< Terug naar resultaten

Rondreis Libië

Zandheuvels en zoutmeren

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route daagse rondreis Libië

Iedereen die in Libië is geweest, komt terug met enthousiaste verhalen, want Libië is ongekend veelzijdig. Tijdens deze rondreis in Libië verken je met terreinwagens het Akakusgebergte, zwem je in zoutmeren omzoomd door palmbomen en tijdens de woestijntocht kampeer je zes nachten wild, met als hoogtepunt de schitterende sterrenhemel. Het bezoek aan de opgravingen van Leptis Magna en Sabratha maken de reis compleet.

Dit is een groepsreis naar Libië voor de echte fijnproever, die bereid is om wat comfort op te offeren voor een bijzonder verblijf in de woestijn.In de woestijn kampeer je zes nachten wild zonder sanitaire voorzieningen. In de steden overnacht je in, voor Libische begrippen, comfortabele hotels.In het noorden reizen we met een privé bus; door de woestijn spectaculair met terreinwagens. Libië: Metropolen en medina's De reis start in Tripoli, dat naast koloniale gebouwen ook een uiterst sfeervolle medina heeft. Het echte avontuur begint zodra je de eindeloze Libische woestijn, ook wel de toegangspoort tot het Afrikaanse continent genoemd, inrijdt. Het eerste hoogtepunt is Ghadames, een uit leem opgetrokken woestijnstadje uit lang vervlogen tijden. Dit voormalige kruispunt van karavaanroutes bestaat uit een doolhof van overdekte straatjes waar je heerlijk kunt verdwalen. Libië: Rotstekeningen en fata morgana's in de Sahara Aan het eind van het asfalt rijd je door naar het Akakusgebergte, waar de terreinwagens echt nodig zijn! Hier, in één van de mooiste woestijnlandschappen ter wereld, is het contrast tussen het lichte zand en de donkere rotsen oogverblindend. Tussen deze gekleurde rotsen ga je, te voet of met terreinwagens, op zoek naar prehistorische rotstekeningen; getuigenissen van een oude beschaving. 's Avonds daalt de stilte van de Sahara neer over de plaats waar je wild kampeert. De zoutmeren van de Fezzan zijn sprookjesachtig, omzoomd door palmbomen en doemen tussen de zandheuvels op als fata morgana's. Een unieke plek om dobberend te genieten van het uitzicht. Libië: Romeinse pronksteden Na de relatieve ontberingen van de woestijn verblijf je de laatste dag in het comfort van Tripoli. Je verkent twee van de meest indrukwekkende en best bewaard gebleven ruïnesteden uit de tijd van de Romeinse beschaving: Leptis Magna en Sabratha. Ze liggen beiden aan de Middellandse Zee, dus je kunt hier het woestijnzand van je afspoelen in het lauwe zeewater.

Rondreis Libië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.