< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Castalla

  Je wordt op het vliegveld van Alicante welkom geheten door de reisbegeleider. Hierna volgt een transfer per minibus naar Castalla (circa 30 min).

 • 2

  Rondrit Castalla of bezoek Alicante, 55 km.

  Aan het begin van deze reis is er de mogelijkheid om Castalla en omgeving te verkennen, een bezoek te brengen aan de provincie hoofdstad Alicante of alvast een rondrit te maken door het natuurpark Serra del Carrascar.

  Tijdens de rondrit maak je kennis met de ruige kant van de Costa Blanca. In de Serra del Carrascar leven onder meer de wilde kat, oehoe en de zeldzame havikarend.

  Je stijgt (en daalt) 1207 meter.

 • 3

  Castalla – Muro d'Alcoi, 62 km.

  Vanuit Castalla gaat de route naar Biar, een mooi stadje dat evenals Castalla wordt gedomineerd door een indrukwekkend kasteel. Na Biar ga je over de ‘Via Verde del Xixarra’. Via Beneixama en Bocairent fiets je verder door de bergen van de Sierra Mariola. Als een kunstmatige berg is het kasteel van Banyeres de Mariola en de omliggende bebouwing al van verre zichtbaar. De groene omgeving en de rust van Bocairent nodigen je uit voor een wandeling door de smalle straatjes, pleintjes en fonteinen. Vanaf Bocairent voert de ‘Via Verde del Xixarra’ je dwars door de Sierra de Mariola naar Muro d'Alcoi.

  Je stijgt 796 meter en daalt 1209 meter.
 • 4

  Muro d'Alcoi – Villalonga, 40 km.

  Vanuit Muro d'Alcoi volg je de doorgaande weg door bossen en olijfgaarden naar Planes. Links van je liggen de indrukwekkende heuvels van de Alt de Senabre, met daarachter het stuwmeer Embalsa de Beniarres. Net als in Banyeres is het kasteel van Planes al van verre zichtbaar. Voorbij Planes sla je linksaf, waarna je al snel een prachtig uitzicht hebt over het stuwmeer. Vanaf hier voert de route je door de kloof van de rivier de Serpis, via de ‘Via Verdes del Serpis’, richting de kust. Eindpunt is de groene vallei van Villalonga.

  Je stijgt 1312 meter en daalt 1626 meter.

 • 5

  Villalonga – Denia, 63 km.

  Vanuit Villalonga gaat de route verder door de Serra de Gallinera om via het dal van Gallinera verder af te dalen. Deze groene vallei wordt gekenmerkt door de nog perfect in tact zijnde stenen terrassen die in lang vervlogen tijden zijn aangelegd door de Arabieren. Vandaag de dag zijn de terrassen nog altijd in gebruik als olijf- of fruitboomgaard. Deze hele vallei is bezaaid met oude dorpjes, waarvan in veel gevallen het Arabische verleden niet alleen wordt verraden door de karakteristieke terrassen maar ook door de naam. Via Pego en El Verger daalt de route af naar de kust. Tenslotte voert een Via Verde je langs de karakteristieke bergen van Marina Alta en dwars door de sinaasappel-, amandelbomen en groenteakkers naar Denia.

  Je stijgt 1276 meter en daalt 1376 meter.
 • 6

  Denia, rondrit door natuurpark Montgo, 26 of 38 km.

  De 20 kilometer lange kustlijn van Denia is met haar rotsachtige baaien, helder blauwe wateren en vergeten stranden een prachtig stukje Spanje. Het heerlijke klimaat maakt dit plaatje compleet. De fietsroute van vandaag voert je vanuit de haven van Denia over landelijke wegen door het natuurpark Montgo naar de haven Javia. Van juni tot en met eind september kun je vanaf hier verder met de boot: langs het natuurpark Marina van Cabo de San Antonio brengt de boot je weer terug naar Denia. Maar je kunt natuurlijk ook terugfietsen door dit heerlijke landschap met sinaasappelbomen, olijf- en wijngaarden. Het is maar 12 km terug naar Denia, maar er is onderweg nog wel een pittige klim.

  Je stijgt (en daalt) op de lange variant 705 meter.

 • 7

  Denia – Calpe, 43 km, trein naar Villajoyosa

  Na alle kilometers over voormalige spoortrajecten wordt het tijd voor een stukje ‘echte’ rails. Je fiets eerst naar Calpe en pakt daar de trein naar Villajoyosa.

  Je stijgt 757 meter en daalt 661 meter.

 • 8

  Vertrek naar Nederland

  Je wordt naar de luchthaven van Allicante gebracht voor je terugvlucht.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Fietsvakantie in groepsverband in het achterland van de Costa Blanca
 • De mooiste natuurparken van Alicante
 • Over autovrije Vias Verdes
 • Historische plaatsjes, zon en zee
 • Nederlandse, meefietsende reisbegeleider
 • 4 etappes in 8 dagen
 • Bagagevervoer
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Huurfiets inbegrepen

Fietsvakantie Spanje

Niet boekbaar

Naar boven