< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Nan Reisbegeleider Cambodja en Thailand

Tempelsteden en hartelijke bevolking

Mijn naam is Sasikan Luangsirimongkol, maar iedereen noemt me Nan. Ik werk als reisbegeleider voor Sawadee in Thailand.

Thailand heette vroeger Siam. Het was een gebied dat maar weinig mensen kenden en ook maar weinig mensen bezochten. Het land biedt zo veel verborgen geschiedenis, tradities en cultuur, betoverende natuur en vriendelijke bevolking dat het een zeer aantrekkelijk deel van de wereld werd om te bezoeken. En terecht!

Niet alleen Thailand, maar heel zuid-oost Azie biedt je een hartverwarmend welkom. Aziaten zijn erg vriendelijk ? dat komt vast omdat we samen met onze grote families wonen. We wonen bij grootouders, ouders, broers en zussen totdat we trouwen. Ik denk dat wij Aziaten op deze manier onze vriendelijkheid en warme benadering met de paplepel krijgen ingegoten. Ook met de paplepel ingegoten is het respect dat we tonen voor ouderen; elke generatie gaat met veel respect om met de oudere generatie.

Maar behalve onze levensstijl biedt zuid-oost Azie nog veel meer: de typische Thaise en Cambodjaanse dansen met oogverblindende kostuums zijn karakteristiek voor onze manier van leven en verbeelden vaak het simpele dagelijkse leven. De traditionele keuken zal je laten zien ? en vooral proeven ? hoe heerlijk Thais eten smaakt. Het Boeddhisme speelt een grote rol in het dagelijks leven van menig Aziaat; het geeft richting aan de manier waarop we leven. De vele religieuze tempels die je hier vindt, zijn dan ook van grote historische en architectonische waarde.

Bovenstaande licht slechts een tipje van de sluier op over Thailand en Cambodje? landen van de lachende mensen die je met trots zullen verwelkomen in hun land!

Rondreis Cambodja en Thailand

Reizen door het land van de Khmer

image
21 dagen vanaf € 2.098 € 2.048
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!