Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Galapagoseilanden
< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • ZIE ANDER TABBLAD VOOR ROUTE B

  Extra informatie rondreis Galapagos

  Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.Op deze reis is géén Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Alle transfers worden begeleid door een lokale Engelssprekende host. Vanaf het moment dat je aan boord stapt van de Archipel Catamaran wordt de reis begeleid door een ervaren, lokale Engelssprekende gids.

  Aangezien de Galápagos eilanden erg populair zijn, raden wij aan om op tijd te boeken (minimaal 5 maanden voor vertrek). Het bezoek aan de eilanden is altijd op aanvraag.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Quito

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema. Aangezien Quito op een hoogte van 2850 meter ligt, in een dal van het machtige Andesgebergte, is het even wennen aan de ijle lucht. Deze eerste dag kun je het daarom beter rustig aan doen. Op vliegveld word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Hier zal je de verdere informatie ontvangen en de andere reizigers ontmoeten. De uitgebreide briefing betreft informatie over de boot, de transfer naar het vliegveld, de vlucht naar de Galapagos en de voucher(s) voor de boot.

 • 2

  Quito / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Quito die je naar eigen wens kunt invullen. Je kunt een bezoek brengen aan het oude stadsgedeelte met haar vele koloniale kerken, kloosters, kleurrijke huizen en pleinen. Vanaf de Cerro Panecillo heb je een mooi uitzicht over de stad en de omringende besneeuwde vulkanen en bergtoppen. In het moderne stadsdeel zijn knusse restaurantjes en salsotecas, sfeervolle danstentjes.

  image

  In Mitad del Mundo, Het Midden van de Wereld, kun je over de evenaar zo van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond overstappen. Vanaf de evenaar is het twee uur rijden naar het stadje Otavalo, dat een kleurrijke markt heeft, met souvenirs, handgeweven kleden, wollen truien, sieraden, hangmatten, hoeden en poncho's. De vrouwen zijn te herkennen aan hun wit geborduurde blouses, blauw-witte hoofddoeken en goudkleurige kralenkettingen. De mannen aan hun gevlochten lange haar, hun poncho's, halflange witte broeken, vilthoed en sandalen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • Galapagoseilanden informatie

  image

  De Galápagos-archipel wordt 's werelds grootste planten- en dierentuin genoemd. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Gedurende acht dagen bezoek je de Archipiélago de Colón, zoals de Galápagos eilanden sinds 1892 officieel heten. De eilanden danken hun naam aan hun meest indrukwekkende bewoner, de reuzenschildpad. Galapago is het oud-Spaanse woord voor schildpad. Charles Darwin kwam naar de Galápagos in september 1835 met het onderzoeksschip Beagle en bracht er ongeveer 5 weken door met het bestuderen van de geologie en biologie van vier van de eilanden. Mede door dit bezoek aan de eilandengroep, ontwikkelde Darwin zijn evolutietheorie. De naar hem genoemde Darwinvinken zijn een bekend voorbeeld van de evolutietheorie. Door het ontbreken van natuurlijke vijanden, zoals roofdier en mens, hebben de dieren van de archipel hun schuwheid verloren. Dit geeft je de gelegenheid oog in oog te staan met pinguïns en zeldzame vogels zoals de blauwvoet jan-van-gent, de fregatvogel, de albatros of de roze flamingo. Je kunt zwemmen tussen zeeleeuwen, schildpadden of roggen.

  De Galápagosarchipel heeft een grondoppervlak van 8000 km2 verspreid over ca. 16 eilanden. Sommige eilanden zijn als gevolg van vulkanische activiteit ongeveer 5 miljoen jaar geleden ontstaan, andere zijn wat jonger. Diverse vulkanen zijn nog altijd actief en komen van tijd tot tijd tot uitbarsting. De lagere eilanden, waar het landschap gedomineerd wordt door stekelige vijg cactussen, zijn zeer droog en onvruchtbaar. Op de grotere, hogere eilanden vind je meer vruchtbare hellingen met dichte, groene vegetatie. De eilanden hebben zich door hun geïsoleerde ligging volledig endemisch kunnen ontwikkelen.

 • 3

  vlucht Quito – Galápagos – Colorado Hill / broedproject

  image

  Aangezien de Galápagos eilanden zo'n 1000 kilometer voor de Ecuadoraanse kust liggen, vlieg je in de ochtend vanuit Quito naar San Cristobal. Bij het in checken in Guayaquil dien je een Ingala Transit Control Card aan te schaffen van $20 dollar. Bij aankomst op de luchthaven van Seymour dien je $100 dollar te betalen (cash) voor het bezoek aan de Galápagos eilanden. Ook zal de bagage geïnspecteerd worden. In de aankomsthal zal de gids je opwachten die je vervolgens meeneemt naar de haven van Puerto Baquerizo Moreno.

  image

  Hier kijk je meteen al je ogen uit want de boulevard en pier liggen vol met zeeleeuwen. Met een Zodiac (rubberboot) word je naar het cruisejacht gebracht. Na het betrekken van de hutten, een welkomstwoordje en het lunchbuffet rijd je door de hooglanden langs het kratermeer El Junco, het belangrijkste zoetwatermeer van de archipel. Daarna bezoek je het nabije broedproject voor de Galapagos-reuzenschildpadden van dit eiland.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  South Plaza en Santa Fé

  image

  South Plaza ligt niet ver uit de oostkust van het eiland Santa Cruz, en is een van de twee Plaza-eilandjes. Ondanks zijn beperkte omvang leven hier grote kolonies zeeleeuwen, leguanen en zeevogels. Er zijn ook enkele hybride leguanen. Deze zijn uniek, en direct herkenbaar door hun zwarte/grijze kleur, gezicht en staart van de zeeleguaan en de kam van een landleguaan. Zwaluwstaartmeeuwen nestelen tegen de ruige kliffen en kunnen samen met andere zeevogels worden gezien, zoals Audubon’s pijlstormvogels, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en pelikanen.

  image

  In de middag varen we naar Santa Fé en gaan voor anker in de paradijselijke Barringtonbaai, met kristalhelder azuurblauw water. Hier kun je volop snorkelen met zeeleeuwen en tussen tropische vissen. Met de rubberboot landen we middenin de zeeleeuwenkolonies op een van de strandjes. Santa Fé is zelfs voor de Galapagoseilanden een buitengewone plek met veel inheemse soorten die uniek zijn voor alleen dit eiland. Dit eiland is een van de oudste vulkanen van de archipel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  Floreana / Isla Champion en Asylum of Peace

  image

  Ten oosten van Floreana ligt het eilandje Champion, wat zowel voor snorkel- als vogelliefhebbers een geliefde plek is, al mag niemand aan land. Galapagos zeeleeuwen veranderen onder water in speelse acrobaten die absoluut de nummer één attractie worden. Er zwemmen bovendien veel rifvissen en misschien een groene zeeschildpad. Je kunt ook een Zodiac-vaartocht langs de kustlijn maken om verschillende unieke vogelsoorten te spotten. Menig serieuze vogelaar hoopt een glimp op te vangen van de bijna uitgestorven Charles spotvogel. Vergeet je verrekijker niet!

  image

  We varen verder naar de westkust van Floreana, het kleinste van de vier bewoonde eilanden. Je wandelt langs het Zwarte strand (met zeeleguanen) naar een landtong waar je ook kunt snorkelen tussen zeeleeuwen, groene zeeschildpadden en met wat geluk zelfs Galapagos pinguïns. ‘s Middags bezoek je de plek van de eerste strafkolonie in Galapagos, Asylum of Peace, nabij enkele woongrotten en de enige zoetwaterbron. Terug aan boord varen we naar Puerto Ayora, het hart van Santa Cruz.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  Charles Darwin Research Station & hooglanden

  image

  ‘s Ochtends bezoek je het Galápagos Nationaal Park en het Charles Darwin Research Station even buiten Puerto Ayora. Dit is de plek om Galapagos reuzen landschildpadden en landleguanen van dichtbij te zien. Het interessante broedproject van het Charles Darwin Research Station is zeer succesvol. Om andere ondersoorten te redden van uitsterven, worden hun kwetsbare eieren uit de natuurlijke nesten gegraven en kunstmatig uitgebroed in het broedcentrum. Zodra de jonge schildpadden groot genoeg zijn worden ze in de natuur teruggezet.

  image

  ‘s Middags rijd je naar de weelderige hooglanden van Santa Cruz, om deze emblematische reuzenlandschildpadden te spotten in hun natuurlijke omgeving. Ze nemen graag een modderbad of trekken door het El Chato landschildpaddenreservaat en in de aangrenzende overgangszone. Ook de scalesia nevelwouden zijn verrassend, en herbergen kleurrijke zangvogels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  Isabela / Isla Tintoreras en draslanden

  image

  Vannacht steken we over van Santa Cruz naar het toeristische vissersplaatsje Puerto Villamil op Isabela, verreweg het grootste eiland van de archipel. Kolossale zeeleguanen kruipen over grillige lava-eilandjes in de buurt van de ankerplaats. We maken een wandeling over een van deze ruige rotsformaties, het eilandje Tintoreras; piepklein, maar toch een van de stereotype landingsplaatsen van de Galapagoseilanden. Er is zelfs een uniek getijdenkanaal waar je vanaf de kant kunt kijken naar rustende witpuntrifhaaien.

  image

  ‘s Middags bezoek je eerst het lokale broedcentrum voor de Galapagos reuzen landschildpadden van Isabela. Daarna rijden we door de draslanden met flamingomeren naar de ‘Muur der tranen’, een historisch monument dat herdenkt dat de Galapagoseilanden korter dan een eeuw geleden nog helemaal geen natuurparadijs waren, maar een banningsoord met gruwelijke strafkampen op Floreana, San Cristobal en Isabela. Het ecotoerisme heeft voor een belangrijke ommekeer gezorgd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  Isabela / Moreno Point & Elizabeth Bay

  image

  In de komende dagen zal de Archipel I met de klok mee rondom Isabela varen. Je bezoekt enkele van de meest afgelegen sites van Galapagos. Bij Moreno Point kun je ‘s morgens zien hoe pioniervegetatie ruige en onvruchtbare lavavelden geleidelijk omvormt in weelderige oases en het hele jaar door groene mangrovebossen, en zo nieuwe habitats creëert voor specifieke soorten. De frisse, veelbelovende groentinten van de pioniersvegetatie contrasteren sterk met de dode, pikzwarte lavastroom die ooit sissend en ploffend in de oceaan stroomde.

  image

  Elizabeth-baai biedt ‘s middags twee excursies in één. Je maakt hier de interessantste Zodiac-vaartocht van Galapagos naar de Marielas-rotseilandjes in de baai, en daarna vaar je de beschutte rivierarm op door het hoogste mangrovebos van de eilanden. De kliffen van de Marielas-eilandjes zijn een uitstekende plek langs de waterlijn zeeleguanen en kleine families Galapagos-pinguïns te spotten. Verwacht geen massale kolonies zoals in Antarctica, want de met uitsterven bedreigde Galapagospinguïn is de zeldzaamste pinguïnsoort ter wereld.

  image

  Het hoogste mangrovebos van de Galapagoseilanden bestaat voornamelijk uit rode mangrove (met zijn karakteristieke luchtwortels), maar ook zwarte en witte mangrove. Terwijl we lagunes en ondiepe kreken afspeuren, kan de buitenboordmotor even worden uitgeschakeld om te genieten van geluiden van de natuur, vissende vogels en gracieus rondzwemmende groene zeeschildpadden, gevlekte adelaarsroggen of haaien tegenkomen, op zoek naar beschutte inhammen om te bevallen en hun jongen achter te laten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  Tagus Cove (Isabela) & Espinoza Point (Fernandina)

  image

  Tagus Cove is een historische ankerplaats aan de noordelijke ingang van Bolivar Kanaal (tussen Isabela en Fernandina). De prominente tufkegels die boven deze opengebroken inham uittorenen, fascineerden Charles Darwin vanwege hun boeiende geologie. De natuurlijke zeestraat van het Bolivar Kanaal was vroeger geweldig voor walvisvangst, en tegenwoordig voor walvisobservatie. Dankzij opwellingen uit de diepzee omhoog langs het Galapagos plateau is de voedselrijke westkust van Isabela een magneet voor allerlei soorten zeevogels en jagers.

  image

  Zonder twijfel behoren het westelijkste eiland Fernandina en de landingsplaats op Espinoza Point (recht tegenover Tagus Cove) tot de exclusieve kroonjuwelen van het Galapagos Nationaal Park. Deze kolossale actieve vulkaan herbergt een van 's werelds ongerepte ecosystemen. Vanmiddag zul je nogmaals getuige worden van de evolutie, die werkelijk voor je eigen ogen plaatsvindt! Verwonder je over bizarre schepsels zoals de kwetsbare Galapagosaalscholver, talloze zeeleguanen en de Galapagospinguïn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  Bachas Beach en vlucht naar Guayaquil

  image

  De natuurstrandjes Bachas zijn een prachtige plek voor een afsluitende strandwandeling, met aan de horizon het karakteristieke vulkaaneiland Daphne Major. De witte zandduinen vormen een van de belangrijkste nestplaatsen op Santa Cruz voor groene zeeschildpadden (dec-mrt). Een brakke lagune in de duinen herbergt verschillende soorten waad- en kustvogels (inclusief overwinterende trekvogels) en soms enkele Amerikaanse flamingo’s. 

  image

  We varen een stukje verder naar het Itabaca-kanaal tussen Santa Cruz en Baltra. De reis naar de Galapagos zit er helaas alweer op. Het is waarschijnlijk voorbij gevlogen. Vanaf het vliegveld van Baltra vlieg je vandaag terug naar Guayaquil waar vandaan je tegen het begin van de avond direct doorvliegt naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Guayaquil / vrije dag; vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Guayaquil voordat je vertrekt naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Je kunt vandaag nog lekker flaneren over de rivierboulevard Malecon 2000 of klim omhoog door de kleurrijke wijk Las Penas naar een mooi uitzichtpunt bij een vuurtoren. Ook kun je de leguanen in het Parque Bolivar bewonderen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Zeer complete 8-daagse Galapagos tour (route A of route B) op de comfortabele 'Archipel l' catamaran
 • Alle maaltijden aan boord inclusief in de reissom
 • Verblijf op een comfortabele boot met een professionele Engelstalige natuurgids
 • Het reisgezelschap is internationaal en de voertaal is Engels
 • Mogelijkheid om tussen de zeeleeuwen te snorkelen
 • Bezoek aan veel eilanden met eigen flora en fauna doordat we alle nachten aan boord verblijven
 • Tweepersoonshutten met eigen badkamer, maximaal 16 personen aan boord
 • Ontspannen begin van de reis vanwege vrije dag in Quito
 • Vluchten met KLM

Groepsrondreis Galapagoseilanden

Niet boekbaar

Naar boven