< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Patagonië en Paaseiland reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Omdat Chili en Argentinië op het zuidelijk halfrond liggen, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de onze. Als het hier winter is, is het daar zomer. Vandaar dat onze winter de beste reistijd is: de meest geschikte reistijd loopt van oktober tot maart. Overdag als de zon schijnt kan het behoorlijk warm worden, 's avonds koelt het af tot ongeveer 0-5°C. Hoe verder naar het zuiden we gaan, hoe kouder het wordt. Patagonië staat bekend om de harde winden die over de vlakte vrij spel hebben. Het gehele jaar door valt er behoorlijk wat regen. Het weer is ook erg veranderlijk: binnen een half uur kan een donkere hemel veranderen in een stralend blauwe lucht en omgekeerd. We beginnen en sluiten de reis af in Santiago de Chile dat een aangenaam klimaat heeft.

image

 Patagonië en Paaseiland reizen met een festival

34-daagse festivalreis Het belangrijkste jaarlijkse festival op Paaseiland is de Tapati Rapa Nui, waarin oude rituelen en tradities herleven, wordt gevierd tijdens de eerste twee weken van februari. Het bijwonen van dit festival maakt deze reis extra bijzonder. Impressie van dit festival: YouTube Tapati Festival.

Vanwege de enorme interesse voor dit festival zijn er 2 festivalreizen gepland:

Vertrek op 12 januari 2017: tijdens deze reis wordt het festival op Paaseiland pas aan het eind van de reis bezocht. Voor een volledige beschrijving, zie de afwijkende reisroute.

Vertrek op 2 februari 2017: De volgorde van deze reis is anders. Eerst wordt namelijk het festival bezocht op Paaseiland en daarna wordt de rest van de reis uitgevoerd. Je vliegt op dag 3 naar Paaseiland, waar je verblijft t/m dag 11. Vanaf dag 12 volg je dag 3-23 van de normale 30-daagse Patagonië en Paaseiland reis. Voor een volledige beschrijving, zie de afwijkende reisroute. 


Artikel in Felderhof Lees het artikel over Tapati Rapa Nui in Felderhof. 34-daagse festivalreis: het Tapati Rapa Nui festival.  De ongeveer 3000 Paaseilanders zijn van Polynesische origine. Het belangrijkste jaarlijkse festival is de Tapati Rapa Nui. De eilandbewoners kiezen door het houden van “wedstrijden” hun koningin voor het komende jaar. Deze wedstrijden zijn gebaseerd op oude rituelen en tradities. De eilandbewoners beschilderen hun gezichten en maken kleren van de bladeren van de bananenboom. Er worden paardenraces gehouden en een loodzware triatlon bij de Rano Raraku vulkaan. De vrouwen maken schitterend handwerk en dragen verhalen voor. Het meest spectaculaire onderdeel is de afdaling op een massieve bananenstam van de berg Maunga Pui. Om alle aspecten van dit festival mee te maken en daarnaast ook voldoende tijd te hebben voor de rest van het eiland, is deze festivalreis 34 dagen met een volle week op Paaseiland.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status
Festivalreis Paaseiland 12 jan 2017 34 NB
Festivalreis Paaseiland 04 jan 2018 34 B
Festivalreis Paaseiland 11 jan 2018 34 B

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve instelling is wel belangrijk! De looptochten in Los Glaciares en Torres del Paine zijn echter behoorlijk zwaar waarvoor een goede conditie en een goede gezondheid noodzakelijk zijn.

Voor langere trek- of wandeltochten is een goede voorbereiding nodig. Dit helpt om de tocht minder zwaar en veiliger te maken. Daarom heeft Sawadee de trainingsgids ''Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings'' samengesteld. Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen en kun je hier downloaden.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We hebben er voor gekozen om een drietal trajecten per vliegtuig uit te voeren om te voorkomen dat je 18 uur (of meer) achtereen in de bus zit. Deze binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door LAN en Aerolineas Argentinas. Voor Aerolineas Argentinas is de maximum bagage limiet 15 kg.
Voor bepaalde trajecten maken we een aantal malen gebruik van het openbaar vervoer. We hebben gereserveerde zitplaatsen en de bussen zijn comfortabel en kwalitatief vergelijkbaar met het vervoer in West Europa.
Van Santiago naar Pucón maken we gebruik van een comfortable nachtbus, de andere trajecten waarop we gebruik maken van openbaar vervoer zijn van Pucón naar Puerto Varas en van Punta Arenas naar Ushuaia. Tijdens de overige trajecten hebben we de beschikking over een privébus. Houd er rekening mee dat de beenruimte af en toe wat beperkt kan zijn.

Bij de 30- en 34-daagse reis maken we vanaf Santiago een retourvlucht naar Paaseiland met LAN Chile.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In Argentinië & Chili

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Patagonië en Paaseiland

Gletsjers en mysterieuze beelden

image
30 dagen vanaf € 5.298
Naar boven