< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Bulgarije

Wandelen in het Rodopigebergte

Waarom deze reis?

 • Afwisselende wandelreis door verrassend Bulgarije
 • Vrijwel alle maaltijden inclusief in de reissom
 • Bezoek het indrukwekkende Rila en Rohzen klooster
 • Verblijf in comfortabele hotels met heerlijke traditionele gerechten
 • Mooie wandelingen door steeds veranderende berglandschappen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  4 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Bulgarije

Route 8 daagse Wandelvakantie Bulgarije

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bulgarije vind je ongerepte natuur, uitgestrekte oerbossen en ruige bergketens. Bulgarije is uitermate geschikt voor een actieve wandelvakantie. Gedurende deze wandelreis in Bulgarije maken we meerdere tochten langs de bergruggen van de Balkan. We wisselen dit af met bezoeken aan kleine dorpjes, kloosters en de hoofdstad Sofia. Natuurlijk genieten we ook van de uitstekende keuken en wijnen in de kleinschalige en zeer gastvrije accommodaties.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Sofia, naar Yagodina
 2. Dag 2 - wandeling door oude bossen en groene weiden
 3. Dag 3 - wandeling door rotsachtige vallei en bezoek aan bijzondere grot
 4. Dag 4 - wandeling over een imposante bergkam
 5. Dag 5 - via Kovachevitsa naar Melnik
 6. Dag 6 - wandeling naar het Rozhen-klooster
 7. Dag 7 - Rila klooster en Sofia
 8. Dag 8 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Bulgarije - 8 dagen

Actieve wandelvakantie door ongerepte natuur

Dit is een afwisselende wandelvakantie in Bulgarije. Alle wandelingen zijn facultatief en er is ook genoeg ruimte om kennis te maken met de unieke cultuur. Op de meeste dagen wandelen we 3 tot 6 uur in berggebied. Vrijwel alle maaltijden zijn inclusief in de reissom. De overnachtingen tijdens deze vakantie in Bulgarije zijn in sfeervolle lokale pensions, meestal door een lokale familie gerund. De eigenaars koken elke avond voor ons dus je kunt kennismaken met de uitstekende Bulgaarse keuken en de heerlijke wijnen. Bulgarije is ook uitermate geschikt voor vegetariërs.In Bulgarije reizen we met onze eigen (mini) bus. De reissom is inclusief de retourvlucht van Amsterdam naar Sofia. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Bulgarije te reizen, je boekt dan een landarrangement.

Wolven, beren en een grote verscheidenheid aan vlinders en roofvogels

Deze spannende wandel vakantie biedt een prachtige gelegenheid om de ongerepte landschappen en de natuur van het Rodopi-gebergte te verkennen. De dagwandelingen voeren door de mooiste en belangrijkste beschermde gebieden van Bulgarije. Je loopt door weelderige weiden rijk aan vlinders en orchideeën, door oude bossen waar wolven en beren wonen. In de spectaculaire kloven tref je een grote verscheidenheid aan roofvogels.

Ervaar de gastvrijheid van Bulgarije

Tijdens deze wandelvakantie overnachten we in afgelegen bergdorpen. Hier ervaar je de traditionele landelijke manier van leven die generaties lang onveranderd is. We verblijven in gezellige familiepensions in schilderachtige dorpjes. Het is heerlijk om hier 's avonds terug te komen voor een fantastische maaltijd.

Vakantie in Bulgarije: Cultuur en oude kloosters

Ook de unieke Bulgaarse cultuur slaan we niet over. We bezoeken het wereldberoemde orthodoxe Rila klooster en het sfeervolle stadje Koprivshtitsa,waar je heerlijk kunt slenteren langs gerestaureerde huizen uit de Wedergeboorte-periode.

Single vakanties naar Bulgarije

Wij bieden diverse reizen naar Bulgarije speciaal bestemd voor alleenreizenden en singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Wandelvakantie Bulgarije

Niet boekbaar

Naar boven