< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Reisbegeleider Ghana, Togo & Benin

Anani Reisbegeleider Ghana, Togo & Benin

I have been trained in tourism and I completed my studies in Breda. When I came back to my country, Togo, I worked in the Ministry of Tourism and I was in charge of promoting Togo abroad. This made me developing a deep knowledge of my country as well as travelling around the world. Once I got retired, the love and the passion for my country didn’t end. I choose to stay in the industry and I become part of TransAfrica as tour leader in Ghana, Togo and Benin. I’ve been leading mainly Dutch speaking tours as I feel myself half-Dutch, cause of the nice experience I had in that country. When I travel my goal is to let people understand the different cultures and stories of West Africa as I strongly believe that understanding can really help for a better relationship among people of different cultures.

Oude slavenforten en koninkrijken

Ghana is een van die zeldzame West-Afrikaanse landen waarvan de geschiedenis en het cultureel erfgoed nog altijd blijven boeien. Langs de kust, aan de brede goudkleurige stranden, vind je de aandenkens van de forten en de koloniale handelshuizen, zoals Saint George Castle in Elmina. Dit zijn alle bewijzen van hoe belangrijk de slavenhandel ooit was.De ceremonies tijdens de herdenkingsdagen, in zowel het Ashanti Koninkrijk als waar dan ook, zijn een herinnering aan de traditionele relaties tussen de koningen, de chiefs en hun volk. En deze zullen er altijd blijven bestaan. De felgekleurde paraplu's, heilige stoelen, armbanden en puur gouden ringen, die men tijdens de festiviteiten ziet, zijn erg indrukwekkend.Ghana is een gastvrij land, voorzien van een opmerkelijk gevoel van hartelijkheid en heeft daarnaast een enorme biodiversiteit. Men vindt er zeldzame bossen, tropische planten, honderd jaar oude bomen en bijzondere houtsoorten, zoals ebbenhout, iroko, mahonie, kolanoot, en de yucca. Maar bovenal is het land bekend om de cacaobomen, en is het de op-een-na grootste producent ter wereld. Je mag natuurlijk niet de voormalige Goudkust verlaten, voordat je een bezoek hebt gebracht aan een van de vele vissersdorpen, zoals Cape Coast, Anomabu en Elmina. Een van de hoofdattracties is hier het bewonderen van de pirogues en de vissersboten. Deze zijn prachtig versierd met symbolische tekeningen en afbeeldingen, die de bewondering en de filosofische relatie tussen de vissers en hun goden, vertegenwoordigen.

Rondreis Ghana

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

  • Kom op 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch, op 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht.
  • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis
  • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.