Uitgebreide reisroute van de Premium Reis Oman
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Muscat

  Je prachtige reis naar Oman is begonnen! Uitgestrekte woestijnen, groene wadi's en sprookjesachtige steden, Oman heeft het allemaal! Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. 

 • 2

  aankomst Muscat

  image

  Vandaag kom je aan in het sprookjesachtige Muscat, welkom in Oman! Vanaf het vliegtuig word je naar je hotel gebracht waar je de rest van de middag kan uitrusten van de vlucht of alvast de stad kan ontdekken. Je verblijft de eerste twee nachten in het luxe 5 sterren hotel Sheraton Oman, waar je heerlijk kunt bijkomen van de reis. Ontspan aan het prachtige zwembad of neem een kijkje bij de spa van het hotel. 

 • 3

  Muscat - ontdekking van de stad

  image

  Vandaag ontdekken we de magische stad Muscat. We beginnen de dag met een bezoek aan de Sultan Qaboos Grand Mosque, de grootste moskee in Oman en geopend sinds 2001. Het gebouw ziet er modern uit, maar de ambachtslieden hebben hun vaardigheden laten zien door er een traditionele omgeving te creëren. De handgemaakte tapijten, de kroonluchters en het plafond van de grote koepel in de gebedsruimte zal je niet snel vergeten.

  image

  We rijden door naar Sidab, gelegen in het noord-oosten van Oman. Hier bezoeken we het Sidab Women Association. Deze gemeenschap is opgezet om de vrouwen van Sidab communicatie en business vaardigheden te leren. Verder kan je hier meer leren over de dagelijkse bezigheden, terwijl je een kop Omani koffie nuttigt. Ook hebben we nog een fotostop bij het Al Alam Palace, het ceremoniële paleis van Sultan Qaboos, gelegen in het hart van Oud-Muscat. Het paleis werd in 1972 gebouwd als een mooi voorbeeld van de moderne Islamitische architectuur.

  image

  In de middag maken we een prachtige cruise in een Dhow in de haven van Muscat. Een Dhow is een traditionele houten boot, die werd gebruikt om vanuit Oman naar verschillende landen te varen, zoals India, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten. We bekijken de kust van Muscat door de ogen van oude zeevaarders die deze route eeuwenlang hebben gevolgd.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  via Bilad Sayt naar Al Hamra

  image

  Na het ontbijt vertrekken we richting Al Hamra, een eeuwenoud oasestadje in het noordoosten van Oman. Onderweg stoppen we bij het Barka Fort, een bijzonder oud Islamitische fort buiten Muscat. Het bijzondere aan dit fort is dat het geen okergele kleur heeft, wat alle andere forts wel hebben. Verder bezoeken we het charmante bergdorpje Bilad Sayt, dat is gelegen in een spectaculaire omgeving in het westelijke Al-Hajar-gebergte. Achter dit kleine plaatsje rijzen steile bergen op, die je kan bekijken vanaf de gecultiveerde terrassen in het dorp. 

  image

  Na een bezoek aan Bilad Sayt rijden we verder in de richting van Al Hamra, dat bekend staat om zijn dadel plantages in de omgeving. Hier kom je alles te weten over deze prachtige plek, de lokale bevolking en de cultuur.  Aan het einde van de dag checken we in bij the View Hotel, een luxe eco-resort op een rotsplateau vanuit waar je een spectaculair panoramisch uitzicht hebt. Vanuit het zwembad kijk je zo over de omliggende bergen en valleien. We genieten vanavond van een heerlijk diner in het resort. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  Al Hamra - Jabel Shams tour

  image

  Vandaag beginnen we de dag met een bezoek aan het unieke bergdorpje Misfat Al Arbayeen. Het dorp heeft geweldige landbouwterrassen, prachtige steegjes en oude huizen die op stevige rotsen zijn gebouwd. Verder bezoeken we het Bahla Fort, het oudste en grootste fort in Oman. Het Bahla Fort is het enige fort in Oman dat op de Unesco Wereld Erfgoed lijst staat. 

  image

  Ook brengen we een bezoek aan het Bait Al Safa Museum, dat is opgebouwd in een traditionele Omani huis. Hier kom je in contact met een lokale Omani familie, die je maar al te graag meenemen in hun cultuur. Proef wat van de lokale gerechten terwijl je meer leert over de productie van juniper olie, het maken van traditionele Oman brood en het malen van koffiebonen. We genieten hier van een Arabische lunch, voordat we onze weg voortzetten naar Jebal Shams.

  image

  De Jebal Shams berg wordt ook wel de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd en is de hoogste berg van het land. De hoogste top is maar liefst 3009 meter hoog! Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Wadi Nakher, één van de mooiste valleien van het land. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  via Nizwa naar Jabel Akdhar

  image

  Vandaag rijden we na het ontbijt verder door naar Nizwa. Ontdek de prachtige Nizwa souk, één van de weinige souks in Oman met exclusieve, traditionele Omaanse goederen. Je vindt hier o.a. met de hand gesneden aardewerk (khanjars) en decoratieve zilveren sieraden. Verder verkennen we ook het Nizwa Fort dat is gebouwd in de 17de eeuw. Dit fort ligt gelegen naast de levendige souq en het behoort tot één van de oudste forten van het land. 

  image

  Na het bezoek aan Nizwa rijden we door naar Wadi Al Madeen, een droge rivierbed vanaf waar een 36 kilometer lange route volgt met bochtige wegen die eindigt in Jabal Akdhar. Deze plaats is het groene juweel van de Al Hajjar bergketens, een unieke plek op het Arabische schiereiland. Voordat we in het hotel van Jabal Akdhar arriveren, rijden we langs Birkat Al Mouz, een dorp aan de voet van de Jebel Akhdar berg. Hier vind je oude architectuur, gastvrije mensen en geweldige uitzichten. Verder kan je genieten van de vele plantages die het plaatsje rijk is.

  image

  We verblijven vanavond in een modern resort, op Oman's hoogste bergketen vanaf waar je onder het genot van een drankje de prachtige omgeving kan aanschouwen. We genieten hier vanavond van een heerlijk diner. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  Jabel Akdhar - verkenning van UNESCO werelderfgoed gebied

  image

  We beginnen de dag met een dorpswandeling in Jebel Akdhar. Deze plek staat ook wel bekend als de 'Groene Berg' vanwege de vele vruchtbare terrassen langs de hellingen van de bergen. Ze zijn besproeid met natuurlijke bronnen afkomstig vanuit een Aflaj irrigatiesysteem. Dit is een historisch irrigatiesysteem in Oman, wat een betonnen of aarden goot is waaruit het water uit de bergen naar de dorpen aangevoerd wordt. In de dorpen wordt het water dan verdeeld over de verschillende moestuinen, via kleinere goten. 

  image

  We maken een culturele trappenwandeling. Terwijl je door de vier bergdorpjes loopt geniet je van geweldige groene uitzichten. Je loopt op smalle, oude paden, beklimt soms steile trappen en loopt langs de Aflaj irrigatiekanalen, erkend door UNESCO werelderfgoed. Tijdens deze wandeling krijg een goede indruk van het traditionele dorpsleven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar Wahiba Sands

  image

  Nadat we zijn uitgecheckt bij het hotel, vertrekken we via Sinaw en Ibra naar Wahiba Sands, een buitengewoon stukje woestijn in Oman. Het dorpje Al Mintrib is de toegangspoort voor deze uitgestrekte, dorre vlakte. Hier waan je je echt in een 1001 nacht sprookje, waar je torenhoge en ongerepte zandduinen kunt bewonderen. Je kan op bezoek bij de bedoeïenen families, die je uitnodigen voor een kop Omaanse koffie met dadels. Het is een gewoonte bij de families in Oman om gasten te verwelkomen bij hun thuis.   

  image

  In de woestijn staat ons een avontuurlijke tocht te wachten. We gebruiken stevige jeeps en rijden door het prachtige landschap. Tijdens deze tocht ervaar je het echte avontuur van de woestijn. We trotseren torenhoge zandbergen dat voor een flinke dosis adrenaline zorgt.

  image

  We eindigen deze avontuurlijke dag bij een prachtige en bijzondere slaapplek midden in de woestijn. Kom tot rust en geniet in de avond van een een prachtige zonsondergang onder het genot van een hapje en een drankje. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  via Sur naar Ras Al Jinz

  image

  Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en vertrekken we naar onze volgende bestemming Wadi Bani Khalid, een prachtige oase in het midden van een gigantische kloof. Tussen de goudgeel gekleurde heuvels stroomt een schitterende smaragdgroene rivier, indrukwekkend om te zien. We maken hier een  tussenstop om te ontspannen en te genieten van een duik in de prachtige turquoise baden.   

  image

  Vervolgens rijden we door naar Sur, een stad die prachtig ligt gelegen in een natuurlijke baai met een haventje eromheen. We lunchen in een lokaal restaurant en brengen we een bezoek aan de dhow scheepsswerf, waar je de tradtionele boten kan bewonderen waar het stadje al eeuwenlang bekend om is.  Hier worden de boten met de hand gebouwd. Er zijn nog slechts een paar werven ter wereld waar ze gemaakt worden.  

  image

  Na het bezoek aan Sur rijden we door naar Ras Al Jinz, waar we inchecken in bij Turtle resort. Oman is een belangrijk gebied voor groene schildpadden die leven in de Indische Oceaan. De schildpadden worden beschermd door de regering van het land. Meer dan 275 stranden worden gebruikt als broedplaats voor vijf van de zeven erkende soorten zeeschildpadden. De meest voorkomende zijn de groene schildpadden. Na het diner worden we door een ecoloog naar het strand geleid om de vrouwelijke schildpadden terug te zien keren naar het strand om eieren te leggen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 10

  vlucht naar Salalah

  image

  Via prachtige slingerweggetjes rijden we vandaag weer richting Muscat. We maken nog een fotostop bij Wadi Shab, waar je tot aan de bron van de wadi kan lopen door weelderige, groene plantages van citroenen, bananen en dadels. We arriveren in Muscat ten zuiden van de stad, waar we de Bimah Sinkhole bezoeken. Dit is een bijzonder natuurverschijnsel. De lokale bevolking gelooft dat de plek is ontstaan door de inslag van een meteoriet. Door middel van een tunnel staat de sinkhole verbonden met de zee, waardoor de bovenste laag een kristalheldere kleur heeft. Echter, hoe dieper je gaat, hoe troebeler het water wordt.


  image

  In de middag rijden we door naar het vliegveld voor de vlucht richting Salalah. Eenmaal aangekomen worden we naar ons hotel gebracht. Zoals we in het begin verbleven in een luxe 5 sterren hotel, eindigen we ook op deze manier tijdens de laatste overnachtingen in Salalah. We verblijven in het Crowne Plaza Resort Salalah, een prachtige accommodatie aan het strand met zwembad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Salalah - verkenning van de omgeving en bezoek aan Mughsail beach

  image

  Welkom is Salalah! Deze stad wordt ook wel de tuinstad van het zuiden genoemd en is een waar tropisch paradijs. We bezoeken de garden farms waar je de kokosnoten, bananen, papaja's en groenten ziet groeien. Ook maken we een fotostop bij de prachtige Sultan Qaboes moskee, die zich bevindt in het centrum.  De moskee heeft een prachtige architectuur. De witte minaretten en koepels zijn met gouden ornamenten versierd. Na het bezoek aan de moskee komen we aan bij Mughsail beach. Dit is bekendste strand van Salalah, waar het zeewater door de spuitgaten in het gesteente als een fontein naar boven wordt geduwd. Een prachtige plek voor natuurliefhebbers. 

  image

  Ook rijden we over de Hairpin Bend Roads, een 20 kilometer lange weg die je naar een wadi brengt. Een wadi kan je het beste vertalen naar een vallei of rivierdal. Rondom een wadi is er veel groen waar palmbomen en fruitbomen de omgeving domineren. De uitzichten zijn adembenemend. Het landschap staat vol met wierookbomen, die worden geoogst in Dhofar en zijn beschouwd als de beste ter wereld. De productie van wierook heeft voor een grote welvaart in de regio gezorgd. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  op ontdekkingstocht door het oosten en westen van Salalah

  image

  Vandaag kan je Salalah verder ontdekken. Ontdek het oude vissersdorp Taqa of bezoek de Khor Rori, de grootste kreek van Oman en ook een beschermd natuurgebied. Het is dé geschikte plek om flamingo's te spotten. De kreek ligt vlakbij de ruïnes van Sumhuram. Deze plek was ooit een belangrijk kruispunt op de Arabische wierook route. De straten waren toen druk. Tegenwoordig is dit niet meer zo en kun je hier rustig door de resten van de oude huizen en straatjes slenteren.  

  image

  Ook kan je de prachtige eeuwenoude stad Mirbat bezoeken, dat in de 9de eeuw bekend stond voor de handel van wierook en paarden. Je kan heerlijk dwalen langs de oude huizen die beroemd zijn om het houtsnijwerk. Met een beetje geluk, zie je bootladingen met vis de haven binnenkomen. 

  image

  In de middag brengen we een bezoek aan Al Husn Souq, een wierookmarkt gelegen in de Haffa regio. Al Husn Souq heeft een unieke charme met tal van kleine winkeltjes, een perfecte plek om souvenirs te bekijken. Zo vind je hier wierrookkristallen en typische wierookbranders uit de Dhofar regio. Verder kan je nog een mooie wandeling langs de stadspromenade tussen de palmbomen door. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  vlucht Salalah - Amsterdam

  Helaas, de reis is alweer tot een einde gekomen. Met de transfer naar de luchthaven en de terugvlucht naar Amsterdam eindigt deze prachtige reis door Oman. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Welkom terug in Nederland! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • De meeste luxe en complete reis door Oman
 • Bijzondere accommodaties op de mooiste plekken
 • Slapen in de woestijn met diner onder de sterren
 • Schitterende woestijntocht in Wahiba Sands met jeeps
 • Bezoek het schildpaddenstrand Ras al Hadd met kans op het zien van schildpadden
 • Wandel langs traditionele Omani dorpjes in het Jebel Akhdar gebergte
 • Een bijzonder overnachting in Al Hamra, met uitzicht over de omliggende bergen en valleien
 • Bezoek aan de steden Muscat, Nizwa en Salalah
 • Bezoek aan vele groene Wadi's en bezoek aan lokale bedoeïen
 • Bezoek aan de kleurrijke souk in Nizwa en dadel plantages in Birkat Al Mouz
 • Afwisselende rondreis door het best bewaarde geheim van het Midden-Oosten
 • Een bijzondere vaartocht in een traditionele Dhowboot

Premium Reis Oman

Comfortabel en in stijl door de wereld van duizend-en-een-nacht

image
13 dagen vanaf € 4.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Premium Reizen
Naar boven