< Terug naar overzicht
Jouw volgende reis: Malawi!

Jouw volgende reis: Malawi!

Nog aan het twijfelen waar de volgende grote rondreis naartoe gaat? Verdiep je dan eens in het aan Zambia, Tanzania en Mozambique grenzende Malawi. Van de mooiste stranden en grote natuur- en wildparken tot gave safaritochten en spectaculaire uitzichten; in dit Oost-Afrikaanse land is van alles te zien, doen en beleven.  


Wat je écht moet zien

De (letterlijk) grootste bezienswaardigheid van Malawi is Lake Malawi. Dit meer bedekt ruim 20% van het hele land en ligt verborgen tussen bergachtige landschappen. Een plaatje! Naast dit grote meer, trekken ook de dieren veel bekijks. De kans is vrijwel nihil dat je tijdens de reis door Malawi géén olifanten, zebra’s, giraffen, leeuwen, krokodillen en antilopen tegenkomt. En wat dacht je van vogels? Bezoek het Kuti wildreservaat en je spot de meest zeldzame exemplaren! 


De leukste activiteiten  

Het eerdergenoemde Malawimeer is zeer geschikt voor snorkelsessies en boottochten. Onder water kom je hier de mooiste vissen tegen en vanaf een boot heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Maar ook voor een relaxte stranddag ben je hier aan het juiste adres. Dierenliefhebber? Ga dan op safari in bijvoorbeeld Kuti Wildlife Reserve, Liwonde Nationaal Park of Chiwenya. Met name Liwonde Nationaal Park is een grote trekpleister; het park ligt in het zuiden van het land en biedt verschillende activiteiten.  

Voor het sportieve type 

Helemaal in het zuiden van Malawi vind je het gebergte Mulanje. Dit granieten massief van 3000 meter hoog is de hoogste berg van heel Centraal Afrika en heeft ook de langste klim. Je kunt hier diverse wandelingen maken, bijvoorbeeld richting de Likhubala watervallen. Neem een duik in het frisse, heldere bergwater en geniet van de adembenemende vergezichten. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Ook vanaf het Zomba Plateau heb je een ongekend mooi uitzicht. Dit natuurgebied is gevuld met cipressen- en cederbomen, vele rivieren, watervallen en vogels. Vanaf het Zomba Plateau kijk je over de Mulanje berg en Mozambique. Goed om te weten: de wandelingen richting het Zomba Plateau zijn ook met een basisconditie prima af te leggen!


Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen