< Terug naar resultaten

Rondreis Bulgarije

Wildernis van het Rila-gebergte

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Bulgarije

Route daagse rondreis Bulgarije

Met deze unieke wandelvakantie in Bulgarije krijg je de kans om de prachtige alpine landschappen van het Rila Nationaal Park te verkennen en meer te ontdekken over de rijke flora en fauna. Tijdens deze actieve Bulgarije reis trek je er met een deskundige ervaren lokale gids met een kleine groep dagelijks op uit. Je maakt wandelingen door eeuwenoud bos, over ruig rotsachtig terrein, en loopt door een prachtig berglandschap gekenmerkt door machtige bergtoppen en bergkammen. Het Rila Nationaal Park wordt gekarakteriseerd door ruige wildernis waardoor de wandelingen vrij pittig zijn. Je maakt lange steile afdalingen en beklimmingen maar de beloning is groot met uitzichten om nooit meer te vergeten.

Een goede conditie is vereist voor deze wandelvakantie in Bulgarije. In totaal wandelen we circa 5-8 uur per dag op ruig terrein met soms lange steile afdalingen en beklimmingen De overnachtingen zijn in lokale hotels/pensions, bij voorkeur door een lokale familie gerund, met tweepersoonskamers met privé toilet/douche. De reis is op basis van volpension. Ontbijt en diner eten we in de accommodaties of in een lokaal restaurant. De maaltijden zijn eenvoudig maar goed. Vaak eten we ook traditionele maaltijden met lokale- en Bulgaarse specialiteiten of recepten uit de Balkan. De lunches bestaan uit picknicks. In de prijs van deze Bulgarije reis is de vlucht van en naar Sofia inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om met eigen vervoer of met de trein naar Sofia te reizen, je boekt dan een zogenaamd landarrangement. Kijk voor informatie over treinreizen op www.treinreiswinkel.nl Wandelen in het Rila Nationaal Park Het Rila gebergte ligt in het Zuidwesten van Bulgarije en kenmerkt zich door de schoonheid van ruig alpine gebied met rotsachtige kammen, scherpe bergtoppen, steile rotsen en vele sprankelende meren en rivieren. Meer dan 140 bergtoppen zijn hoger dan 2000m, waaronder de berg Musala (2925m) die niet alleen de hoogste berg in Bulgarije is maar van het gehele Balkan. De bijzondere flora en fauna van Bulgarije Tijdens de wandelingen hebben we de kans om een interessante verscheidenheid aan typische alpine planten en vogels te zien zoals notenkraker, kruisbek, kuifmees, waterpieper, alpenheggemus en alpenkauw. Ook de fauna is bijzonder en bestaat mede uit Balkan gems, maar ook grote carnivoren zoals bruine beer, wolf, wild zwijn en ree zijn trouwe bewoners van dit gebied. Rila klooster Het Rila klooster is door UNESCO uitgeroepen is tot Werelderfgoed. We verkennen de omgeving met een lichte wandeling door het ‘Rilski Manastir’ Natuurpark, en bezoeken enkele kleine kapelletjes verspreid over het landschap en andere culturele bezienswaardigheden die direct gerelateerd zijn aan de lange en intrigerende geschiedenis van het Rila Klooster.

Rondreis Bulgarije

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Ruimere openingstijden
Op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar


Laat je meevoeren naar de landen waar wij ons hart aan verloren hebben en droom tijdens het lezen van onze brochure weg naar jouw volgende bestemming. Brochure toegestuurd krijgen? Vraag 'm dan hier aan.

Jouw bestemming gevonden of heb je vragen? We zijn vanaf nu op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur!