Rondreis Oman: Achtergrond 

Het sultanaat Oman grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen. Het is een veelzijdig land met woestijnen, bergen, groene oases, sfeervolle steden en brede zandstranden. Een uitstekend land om kennis te maken met het Midden-Oosten en al het moois wat dit land te bieden heeft. Leer de cultuur en de mensen van dit gastvrije land kennen.

Onontdekt Oman is pas sinds 1970 opengesteld voor toerisme. Hierdoor heeft het land zijn authentieke charme en tradities goed behouden. De vriendelijke bevolking, het gemak van het reizen en het diverse landschap maken dit een geliefd land onder reizigers. Neem een kijkje in het Midden-Oosten en laat je verwonderen door al het moois wat dit land te bieden heeft. 

Bevolking 

In Oman leven 3,2 miljoen mensen. Het land is met gemiddeld 9 inwoners per vierkante kilometer een van de dunst bevolkte landen ter wereld. De bevolking bestaat voornamelijk uit Arabieren die in stammen zijn onderverdeeld. Zo kennen enkele hun oorsprong uit Jemen en Saoedi-Arabië. De traditionele stammencultuur is de hele geschiedenis bewaard gebleven en pas door de huidige sultan Qabous verenigd. Geschiedenis Oman is al, gedurende eeuwen, een centrum voor handelaars. In de 16e eeuw kwam de belangrijkste havenstad Masqat in handen van de Portugezen. De sporen van deze bezetting zijn veel terug te vinden zoals de forten en oude Portugese huizen. Later kwam Oman in handen van de Osmanen. Deze werden verdreven door Achmed Ibn Said die een dynastie van sultans heeft gevormd waarvan de huidige sultan nog steeds afstamt. 

Sultan Said Bin Taimur regeerde het land tot 1970. In deze periode was er weinig ontwikkeling en het land bleef dicht voor buitenlanders. Nadat zijn zoon aan de macht kwam startte er een vernieuwingsproces. Scholen, ziekenhuizen, infrastructuur en irrigatieprojecten werden gestart. Ook kwam het land open te staan voor toeristen waar nu velen de vruchten van plukken. 

Wist je dat… 

- Er in Oman ook heel veel prachtig groene wadi’s te vinden is naast al het zand van de woestijn? 

- Je betaalt met de Omani Rial? 

- Een belangrijk onderdeel van de Omaanse keuken Saffraan is? 

- Het een zeer veilig en vrouwvriendelijk land is? 

- Er schildpadden eieren leggen op bepaalde stranden van Oman?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Oman

Het gastvrije land Oman is een van de best bewaarde geheimen van het Midden-Oosten. Het is het land van wierookbomen, authentieke dorpen, woestijnen, prachtige stranden en gastvrije bevolking. Het land is nog maar kort opengesteld voor toeristen en heeft daardoor zijn charme en tradities behouden. Oman is perfect voor een korte, actieve vakantie waarin je versteld zal staan van alles wat het land de reiziger te bieden heeft.

Er is 1 rondreis naar Oman die voldoet aan jouw wensen
 • Rondreis Oman en Dubai De wereld van Duizend-en-een-nacht
  • Afwisselende rondreis door het best bewaarde geheim van het Midden-Oosten
  • Bezoek aan de steden Muscat en Nizwa
  • Overnachting aan het schildpaddenstrand Ras al Hadd en kans op het zien van schildpadden

  Gegarandeerd vertrek op:
  23 mrt , 17 nov , 15 mrt - alle vertrekdata

  11 dagen
  vanaf € 1.898,- inclusief CO2-compensatie
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Reisverhalen

 • Reisvideo: Oman & Dubai

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 14-11-18

  Tijdens deze bijzondere rondreis door Oman en Dubai ontdekt Pieter het land van wierookbomen, Sinbad de Zeeman, authentieke dorpen, groene wadi's en uitgestrekte woestijnen.&nbs...

  Lees verder
 • Muscat toen en nu

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 13-12-16

  Een verrassend leuk land in het midden-oosten, en ook veilig te bezoeken, is Oman. Dit best bewaarde geheim van deze regio kent prachtige woestijnen, groende wadi’s en sprookjesachtige steden. Idea...

  Lees verder
image

Rondreis Oman: Hoogtepunten

Muscat 

Muscat is een stad van witte laagbouw en wordt daarom de ‘witte stad’ genoemd. Door de afwezigheid van wolkenkrabbers heerst er een sprookjesachtige sfeer waar de oude identiteit van de stad goed bewaard is gebleven. De Grote Moskee en het Blauwe Paleis van de Sultan zijn zeker een bezoek waard. De Grote Moskee is het enige gebedshuis waar je als niet-moslim in mag. Ook de Muttrah Souk en de forten van Al Jalali en Al Mirani zijn echte aanraders. 

Schildpaddenstrand Ras al Hadd 

Bij Ras Al Hadd kan je een tocht maken over het strand en op zoek gaan naar schildpadden. Op dit strand leggen zeeschildpadden hun eieren. De kans is best groot dat je dit kan aanschouwen maar je moet wel erg stil zijn. Tijdens het graven van hun kuil mogen de schildpadden niet gestoord worden. Een bijzondere ervaring om nooit meer te vergeten. 

Jabrin kasteel 

Het Jabrin Kasteel wordt benoemd als het grootste en mooiste kasteel van Oman. Dat moet je met eigen ogen zien! Het kasteel stamt uit de 17e eeuw en ligt ten westen van Nizwa. Al Hamra De oudste huizen van Oman zijn te vinden in het 400 jaar oude plaatsje Al Hamra. De wat rossige kleur van het dorpje komt terug in de naam Hamra, wat rood betekent. In het dorp is een klein museum te bezoeken. Struin door deze plaats en kijk hoe de mensen hier leven. 

Al Sawadi Beach 

Wie tijdens zijn reis graag ook even ontspant op het strand is op Al Sawadi Beach aan het goede adres. Een prachtig breed strand waar je volledig tot rust kan komen op een strandbedje, zonder al te veel mensen om je heen. Met uitzicht op de Golf van Oman.

Rondreis Oman: Beste reistijd

Het klimaat in Oman is over het algemeen warm en droog, maar varieert in de verschillende regio’s. In de kustgebieden is het gedurende de zomermaanden heet met een hoge luchtvochtigheidsgraad terwijl het landinwaarts in die periode juist erg droog is. In het gebergte is het klimaat gedurende het hele jaar vrij mild. De temperaturen in Oman variëren van 15 graden in de winter tot 48 graden in Muscat gedurende de zomer. De beste periode om naar Oman te gaan is van oktober tot en met april. In deze maanden is de temperatuur gemiddeld tussen de 25 en 35 graden en is de luchtvochtigheid niet te hoog. 

Ramadan en Offerfeest

In 2015 duurt de ramadan van maandag 6 juni t/m dinsdag 5 juli. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar je kunt eventueel wel te maken krijgen met gesloten restaurants, attracties en winkels. Ook kan het op sommige plaatsen drukker zijn dan normaal, waardoor je iets langer onderweg bent. Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Vergelijkbare omstandigheden gelden voor het Offerfeest, dat in 2015 plaats zal vinden van 11 t/m 13 september.

image

Rondreis Oman: Reistips 

Bahla Veemarkt 

Vlakbij Nizwa ligt de Bahla veemarkt. Op deze markt wisselen de dieren met veel handjeklap van eigenaar. De mannen en vrouwen lopen in dishdasha, de lokale klederdracht. Op deze traditionele markt waan je je even in het oude Oman en sla je het tafereel waarschijnlijk met veel bewondering gade. 

Op bezoek bij een Omani boer 

Tijdens een bezoek bij een Omani boer maak je kennis met de doorsnee bevolking. Het zien van de manier van werken op het land en het contact met de mensen zijn een bijzondere ervaring. Zo kom je in contact met de echte lokalen. 

Hareem, vrouwensouk 

Voorbij Wahiba Sands is een bezoek aan de souk een echte aanrader. In het overdekte gedeelte bevind zich de Hareem, een speciale souk waar veel vrouwelijke kopers en verkopers komen. Op deze markt kan je vrouwen tegenkomen die een zogenaamd snavelmasker dragen. Erg opvallend maar veelvuldig gedragen door vrouwelijke Omani bedoeïenen. 

Dubai 

Wie na een reis door authentiek Oman graag wil kennismaken met een totaal andere wereld brengt een bezoek aan Dubai. Deze stad in, het buurland van Oman, de Verenigde Arabische Emiraten kent een enorme rijkdom, gigantische wolkenkrabbers, luxe hotels en indrukwekkende projecten zoals de palmeilanden.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.