< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Actieve wandelvakantie door ongerepte natuur

Vanwege de verborgen ligging in de Zuid-Oost hoek van Europa, bleef Bulgarije voor lange tijd een onbekend land. Meer dan 20 jaar geleden ontdekte ik het land en ik was onmiddellijk gegrepen door de perfecte mix van gastvrije mensen, indrukwekkende landschappen, de unieke natuur en het cultureel erfgoed.De afgelopen twee decennia heb ik wandelend elke hoek van Bulgarije leren kennen, en in het bijzonder de imposante bergen die letterlijk en figuurlijk het hart van het land vormen. Hier ontdekte ik Bulgarije als een waar paradijs, een echte tuin van Eden. Dankzij de locatie, de verschillende habitats en het gunstige klimaat, heeft Bulgarije een van Europa's rijkste flora en fauna, waaronder een aantal unieke soorten. Dankzij de inspanningen om de biodiversiteit te behouden zijn grote gebieden aangewezen als beschermd gebied, waaronder drie nationale parken.Twee van deze NP's, de 'Central Balkan' en 'Rila', hebben onlangs de prestigieuze titel Pan Park gekregen. Hierdoor zijn zij erkend als een van Europa's meest ongerepte natuurgebieden. Recent is mijn nieuwe wandelgids uitgekomen over de Nationale parken in Bulgarije en ik ben actief betrokken bij PAN Parks als lokale partner. Ik ben blij met de samenwerking met Sawadee Reizen en het tot stand komen van deze unieke reis naar de Bulgaarse PAN Parks.Ik wil je van harte welkom heten in Bulgarije! Ik neem je mee door een land met een enorme biodiversiteit en laat je kennis maken met Bulgarijes unieke cultuur, het dagelijks leven en de lokale keuken en wijnen. Dobre doshli!

Groepsrondreis Bulgarije

Wandelen in het Rodopigebergte

image
8 dagen vanaf € 999
Naar boven
 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.