< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Een programma speciaal ontwikkeld voor families met kinderen
 • Afwisselende selfdrive-reis door Zuid-Afrika met natuur, wild en cultuur
 • Individueel reizen en de gezelligheid van de groep meepakken
 • Met eigen auto op game drive in Pilanesberg, Hluhluwe en Kruger
 • Overnachtingen in mooie en comfortabele hotels en lodges
 • Wandelmogelijkheden bij Golden Gate Highlands en Drakensbergen
 • Bezoek aan het verbogen koninkrijkje Swaziland
 • Grote kans op het spotten van walvissen, nijlpaarden en de beruchte Big Five
 • Relaxt reizen en vaak meerdere nachten op één plaats
 • Vrijheid om onderweg zelf te stoppen waar jullie maar willen
 • Gehele rondreis onder begeleiding van een lokale reisbegeleider, in eigen voertuig
 • LET OP: de getoonde prijs is exclusief de kosten van de huurauto

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag begint jullie grote avontuur naar Zuid-Afrika! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. Na aankomst in Johannesburg staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten. Per bus gaan we naar het hotel voor eerste overnachting. Gelukkig lukt slapen meteen, want last van een jetlag hebben jullie niet. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Rustenburg

  image

  In de ochtend halen we de huurauto's op bij de luchthaven. Het rijden zal even wennen zijn! Al helemaal omdat men hier links rijdt. Na een paar hobbels en bochten zullen jullie er al snel aan gewend raken. We rijden in noordwestelijke richting naar Rustenburg, onze eerste bestemming. Het is een klein, rustig stadje omringd door verschillende plantages waar katoen, tabak en citrusvruchten worden geteeld. Het is gelegen aan de rand van de Magaliesbergen en in de buurt van het Pilanesberg Game Reserve.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Huurauto (verplicht, prijs pp bij 2 personen) / €375,00 per persoon

  Optioneel Huurauto (verplicht, prijs pp bij 3 personen) / €250,00 per persoon

  Optioneel Huurauto (verplicht, prijs pp bij 4 personen) / €188,00 per persoon

  Optioneel Huurauto (verplicht, prijs pp bij 5 personen) / €150,00 per persoon

  image

  Tijdens deze reis beschikken jullie over een eigen huurauto. De auto wordt opgehaald op dag 2 in Johannesburg en ingeleverd op dag 19. Bij het ophalen van de auto volgt een uitgebreide uitleg.

  Jullie kunnen kiezen tussen twee verschillende types. Indien je deze optie kiest, rijden jullie de gehele reis in een Toyota Avanza. De auto is geschikt voor 4 personen in verband met de ruimte op de achterbank. Wanneer je ervoor kiest om met 5 personen in een auto te reizen is deze ruimte meer beperkt, maar wel mogelijk. Reis je met meer dan 5 personen, dan heb je vanzelfsprekend een extra auto en bestuurder nodig.

  De minimumleeftijd voor het besturen van een huurauto in Zuid-Afrika is 21 jaar. Er is een Internationaal rijbewijs nodig en een kopie van een (geldig) Nederlands rijbewijs.

  De huur is exclusief benzine en GPS. De GPS kan voor 99 Rand (ca. € 6,-) per dag gehuurd worden. Het bedrag hiervoor dient ter plekke bij de autoverhuurder te worden afgerekend met je creditcard. Het is tevens verplicht een creditcard te overleggen op naam van de hoofdbestuurder.

  Optioneel Huurauto upgrade (verplicht, prijs pp bij 2 personen) / €530,00 per persoon

  Optioneel Huurauto upgrade (verplicht, prijs pp bij 3 personen) / €355,00 per persoon

  Optioneel Huurauto upgrade (verplicht, prijs pp bij 4 personen)

  Optioneel Huurauto upgrade (verplicht, prijs pp bij 5 personen)

  image

  Tijdens deze reis beschikken jullie over een eigen huurauto. De auto wordt opgehaald op dag 2 in Johannesburg en ingeleverd op dag 19. Bij het ophalen van de auto volgt een uitgebreide uitleg.

  Jullie kunnen kiezen tussen twee verschillende types. Indien je deze optie kiest, rijden jullie de gehele reis in een Toyota Rav. Het verschil met de Toyota Avanza is dat de Toyota Rav meer comfort biedt en een automatische versnellingsbak heeft. De auto is geschikt voor 4 personen in verband met de ruimte op de achterbank. Wanneer je ervoor kiest om met 5 personen in een auto te reizen is deze ruimte meer beperkt, maar wel mogelijk. Reis je met meer dan 5 personen, dan heb je vanzelfsprekend een extra auto en bestuurder nodig.

  De minimumleeftijd voor het besturen van een huurauto in Zuid-Afrika is 21 jaar. Er is een Internationaal rijbewijs nodig en een kopie van een (geldig) Nederlands rijbewijs.

  De huur is exclusief benzine en GPS. De GPS kan voor 99 Rand (ca. € 6,-) per dag gehuurd worden. Het bedrag hiervoor dient ter plekke bij de autoverhuurder te worden afgerekend met je creditcard. Het is tevens verplicht een creditcard te overleggen op naam van de hoofdbestuurder.

 • 3

  Rustenburg / bezoek Pilanesberg NP

  image

  Vandaag is een mooie dag om met elkaar de Afrikaanse bush te verkennen in Pilanesberg Nationaal Park. Dit bijzondere wildreservaat is gelegen op een uitgedoofde vulkaan. Het park is rijk aan flora, fauna en tal van wilde dieren. Samen met je gezin kun je het park verkennen per auto en kijk je je ogen uit. Je ziet neushoorns rustig grazen, antilopen rondspringen en giraffen die overal bovenuit steken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Parys

  image

  Dit plaatsje is niet te vergelijken met het Parijs wat wij kennen, maar het dorp probeert op eigen wijze net zo'n gezellige sfeer te creëren. De ligging van het stadje aan de Vaalrivier deed de Duitser Schilbach aan het Franse Parijs denken waardoor de naam is ontstaan. Voor een plattelandsstadje als deze heeft het nog aardig veel restaurantjes, winkeltjes en kunstgalerijen. Leuk om met het gezin rond te slenteren op zoek naar souvenirs of mooie kunst. Of wat dacht je van een rondje over de rivier per kano? Door de ligging aan de Vaalrivier is deze activiteit hier erg populair.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Clarens naar Golden Gate Highlands

  image

  Net boven het koninkrijk Lesotho ligt een klein schilderachtig dorp genaamd Clarens. Vaak omschreven als De Juweel van de Vrijstaat. Het dorp is zeer geliefd onder kunstliefhebbers, aangezien vele kunstenaars hun kunst hier verkopen rond het plein. Ook artiesten, fotografen en natuurliefhebbers bezoeken graag deze plek. De relaxte sfeer en gezelligheid op het dorpsplein maken Clarens daarnaast geliefd onder de lokale bevolking. Afhankelijk van beschikbaarheid verblijven we in Clarens of in Golden Gate.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Golden Gate Highlands National Park / vrije dag

  image

  Golden Gate Highlands National Park is gelegen aan de voet van de Maluti Mountians en de ideale uitvalsbasis voor verschillende activiteiten in de omgeving. Het park dankt zijn naam aan het landschap die met zonsondergang een gouden gloed krijgt. In het park bestaande uit uitgestrekte graslanden en verbluffende zandsteenformaties vind je onder andere verschillende soorten bokken, jakhalzen, gieren en arenden. Zeer geschikt voor het maken van een korte wandeling of een stevige hike.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Drakensbergen

  image

  We rijden vandaag via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. De naam Drakensbergen betekent ‘barrière van speren’ in de taal van de Zulu. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal National Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is. Je kunt het Amfitheater herkennen aan de platte bovenkant. Wie spot de berg als eerste?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Drakensbergen / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie alle tijd om de Drakensbergen te ontdekken. Als echte avonturiers kunnen jullie opzoek naar rotsschilderingen van Bosjesmannen, die soms wel meer dan 2.000 jaar oud zijn! De hoogste piek van de Drakensbergen, is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar St. Lucia

  image

  Op naar de kust! Vanuit Drakensbergen rijden we naar het kustplaatsje St. Lucia, gelegen in een groot moerasgebied aan de Indische Oceaan. De perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. St. Lucia is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St. Lucia. We slapen twee nachten in dit levendige dorpje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  St. Lucia / vrije dag

  image

  Er is in de omgeving van St. Lucia genoeg te zien en te beleven. Aan jou de keuze! Wat dacht je van een fietstocht langs strand en door bos? Of een dagje mee naar de punt van het schiereiland: Cape Vidal. Onderweg zijn er dieren te zien. Vergeet je flippers niet, want bij Cape Vidal kun je prachtig snorkelen! Een dagje uitwaaien aan het strand is natuurlijk ook mogelijk. Van juni tot oktober zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika. Zeker een aanrader om deel te nemen aan de walvisexcursie die wordt georganiseerd vanuit St.Lucia.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (volwassenen) / €25,00 per persoon

  Fietstocht St. Lucia

  In St. Lucia kunnen jullie een leuke fietstocht maken onder begeleiding van een gids. Tijdens de fietstocht komen we veel vogels en andere dieren tegen. De gids kan je er alles over vertellen. We fietsen over twee verschillende paden, langs het strand én door het bos. Als jullie geluk hebben zien jullie onderweg veel dieren, zoals een koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala of wrattenzwijn. Of misschien wel krokodillen en nijlpaarden! In het bos heb je de kans om een Narina Trogon te zien, dit is een vogel met prachtig gekleurde veren. Wie spot de vogel als eerst? Bij het strand leren we meer over het merensysteem wat daar wordt toegepast. 

  NB. de fietstocht duurt ongeveer 3 uur, een helm en een flesje water zijn inbegrepen in de prijs.

  Optioneel Walvissafari (kinderen t/m 11 jaar) / €65,00 per persoon

  walvis safari

  Tijdens deze 2 uur durende boottocht ga je op zoek naar walvissen en wie weet andere dieren. Van juni tot november zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika. Er is daarnaast kans op het zien van haaien, schildpadden, vliegende vissen en dolfijnen. Je bevindt je midden op de oceaan en krijgt de kans op deze imposante dieren van dichtbij te bewonderen.

  NB. Deze excursie is weersafhankelijk. Mocht de excursie onverhoopt niet doorgaan wordt er ter plaatse een alternatief programma aangeboden.

 • 11

  naar Hluhluwe NP

  image

  Tijd om wild te spotten! In onze eigen auto's rijden we richting het Hluhluwe Nationaal Park. Klaar voor de volgende safari op zoek naar wild? Als er maar geen olifant op de motorkap gaat zitten... In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven naast olifanten ook giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Houd je ogen maar goed open! We slapen een nacht vlakbij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Swaziland

  image

  Voor een paar dagen verlaten we Zuid-Afrika en rijden we het koninkrijk Swaziland is. Over een kronkelende weg tussen de bergen komen we langs traditionele dorpjes en akkertjes. Swaziland is veel ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Ook aan de sfeer kun je merken dat je in een ander land bent gekomen. Het land heeft daarnaast een eigen taal en eigen geld. En het leukste van alles: de bevolking is ontzettend vriendelijk. Maak kennis en doe een dansje!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Swaziland / vrije dag

  image

  Het ideale aan de selfdrive is dat jullie per gezin kunnen bepalen wat je in je vrije tijd wilt gaan doen. Maak bijvoorbeeld een ritje naar het Mlilwane of Hlane National Park. Mlilwane is een stukje groter dan Hlane en biedt volop gelegenheid tot wandelen tussen klein wild. Je kunt hier oog in oog komen met onder meer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen. In Hlane leven weer hele andere dieren, zoals leeuwen, olifanten, witte neushoorns en giraffes. Welke dieren heb jij inmiddels al gezien? Ook kun je in Hlane een fietstocht maken onder leiding van een gids.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Hazyview (Kruger NP)

  image

  We rijden richting Hazyview, in de buurt van het bekende Krugerpark, ook wel het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Ben jij er klaar voor? Heb je je verrekijker bij de hand en je safarihoed op? De komende dagen staan in het teken van het spotten van de beroemde ‘Big Five’. Kijk goed om je heen en houd je ogen wijd open! We verblijven de komende drie nachten in een accommodatie nabij Kruger Nationaal Park. Na aankomst kun je de middag naar eigen wens invullen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Krugerpark / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie je de hele dag vermaken met spannende gamedrives en dat natuurlijk vanuit je eigen auto. Weet je inmiddels al welke dieren er bij de ‘Big Five’ horen? Rijd op een rustig tempo om het landschap goed in je op te nemen en kijk goed om je heen. Olifanten kruisen het pad, giraffen kijken na en kuddes impala’s rennen voor jullie uit. De camera zal overuren draaien vandaag, wat een kick zal dit geven! Krijg jij die brullende leeuw op de foto?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Krugerpark /vrije dag

  image

  Is jouw 'Big Five' lijstje nog niet compleet? Niet getreurd, want vandaag kun je nog een dag op zoek naar wild. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn. Ook kun je vandaag het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre bezoeken, waar geredde circusleeuwen opgevangen en verzorgd worden om vervolgens weer in het wild te worden uitgezet. Toch best spannend, om zo nog dichter bij leeuwen te zijn. Rond zonsondergang is het een aanrader om nog een mooie game drive te maken in het park. Zin om de dag af te sluiten met een heerlijke Afrikaanse braai?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  via de Panoramaroute naar Graskop

  image

  Vandaag maken we onderweg naar Graskop een prachtige rit over de Panoramaroute. We stoppen bij spectaculaire uitzichtpunten en bij watervallen. Vanaf God’s Window kijk je van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien. Erg bijzonder om te zien. De reisbegeleider zal jullie uitleggen hoe deze zijn ontstaan. We slapen een nacht in een mooie lodge in of nabij Graskop.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Pretoria

  image

  We sluiten de reis af in Pretoria, een kleiner en rustiger ogend plaatsje dan Johannesburg. Pretoria was tot 1880 een boerengehucht waarna de stad snel groeide na de vondst van goud in de grond. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan Church Street, het bruisende hart van de stad met zijn vele bezienswaardigheden. Zo kun je diverse bouwwerken bezichtigen met als hoogtepunt de Anglicaanse kathedraal. Liever even rust? Slenter dan wat rond in de botanische tuin of het park Bryntirion.

  Wist je dat Zuid-Afrika drie verschillende hoofdsteden heeft en dat Pretoria daar een van is? Pretoria heeft de bestuurlijke macht, Kaapstad de wetgevende macht en Bloemfontein de rechtelijke macht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Pretoria; naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  Jullie hebben vandaag nog een laatste dagje te besteden in Pretoria voordat we weer naar huis vliegen. Hier zijn dagkamers beschikbaar om nog even op te frissen. Bezoek nog wat musea, loop een rondje door het park of struin neer op een terrasje. Eind van de middag verlaten we Pretoria, leveren we de auto's in en gaan we naar het vliegveld van Johannesburg. Het avontuur zit er nu echt op. Hoe hebben jullie de groepsreis ervaren in jullie eigen auto? Voor het vluchtgegevens kun je een kijkje nemen bij de vluchtinformatie onder het kopje 'vluchtinfo'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  aankomst Amsterdam

  De tijd is waarschijnlijk voorbij gevlogen! Welkom terug in Nederland. Hopelijk kijken jullie terug op een schitterende reis en gaaf Afrikaans avontuur met het gezin én met de groep.

Familiereis Zuid-Afrika Selfdrive

De Big Five spotten vanuit je eigen auto

Zuid-Afrika rondreis
20 dagen vanaf € 2.298
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Familieweekend 15 t/m 17 februari
Ontvang een cadeaupakket bij boeking

Avontuurlijke families opgelet! Hebben jullie de vakantieplannen voor 2019 nog niet vastgelegd? Dan is dit jullie kans! Boek dit weekend een familiereis en ontvang een leuk cadeaupakket.

Speel de quiz & maak kans op een Bever cadeaukaart t.w.v. €50 of 4 kaartjes voor Pathe!