< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Reisbegeleider Ghana, Togo & Benin

Anani Lawson Reisbegeleider Ghana, Togo & Benin

I have been trained in tourism and I completed my studies in Breda. When I came back to my country, Togo, I worked in the Ministry of Tourism and I was in charge of promoting Togo abroad. This made me developing a deep knowledge of my country as well as travelling around the world. Once I got retired, the love and the passion for my country didn’t end. I choose to stay in the industry and I become part of TransAfrica as tour leader in Ghana, Togo and Benin. I’ve been leading mainly Dutch speaking tours as I feel myself half-Dutch, cause of the nice experience I had in that country. When I travel my goal is to let people understand the different cultures and stories of West Africa as I strongly believe that understanding can really help for a better relationship among people of different cultures.

Oude slavenforten en koninkrijken

Ghana is een van die zeldzame West-Afrikaanse landen waarvan de geschiedenis en het cultureel erfgoed nog altijd blijven boeien. Langs de kust, aan de brede goudkleurige stranden, vind je de aandenkens van de forten en de koloniale handelshuizen, zoals Saint George Castle in Elmina. Dit zijn alle bewijzen van hoe belangrijk de slavenhandel ooit was.De ceremonies tijdens de herdenkingsdagen, in zowel het Ashanti Koninkrijk als waar dan ook, zijn een herinnering aan de traditionele relaties tussen de koningen, de chiefs en hun volk. En deze zullen er altijd blijven bestaan. De felgekleurde paraplu's, heilige stoelen, armbanden en puur gouden ringen, die men tijdens de festiviteiten ziet, zijn erg indrukwekkend.Ghana is een gastvrij land, voorzien van een opmerkelijk gevoel van hartelijkheid en heeft daarnaast een enorme biodiversiteit. Men vindt er zeldzame bossen, tropische planten, honderd jaar oude bomen en bijzondere houtsoorten, zoals ebbenhout, iroko, mahonie, kolanoot, en de yucca. Maar bovenal is het land bekend om de cacaobomen, en is het de op-een-na grootste producent ter wereld. Je mag natuurlijk niet de voormalige Goudkust verlaten, voordat je een bezoek hebt gebracht aan een van de vele vissersdorpen, zoals Cape Coast, Anomabu en Elmina. Een van de hoofdattracties is hier het bewonderen van de pirogues en de vissersboten. Deze zijn prachtig versierd met symbolische tekeningen en afbeeldingen, die de bewondering en de filosofische relatie tussen de vissers en hun goden, vertegenwoordigen.

Rondreis Ghana

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.