< Terug naar resultaten

Rondreis Indonesië - Sulawesi

Kruiden- en koningseilanden

25 dagen vanaf € 2.698

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Mogelijkheid tot strandverlenging op Bunaken
 • Inclusief 3-daagse wandeltocht in traditioneel Torajaland
 • Heerlijk snorkelen op de mooiste plek; Bunaken
 • Ontspannen verblijf op het prachtige Togian eiland (o.b.v. volpension)
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht van Luwuk naar Manado

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 25 daagse rondreis Indonesië - Sulawesi

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Indonesië gaan jullie van ruige, bergachtige binnenlanden tot tropische wouden en een ontzagwekkende kustlijn. Deze actieve eis voert over Sulawesi (het vroegere Celebes). Nergens anders vind je zo'n verbazingwekkende verscheidenheid in landschappen en bevolkingsgroepen als op Sulawesi. De extraverte Toraja met hun bijzondere dodencultuur delen het eiland met de ruige, streng islamitische Bugis zeevaarders.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Makassar
 2. Dag 2 - aankomst Makassar
 3. Dag 3 - Makassar / vrije dag
 4. Dag 4 - naar Sengkang
 5. Dag 5 - boottocht Tempe meer / naar Torajaland
 6. Dag 6 - Torajaland / vrije dag
 7. Dag 7 - dag 1 wandeltocht Torajaland
 8. Dag 8 - dag 2 wandeltocht Torajaland
 9. Dag 9 - dag 3 wandeltocht Torajaland
 10. Dag 10 - naar Pendolo aan het Poso meer
 11. Dag 11 - naar Tentena
 12. Dag 12 - naar de Bada vallei
 13. Dag 13 - Bada Vallei
 14. Dag 14 - naar Tentena
 15. Dag 15 - naar Ampana
 16. Dag 16 - naar de Togian eilanden (Kadidiri Beach)
 17. Dag 17 - Togian eilanden / vrij verblijf
 18. Dag 18 - Togian eilanden / vrij verblijf
 19. Dag 19 - via Ampana naar Luwuk
 20. Dag 20 - vlucht naar Manado
 21. Dag 21 - Manado / snorkelen bij Bunaken
 22. Dag 22 - Manado / vrije dag
 23. Dag 23 - Manado / vrije dag
 24. Dag 24 - vlucht naar Amsterdam
 25. Dag 25 - aankomst Amsterdam
Bekijk reisroute

Ruig en ongerept Indonesië

Dit is een gevarieerde en actieve rondreis over het eiland Sulawesi. Levendige steden, bijzondere cultuur en spectaculaire landschappen zorgen voor voldoende afwisseling. Vanwege een driedaagse looptocht, een tweedaagse trek en minder goed ontwikkelde toeristische infrastructuur, vraagt deze reis een flinke dosis flexibiliteit van de reiziger. We overnachten in hotels die variëren van comfortabel tot zeer eenvoudig. Tijdens de wandeltocht slapen we bij mensen thuis op matjes op de grond en deel je de (minimale) sanitaire faciliteiten met de bewoners. We reizen per minibusjes voor 6 tot 7 personen. Dit heeft als voordeel dat we overal kunnen stoppen om foto's te maken of bijvoorbeeld een stuk te kunnen wandelen. 

Toraja: wandelen tussen tongkonans

Na een rustig begin van de rondreis in de drukke hoofdstad van Sulawesi, Makassar, reizen we via spectaculaire berglandschappen naar Toraja land. Dit is de thuisbasis van de Toraja, een christelijk volk met sterk animistische tradities. Je hebt hier ruim de tijd om meer over de bijzondere dodencultuur te weten te komen. Je kunt een toer maken langs traditionele dorpjes en zelfs een paar van de rotsgraven bezoeken. Deze graven worden bewaakt door tautau poppen, (houten wachters die vaak de gelaatstrekken van de overledenen hebben). Om de prachtige omgeving echt op waarde te schatten maken we een driedaagse wandeltocht langs traditionele dorpjes. Tijdens deze tocht overnachten we in houten huizen met zadeldaken (tongkonans). Wie niet mee wil met de wandeltocht heeft de mogelijkheid om in Rantepao te blijven.

Togian eilanden: luieren in je hangmat

Met een kokosnoot in je hangmat op een parelwit strand? Het kan op de Togian eilanden. We verblijven maar liefst 2 volle dagen op Kadidiri. Dit is de perfecte plek om het Robinson Crusoë gevoel in je los te laten: onbewoonde eilanden en overal die azuurblauwe zee. Wedden dat je niet meer weg wil?

Ontdek de onderwaterwereld van Bunaken

Pulau Bunaken is erg klein eiland met ongerepte stranden en mangrovebossen, maar hier kom je niet voor het eiland. Bunaken Marine Park is het walhalla voor elke snorkelaar. Je kan hier vanaf het strand zo het water in. Je waant jezelf in een groot aquarium. Overal vind je koraal, de meest kleurrijke vissen, schildpadden, haaien, slangen, roggen, zeepaardjes en - als je echt voor het geluk geboren bent, zie je zelfs manatees (zeekoeien). 

Rondreis Indonesië - Sulawesi

Kruiden- en koningseilanden

image
25 dagen vanaf € 2.698
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.