< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Fietsvakantie in groepsverband in het achterland van de Costa Blanca
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • De mooiste natuurparken van Alicante
 • Fietsen over auto vrije Vias Verdes
 • Historische plaatsjes
 • Overnachtingen in hotels
 • Nederlandse meefietsende reisleider
 • Bagagevervoer is geregeld
 • Je fietst 5 etappes in 8 dagen
 • Huurfiets inbegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Castalla

  Je wordt op het vliegveld van Alicante welkom geheten door de reisbegeleider. Hierna volgt een transfer per minibus naar Castalla (circa 30 min).

 • 2

  Rondrit Castalla of bezoek Alicante, 55 km.

  Aan het begin van deze reis is er de mogelijkheid om Castalla en omgeving te verkennen, een bezoek te brengen aan de provincie hoofdstad Alicante of alvast een rondrit te maken door het natuurpark serra del Carrascar.

  Tijdens de fietsroute maak je kennis met de ruige kant van de Costa Blanca. Serra del Carrascar is het thuis voor de wilde kat, oehoe en de zeldzame Havikarend.

 • 3

  Castalla – Muro d'Alcoi, 62 km.

  Vanuit Castalla gaat de route naar Biar, een mooi stadje dat evenals Castalla wordt gedomineerd door een indrukwekkend kasteel. Na Biar ga je verder over de ‘Via Verde del Xixarra’. Via Beneixama en Bocairent fiets je verder door de bergen van de Sierra Mariola. Als een kunstmatige berg is het kasteel van Banyeres de Mariola en de omliggende bebouwing al van verre zichtbaar. De groene omgeving en de rust van Bocairent nodigen je uit voor een wandeling door de smalle straatjes, pleintjes en fonteinen.  Vanaf Bocairent voert de route je over de ‘Via Verde del Xixarra’, dwars door de Sierra de Mariola naar Muro d'Alcoi.

 • 4

  Muro d'Alcoi – Villalonga, 40 km.

  Vanuit Muro d'Alcoi volg je de doorgaande weg door bossen en olijfgaarden naar Planes. Links van je liggen de indrukwekkende heuvels van de Alt de Senabre, met daarachter het stuwmeer Embalsa de Beniarres. Net als in Banyeres is het kasteel van Planes, opgestuwd door de omliggende huizen, al van verre zichtbaar. Voorbij Planes sla je linksaf, waarna je al snel een prachtig uitzicht hebt over het stuwmeer. Vanaf hier voert de route je door de kloof van de rivier de Serpis, via de ‘Via Verdes del Serpis’, richting de kust. Eindpunt is de groene vallei van Villalonga.

 • 5

  Villalonga – Denia, 63 km.

  Vanuit Villalonga gaat de route verder door de Serra de Gallinera om via het dal van Gallinera verder af te dalen. Deze groene vallei wordt gekenmerkt door de nog perfect in tact zijnde stenen terrassen die in lang vervlogen tijden zijn aangelegd door de Arabieren. Vandaag de dag zijn de terrassen nog altijd in gebruik als olijf- of fruitboomgaard. Deze hele vallei is bezaaid met oude dorpjes, waarvan in veel gevallen het Arabische verleden behalve door de karakteristieke terrassen wordt verraden door de naam. Via Pego en El Verger daalt de route af naar de kust. Tenslotte voert een Via Verde je langs de karakteristieke bergen van Marina Alta en dwars door de sinaasappel-, amandelbomen en groenteakkers naar Denia.

 • 6

  Denia, rondrit door natuurpark Montgo 25 of 38 km.

  De 20 kilometer lange kustlijn van Denia is met haar rotsachtige baaien, helder blauwe wateren en vergeten stranden een prachtig stukje Spanje. Het heerlijke klimaat maakt dit plaatje compleet. De fietsroute van vandaag voert je vanuit de haven van Denia over landelijke wegen door het natuurpark Montgo naar de haven Javia. Van juni tot en met eind september kun je terug met de boot: langs het natuurpark Marina van Cabo de San Antonio brengt de boot je weer terug naar Denia. Maar je kunt natuurlijk ook terugfietsen door dit heerlijke landschap met sinaasappelbomen, olijf- en wijngaarden. Zonder boot ben je in 12 km weer in Denia, maar er is onderweg nog wel een pittige klim.

 • 7

  Denia – Cap Negret, Altea* (per trein/reisduur: 1 uur), Cap Negret, Altea – Villajoyosa, 40 km.

  Na alle kilometers over voormalige spoortrajecten wordt het tijd voor een stukje ‘echte’ rails. Vanuit Denia vertrekt ieder uur een trein naar Cap Negret, Altea. Vroeger stond deze route bekend als de ‘Limón Express’ en was geliefd vanwege het schitterende traject door een ruig en bijna ongerepte landschap. Hoewel de ‘Limón Express’ helaas verleden tijd is, zijn de uitzichten nog altijd prachtig. De fietsroute voert je vanuit Cap Negret al snel landinwaarts, door mispelplantages, via de dorpjes Callosa d’En Sarria, Polop en Finestrat naar je eindbestemming. Het decor van deze route wordt gevormd door de Sierra de Aitana, de 1400 m hoge Puig Campana en natuurlijk de bontgekleurde bebouwing van Villajoyosa.
  *Het is ook mogelijk om het hele traject (Denia – Villajoyosa) per trein af te leggen.

 • 8

  Vertrek naar Nederland

  Je wordt naar de luchthaven van Allicante gebracht voor je terugvlucht.

Fietsvakantie Spanje

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.