Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam of Brussel naar Santiago

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we je naar het kopje vluchtgegevens.

 • 2

  Santiago de Chile

  image

  Na onze aankomst worden we naar ons hotel in Santiago gebracht. Santiago de Chile is een moderne stad met prachtige koloniale gebouwen en brede avenues. De stad ligt in een brede vallei, de besneeuwde Andestoppen liggen ten oosten van de stad. Op de ruime en schaduwrijke pleinen in het centrum proberen schoenpoetsers, portrettekenaars, pindaverkopers, zangers en predikanten de aandacht van het winkelende publiek te trekken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Naar Pucón

  image

  Het is heerlijk om rond te struinen door de winkelstraten en over de pleinen met mooie koloniale gebouwen. Of breng een bezoek aan het Palacio de Moneda, het presidentieel paleis . Ook het romantische park Cerro Santa Lucía, aangelegd op een heuvel, is erg de moeite waard. Op de avond van dag 3 reizen we per comfortabele nachtbus naar Pucón.

 • 4

  Pucón / vrije dag

  image

  In de ochtend van dag 4 komen we aan in Pucón, waar we twee nachten slapen in een comfortabel hotel in het centrum van Pucón. Pucón ligt aan het Lago Villarrica aan de voet van de vulkaan Villarrica. De oorspronkelijke bewoners van dit deel van Chili zijn de Mapuche indianen. Zij stammen af van de enige Indiaanse stam in Latijns Amerika die niet door de Spanjaarden werd overheerst.

  image

  Pucón is een prima plek voor allerlei activiteiten in de natuur. Zo kun je per mountainbike de omgeving verkennen. Of beklim in zo'n vier uur de actieve vulkaan Villarrica, door sneeuw en ijs tot aan de kratermond. Op de top heb je een adembenemend mooi uitzicht over het merengebied en de omliggende vulkanen. Naar beneden vanaf de top kun je door de sneeuw de steile helling afsleeën, erg spectaculair en de zware klim naar boven meer dan waard!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Pucón / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag gaan mountainbiken, wandelen of bijvoorbeeld een bezoek brengen aan thermale baden.


  Je kunt ook een bezoek brengen aan een Mapuche gemeenschap. Je maakt kennis met de bewoners, zij vertellen je over de geschiedenis, tradities en gebruiken van de Mapuche. Ze laten je hun 'ruka' zien, het traditionele thuis van de Mapuche. Je leert iets over hun muziek en rituelen, je kunt wellicht palín, een soort hockey, spelen en je sluit het bezoek af met een aantal traditionele Mapuche gerechten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Naar Puerto Varas

  image

  Over de beroemde Panamerican Highway rijden we in zo'n 5 á 6 uur naar Puerto Varas, ook bekend als 'Ciudad de las Rosas' (Stad der Rozen) en prachtig gelegen aan de oevers van het Llanquihue meer, met een adembenemend uitzicht op de besneeuwde Osorno-vulkaan. Hier kun je mooie wandel- en fietstochten maken.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Puerto Varas / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een dagexcursie maken naar het bijzondere eiland Chiloé, dat beroemd is vanwege de palafitos; rijen huizen die op palen zijn gebouwd, zodat met het stijgen van het getij de boten tot aan de achterdeur kunnen varen. Vanwege haar geïsoleerde ligging heeft zich op het eiland in de negentiende eeuw een zeer rijke folklore en zeer typerende architectuur ontwikkeld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Vrije dag / vlucht naar Punta Arenas

  image

  Als je vlucht pas later in de middag is, kun je vanochtend nog een halve dagexcursie maken langs de vele bergmeren richting het skigebied bij de Osorno-vulkaan. Je kunt hier prachtige wandelingen maken door de bossen langs watervallen en mooie turquoise meren. Ook kun je met een skilift naar zo'n 1800 meter waar je prachtig uitzicht hebt over het Llanquihuemeer.   image

  's Middags vliegen we vanuit Puerto Montt naar Punta Arenas, de meest zuidelijke stad van Chili en gelegen aan de Straat van Magallanes. Punta Arenas is een grote levendige stad en het centrum van Chileens Patagonië op gebied van cultuur, handel, industrie en veeteelt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Naar Ushuaia

  image

  Vandaag rijden we van Punta Arenas naar de meest zuidelijke stad ter wereld. Het is een lange maar spectaculaire rit over de desolate vlaktes van Patagonië. Met een beetje geluk zie je albatrossen en zwart-witte dolfijnen bij de oversteek van de Straat van Magallanes. Na deze reisdag heb je echt het gevoel het einde van de wereld bereikt te hebben.

  Ushuaia ligt op Vuurland aan het Beaglekanaal en wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen. De houten huizen met gekleurde golfplaten en de kleine restaurantjes en winkels geven de stad een gezellige uitstraling. We verblijven drie nachten in een sfeervol hotel in Ushuaia.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Ushuaia / vrije dag

  image

  Voordat de Spanjaarden arriveerden, bewoonden de Yamana-Indianen Vuurland en de eilanden in het Beaglekanaal. Vuurland dankt zijn naam aan deze Indianen, die niet gekleed waren en zich warmden aan vuurtjes, die zij in hun kano’s stookten. Het kleine maar fijne ‘Museo del fin del Mundo’ in Ushuaia is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de Yamana indianen.

  image

  In Ushuaia heb je twee vrije dagen, waarop je verschillende excursies kunt maken. De volgorde en het uiteindelijk doorgaan van de excursies is afhankelijk van het seizoen, de weersomstandigheden en het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Beagle kanaal (ter plaatse betalen)

  image

  Vanuit Ushuaia kun je in de ochtend of in de middag een boottocht door het Beagle kanaal maken. In zo'n 4 uur vaar je langs het mini-eiland Isla de los Lobos, waar grote groepen zeeleeuwen en aalscholvers huizen. 


  Kosten: ong. € 60, - (plus ong. €2,- voor de entree van het NP). Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.


  Aangezien deze excursie snel vol kan lopen, verzoeken wij je vriendelijk om bij boeking door te geven of je aan deze excursie deel wilt nemen, zodat wij de excursie van tevoren voor je kunnen reserveren.

 • 11

  Ushuaia / vrije dag

  image

  Het Nationale Park Tierra del Fuego is een paradijs voor vogelliefhebbers, in dit woud- en merengebied komen ruim 150 vogelsoorten voor. Maar ook wanneer je niet zo'n vogelliefhebber bent, kun je hier diverse prachtige korte wandelingen maken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Vlucht Ushuaia / El Calafate; naar El Chaltén

  image

  Vandaag vliegen we naar El Calafate. Een gezellig stadje gelegen op de Patagonische Pampa aan het Lago Argentino. Aan het einde van de middag rijden we vanuit El Calafate in ongeveer vier uur naar El Chaltén, de toegangspoort tot het park Los Glaciares. Dit unieke park is door Unesco op de lijst van Werelderfgoederen geplaatst. De vijftig gletsjers die het park rijk is, vormen tezamen een gigantische ijsmassa die het Zuid Patagonische IJsveld wordt genoemd. We overnachten in een comfortabel hotel in El Chaltén.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  El Chaltén / Nationaal Park Los Glaciares

  image

  We wandelen twee dagen door een gevarieerd landschap van azuurblauwe meren, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rots pieken. De Cerro Fitzroy en de Cerro Torre torenen hoog uit boven de valleien. Per dag wandelen we ongeveer zeven tot acht uur, met zowel stijgingen als dalingen maar ook een aantal vlakkere stukken. Het is ook mogelijk om hier korte, lichtere wandelingen maken. We wandelen naar de Laguna de los Tres dat schitterende uitzichten biedt op de gletsjers Piedras Blancas en Río Blanco. Op de achtergrond zie je de toppen van de Fitz Roy en Poincenot. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  El Chaltén / Nationaal Park Los Glaciares

  image

  De tweede dag wandelen we naar de Laguna Torre, een meer waarin twee gletsjers, Glaciar Torre en Glaciar Grande, uit komen. Op de achtergrond domineert de Cerro Torre, een spectaculair gevormde rotsformatie.

  Aan het eind van de middag rijden we terug naar El Calafate. Onderweg  kunnen we stoppen voor een koffie en een empanada in de ranch La Leona, waar Butch Cassidy en  the Sundance Kid zich in 1905 een maand verborgen hielden nadat ze een aantal banken hadden beroofd in Rio Gallegos.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  El Calafate / optionele excursie Perito Moreno gletsjer

  image

  Je kunt vandaag een bezoek brengen aan de Perito Moreno-gletsjer: een van de meest bezochte natuurlijke attractie in Argentinië. De reusachtige ijswand van de gletsjer die vanuit het Andesgebergte langzaam het azuurblauwe Lago Argentino inschuift, is zeldzaam fotogeniek. Dat schuiven gaat overigens behoorlijk snel, dagelijks verdwijnen er flinke stukken gletsjerijs in het meer met een oorverdovend geweld! Vanaf de overkant van het meer kun je het spektakel prima bewonderen.

  Als je wilt, kun je ook een korte trektocht over de Perito Moreno gletsjer maken waarbij je met crampones (stijgijzers) de spectaculaire gletsjerspleten en ijsgrotten verkent (leeftijdslimiet t/m 65 jaar).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  El Calafate / optionele excursie boottocht Rios de Hielo

  image

  Vandaag kun je een interessante en afwisselende optionele boottocht maken naar o.a. de Upsala-gletsjer. Bij boeking kun je aangeven of je deze excursie wilt maken. In de omgeving van El Calafate zijn verschillende andere excursiemogelijkheden en wandelingen. Ook een bezoek aan het gletsjer museum met ijsbar is de moeite waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Rios de Hielo (ter plaatse betalen)

  image

  Je stapt aan boord van een grote moderne catamaran en je vaart langs verschillende imposante gletsjers zoals de Upsala (grootste in het park) en de Spegazinni (hoogste in het park) en ijsbergen. De uitzichten vanaf de boot op de gletsjers zijn fenomenaal. In het Lago Argentino drijven tientallen metershoge ijsschotsen die door de lichtinval spectaculaire blauw- en groentinten krijgen.

  Kosten: ong. € 150, - (plus ong. €25,- voor de entree van het NP).. Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.

 • 17

  Naar Torres del Paine

  image

  Met onze eigen bus reizen we naar het bijzonder mooie Torres del Paine Nationaal Park. In zo’n drie uur rijden we naar de Chileens – Argentijnse grens en vanaf daar is het ongeveer nog twee uur naar de overnachtingsplaats. We kunnen een wandeling maken en bij helder weer alvast een blik werpen op de drie granieten pieken waar Torres del Paine naar is vernoemd. We overnachten de komende dagen in twee verschillende, sfeervolle refugios (blokhutten) met gedeelde sanitaire voorzieningen en vaak meerpersoonskamers.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 18

  Torres del Paine

  image

  De komende drie dagen kun je verschillende wandelingen maken door Torres del Paine Nationaal Park onder begeleiding van een deskundige lokale gids. Het landschap wordt bepaald door gletsjers, brede valleien en jong, grillig gebergte. Het wildleven in het park is door de grote variatie aan landschappen bijzonder. Ongetwijfeld kom je guanacos tegen, een wilde lama soort die absoluut niet schuw is, en de choique, een kleine Zuid Amerikaanse struisvogel soort. Voor het zien van de poema heb je meer geluk nodig. Rond de heldere gletsjermeren en rivieren leven veel vogelsoorten: ganzen, zwartnek zwanen, flamingo's en arenden. Ook de condor heeft er zijn domein, het is een indrukwekkend gezicht om deze majestueuze vogel door de bergen te zien zweven.

  image

  We hebben drie stevige, spectaculaire wandelingen op het programma staan, waarvan twee van ongeveer acht uur en één van ongeveer zes uur. Daarmee lopen wij (onder begeleiding van een lokale natuurgids) een groot gedeelte van de beroemde ‘’W’’-route. Het is echter ook mogelijk lichtere, kortere wandelingen te maken.

  Natuurlijk ondernemen we een tocht naar de Torres van het Painemassief: drie granieten pilaren die zich bijna 3000 meter boven de Patagonische steppe verheffen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 19

  Torres del Paine

  image

  We varen per catamaran over het Pehoe meer, een prachtige tocht. Vandaag staat een wandeling naar de Valle Frances op het programma. Het landschap is afwisselend: ruig en onherbergzaam en dan weer vriendelijk met glooiende valleien en bloeiende vegetatie. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Gletsjer Paine Grande, Lago Pehoe en de indrukwekkend steile rotsformaties Los Cuernos

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 20

  Torres del Paine

  image

  De laatste dag volgen we het wandelpad naar de imposante Grey gletsjer. Soms zie je gigantische ijsblokken van de gletsjer in het gletsjermeer vallen, een fascinerend gezicht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 21

  Naar Punta Arenas

  image

  Na het ontbijt vertrekken we vanuit de refugio per boot naar Pudeto. Vanaf dat punt reizen we met onze eigen bus naar Punta Arenas waar we de komende twee nachten verblijven. Onderweg kunnen we in het Nationale Park nog enkele fotostops maken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Punta Arenas / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag bijvoorbeeld een excursie maken naar een Estancia (Patagonische Ranch) in de omgeving. Op sommige ranches worden demonstraties van het scheren van schapen gegeven. Hier kun je meer leren over de wolproductie en het exportproces. Op de meeste Estancias worden heerlijke Patagonische lunches en diners bereid. Zoals bijvoorbeeld een typische Patagonische lamsbarbeque of huisgemaakte empanadas met een heerlijk glas Chileense of Argentijnse wijn.


  image

  Ook kun je per boot pinguïns gaan bewonderen. Je vaart dan door de legendarische Straat van Magelhaan om de eilanden Magdalena en Marta te bezoeken. Deze eilanden ontvangen elk jaar ruim 120.000 Magelhaanse pinguïns en 1500 zeeleeuwen. Onderweg heb je daarnaast ook kans om dolfijnen, walvissen, aalscholvers, meeuwen en sterns te spotten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  Vlucht Punta Arenas – Santiago

  image

  Vandaag vliegen we vanaf Punta Arenas naar Santiago.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  vlucht Santiago – Paaseiland

  image

  Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het voorkomen dat de bezoeken en wandelingen op Paaseiland op andere dagen uitgevoerd worden dan in het programma vermeld staat. De reisbegeleider zal dit altijd in overleg met de groep beslissen en er wordt altijd naar gestreefd om alle aangeboden programmaonderdelen aan te bieden.

  image

  Vandaag vliegen we naar het mysterieuze en zeer geïsoleerde Paaseiland, dat midden in de Stille Oceaan ligt op 3700 kilometer van de Chileense kust. Het van oorsprong vulkanische eiland is ongeveer zo groot als Terschelling. Het werd op eerste paasdag 1722 ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen en dankt daaraan zijn naam. Het eiland wordt door de inwoners Rapa Nui genoemd. Andere, meer poëtische namen die de inheemse bevolking aan het eiland heeft gegeven zijn ‘Te Pito o Te Henua’ of 'Navel van de Wereld' en 'Mata ki Te Rani' of 'Ogen die naar de Hemel kijken'. Paaseiland herbergt enorme culturele schatten. Het is nog steeds een onopgelost raadsel hoe de oorspronkelijke bevolking, die vermoedelijk van Polynesische afkomst is, erin geslaagd is om de wereldberoemde beelden over het eiland te verplaatsen. De stenen reuzen, of Moai, zijn voorstellingen van voorouders die om vruchtbaarheid smeken. De Moai variëren in lengte van 7 tot 23 meter en wegen tot 60 ton. Paaseiland met zijn groene heuvels en uitgedoofde vulkanen is een waar openluchtmuseum midden in de Pacific. We slapen in een hotel aan de rand van het stadje Hanga Roa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 25

  Paaseiland

  image

  Na het ontbijt beginnen we aan de verkenning van het eiland en zijn geschiedenis. We reizen per privébus rond het eiland en wandelen langs de Moai en andere historische monumenten. We bezoeken eerst Ahu Tahai, een gewijde plek. De reusachtige Moai die hier op een heilig platform (‘Ahu’) staan, zijn waarschijnlijk de oudste van Paaseiland. In een nabij gelegen grot zijn rotstekeningen gevonden. Bijna alle Moai op Paaseiland kijken landinwaarts. Alleen bij onze volgende stop, Ahu Akivi, kijken beelden naar zee. Waarom dat zo is, is nog altijd een mysterie. De Paaseilanders zitten vol verhalen over mogelijke verklaringen. ’s Middags kun je op eigen gelegenheid naar de aan de oceaankust gelegen Moai van Tahai lopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  Paaseiland

  image

  In de ochtend verlaten we Hanga Roa op weg naar de zuidkust. Ook in Ahu Vaihu zien we omgevallen beelden te midden van roodkleurige stenen die ooit de Moai hoofden tooiden en het haar voorstellen. In Tongariki staan 15 prachtig gerestaureerde Moai op een rij tegen de achtergrond van de ruige kust van de Stille Oceaan. Een spectaculair gezicht bij de zonsopkomst!

  image

  Een van de meest geheimzinnige en interessante plaatsen op Paaseiland is de krater van de vulkaan Rano Raraku. Dit is de mijn waar het merendeel van de Moai werd vervaardigd. We wandelen langs bijna 400 beelden die zowel in de krater als op de flanken staan, kriskras verspreid, half omgevallen en elke richting opkijkend, soms nog niet los van de rotsen waaruit ze werden gehakt alsof ze net ontwaakt zijn uit hun slaap. Stille getuigen van het mysterie van Paaseiland. Na een picknick lunch aan de voet van de vulkaan rijden we naar de noordkust van het eiland. Na bezoek aan een mysterieuze, kogelvormige magnetische steen en een tropisch strand met Moai in het goudkleurige zand, rijden we terug naar Hanga Roa.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 27

  Paaseiland

  image

  Rano Kau is de grootste vulkaan van het eiland. In het beeldschone kratermeer drijven kleine rieteilandjes. We bezoeken Orongo, een rituele nederzetting met ovaalvormige, leistenen huizen, gebouwd op de rand van de krater. Voor de kust liggen drie kleine eilandjes. Volgens legende werd vanaf Orongo ieder jaar een wedstrijd georganiseerd onder de jonge mannen van het eiland. Hij die als eerste de steile kliffen afdaalde, naar het verste eiland zwom, daar het ei van een fregatvogel wist te bemachtigen, terugzwom, de brokkelige klif weer opklauterde en het ei heel in Orongo wist af te leveren werd tot vogelman verkozen. De stam of clan waartoe de vogelman behoorde heerste gedurende het gehele jaar over Paaseiland. Rotstekeningen in Orongo brengen deze wedstrijd als een stripverhaal in beeld. Als je wilt kun je om de fotogenieke krater heenlopen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 28

  vlucht Paaseiland - Santiago

  image

  Terugvlucht naar Santiago, waar we, afhankelijk van de vluchttijden, nog een vrije avond hebben voor we terugvliegen naar Amsterdam of Brussel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 29

  Vlucht Santiago – Amsterdam of Brussel

  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 30

  Aankomst Amsterdam of Brussel


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Vijf dagen wandelen door de mooiste natuurparken van Chili en Argentinië
 • Ontdekking van de geheimen van het mysterieuze Paaseiland
 • Vier nachten in het NP Torres del Paine o.b.v. volpension - wandelen onder begeleiding van een lokale gids
 • Bezoek aan vuurland, het zuidelijkste puntje van het Amerikaanse continent
 • Mogelijkheid om de Villarrica vulkaan te beklimmen
 • Drie tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Overtocht per boot over Lago Pehoé in Torres del Paine Nationaal Park
 • Optioneel bezoek aan de imposante Perito Moreno en Upsala gletsjers
 • Een reis voor liefhebbers van ongerepte natuur en wandelen
 • Bezoek aan een authentieke estancia (Patagonische Ranch) mogelijk

Groepsrondreis Patagonië en Paaseiland

Gletsjers en mysterieuze beelden

image
30 dagen vanaf € 5.549
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win!  

Wij verloten €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.