 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Alpes Maritimes

Niet boekbaar

Naar boven