Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Ruig en ongerept Indonesië

Hallo, ik ben Budin, lokale reisbegeleider voor Sawadee Reizen in Indonesië. Ik ben 21 jaar geleden begonnen bij Sawadee, toen ik nog Engelse literatuur studeerde op de universiteit in Makassar (Sulawesi). Sindsdien heb ik door geheel Indonesië reizen begeleid en heel veel kennis opgedaan over de verschillende eilanden en de enorme variatie aan culturen van Indonesië.

Ieder eiland in Indonesië is iets unieks; Sumatra, Java, Kalimantan (Borneo), Sulawesi (Celebes) and Irian Jaya (West Papua) zijn de 5 grootse eilanden, maar daarnaast hebben we nog zo'n 13,000 kleinere eilanden. Weet je, er zijn zoveel mogelijkheden in Indonesië en er is zoveel variatie: aan 1 bezoek heb je nooit genoeg! Ik verzeker u dat u terug wilt komen om de rest van Indonesië te ontdekken!

Het is moeilijk te zeggen welk deel van Indonesië ik het mooiste vind, maar als het echt moet, dan kies ik toch voor Sulawesi. Hier ben ik geboren en ik woon er nog steeds, met mijn vrouw en 2 kinderen. Sulawesi (vroeger Celebes genoemd) is een wonderschoon eiland in de vorm van een "K" en ligt in het midden van Indonesië. We zijn niet gezegend met grote tempelcomplexen en luxe-resorts, zoals op Java en Bali, maar dat is ook meteen de charme van ons eiland!

In het zuiden heb je de bruisende stad Makassar, vroeger bekend als het centrum voor de specerijenhandel. Bij het Tempe meer kan ik altijd weer genieten van de zonsondergang, wanneer je met een prauw het meer op gaat. In Tanah Torajah -land van de Toraja- kun je mooie wandelingen maken in de bergen, waar nog veel traditionele huizen staan. Toraja is ook uniek om zijn uitgebreide begrafenis ceremonies. Centraal Sulawesi bezit veel mooie natuur, sawahs en watervallen en de beroemde zwarte orchidee. Bij de Togean eilanden kun je heel mooi snorkelen en duiken naar koralen en vissen, maar ook naar een scheepswrak uit WO II. Noord Sulawesi is de regio van de vulkanen en het beroemde Tangkoko park, waar je de Tarsius (het spookdiertjes) en zwarte makaken kunt zien. En tot slot zijn de Bunaken snorkel- en duikeilanden van wereldklasse.

Ik kan blijven vertellen over de mooie dingen van Sulawesi, maar u kunt beter gewoon langskomen! Dan zal ik alles proberen te vertellen over de plaatselijke gewoontes en de verschillende culturen. En u kunt dan zelf de warme gastvrijheid ervaren van ons prachtige eiland.

Selamat Datang! (welkom in het Indonesisch) en Terima Kasihn! (bedankt).

Groepsrondreis Sulawesi

Eeuwenoude rituelen en prachtige eilanden

Rondreis Indonesië - Sulawesi
25 dagen vanaf € 2.389
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win!  

Wij verloten €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.