< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Prachtige steden en vriendelijke bevolking

Iran? Is dat niet gevaarlijk? Dat was de reactie die ik vaakst hoorde, als ik mensen vertelde dat ik in een tijdje in Iran ging wonen. Over Iran bestaat een donker beeld, van vrouwen in zwarte sluiers, kernwapens, oorlogsdreiging en ayatollahs. Dit beeld klopt maar voor een klein deel. Die andere kant is in Nederland niet zo bekend; en dat is juist datgene wat Iran zo bijzonder maakt.

Het zijn vooral de mensen die de aantrekkingskracht van Iran bepalen. Vriendelijkheid, gastvrijheid en enige mate van nieuwsgierigheid maken dat mensen vaak een praatje met me maken. Tijdens het sporten in het park, tijdens een busrit of in een winkel. Als ik zeg dat ik uit Nederland kom, is de reactie altijd positief, meestal 'het land van bloemen'.

Daarnaast zijn de steden als Yazd, Isfahan, Shiraz en Kashan heerlijk om in rond te dwalen. Ik houd er van om een warm brood te kopen bij de bakker of een fruitsapje te drinken bij één van de vele stalletjes. En als ik tijd heb, bezoek ik één van de oude paleizen van de shah of neem ik een kijkje in de schitterende moskeeën, die vrijwel allemaal sji'itisch zijn en veel pracht en praal uitstralen. Of ik maak een wandeling in het park, en ik drink thee met dadels erbij in het theehuis of slenter door de bazaar.

Nee, Iran is niet gevaarlijk - hooguit het verkeer! Iran is een bijzonder land met een eigen cultuur, veel moderner dan mensen denken en als toerist voel je je hier 'gosh amadin', welkom!

Ik geef o.a. voor Sawadee ook cursussen in islam-en-interculturalisatie. Kijk voor meer informatie op: www.dehalvewereld.com

Groepsrondreis Iran

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Reis, veilig met Sawadee

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een Webinar: Reis, veilig met Sawadee

Wat kun je verwachten van de Webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen