Meer over Cuba

Cubanen houden van muziek en dans. De melodieen hoor je in de clubs, bars restaurants en op de hoeken van de straat. Daarnaast wordt de moderne dans omarmd. 

Omdat Cuba een communistisch land is hebben zij niet altijd de luxe items zoals de westerlingen hebben. Desondanks worden speciale evenementen zoals verjaardagen, feestdagen en huwelijken gevierd met speciale voeding, muziek en wordt er volop gedanst. De liefde voor het leven is te zien in de straatfeesten, festivals die het hele jaar door zijn. Koffie, sigaren en rum zijn vrij te verkrijgen. Maak je een rondreis door Cuba dan zal je gecharmeerd zijn van de unieke manier van leven. Nergens anders ter wereld zal je dit zien.

Cultuur

Met Spaanse, Afrikaanse en Creoolse invloeden is Cuba de thuisbasis van een fascinerende cultuur. Dit is duidelijk in de muziek, dans en eten van het volk te zien. Ze delen dit ook graag met hun gasten.

Het is algemeen bekend dat Cubanen van muziek en dans houden met Afro-Cubaanse ritmes. Klassieke melodieën doordringen de sfeer van clubs, bars, restaurants en straathoeken. De moderne kunst wordt hier omarmd, met ballet, moderne dans en film.  Havana is tegenwoordig de thuisbasis van vele internationaal erkende films, literaire en muziekfestivals.

Wonen in een communistisch land betekent voor de Cubanen dat zij niet alle luxe items hebben zoals wij die gewend zijn. Er zijn veel voedingsmiddelen en producten niet beschikbaar. Desondanks worden speciale evenementen zoals verjaardagen, feestdagen en huwelijken gevierd met verve, speciale voeding, muziek en dans. Deze liefde voor het leven is ook te zien in de straat feesten, festivals en feesten die het hele jaar door gevierd worden. Koffie, sigaren en rum is voor iedereen te krijgen en de mensen dansen met de klanken van trompetten en gitaren. Je zal gecharmeerd zijn van Cuba met hun aanstekelijke manier van leven en cultuur.

Dansen op straat in Cuba

De geschiedenis van Cuba

Twee figuren spelen een grote rol in de geschiedenis van Cuba. Fidel Castro en Che Guevara zijn deze twee grootmachten, hun macht en invloed was van cruciaal belang voor de Cubaanse revolutie in 1959. Castro zette politieke tegenstanders uit de administratie om controle te krijgen van alle kranten, radio en televisie stations. De relatie tussen de Verenigde Staten en Cuba werd onmiddellijk gespannen. Een handelsembargo's werd ingevoerd na de mislukte invasie in de Varkensbaai. De Cubaanse rakettencrisis van 1962 voerde verdere spanningen op tussen de VS en Cuba. Dit is tot op de dag van vandaag te zien.
Naast Fidel Castro is er nog een belangrijk politiek figuur, Che Guevara. Hij heeft een zeer belangrijke plaats in de Cubaanse geschiedenis. Een revolutionair, auteur, arts en militair leider, Guevara speelde een centrale rol in de guerrilla campagne in de aanloop naar de Cubaanse Revolutie en de verdediging van de Varkensbaai, evenals de diplomatieke betrekkingen tussen Cuba en de Sovjet-Unie, tot aan zijn dood in 1967. 

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Cuba

Cuba staat bekend om zijn prachtige cultuur. Het beschikt over hagelwitte stranden en een felblauwe zee. Hier kan je lekker zwemmen en op het strand zonnen. In de avond kan je genieten van de salsa op de pleinen en van het cubaanse eten. 

De rondreis door Cuba brengt je langs de koloniale steden. Hier zie je de prachtige oude gebouwen. Naast de gebouwen kenmerken de oude auto’s tegenwoordig nog steeds de straatbeelden. 

Sawadee biedt onderstaande groepsreizen naar Cuba aan:

image

Er zijn 5 reizen die voldoen aan jouw wensen

De bezienswaardigheden van Cuba

De prachtige koloniale steden Havana, Santiago en Trinidad zijn stuk voor stuk authentiek. Havana is de hoofdstad en ligt in het noorden. Hier heb je wijken waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Er zijn bandjes op binnenpleintjes met vrolijke muziek.
Cuba is een populaire bestemming om een groepsreis te maken. Het is een veelzijdige bestemming. 

Reisverhalen

 • Onbezorgd naar Cuba

  Midden- en Zuid-Amerika, 01-09-16

  Cuba, een swingend Caribisch eiland dat uniek is in zijn soort en zijn eigen Latijns-Amerikaanse cultuur kent. Dit land is echt een wereld op zich. De logica is soms anders dan de onze en well...

  Lees verder
 • Cuba met de familie

  Midden- en Zuid-Amerika, 22-08-16

  Familiereizen worden steeds populairder. Samen met de kinderen en – eventueel – opa en oma een nieuw land ontdekken is tenslotte een bijzondere ervaring. Een veel bezocht land is Cuba. Naast z...

  Lees verder
 • Bezoek nu het authentieke Cuba

  Midden- en Zuid-Amerika, 07-10-15

  Wil jij ook zo graag proeven van het echte Cuba? De koloniale sfeer met prachtige oude gebouwen, de kleurrijke oldtimers, swingende salsa en karakteristieke mannen met sigaren. Decennia lang was...

  Lees verder
image

Havana

Een bruisende stad met een rijkelijke geschiedenis. Het land maakt grote veranderingen door en dit zal te zien zijn in het straatbeeld. Op dit moment is Oud Havana (Havana Vieja) bijna volledig auto vrij. Hierdoor is het prachtig om een wandeling te maken door het oude gedeelte.
In Havana kan je een bezoek brengen aan de sigarenfabriek. De cubaanse sigaren zijn wereldberoemd. Je kan hier met eigen ogen zien hoe de sigaren met de hand gerold worden.

Trinidad

Een historische stad met huizen in alle kleuren van de regenboog. Het is één van de mooiste plekken van Cuba.
Het straatbeeld is indrukwekkend, je kan hier een paar uur ongestuurd doorheen lopen. Trinidad heeft leuke kleine steegjes en koloniale gebouwen.
Je kan Trinidad omschrijven als een groot museum. Het is een stad met historie.

Overnachten in Cuba kan in een  Casa Particulare. Je overnacht hier bij lokale particulieren. Dit zijn populaire accommodaties omdat je op deze manier het lokale leven kan ontdekken

Cuba dorp Trinidad

Varadero

Zon, zee en strand zijn de kenmerken van Varadero. Dit is één van de mooiste badplaatsen van Cuba.
Het zand is zeer fijn en wit, uitstekend om van te genieten.
als je van het strand af wilt kan je een jeepsafari reserveren. Hier maak je o.a. een uitstap naar Mantazaz. Deze stad is koloniaal en ligt ongeveer op een half uur rijden.

Kasteel San Felipe del Morro

Dit kasteel is een 16-eeuws spaans fort dat naast de hoofdstad San Juan ligt. Het kasteel ligt op een strategische plaats aan de ingang van de baai.
Dit imposante fort werd gebouwd tussen 1589 en 1630 bij de ingang van de haven van Havana. Al meer dan een eeuw heeft het fort talrijke aanvallen van Frans, Nederlands en Engels kapers doorstaan.

Je hebt bovenop het kasteel een fantastisch uitzicht over de zee en de stad.

Cuba El Morro kasteel

Beste reistijd voor Cuba

Het subtropische klimaat van Cuba is ideaal voor je rondreis. Op de meeste plaatsen heb je de koele passaatwinden vanuit de kust. Hierdoor heb je het hele jaar door aangename temperaturen. Juni, juli en augustus zijn meestal de warmste maanden, het droge seizoen loopt van november tot april en het regenseizoen van mei tot oktober. Zelfs in het regenseizoen zijn de regenbuien kort en zwaar maar dit mag de groepsreis niet hinderen.

image

Top 5 ervaringen van Cuba

Dansen in Cuba, cubanen halen veel plezier uit het dansen. Van open-air straatfeesten tot jazz clubs, je kan genieten van de aanstekelijke beats en het levendige nachtleven van Cuba.

Ontmoet de sigaren rollers, je kan Cuba niet verlaten zonder met eigen ogen gezien te hebben hoe zij sigaren rollen. De medewerkers rollen sigaren volledig met de hand. Hiervoor hebben zij verschillende vormen en gecreëerd. De sigaren zijn over de hele wereld bekend.

Catch Up met een kop koffie, de thuisbasis van vele koffieplantages, Cuba weet hoe je een goede kop koffie kan maken. Geserveerd in een café Havana of koffie bar is een geweldige manier om de stad te leren kennen

Kleurrijke straatbeelden, fotografen kunnen genieten van de levendige street art en zanderige graffiti in de buurten. Van vervaagde muurschilderingen tot moderne stencils. Er zijn genoeg mogelijkheden om prachtige shots te maken.

Get Your Game On, schaken en domino is populair in Cuba. Kijk locals spelen in het park, koffiehuis of bar. Het honkbal seizoen loopt van oktober tot april, dit is leuk om een keer mee te maken. Je ziet hier tussen de lokale bevolking te genieten.

Wat maakt Cuba zo speciaal?

 • Sigaren:  Het cliché is waar, sigaren zijn overal in Cuba. Zorg ervoor dat u authentieke sigaren koopt bij erkende verkopers. Het beste is om rechtstreeks van de fabriek te kopen. Op de rondreis kom je hier zeker langs.
 • Koffie: Cubaanse koffie is van topkwaliteit! We raden je dan ook zeker aan om dit uit te proberen bij een drink gelegenheid.
 • Muziek staat op 1 in Cuba. Je kan hier gemakkelijk handgemaakte muziek instrumenten kopen en prachtige cd’s.
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.