< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - San José

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en omringd door bergen en vulkanen. We overnachten in een sfeervol en centraal gelegen hotel.

 • 2

  Naar Tortuguero

  image

  Via een prachtige route door de met regenwoud begroeide bergen, rijden we in ongeveer drie uur naar het havenplaatsje La Pavona. Met een boot varen we door dichtbegroeide riviertjes en kanalen het oerwoud in. Het einddoel is het Nationale Park Tortuguero. In dit Nationale Park nestelt tijdens de zomermaanden juli en augustus de groene zeeschildpad en in de maanden september, oktober en november de carey- en baulaschildpad. Als je geluk hebt, kun je de schildpadden in die maanden eieren zien leggen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Tortuguero

  image

  In de maanden september tot en met december heb je kans om de eieren van de groene zeeschildpad uit te zien komen. Het park staat bekend om haar schildpadden, maar ook om haar vele verschillende soorten vogels en apen, luiaarden en kaaimannen. Hier komen ook de zeldzame felgekleurde kleine kikkertjes voor. Maak wandelingen of vaar door de smalle riviertjes. Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. We brengen twee nachten door in een lodge net iets buiten het dorpje aan de rand van het park. In deze lodge wordt een vast bedrag gerekend voor de 3 dagelijkse maaltijden. Dit bedrag kan ter plekke in de lodge worden voldaan.

 • 4

  Naar Puerto Viejo de Sarapiquí

  image

  Vanuit Tortuguero varen we terug naar La Pavona, waar de bus ons staat op te wachten om vervolgens naar Puerto Viejo de Sarapiquí te rijden. In deze tussen de ananas- en bananenplantages en grenzend aan tropisch regenwoud, worden maar liefst de helft van alle vogels die in Costa Rica voorkomen, gesignaleerd. We overnachten in een sfeervol ingerichte lodge. Je kunt hier een leuke Chocolade tour maken.

 • 5

  Naar La Fortuna

  image

  Nadat je ´s ochtends nog van de mooie omgeving in Puerto Viejo de Sarapiquí hebt kunnen genieten, rijden we in ongeveer drie uur naar La Fortuna. Op korte afstand van het dorpje Fortuna ligt de vulkaan de Arenal. Je kunt de vulkaan bijvoorbeeld gaan bekijken tijdens een wandeling in het gebied. De Arenal vulkaan is een van de bekendste in Costa Rica. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm.

  image

  Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. Helaas is dat tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt in de buurt nog wel mooi wandelen, maar stromende lava is er momenteel niet te zien. Ondanks dit feit is een bezoek aan de vulkaan zeker de moeite waard. We overnachten in een sfeervol hotel buiten het dorpje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  La Fortuna

  image

  In de omgeving van La Fortuna kun je te voet een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval? Zeer apart is ook het bezoek 's avonds aan thermale bronnen aan de voet van de Arenal. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit, heb je een mooi uitzicht op deze gigantische vulkaan.

  Barbecueën in de tropen

  s' Avonds gaat de barbecue aan en genieten we van een overheerlijk BBQ diner. Op een gezellige locatie bij ons hotel worden de lekkerste gerichten voor ons klaargemaakt. Het menu bestaat uit vlees (biefstuk, kip en worst) geserveerd met lokale specialiteiten zoals tortilla’s, gefrituurde cassave, bakbanaan, gemalen bonen en salade. Gaat je voorkeur uit naar een vegetarisch menu, geef dit dan even door aan de reisbegeleider en dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden. 

  Optioneel Bezoek Caño Negro / €40,00 per persoon

  Caño Negro

  Een bezoek aan Caño Negro is een absolute aanrader voor natuur- en vogelliefhebbers. In dit waterrijke gebied wonen onder andere luiaards, apen, kaaimannen en leguanen en je ziet hier vooral veel verschillende vogelsoorten. Ook de flora in dit meest vochtige gedeelte van Costa Rica is zeer bijzonder. Het reservaat ligt in het noorden van Costa Rica bij de Nicaraguaanse grens. Bij Caño Negro aangekomen gaan we aan boord van de boot en onder begeleiding van een Engelssprekende natuurgids varen we het natuurgebied in. Op de oever van de rivier genieten we van onze lunch. Bij de excursie is het transport, de boottocht, de lunch en een Engelssprekende natuurgids inbegrepen. Als je ervoor kiest om een soortgelijke excursie ter plekke te boeken, maak je de excursie in grote (internationale) groepen zonder veel persoonlijke aandacht. Als je besluit om de excursie met Sawadee te maken, deel je een boot met alleen je eigen groep en heb je de beschikking over een zeer goede natuurgids die veel ervaring heeft met Nederlandse groepen. Omdat de groep klein is, zul je veel meer te weten komen over de natuur dan wanneer je in een grote internationale groep door het gebied vaart. We raden je daarom aan om deze excursie al bij boeking aan te vragen.

  Voor deze excursie geldt een minimum van 3 personen. Indien het minimum niet behaald wordt, word je ongeveer 3 weken voor vertrek opgebeld en krijg je de kosten teruggestort op je rekening.

 • 7

  Naar Monteverde

  image

  We verlaten La Fortuna om in drie uur naar het beroemde nevelwoud van Monteverde te rijden. Het is hier een stuk koeler, ongeveer 18 graden. Het weer verandert er steeds: wind, regen en zon wisselen elkaar af en het is er schitterend om te wandelen. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Wat dit nevelwoud zo bijzonder maakt zijn de groene kleurschakeringen. Een boom is niet zomaar een boom, maar een micro-ecosysteem waarop honderden andere plantensoorten groeien.

  Lava 1968 wandeling

  image

  Onderweg naar Monteverde staat een excursie naar het bijzondere Lava 1968 privaat natuurgebied op de planning. We maken een wandeling langs en over de lavastromen van de uitbarsting van 1968 en zien met eigen ogen hoe veel impact de uitbarsting op het gebied heeft gehad. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op de Arenal vulkaan. Houd je ogen open, want ook hier komen allerlei verschillende dierensoorten voor. 

 • 8

  Monteverde

  image

  Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”; Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Deze activiteiten zijn optioneel.

  image

  Bij de ingang van het park hangen bakjes gevuld met suikerwater waar kolibries op afkomen. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duimnagel en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ca. 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels. Ook interessant is een bezoek aan de vlindertuin. ’s Avonds is een bezoek aan het ranario (kikkertuin) aan te raden, dan worden de vele felgekleurde kikkertjes actief.

 • 9

  Naar Rincón de la Vieja

  image

  We rijden in ongeveer drie uur naar Rincón de la Vieja. In dit natuurgebied ontspringen tientallen rivieren en beken en zie je op veel plaatsen vulkanische activiteit. We wandelen in het Rincón de la Vieja Nationaal Park langs borrelende modderpoeltjes en vele dampende bronnen, die je het gevoel geven dat je in een sauna bent. We overnachten in een sfeervolle lodge met zwembad.

 • 10

  Rincón de la Vieja

  image

  Je kunt de omgeving ook te paard verkennen. Je kunt als een echte Costa Ricaanse cowboy de prachtige omgeving ontdekken. In dit park komen veel neusbeertjes voor en ook Costa Rica's nationale bloem: de guaria morada, purperen orchidee.

 • 11

  naar Playa Carillo

  image

  Na alle activiteiten in de natuur is het nu tijd voor ontspanning met je voeten in het zand onder een palmboom. Onze volgende bestemming is dan ook het palmenstrand van Playa Carillo aan de kust van het schiereiland van Nicoya. We overnachten in een mooi gelegen hotel met zwembad en ruime kamers.

 • 12

  Playa Carillo / vrije dag

  image

  De prachtige stranden nodigen uit tot zwemmen, surfen en heerlijk luieren. Tijdens een boottocht op zee heb je kans om dolfijnen te zien of al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen. Lees je boek uit, neem nog een duik en geniet van zon, zee en strand.

 • 13

  Playa Carillo / vrije dag

  image

  Je kunt er vandaag ook voor kiezen om het nabij gelegen Samara te gaan. Het gezellige dorpje is net als Playa Carillo erg mooi, ook heeft het gezellige restaurantjes en strandbarretjes. 

 • 14

  naar San José

  image

  We rijden in zo'n vier á vijf uur met de bus terug naar San José. We overnachten in een hotel in het centrum van San José.

 • 15

  San José - Amsterdam

  Vandaag stappen we op het vliegtuig voor de retourvlucht naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 16

  Aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse verlenging Playa Carillo / Samara

  Als je nog wat langer wilt genieten van de stranden van Playa Carillo of Samara, kun je vier nachten langer blijven. Je kunt hier nog even heerlijk zonnen en zwemmen in het heldere water van de zee. Playa Carillo en het nabij gelegen Samara bieden veel diversiteit aan restaurants en leuke strandbarretjes en in de omgeving zijn diverse excursies te doen. Zo kun je proberen dolfijnen te spotten of gaan surfen. De prijs is inclusief hotelovernachtingen en transfers.
  Tijdens deze verlenging verblijf je in hetzelfde hotel als waar je met de groep eindigt. Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket. Indien je zelf een ander hotel wil overnachten dan waar je je rondreis bent geëindigd, zijn hier meerkosten aan verbonden. 


  - 4-daagse strandverlenging Playa Carillo 4 dagen v.a. € 290,-
  - 4-daagse strandverlenging Playa Carillo(obv 1 per) 4 dagen v.a. € 410,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 14

  strand Playa Carillo / vrije dag

  Tijdens deze verlenging heb je volop tijd om lekker te ontspannen op het strand. De hotels zijn op loopafstand van het strand en hebben een zwembad. 's Avonds kun je genieten van de zonsondergang.

 • 15

  strand Playa Carillo / vrije dag

 • 16

  strand Playa Carillo / vrije dag

 • 17

  strand Playa Carillo / vrije dag

 • 18

  Playa Carillo - San José

  We verlaten het strand en rijden in vier uur met de bus terug naar San José, waar we de laatste nacht doorbrengen.

 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  We vliegen terug naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 20

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Costa Rica te beleven
 • Afwisselende reis door regenwoud, langs vulkanen en eindigend op een palmenstrand
 • Varen door de dichtbegroeide kanalen van het oerwoud in Tortuguero
 • Wandelen langs dampende bronnen en bubbelende modderpoelen bij Rincón de la Vieja
 • Mogelijkheid om te slingeren tussen boomtoppen tijdens een Canopytour
 • Verblijf in diverse sfeervolle hotels die zijn aangesloten bij de Rainforest Alliance
 • Ontspannen afsluiting van de reis aan het palmenstrand van Playa Carillo
 • Voldoende mogelijkheden voor sportieve activiteiten zoals wandelen, surfen en paardrijden

Groepsrondreis Costa Rica Hoogtepunten

Zeg hola tegen Costa Rica

image
16 dagen vanaf € 1.799
Naar boven