Ageeth | Sawadee Reizen

Ageeth

image

Woont in:

Nederland

Werkt voor Sawadee sinds:

2007

Talenkennis:

Nederlands, Engels,
Ik ben zo gelukkig dat ik van mijn grote passie, reizen, mijn werk heb kunnen maken. In 2003 ben ik met mijn man op wereldreis gegaan. We hadden hiervoor ook al veel gereisd maar hadden toen eindelijk de tijd om wat langer van een land te genieten. Via de westkust van de VS naar de eilanden van Hawaii, met heel veel walvissen en daarna door naar Nieuw Zeeland en Australië. Heerlijk om 5 maanden de tijd te hebben en af te sluiten op Tonga en Samoa! Ook Afrika hebben we veel bezocht en dat continent heeft mijn hart gestolen. Heerlijk om grote kuddes olifanten te zien en al die prachtige stammen zoals Samburu, Maasaii en Mursi te ontmoeten. Op al mijn Sawadee reizen heb ik bijzondere ontmoetingen met mensen en dieren. Ieder land heeft zijn eigen hoogtepunten en het verveelt nooit om vaker naar hetzelfde land te reizen. Heerlijk is het om kinderen te zien genieten op een familiereis in Afrika van al de dieren die ze zien en het samen heel gezellig hebben, daardoor hebben ouders ook echt vakantie. Er zijn zoveel prachtige landen op onze mooie aarde waar ik je graag mee naar toe neem. Reizen verveelt nooit, ga met me mee!

Onze reizigers over...

 • Zeer kundige en enthousiaste reisleidster, die met mensen meedacht om te kijken of iets mogelijk was (i.c. het ontmoeten van kennissen), en ook de niet te vermijden lange reisdagen nog wist op te leuken met mini-excursies. Veel kennis van het land ook. Afwisselend programma. - Nieuw-Zeeland, februari 2020
  Reinoud
 • Wat een mooi land. Reis goed georganiseerd. Leuke groep. De allerleukste reisleidster (Ageeth) die je maar kunt bedenken. - Nieuw-Zeeland, februari 2020
  Marjan

De reisagenda van Ageeth

Reisdatum Reis   Vlucht Opmerking Reissom (incl. vlucht)    
check   Volle reis
za 22 apr /
zo 07 mei
Volgeboekt
Familiereis Thailand Chill&Adventure 16-daagse reis
Reis is vol
kinderkorting (t/m 11 jaar)*: € 100,-
Groepssamenstelling
€ 2.169,-
check   Volle reis
za 22 jul /
do 10 aug
Volgeboekt
Familiereis Sri Lanka Reis is vol Groepssamenstelling
€ 2.599,-
check   Gegarandeerd vertrek
vr 20 okt /
za 18 nov
Gegarandeerd Vertrek
Groepsrondreis Australië & Nieuw-Zeeland Nog 3 plaatsen beschikbaar (deze kunnen bezet zijn door opties) Op indeling alleen boekbaar voor een man 3 of meer singles Groepssamenstelling
€ 7.399,-
2023

Reisverhalen van Ageeth

 • image

  Op avontuur door pure Afrikaanse wildernis

  Afrika , 05-12-17

  Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst in Afrika landde, was ik meteen verliefd op het continent. En dat is in de loop van de tijd alleen maar meer geworden. Vooral Tanzania heeft mijn hart gestolen, de aardige mensen, de vele beesten, de landschappen de afwisseling! Op de Tanzania familiereis komen die allemaal flink aan bod, dus ieder jaar begeleid ik met veel plezier deze reizen. Het is geweldig om te zien dat de kinderen binnen een dag al allemaal vrienden en vriendinnen zijn, daardoor hebben de ouders ook lekker echt vakantie!De eerste nacht kamperen in Tarangire, het geluid van de olifanten als je in je tent ligt, of de roepende hyena's, voor de kinderen is dat altijd best spannend. Maar het is geweldig om midden in de natuur de beesten te ervaren, 's morgens vroeg op pad om de olifanten, zebra's en vele antilopen te spotten. En als we geluk hebben natuurlijk leeuwen! 's Avonds gezellig bij het kampvuur met een drankje en het diner gekookt door onze eigen kok. Dan komen meestal de stoere verhalen wel los en wordt er heel wat af gelachen.Daarnaast ook bezoek aan de stammen van Tanzania, de Hadzabe waar we mee op jacht gaan met pijl en boog en de Datoga aan het meer Eyasi, en natuurlijk de Masaii met hun vee. De vele excursies maken deze reis tot één groot hoogtepunt. Zo is het fietsen tussen de zebra's en giraffen naar lake Manyara altijd weer een feest. Daarna een lekkere traditionele lunch door de moeders van Mto Wa Mbu gekookt. Na twee nachten kamperen is het weer lekker om onder de douche te kunnen staan in een lekkere lodge. Dat maakt deze reis ook zo leuk, de afwisseling van alles.En natuurlijk de Kilimanjaro zien, aan de voet van deze berg bezoeken we de koffieboeren, die ons alles vertellen, van de koffieboon tot het kopje koffie.Dan aan het eind lekker naar Zanzibar, en het was hier waar ik vorig jaar jarig was, en alle ouders 's morgens om 6 uur met een ontbijtje stonden te zingen, bij de deur van het huisje van mijn buurman!Mee met de Safari Blue een traditionele boot en proberen dolfijnen te zien en natuurlijk snorkelen en zwemmen, dan heerlijk lunchen op een spierwit strand, dit alles maakt Tanzania en Zanzibar tot een geweldige bestemming.

 • image

  Het land van de lange witte wolk ‘Aotearoa’

  Oceanië , 02-07-20

  De reis door Nieuw Zeeland met zowel het Noorder- als het Zuidereiland is en blijft een droomreis. Toen ik in 2003 voor het eerst in dit geweldige land rond reisde werd ik verliefd op de geweldig aardige relaxte mensen en de overweldigende natuur. Met onze Sawadee reis beginnen we in het noorden waar we na onze start in Auckland doorreizen naar het Kauri bos met de gigantische Kauri bomen die wel meer dan vijf meter in omtrek en meer dan 60 meter hoog kunnen worden. Voor de Maori mensen is de “vader van het woud” de Te Matua Ngahere een belangrijke boom, we eren hem met gezang van onze Maori gids en horen de verhalen van deze ruim 3000 jaar oude boom. Altijd weer een emotioneel moment.

  Daarna komen we aan in Paihia waar we heerlijk 3 nachten bijtanken van de lange reis. Iedereen vindt het altijd weer een feest om met de dagtocht mee te gaan naar het meest noordelijke puntje van Nieuw Zeeland. De woeste oceanen botsen hier wild en onderweg bezoeken we prachtige bossen, duinen en stranden. En dan nog met een surfboard van de zandduinen roetsjen maakt deze dag tot een afwisselend geheel. Vanuit Bay of Islands gaan we naar Rotorua met zijn thermische baden en bubbelende modderpoelen en geisers. Het stinkt er naar rotte eieren door de zwavel maar gek genoeg went dat gauw. Het is hier prachtig wandelen en een helikoptertocht maken naar de ‘rode vulkaan’ is te gek. Rotorua is ook echt de plek om meer over de Maori te weten te komen. We bezoeken een show met een echte ‘hangi’; een maaltijd bereid onder de grond, en zien de oorlogskano de ‘waka’ voorbij komen. Natuurlijk gaan we naar Wai-o-tapu het thermische park met de geweldige champagnepool die alle kleuren van de regenboog heeft. Na al de stoom en moederpoelen rijden we naar Tongariro National Park met drie actieve vulkanen Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro. Hier kunnen de wandelaars onder ons de Tongariro crossing lopen. Een geweldige wandeling van 19 kilometer door het vulkanen gebied. Het is een pittige tocht met flink klimmen en dalen en soms sterke koude wind en mist. Maar, zo gauw je de kleur van de Emerald lakes ziet ben je dat allemaal vergeten! Geweldige groen- blauwe meren met als afsluiter het Blue lake. Dit is een onvergetelijke tocht waar je de hele dag over doet.

  Voor de mensen die niet van heel lang wandelen houden is er de wandeling naar de Taranaki Falls, een 3 uur durende wandeling door prachtig bos met een picknick lunch bij de Falls. Zo is er op deze reis voor iedereen wel een activiteit die bij je past.

  Na al deze prachtige natuur is het ook weer lekker om in Wellington aan te komen en te genieten van de heerlijke boulevard met straatartiesten en leuke restaurantjes. We vliegen hiervandaan met een Cessna naar het Zuidereiland naar de Marlborough Sounds. Dit is altijd heel spectaculair omdat je vanuit de lucht de Sounds toch op een andere manier kunt zien dan vanaf het water. Een geweldig begin van onze tocht over het Zuidereiland. De Queen Charlotte track is een bekende wandeling in de Marlborough Sounds. Dit jaar liep ik met 7 wandelaars van de groep 5 uur van deze prachtige route. De rest ging lekker varen door de sound en bekeek het vanaf het water. Onze volgende stop is Abel Tasman National Park, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger, een indrukwekkend park. Je kunt er prachtig kanoën en wandelen langs de afwisselende kust. Dit alles afgewisseld met een tocht op de boot.

  De variatie in Nieuw Zeeland is groot, dat vinden de reizigers ook altijd zo geweldig; er is voor ieder wat wils en het verveeld nooit. Zo ook in Kaikoura aan de oostkust van het Zuidereiland, hier leven de grote potvissen die naar voedsel zoeken. Je kunt ze spotten op een boottrip, maar ook zwemmen met dolfijnen of zeehonden is hier een mogelijkheid. Het is een bijzondere ervaring als je in je ‘wetsuit’ in het water ligt en die zeehonden om je heen ziet zwemmen of de dolfijnen over je heen ziet springen. De Peninsula Walkway langs de kust met de zeehonden kolonie is ook altijd de moeite waard, je ziet ze dan heel dichtbij zonder dat je een boottrip hoeft te maken.

  Hierna reizen we via de Lewis pas naar de westkust, het weer is hier vaak wisselvallig omdat de wolken achter de Alpen blijven hangen. Hierdoor zijn de wandelingen vaak in de regen. De Minnehaha walk wordt dan wel heel sprookjesachtig omdat alles zo groen en mossig is en het heerlijk ruikt. Via Wanaka en Queenstown komen we ten slotte in Te Anau waar we de andere Sounds gaan bezoeken. De Doubtful Sound is waanzinnig, je kunt hier met een dagtocht naar toe, deze is misschien nog wel spectaculairder dan de Milford Sounds.

  Vanuit Manapouri vaar je over het Manapourimeer, daarna een stukje met de bus over de Wilmot Pass en dan arriveer je in Deep Cove waar de Doubtful Sound begint. De naam komt door James Cook die in 1770 twijfelde of hij, als hij eenmaal naar binnen was gevaren vanuit zee, er wel weer uit zou kunnen komen. Het is het diepste fjord van het National Park met zijn 421 meter, het is ruim 40 kilometer lang en heeft de grootste variëteit aan landschappen. Het was dus een topdag en iedereen heeft ondanks de regen, bewolking en kou genoten.

  Na deze sounds komen we dan al behoorlijk aan het einde van onze reis, maar niet voordat we de Mouraki Boulders op het strand hebben zien liggen; grote rond gevormde keien en op de weg naar Christchurch proberen om een glimp van Mount Cook te zien bij helder weer. Nieuw Zeeland een droombestemming, heerlijk is het als iedereen heeft genoten op zijn eigen manier en dit land voor altijd in zijn hart heeft gesloten zoals ik in 2003 heb gedaan. Ervaar het zelf en ga mee dit bijzondere land ontdekken.      

 

Boek nu je reis & krijg
een Bever cadeaubon t.w.v. €40 p.p.


Boek t/m 31 maart jouw reis en krijg per persoon een Bever cadeaubon t.w.v. €40 om vrij te besteden. Hiermee kan je voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.