Uitgebreide reisroute van de Familiereis Zuid-Afrika Selfdrive
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag begint jullie grote avontuur naar Zuid-Afrika! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen.  Voor de juiste vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Johannesburg / naar Kedar Heritage Lodge

  image

  Na aankomst in Johannesburg staat je reisbegeleid(st)er al op jullie te wachten. Direct na aankomst stappen jullie in de huurauto's en rijden we naar onze eerste bestemming. Het rijden zal even wennen zijn! Al helemaal omdat men hier links rijdt. Na een paar hobbels en bochten zullen jullie er al snel aan gewend zijn. Reisleider voorop en de rest er rustig achter aan. We rijden in noordwestelijke voorbij Rustenburg naar onze eerste bestemming. De lodge waar jullie verblijven is gelegen aan de rand van de Magaliesbergen en in de buurt van het Pilanesberg Game Reserve.

  image

  Eenmaal aangekomen kunnen jullie er voor kiezen om een gamedrive op het eigen terrein van de Kedar Heritage Lodge te maken in de door hun verschafte terreinwagens. De lodge is gesitueerd op 1200 hectare privégrond en heeft een grote verscheidenheid aan wild, waaronder verschillende soorten hert- en boksoorten, maar ook zebra's en giraffen. Hoe gaaf zal dat zijn, zo'n eerste game drive meteen op de eerste dag van de reis!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Huurauto (verplicht, prijs pp bij 2 personen) / €375,00 per persoon

  image

  Tijdens deze reis beschikken jullie over een eigen huurauto. De auto wordt afgeleverd bij het hotel op dag 2 en ingeleverd op dag 19. Er volgt een uitgebreide uitleg bij de levering.

  Jullie kunnen kiezen tussen twee verschillende types. Indien je deze optie kiest, rijden jullie de gehele reis in een Toyota Urban Cruiser (of vergelijkbaar). De auto is geschikt voor 4 personen in verband met de ruimte op de achterbank. Wanneer je ervoor kiest om met 5 personen in een auto te reizen is deze ruimte meer beperkt, maar wel mogelijk. Reis je met meer dan 5 personen, dan heb je vanzelfsprekend een extra auto en bestuurder nodig.

  De minimumleeftijd voor het besturen van een huurauto in Zuid-Afrika is 21 jaar. Indien je rijbewijs voldoet aan de volgende eisen is het niet nodig een internationaal rijbewijs aan te schaffen:
  - het rijbewijs is in het Engels
  - het rijbewijs beschikt over een foto en/of BSN nummer
  - het rijbewijs beschikt over je eigen handtekening

  De huur is exclusief benzine en GPS. De GPS kan voor 109 Rand (ca. € 6,-) per dag gehuurd worden. Dit bedrag is onder voorbehoud van wijzigingen en dient ter plaatse bij de autoverhuurder te worden afgerekend met je creditcard. Het is tevens verplicht een creditcard te gebruiken die op naam staat van de hoofdbestuurder.

  Optioneel Huurauto upgrade (verplicht, prijs pp bij 2 personen) / €420,00 per persoon

  image

  Tijdens deze reis beschikken jullie over een eigen huurauto. De auto wordt opgehaald op dag 2 in Johannesburg en ingeleverd op dag 19. Bij het ophalen van de auto volgt een uitgebreide uitleg.

  Jullie kunnen kiezen tussen twee verschillende types. Indien je deze optie kiest, rijden jullie de gehele reis in een Volswagen Tiguan (of vergelijkbaar). Het verschil met de Toyota Urban Cruiser is dat de Volkswagen Tiguan meer ruimte en comfort biedt. De auto is geschikt voor 4 personen in verband met de ruimte op de achterbank. Wanneer je ervoor kiest om met 5 personen in een auto te reizen is deze ruimte meer beperkt, maar wel mogelijk. Reis je met meer dan 5 personen, dan heb je vanzelfsprekend een extra auto en bestuurder nodig.

  De minimumleeftijd voor het besturen van een huurauto in Zuid-Afrika is 21 jaar. Indien je rijbewijs voldoet aan de volgende eisen is het niet nodig een internationaal rijbewijs aan te schaffen:
  - het rijbewijs is in het Engels
  - het rijbewijs beschikt over een foto en/of BSN nummer
  - het rijbewijs beschikt over je eigen handtekening

  De huur is exclusief benzine en GPS. De GPS kan voor 109 Rand (ca. € 6,-) per dag gehuurd worden. Dit bedrag is onder voorbehoud van wijzigingen en dient ter plaatse bij de autoverhuurder te worden afgerekend met je creditcard. Het is tevens verplicht een creditcard te gebruiken die op naam staat van de hoofdbestuurder.

 • 3

  bezoek Pilanesberg NP (optioneel)

  image

  Vandaag is een mooie dag om met elkaar de Afrikaanse bush te verkennen in Pilanesberg Nationaal Park. Dit bijzondere wildreservaat is gelegen op een uitgedoofde vulkaan. Het park is rijk aan flora, fauna en tal van wilde dieren. Samen met je gezin kun je het park verkennen in jullie eigen auto en kijk je je ogen uit. Je ziet neushoorns rustig grazen, antilopen rondspringen en giraffen die overal bovenuit steken. Een mooie ervaring in een nog onontdekt park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Clarens naar Golden Gate Highlands

  image

  Net boven het koninkrijk Lesotho ligt een klein schilderachtig dorp genaamd Clarens. Vaak omschreven als De Juweel van de Vrijstaat. Het dorp is zeer geliefd onder kunstliefhebbers, aangezien vele kunstenaars hun kunst hier verkopen rond het plein. Ook artiesten, fotografen en natuurliefhebbers bezoeken graag deze plek. 

  image

  Het dorpsplein is daarnaast ook geliefd onder de lokale bevolking. We rijden langs dit plaatsje naar de overnachtingsplek in Golden Gate Highands. Indien hier geen beschikbaarheid is verblijven we in Clarens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Golden Gate Highlands National Park / vrije dag

  image

  Golden Gate Highlands National Park is gelegen aan de voet van de Maluti Mountians en de ideale uitvalsbasis voor verschillende activiteiten in de omgeving. Het park dankt zijn naam aan het landschap die met zonsondergang een gouden gloed krijgt. 

  image

  In het park bestaande uit uitgestrekte graslanden en verbluffende zandsteenformaties vind je onder andere verschillende soorten bokken, jakhalzen, gieren en arenden. Zeer geschikt voor het maken van een korte wandeling of een stevige hike.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Drakensbergen

  image

  We rijden vandaag via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. De naam Drakensbergen betekent ‘barrière van speren’ in de taal van de Zulu. Drakensbergen is een immense bergketen met een oppervlakte van zo'n 1100 kilometer. Het kan haast niet anders dan dat er in zo'n reusachtig gebied veel te beleven is! 

  image

  Er zijn diverse wandelgebieden en nationale parken waar dan ook prachtige wandelingen te maken zijn. De wandelpaden leiden jullie door ruige landschappen. We verblijven twee nachten in deze natuurlijke omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Drakensbergen / vrije dag

  image

  Vandaag hebben jullie dan echt alle tijd om de Drakensbergen te ontdekken. Zoals gezegd zijn er verschillende nationale parken, dus het ligt er aan waar we overnachten. Een actieve dag met de familie of met de hele groep, aan jullie de keuze! Indien we verblijven in de zuidelijke Drakensbergen is het mogelijk om voor vandaag een indrukwekkende tour te boeken die je meeneemt over de Sani Pass, en jullie naar het dak van Zuid-Afrika brengt. 

  image

  Via een kronkelende weg komen jullie op plekken waar je fantastisch uitzicht hebt over de Drakensbergen. Na al die inspanning is het heerlijk om even te relaxen bij het zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Dolphin Coast

  image

  Vandaag verruilen we de bergen voor de mooie stranden van de Dolphin Coast. Het heet niet voor niets de Dolphin Coast: regelmatig zijn hier de vrolijke snuitjes van dolfijnen te spotten. Het is een van Zuid-Afrika's meest populaire vakantieplekjes, geliefd bij zowel lokale bevolking als reizigers. 

  image

  Niet zo gek, met een kilometerslang strand dat grenst aan de Indische Oceaan. Een andere naam voor dit gebied is de Sugar Coast, vernoemd naar de talrijke suikerplantages die zich hier bevinden. We verblijven in een accommodatie in de buurt van het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar St. Lucia

  image

  Op naar de kust! Vanuit de Dolphin Coast rijden we naar het kustplaatsje St. Lucia, gelegen in een groot moerasgebied aan de Indische Oceaan. De perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. St. Lucia is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. 

  image

  Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St. Lucia. We slapen twee nachten in dit levendige dorpje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  St. Lucia / vrije dag

  image

  Er is in de omgeving van St. Lucia genoeg te zien en te beleven. Aan jullie de keuze! Wat dacht je van een fietstocht langs strand en door bos? Of een dagje mee naar de punt van het schiereiland: Cape Vidal. Onderweg zijn er dieren te zien. Je kunt er ook prachtig snorkelen als het weer het toelaat. Een dagje uitwaaien aan het strand is natuurlijk ook mogelijk. 

  image

  Van juni tot oktober zwemmen er talloze walvissen langs de kust van Zuid-Afrika. Zeker een aanrader om deel te nemen aan de walvisexcursie die wordt georganiseerd vanuit St. Lucia.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht St. Lucia (volwassenen) / €25,00 per persoon

  Fietstocht St. Lucia

  In St. Lucia kunnen jullie een fietstocht maken onder begeleiding van een gids. Op de mountainbike rijd je door verschillende landschappen. Het varieert van valk tot licht heuvelachtig, gaat langs strand én door het bos. Als jullie geluk hebben zien jullie onderweg veel dieren, zoals een koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala, wrattenzwijn en verschillende soorten vogels. Misschien zelfs krokodillen en nijlpaarden.

  De fietstocht duurt ongeveer 2 à 3 uur en is voor alle leeftijden goed te doen. Een helm en een flesje water zijn inbegrepen in de prijs.

 • 11

  naar Hluhluwe NP

  image

  Tijd om wild te spotten! In onze eigen auto's rijden we richting het Hluhluwe Nationaal Park. Hier krijg je de kans om een game drive te maken in het park. Klaar voor de volgende safari op zoek naar wild? Als er maar geen olifant op de motorkap gaat zitten... In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven naast olifanten ook giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. 

  image

  Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Houd je ogen maar goed open! We slapen een nacht vlakbij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Eswatini (voorheen Swaziland)

  image

  We verlaten Zuid-Afrika en rijden na de grensovergang dwars door Eswatini. Weer een stempel erbij in je paspoort! De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Eswatini is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. 

  image

  Het landschap van Eswatini is opvallend gevarieerd, uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. We overnachten nabij Mlilwane Nature Reserve of Hlane Royal Nationaal Park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Eswatini (voorheen Swaziland) / vrije dag

  image

  Op deze vrije dag kunnen jullie een van de parken verkennen, afhankelijk van waar we verblijven. Het heuvelachtige landschap van Mlilwane ontleent zicht uitstekend voor het maken van een wandeling waarbij jullie kunnen kiezen uit verschillende trails. De kans is groot dat verschillende hertsoorten voor je uit rennen en dat je onderweg nog wat zebra’s tegenkomt. Ook kun je per mountainbike een rondje om het meer en in het park fietsen. In dit meer heb je zelfs kans op het spotten van nijlpaarden en krokodillen.

  image

  Hlane is een groter natuurpark en bestaat voornamelijk uit bosveld met vele oude bomen. Het park bestaat uit drie gedeeltes en elk gedeelte is het thuis van bepaalde diersoorten. De reden hiervan is om de bedreigde diersoorten beter te kunnen beschermen. Je kunt hier naast klein wild ook giraffen, olifanten, leeuwen en neushoorns vinden. In het park kunnen jullie verschillende leuke activiteiten ondernemen zoals een game drive, een begeleide mountainbiketocht of een begeleide wandeling. Check bij de reisbegeleider of het mogelijk is om vandaag nog een culturele dans bij te wonen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar het Krugerpark

  image

  We rijden naar een van Afrika’s oudste en bekendste wildparken: het Krugerpark. Dit nationale park is zo groot is als half Nederland. Het Krugerpark staat tenslotte bekend om de Big Five: de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Deze hopen we natuurlijk allemaal te ‘spotten’, hoewel het zien van het luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten steken soms zomaar de weg over en we stoppen bij kuddes impala’s en zebra’s. We verblijven drie nachten in een hotel in een plaatsje nabij het Krugerpark.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Krugerpark / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie je de hele dag vermaken met spannende gamedrives en dat natuurlijk vanuit je eigen auto. Weet je inmiddels al welke dieren er bij de ‘Big Five’ horen? Rijd op een rustig tempo om het landschap goed in je op te nemen en kijk goed om je heen. Olifanten kruisen het pad, giraffen kijken na en kuddes impala’s rennen voor jullie uit. De camera zal overuren draaien vandaag, wat een kick zal dit geven. iever met een ranger op pad? Dat kan natuurlijk ook ter plaatse geregeld worden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Krugerpark / vrije dag

  image

  Is jouw 'Big Five' lijstje nog niet compleet? Niet getreurd, want vandaag kun je nog een dag op zoek naar wild. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn. Ook kun je vandaag het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre bezoeken, waar geredde circusleeuwen opgevangen en verzorgd worden om vervolgens weer in het wild te worden uitgezet. Toch best spannend, om zo nog dichter bij leeuwen te zijn. Rond zonsondergang is het een aanrader om nog een mooie game drive te maken in het park. Zin om de dag af te sluiten met een heerlijke Afrikaanse braai?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  via de Panoramaroute, Mpumalanga regio

  image

  Vandaag maken we onderweg naar Graskop een prachtige rit over de Panoramaroute. We stoppen bij spectaculaire uitzichtpunten en bij watervallen. Vanaf God’s Window kijk je van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien. Erg bijzonder om te zien. De reisbegeleider zal jullie uitleggen hoe deze zijn ontstaan. We slapen een nacht ergens in deze omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Pretoria

  image

  Vandaag rijden we naar het eindpunt van onze reis. Langzaam verandert het landschap van heuvelachtig en landelijk naar vlak en industrieel. Het belooft een lange reisdag te worden maar we maken genoeg stops voor koffie en lunch. Eind van de middag komen we aan in ons hotel wat buiten Pretoria gelegen is. Een mooie maar rustige locatie om Pretoria vanuit te bezoeken. Pretoria is een kleiner en rustiger ogend plaatsje dan Johannesburg. 

  image

  Pretoria was tot 1880 een boerengehucht waarna de stad snel groeide na de vondst van goud in de grond. Wist je dat Zuid-Afrika maar liefst drie verschillende hoofdsteden heeft en dat Pretoria daar een van is? Pretoria heeft de bestuurlijke macht, Kaapstad de wetgevende macht en Bloemfontein de rechtelijke macht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Pretoria; naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  Jullie hebben vandaag nog een laatste dagje te besteden in Pretoria voordat we weer naar huis vliegen. Hier zijn dagkamers beschikbaar om nog even op te frissen. Breng een bezoek aan Church Street, het hart van de stad met veel bezienswaardigheden. 

  image

  Jullie kunnen nog musea bezoeken, wandelen door het park of neerstruinen op een terrasje. Eind van de middag verlaten we Pretoria, leveren we de auto's in en gaan we naar het vliegveld van Johannesburg. Het avontuur zit er nu echt. Hoe hebben jullie de groepsreis ervaren in jullie eigen auto? Voor het vluchtgegevens kun je een kijkje nemen bij de vluchtinformatie onder het kopje 'vluchtinfo'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  aankomst Amsterdam

  image

  De tijd is waarschijnlijk voorbij gevlogen! Welkom terug in Nederland. Hopelijk kijken jullie terug op een schitterende reis en gaaf Afrikaans avontuur met het gezin én met de groep.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Een programma speciaal ontwikkeld voor families met kinderen
 • Afwisselende selfdrive-reis door Zuid-Afrika met natuur, wild en cultuur
 • Individueel reizen en de gezelligheid van de groep meepakken
 • Met eigen auto op game drive in Pilanesberg, Hluhluwe en Kruger
 • Overnachtingen in mooie en comfortabele hotels en lodges
 • Wandelmogelijkheden bij Golden Gate Highlands en Drakensbergen
 • Bezoek aan het verbogen Eswatini
 • Grote kans op het spotten van walvissen, nijlpaarden en de beruchte Big Five
 • Relaxt reizen en vaak meerdere nachten op één plaats
 • Vrijheid om onderweg zelf te stoppen waar jullie maar willen
 • Gehele rondreis onder begeleiding van een lokale reisbegeleider, in eigen voertuig
 • LET OP: de getoonde prijs is exclusief de kosten van de huurauto

Familiereis Zuid-Afrika Selfdrive

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven