Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Johannesburg

  We vliegen rechtstreeks met KLM naar Johannesburg, waar we in een eenvoudig hotel nabij de luchthaven overnachten. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Graskop

  image

  We verlaten de stad en rijden naar het heuvelachtige oosten van Zuid-Afrika. Onderweg naar ons hotel in Graskop kijken we bij Bourke Lucks Potholes hoe de Blydrivier rondingen heeft uitgesleten in de rotsen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Krugerpark / game drives

  image

  We reizen door naar het wereldberoemde Krugerpark. Het park is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle 5 zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. Met onze eigen truck gaan we op zoek naar het wild. Olifanten kruisen ons pad en we stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. We kamperen twee nachten op verschillende plekken in het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Krugerpark / game drives

  image

  Ook vandaag gaan we in onze truck op zoek naar wild in het Krugerpark. We rijden langzaam, naar het noorden en passeren kuddes zebra's, gnoes en heel veel impala's. Natuurlijk proberen we ook vandaag naast de graseters ook de jagers tegen te komen. 's Avonds gaat het kampvuur weer aan.

 • 5

  naar Blouberg

  image

  Al wildspottend verlaten we het Krugerpark. Aan het eind van de middag arriveren we op de camping van Blouberg, gelegen aan de voet van de gelijknamige berg. In Blouberg wonen enkele Hawanwa-mensen, die nog zeer traditioneel leven. In de plaatselijke ‘shebeen’ (bar) wordt er voor ons een avondmaal gekookt en geserveerd. Leuk – en lekker – om eens lokale gerechten als mazie (maïs), watermeloen (thopi), kipstoofpot (malana) en marogo (een groente) te proberen. Wellicht met een grote pot lokaal bier?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 6

  naar Mapungubwe

  image

  In het uiterste noorden van Zuid-Afrika, tegen de grens met Zimbabwe ligt het kleine Mapungubwe Nationaal Park. Zandsteen, mopanebossen, en veel prachtige baobabs zijn het toneel tegen de achtergrond van de grote Mapugubwe Hill. Er komen veel wilde dieren voor, al moet je hier veel geluk hebben om de grote jagers te zien. Het park vormt 1 groot ‘transfrontier park’ met parken in Botswana en Zimbabwe. Het wild kan dan ook vrij de grenzen passeren als het water in de rivier laag staat. We kamperen hier twee nachten.

 • 7

  Mapungubwe NP / vrije dag

  image

  Aangezien er in Mapungubwe Nationaal park veel te zien en te doen is zullen we hier vandaag nog een dagje rondstruinen. Het park is rijk aan prachtige natuurlijke landschappen, ruïnes, diverse soorten vogels en wilde dieren. In alle rust verkennen we het park, gaan we op zoek naar dieren en leren we iets over de buitengewone geschiedenis van dit Werelderfgoed. Na de opgedane indrukken zijn er genoeg plekken te vinden waar je met elkaar kunt picknicken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Great Zimbabwe

  image

  In de vroege ochtend gaan we op pad naar Zimbabwe. Nabij de stad Masvingo liggen de ruïnes van de grootste stenen stad die ooit in de geschiedenis ten zuiden van de Sahara is gebouwd. De naam Zimbabwe is afgeleid van de Shona taal. De woorden "dzimba dza mabwe" betekenen "huizen van steen" en naast Great Zimbabwe ligt de hele regio bezaaid met grotere en kleinere ruïnes van nederzettingen. In de middag gaan we met een gids op pad om de geschiedenis van deze stad van goud, ivoor en ebbenhout tot leven te wekken tijdens een wandeling tussen de stenen resten. We slapen in een hotel nabij Great Zimbabwe.

 • 9

  naar Chimanimani

  image

  We rijden iets naar het zuiden door Manicaland, ofwel de koele hooglanden van Zimbabwe. Tijdens deze rit doorkruizen we een prachtige landschap. De oostelijke hooglanden verspreiden zich over 300 kilometer van noord naar zuid. In deze ruige wildernis worden de hooglanden doorbroken door de vulkanische toppen van het Chimanimanigebergte. In de hete Afrikaanse zomers biedt deze regio heerlijk verkoeling. We kamperen twee nachten nabij het Chimanimani Nationaal Park.

 • 10

  Chimanimani / vrije dag

  image

  Je kan vandaag zelf bepalen wat je gaat doen. Zowel in de zomer als in de droge wintermaanden is dit de ideale plek voor wandelingen. Een aanrader is om het Nationale Park te bezoeken waar je onder andere een prachtige bergwandeling kunt maken of een tocht kunt ondernemen naar de Bruidsluierwatervallen. 

  NB: de entreekosten voor het Nationale Park zijn $10 per persoon. Deze kosten zijn niet bij de reissom inbegrepen. 

 • 11

  naar Matobo NP

  image

  Het ogenschijnlijke vlakke hoogland biedt vele verassingen, zoals de vele “dzimbabwes”: historische ruïnes, die je overal verspreid in het landschap tegenkomt. 's Middags komen we in de op één na grootste stad van Zimbabwe, Bulawayo. Als er nog tijd is, kun je nog een kort bezoek aan deze stad of bijvoorbeeld het stoomtreinmuseum bezoeken. Daarna rijden we door naar onze camping nabij Matobo NP.

 • 12

  Matobo NP / gamedrive

  image

  Matobo NP is vanwege zijn unieke en spectaculaire landschap uitgeroepen tot Unesco Wereld Erfgoed. We brengen de dag door in het park op zoek naar wild en onderweg bekijken we enkele prachtige rotstekeningen van de oorspronkelijke bevolking. Indien er interesse is, kunnen we ook het prachtig op een heuvel gelegen graf van Cecil John Rhodes bezoeken. Rhodes was de stichter van het voormalige Rhodesië, waar het huidige Zimbabwe onderdeel van uitmaakte. Na de lunch (inclusief) gaan we onder leiding van gidsen te voet op zoek naar neushoorns! 

 • 13

  naar Nata

  image

  Vandaag is een lange reisdag naar de grens met Botswana. Vanaf de grens is het nog zo'n 3 uur rijden naar Nata, waar we een nacht kamperen. Afhankelijk van de aankomst tijd kan de reisbegeleider beslissen alvast even de pan op te gaan.

 • 14

  Makgadikgadi Pans

  image

  Meer naar het westen, bij Gweta gaan we pas écht de zoutvlakte op. Rond het middaguur rijden we de pan op en zetten ons kamp op midden op de vlakte. Onder het genot van een bush-braai geniet je ’s avonds van een overweldigende sterrenhemel en absolute stilte; een ervaring om nooit te vergeten. We kamperen hier wild (er is geen stromend water).

  NB: Indien er veel regen is gevallen, is overnachten op de pan niet mogelijk. In dat geval slapen we in Gweta.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 15

  naar Maun

  image

  We pakken ons kamp op en rijden terug naar Gweta, misschien spotten we onderweg nog stokstaartjes! Na de brunch rijden we door naar het stadje Maun, het startpunt voor de 2-daagse tocht naar de Okavango Delta. In Maun slapen we in een hotel.

 • 16

  naar de Okavango Delta

  image

  Vanuit Maun gaan we per 4x4-truck de Okavango Delta in: één van de laatste grote wetlands ter wereld. Er komt veel wild voor, al laat dit zich niet vaak zien. Als ook het zandpad ophoudt en de jeep niet verder kan, stappen we over op mokoro’s: uitgeholde boomstammen die als bootje gebruikt worden. De mokoro’s worden door zogenaamde ‘polers’ als een gondel voortgeboomd door een labyrint van slootjes, stroompjes en rietkragen. Tijdens de tocht daalt een oneindige rust over je neer en de mokoro is de beste manier om het uitbundige vogelleven gade te slaan. We kamperen twee nachten midden in de Delta.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 17

  Okavango Delta / vrije dag

  image

  We maken een kort tochtje per mokoro en gaan op een geschikte plek in de bush een wandeling maken, waarbij je giraffen, olifanten en antilopen tegen zou kunnen komen. Tegen zonsondergang keren we terug in ons kamp. Begeleid door een kakofonie van nachtelijke dierengeluiden val je in slaap in een van 's werelds meest beroemde en uitgestrekte wildernissen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 18

  terug naar Maun

  image

  We verlaten de Delta op dezelfde manier dat we gekomen zijn en keren terug naar Maun, waar we in hetzelfde hotel als eerder slapen. In het zwembad kun je heerlijk het stof van je af zwemmen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 19

  naar Elephant Sands

  image

  Op weg naar Chobe maken we een tussenstop bij Elephant Sands, een camping en lodge met drinkplek waar vooral veel olifanten hun dorst komen lessen. Pak er een drankje bij en laat deze live natuurfilm op je inwerken. We kamperen hier een nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  naar Chobe NP

  image

  We vervolgen de weg naar het noorden en komen in het noordelijkste puntje van Botswana, in het Chobe NP. In de namiddag ben je in de gelegenheid om wellicht de mooiste bootsafari in Afrika te maken en onder het genot van een drankje langs krokodillen en nijlpaarden te varen. Olifanten, buffels, bosbokken, koedoes en waterbokken komen in het late middaglicht naar de oevers om te drinken.

 • 21

  naar de Victoria Watervallen

  image

  ’s Morgens kun je nog deelnemen aan een gamedrive in Chobe N.P. Tijdens deze gamedrive zie je weer ander wild dan tijdens de boottocht. Daarna zetten we koers naar Victoria Falls. Dit stadje ligt aan de oevers van de Zambezi en onder de rook van de Victoria Watervallen. Er is genoeg tijd om de watervallen te bekijken en de meest enerverende activiteiten te ondernemen. We slapen hier twee nachten in een charmant centraal gelegen hotel.

 • 22

  Victoria Watervallen / vrije dag

  image

  De Victoria Watervallen behoren tot de meest fotogenieke ter wereld. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort er hier met donderend geraas meer dan een half miljoen kubieke meter water per minuut in een honderd meter lager gelegen nauwe kloof. Dit natuurgeweld resulteert in een constante waternevel boven de waterval, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf; de 'rook die dondert'. 

  image

  Dit is dé plek bij uitstek om een aantal onvergetelijke ervaringen op te doen, zoals een kanotocht over de Zambezi waarbij je buffels en olifanten tot op korte afstand kunt naderen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Wellicht kun je vanuit het vliegtuig nog een laatste blik op de watervallen werpen, voor je naar Johannesburg vliegt. De overstaptijd in Jo'burg kan soms best lang zijn, maar het grote winkelcentrum van Sandton ligt op slechts 10 minuten met de metro van het vliegveld. Als je niet al die tijd op het vliegveld wil doorbrengen, kan je met de handbagage door de douane heen en met de “Gautrain” naar Sandton. Hier is een groot winkelcentrum, en het Nelson Mandela Square waar je makkelijk een paar uurtjes kan vullen met winkelen of een drankje doen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke combinatie Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana
 • Twee nachten Krugerpark
 • Wandelen in de Eastern Highlands van Zimbabwe
 • Zeldzame zwarte neushoorns spotten in Matobo National Park
 • Kamperen op de zoutvlakte van Makgadikgadi
 • Twee volle dagen Okavango delta
 • Afsluiting bij de Victoria Falls
 • Afwisseling tussen kamperen op mooie locaties en verblijf in hotels.

Groepsrondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven