< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Bhutan Fotoreis

Het laatste Tibetaans Boeddhistische koninkrijk ter wereld

Waarom deze reis?

 • Speciale reis voor fotoliefhebbers.
 • 12 dagen / 11 nachten in het zeer exclusieve koninkrijk Bhutan.
 • Bezoek aan de mooiste kloosterburchten, dzongs.
 • Bezoek aan de zeer fotogenieke Punakha dzong.
 • Mogelijkheid om de zeldzame zwarthalskraanvogel te zien in de Phobjika vallei.

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Bhutan

Route daagse groepsrondreis Bhutan Fotoreis

Tijdens deze rondreis door Bhutan staat fotograferen centraal. Bhutan is onvergelijkbaar met enige andere reisbestemming. Het laatste Tibetaans Boeddhistische koninkrijk ter wereld is pas sinds de jaren zeventig mondjesmaat door toeristen bezocht. Door de zelfgekozen isolatie heeft Bhutan zijn unieke cultuur goed kunnen beschermen: het straatbeeld van de stadjes en dorpen van Bhutan bestaat uit vrolijk beschilderde en verfijnd gedecoreerde huizen en winkeltjes. Bijna alle inwoners van Bhutan gaan gekleed in traditionele dracht. De koning (de vijfde koning werd in 2008 gekroond) wordt op handen gedragen door de bevolking en kloosters en lama's hebben nog steeds een grote invloed op het sociale leven.

Tijdens deze fotoreis leer je Bhutan uitgebreid kennen. We bezoeken veel belangrijke kloosters, dzongs en stadjes van Bhutan, gelegen in geweldige landschappen. Comfortabele hotels. We reizen met onze eigen bus en maken twee binnenlandse vluchten (Delhi-Paro-Delhi). Bereid je voor op een aantal lange reisdagen. Imposante kloosterburchten van Bhutan De imposante kloosterburchten, dzongs, bevatten een netwerk van gangen, binnenplaatsen, tempels en gebedshallen. Gezeten op de grond reciteren monniken ijverig hun gebeden uit langwerpige gebedsboeken. Het beroemde Tiger’s Nest, het Taktshang klooster, lijkt tegen de loodrechte grijze rotsen te zijn aangeplakt. Guru Rinpoche zou op de rug van een tijger naar deze plek zijn gevlogen. Nu leidt er een kronkelend pad naar het klooster. Groene valleien Bhutan bestaat uit hoge passen met besneeuwde bergtoppen in de verte en prachtige dichtbeboste valleien, met rododendrons en magnolia (die bloeien in het voorjaar). De bomen zijn vaak getooid met lange baardmossen, gevoed door de mistflarden die op deze hoogte continu rondzweven. In de valleien liggen pittoreske dorpjes en kloosters. Maskerdansen en spelen in Bhutan De verschillende festivals (tsechu's) behoren tot de meest indrukwekkende gebeurtenissen in Bhutan. De hele bevolking komt in traditionele kledij naar de kloosters, waar spectaculaire maskerdansen worden opgevoerd. Bij een aantal festivals wordt een gigantische thangka op de kloostermuur uitgerold. Ook de nationale sporten, boogschieten en khuru (darten met grote dartpijlen) kun je overal beoefend zien worden. Speciale fotoreis Bhutan Deze fotoreis is speciaal bestemd voor de enthousiaste amateurfotograaf. In een kleine groep van maximaal 12 personen leer je het land kennen en krijg je handvaten dit alles mooi op de foto te zetten. Naast de praktijk, zal ingegaan worden op verschillende technische aspecten van de fotografie. Denk hierbij aan sluitertijd en diafragma, iso-waarden, ritme, compositie, licht, portret, landschap. We nemen de tijd om steeds weer een stuk techniek en theorie te leren. In aansluiting op de theorie worden er opdrachten gegeven. De opdrachten zullen tijdens de reis bekeken en besproken worden. Professionele begeleiding De fotoreis door Bhutan wordt begeleid door Jolinda Cath. Zij werkt als freelance fotograaf en is daarnaast sinds enkele jaren reisbegeleidster bij Sawadee. Wat ooit begon als een leuke hobby werd al snel een grote passie. Mensen in al zijn hoedanigheden hebben haar meeste aandacht. Maar ook planten, bloemen en dieren komen voorbij. Op reis zit ze graag lange tijd op een vaste plek om te ervaren en te zien wat er om haar heen gebeurt, om dan op het juiste moment een beeld vast te leggen. In Nederland geeft ze ook regelmatig les en workshops. Haar werk wordt regelmatig gepubliceerd op www.cathproductions.nl.

Groepsrondreis Bhutan Fotoreis

Niet boekbaar

Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.