< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Fietsvakantie in groepsverband van noord naar zuid Vietnam
 • Actieve fietsroute met veel afwisseling tussen steden, cultuur en natuur
 • Prachtige uitzichten tijdens de klim van 10 km de Hai Van Pass op
 • Meerdere malen uniek in contact met de lokale bevolking
 • Een overnachting op de boot in het paradijselijke Halong Bay
 • Fietsen langs het weinig bezochte Cuc Phuong National Park
 • Excursie naar de wereldberoemde Cu Chi-tunnels
 • Bezoek aan een minder toeristische drijvende markt in Tra On
 • Tijdbesparende vlucht van Hoi An naar Can Tho

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Hanoi

  Vandaag begint jullie fietsavontuur naar Vietnam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Hanoi

  image

  Een transfer brengt ons in een uur naar het hotel dat gelegen is buiten de drukte van het centrum. In de middag ontmoeten we de gids. We verkennen de stad, je zal je verbazen! We stoppen bij een lokale bierverkoper die zijn bier op straat verkoopt voor minder dan 25 cent. We dineren in een nabijgelegen authentiek restaurant. Ons hotel ligt in een rustig straatje in het centrum van Hanoi.

 • 3

  naar Mai Chau / fietstocht platteland, 30 km

  image

  We rijden in ongeveer drie uur naar Mai Chau. We kunnen ervoor kiezen vroeg te vertrekken om de drukte voor te zijn of rond half 10 als het weer rustiger is. We zien de hectische stad veranderen naar open, nieuw ontwikkelde gebieden en belanden uiteindelijk in het platteland van de Mai Chai Valley. De vallei ligt in het zuidwesten van Mai Chau in een mooie, rustige omgeving. Doordat de weg hier doodloopt, kom je er weinig verkeer tegen.

  image

  Na de lunch maken we onze fietsen klaar en is de eerste fietstocht van deze reis een feit. We fietsen een rustige route langs dorpjes en rijstvelden. Onderweg kom je een steenfabriek tegen, zie je mensen die een mat weven en misschien zelfs locals die rijstpapier maken. We dineren bij een lokale familie in het White Tai dorpje. Na het eten is het mogelijk een kleine rondleiding door de lokale buurt te krijgen. We slapen in een huis van hout of bamboe op palen.

 • 4

  Mai Chau - Ninh Binh, 80 km

  image

  Deze dag start met een zware klim van 10 km. Gelukkig is er een beloning, want de rest van de dag geniet je voornamelijk van een route bergafwaarts. Deze route ligt uit de buurt van de snelweg en voert ons door het Pu Long natuurreservaat en naar de rand van Cuc Phuong nationaal park. Vanaf hier fietsen we een kleine afstand naar het noorden waar de transfer op ons staat te wachten die ons naar het hotel in het centrum brengt. 

 • 5

  naar Halong Bay

  image

  Vroeg in de ochtend zeggen we de stad van Ninh Binh gedag en rijden in 4,5 uur naar de andere kant van Hanoi. We gaan aan boord van onze accommodatie voor vannacht, een traditioneel houten schip. De lunch is aan boord. In de middag vaart het schip ons langs de smaragdgroene wateren en het rotsachtig Karstgebergte waaraan Halong Bay zijn plekje op de Werelderfgoedlijst te danken heeft.

 • 6

  Halong Bay / kajakken ; nachttrein naar Dong Hoi

  image

  Terwijl je geniet van het ontbijt, vaart het schip verder naar een baai waar we gaan kajakken. Al peddelend ontdek je de kleine baaitjes en tunnels tussen alle rotsformaties. We blijven in de buurt van het schip. Eenmaal terug op de boot varen we naar de haven om weer aan land te gaan. We dineren nog een laatste keer in Hanoi en stappen vervolgens op de nachttrein die ons langs de kust naar beneden naar Dong Hoi brengt.   

 • 7

  Dong Hoi - Phong Nha, 50 km

  image

  Na aankomst in Dong Hoi gaan we langs ons hotel om ons op te frissen en een stevige maaltijd te eten. Hierna maken we een ochtendrit naar de rand van het Phong Nha-Ke nationaal park. Het NP bestaat uit bijna ongerepte jungle, waarvan het grootste deel oerbos. Ook grenst het park aan het Hin Namno natuurreservaat in Laos, waardoor er 1 indrukwekkend grote oppervlakte beschermd natuurgebied is ontstaan.

  image

  We maken een mooie tocht door het park, dat meer dan 100 type zoogdieren kent (onder andere 10 verschillende soorten apen, tijgers en olifanten). Ook vogelaars komen hier aan hun trekken, er leven maar liefst 300 verschillende vogelsoorten. Toch is het altijd weer een verrassing welke wilde dieren je spot, dus houd je ogen goed open! Verharde en onverharde wegen wisselen elkaar af en we fietsen door zowel heuvelachtige stukken als vlakke gebieden. We gaan richting ons hotel voor een heerlijke lunch en waar je 's middags lekker kan ontspannen.

 • 8

  Phong Nha / fietstocht platteland, 20 km

  image

  Vandaag heb je de ochtend vrij te besteden en kan je de stad van Son Trach bezoeken of lekker uitrusten en een massage nemen. Je kan ook kiezen voor een excursie naar de grotten. Na een vroeg ontbijt, informeert de gids je over de geologie van de grottenstelsel. Een busrit, gevolgd door een korte wandeling van 5 km door de jungle brengt je naar de ingang van dit grottenstelsel. Het doolhof is eindeloos en na 2 uur wandelen keren we terug naar de stad en worden we beloond met een heerlijke lunch.

  image

  Na de lunch komt de groep weer bij elkaar en springen we opnieuw op onze fietsen. Er staat een rustige rit op het programma die ons door het platteland en de dorpjes voert. Deze korte route brengt ons weer terug bij het gastverblijf.

 • 9

  Phong Nha - Vinh Ling, 125 km

  image

  Bereid je goed voor op vandaag, want het wordt een lange tocht. Met een afstand van 125 km is dit de langste fietstocht van de reis. We fietsen parallel aan de kust en zien het landschap veranderen van valleien naar een indrukwekkend mooie kust. We vervolgen onze weg langs aangename binnenwegen en bereiken Vinh Linh. Hier zullen we de nacht doorbrengen en belonen we onszelf met het behalen van de uitdaging van vandaag. 

 • 10

  Vinh Ling - Dong Ha, 60 km

  image

  Na de heftige tocht van gister, doen we het vandaag rustiger aan. We fietsen een kortere afstand en bereiken het gebied waar lokale bewoners een complex tunnelstelsel hebben gegraven. Tijdens de Vietnamoorlog leefde de Vietnamese bevolking in deze tunnels om zich schuil te houden. We vervolgen onze weg naar het onderste gedeelte van de voormalige grens tussen Noord en Zuid en steken de brug over die vroeger deze grens vormde. De rit eindigt in Dong Ha, waar we in een comfortabel hotel overnachten.

 • 11

  Dong Ha - Hue, 95 km

  image

  De dag begint vandaag met een redelijk rechttoe rechtaan weg naar Quang Tri. Vervolgens fietsen we een zeer mooie route langs de oceaan en de Tam Giang lagune. Dit is een enorme lagune omringd door kleine vissersdorpjes en rijstvelden. Tegen de lunch komen we aan in Phuoc Tich, een pittoresk dorpje met oude huisjes, sommige daterend van meer dan een eeuw geleden. Het is een vrij vlakke route die eindigt in het historisch Hue, de laatste keizerlijke hoofdstad van Vietnam. De komende twee nachten slapen we in een hotel dat prachtig uitzicht biedt op de stad. 

 • 12

  Hue / stadstocht, 25 km

  image

  Vandaag maken we een fietstocht door de stad en langs de hoogtepunten van Hue. Er is een goede balans tussen het fietsen en het aantal stops die we maken. Hue heeft een zeer interessante geschiedenis die het best verteld kan worden aan de hand van het graf van de keizer en de arena, waar de tijgers en olifanten vochten om de keizer te entertainen. Verder zijn er nog de kanonnen op de heuvels boven de Perfume River. Deze zijn niet alleen gebruikt in keizerlijke tijden, maar ook door de Franse kolonisten en anderen in de lange geschiedenis van Vietnam. 

  image

  Naast de indrukwekkende geschiedenis heeft Hue ook een opmerkelijke cultuur. Op subtiele wijze verschilt deze in manieren en gewoonten van vele andere regio’s in Vietnam. Daarnaast heeft ook de keuken haar eigen smakelijke kenmerken.

 • 13

  Hue - Lang Co, 85 km

  image

  Er staat ons weer een mooie dag met vele kilometers te wachten. Vandaag fietsen we naar de stad Lang Co. We volgen smalle inlandse weggetjes en komen langs verschillende begraafplaatsen, die vaak gebruikt worden door locals vanwege de mooie ligging tussen de oceaan en de bergen. Onderweg zie je ook veel gedenktekens. Deze staan symbool voor de mensen die zijn omgekomen toen ze probeerden te vluchten na de val van Saigon. De dag eindigt in het charmante, aan het strand gelegen Lang Co.

 • 14

  Hai Van Pass - Hoi An, 77 km

  image

  De dag begint met de meest indrukwekkende en mooiste fietsrit van de reis. We verlaten Lang Co en al snel komt er het indrukwekkende bergketen Hai Van Pass tevoorschijn. We fietsen de Hai Van Pass op, een klim van 10 km over het laagste punt van dit gebergte. Onderweg zijn de uitzichten prachtig! Als je jouw ritme eenmaal hebt gevonden, is de klim goed te doen.

  image

  Na de tevens prachtige afdaling fietsen we verder langs de kust van Da Nang, de 3e grootste stad van Vietnam. Het uitzicht van grote resorts met een golfbaan verandert al snel in kleine dorpjes wanneer we Hoi An bereiken. Deze oude stad dateert van eeuwen geleden en heeft veel moeten doorstaan om intact te blijven. Nadat we ingecheckt hebben in ons hotel, maken we een wandeling door de oude stad onder leiding van een gids die ons vertelt over de geschiedenis van Hoi An.

 • 15

  Hoi An / vrije dag

  image

  Vandaag heb je vrij te besteden in Hoi An. Je kan lekker relaxen bij het hotel of een massage nemen. Wil je liever iets ondernemen, breng dan een bezoekje aan de oude stad van Hoi An en probeer de Vietnamese lekkernijen. Een kort ritje door het omliggende landschap is ook een aanrader. 

 • 16

  binnenlandse vlucht naar Can Tho ; naar Tra On, 35 km

  image

  In de middag vliegen we in een uur van Da Nang naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta. Vervolgens fietsen we zo'n 35 km naar een dorpje waar onze homestay voor vannacht is. 

  image

  Bij aankomst zal de gastvrouw haar verschillende taken laten zien die zij dagelijks uitvoert. Dit is jouw kans om de handen uit de mouwen te steken en het lokale dorpsleven van dichtbij mee te maken. Je kan ook de omgeving gaan ontdekken of lekker uitrusten in een hangmat. In de avond wordt er een heerlijk lokale maaltijd voor ons bereid en kan je zelfs meehelpen aan de bereiding, een unieke kennismaking met de Vietnamese keuken.

 • 17

  Tra On / drijvende markt ; naar Ben Tre, 90 km

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar de beroemde drijvende markt. We kiezen voor een minder drukke en toeristische markt net buiten de stad. Het is prachtig om te zien hoe lokale verkopers hun waren al varend aan elkaar aanbieden. Je ziet verschillende groenten en fruit voorbij komen.

  image

  We vervolgens ons Mekong Delta avontuur op de fiets naar Ben Tre. We een behoorlijke afstand te gaan. Het is een plezierige rit over de rustige schaduwrijke paden en smalle wegen langs de kanaaltjes. Naast af en toe een scooter en een glimlachende voetganger, zal je hier weinig verkeer tegen komen. De gids neemt je mee langs kleine dorpjes, over smalle bruggetjes en voorbij weelderige plantages. We slapen in een hotel aan de Ben Tre rivier. 

 • 18

  Ben Tre - Saigon, 70 km

  image

  Dit is onze laatste fietsetappe van de reis. Het wordt opnieuw een actieve dag in het zadel om de bruisende stad Saigon te bereiken. Onderweg zijn er genoeg bezienswaardigheden en het is opmerkelijk om te zien hoe het platteland verandert in de drukke stad. Deze levendige stad heeft veel highlights en verborgen plekjes en je bent vandaag vrij om die te ontdekken. We sluiten deze fantastische fietsvakantie af met een gezellig groepsdiner. Ons hotel van vanavond ligt op een toplocatie in het centrum van Saigon.

 • 19

  vlucht Saigon - Amsterdam

  Jammer, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We ontbijten nog een laatste keer in Vietnam en nemen de vlucht terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 20

  aankomst Amsterdam

Fietsvakantie Vietnam (hotel)

Boekbaar vanaf 01-12-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven