Fietsvakantie Griekenland - Unieke fietsreizen met Sawadee

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer infoResultaten worden geladen

Fietsvakantie Griekenland

Ga mee op fietsvakantie naar Griekenland en ontdek het land van de oude Grieken en de vele eilandjes. De verschillende fietstochten brengen je langs meerdere Griekse eilanden, elk eilandje is weer uniek! Het land biedt zowel schitterende natuur als een rijke geschiedenis. De sporen hiervan zijn terug te vinden in het landschap en de steden op de verschillende eilanden. 

Fietsreis Griekenland: eilandhoppen over de Cycladen 

Een fietsvakantie in Griekenland brengt je naar de Cycladen. Deze eilandengroep telt maar liefst 56 eilanden waarvan zo'n 30 eilanden bewoond zijn. De eilanden typeren zich door de wit-blauwe huisjes. Tijdens een fietsvakantie naar Griekenland doen we de eilanden Paros, Naxos en Syros aan. Elk eiland is weer anders. We maken prachtige fietstochten door pittoreske dorpjes, mooie olijfgaarden en prachtige stranden. Naast deze Cycladen doen we tijdens de fietsreis ook Rhodos aan. Dit eiland ligt een stuk verder in de Middellandse Zee, richting Turkije, en hoort bij de Dodecanese. Het is het op drie na grootste eiland van Griekenland. 

De beste tijd voor een fietsvakantie Griekenland 

Een fietsvakantie tijdens de zomermaanden in Griekenland wordt afgeraden, niet alleen is het dan erg druk met toeristen maar ook zijn de temperaturen vaak te hoog om lang te fietsen. Vooral op het Griekse vasteland is het erg heet, op de eilanden staat er namelijk nog wind wat het enigszins aangenaam maakt. Voor een fietsvakantie op een van de Griekse eilanden zijn de beste periodes het voor- en het najaar, het voorjaar wordt over het algemeen als de beste periode gezien. In het najaar kunnen plotselinge weersverandering nog wel eens voorkomen en in het voorjaar heb je hier bijna nooit last van.

Lefkos

Lefkos is een vissersdorpje op het Griekse eiland Karpathos, het dorpje zelf heeft een haventje en wat restaurants maar dit is niet was het dorpje zo geliefd maakt bij veel toeristen. Lefkos heeft namelijk adembenemende stranden. Het zijn goudgele stranden, waar ook gedacht is aan de toeristen die er komen, zo zijn er veel parasols en ligstoelen te vinden voor als je even wilt bijkomen van een vermoeiende fietstocht.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven