< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Ponta Delgada

  image

  Vandaag vlieg je naar Ponta Delgada, de hoofdstad van het eiland São Miguel. São Miguel wordt ook wel 'het Groene Eiland' genoemd en is het grootste eiland van de Azoren. Na aankomst worden we naar ons comfortabele hotel gebracht, waar we de komende 4 nachten verblijven. Slenter over de boulevard van Ponta Delgada of geniet bij helder weer van het uitzicht op de vulkaan Do Fogo.

 • SÃO MIGUEL

 • 2

  wandeling naar Ribeira Funda en Furnas

  image

  Deze wandeling brengt ons naar de noordkust van het eiland. We beginnen in Lomba de Maia en lopen langs dichte vegetatie, heldere beekjes en geweldige uitzichtpunten. Onderweg naar het Praia de Viola strand komen we langs typische watermolens. Wil je even afkoelen? Wandel dan één van de mooiste stranden van de Azoren op en neem een verfrissende duik in zee.

  image

  Bij het eindpunt van de wandeling heb je een verbazingwekkend uitzicht over de noordkust. In de namiddag bezoeken we Furnas. Aan de rand van dit meer vind je bronnen met kokende modder. Wist je dat in deze modderbronnen het heerlijke gerecht Cozida das Furnas wordt gemaakt. Deze traditionele vleesschotel moet je echt proeven!

  Vandaag wandelen we ongeveer 7,5 km in 4 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • 3

  wandeling naar Sete Cidades

  image

  Er staat een mooie wandeling op het programma die begint bij Vista do Rei vanwaar. Hier hebben we een geweldig uitzicht over een grote vulkaankrater met daarin het blauwe en het groene meer. Onderweg kom je exotische flora tegen zoals de Japanse ceder en de gele gemberlelie. We vervolgen onze weg en bereiken de uitkijktoren van 'Lomba do Vasco'. Geniet hier van het uitzicht over Mosteiros. We wandelen verder richting het Sete Cidades meer waar de wandeling eindigt.


  Vandaag wandelen we ongeveer 6 km in 2,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'makkelijk'.

 • 4

  Ponta Delgada / vrije dag

  image

  Een hele dag heb je de tijd om het historische en charmante Ponta Delgada te verkennen. Maak een wandeling langs de boulevard, kijk uit over de haven en maak een praatje met de lokale bevolking. Of slenter door de binnenstad met historische straatjes, gezellige winkels en restaurants. Liever actief bezig? Dan kun je meegaan met de walvistour.

  Optioneel Walvissen en dolfijnen spotten (ter plekke betalen)

  Walvissen spotten (ter plekke betalen)

  De Azoren zijn de beste plek in de Atlantische Oceaan om walvissen van dichtbij te bewonderen. Met een kleine boot begeven we ons op de Atlantische Oceaan en begint onze zoektocht naar deze immense zoogdieren. Al snel zullen de dolfijnen op de golven van onze boot mee zwemmen. Een indrukwekkend gezicht! In totaal zullen we circa drie uur lang genieten van het spel van de dolfijnen en met geluk de indrukwekkende sprongen van de walvissen.

  Kosten: ca. € 55,- p.p. Het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 4.

  NB. Helaas kan er niet gegarandeerd worden dat je walvissen ziet tijdens de boottocht. Ook kan de organisatie die de whale watching uitvoert besluiten deze excursie niet uit te voeren in verband met de weersomstandigheden.

 • SÃO JORGE

 • 5

  vlucht naar São Jorge / eilandtour

  image

  Na het ontbijt vliegen we naar São Jorge. We verblijven twee nachten in Velas, de hoofdstad van het eiland. Als we zijn ingecheckt in ons hotel maken we ons klaar om São Jorge te verkennen tijdens een eilandtour met de bus. We doen verschillende plaatsen aan en je krijgt een goed beeld van hoe de mensen hier leven. We zien hier de zogenaamde fajãs. Dit zijn vlakke, vruchtbare landtongen aan de voet van de kliffen en zijn ontstaan door lavastromen die van de steile kliffen stortten en daar stolden. Heel bijzonder! 's Avonds kun je een hapje eten in Velas.

 • 6

  wandeling naar Fajã do Santo Cristo & Fajã dos Cubres

  image

  De wandeling van vandaag begint boven Fajã dos Vimes. Vanaf hier volgen we een eeuwenoud spoor dat naar Fajã do Santo Cristo leidt. We stijgen een stukje en al snel laten we de zuidkust achter ons en krijgen we de noordkust in het vizier. Onderweg passeren we grasland, jeneverbessen en heide. Voor we bij onze eindbestemming Fajã dos Cubres aankomen, organiseren we een heerlijke picknick. Een korte transfer brengt ons terug naar ons hotel in Velas.


  Vandaag wandelen we ongeveer 9 km in 3,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • FAIAL

 • 7

  boottocht naar Faial / vrije dag

  image

  We varen naar ons volgende eiland Faial, waar we in de boeiende hoofdstad Horta verblijven. Vandaag staat een vrije dag op het programma. Als je het leuk vindt, kun je met de gids naar het Scrimshaw Museum en trakteren we je op een gin-tonic in het wereldberoemde Peter's Café dat in de haven van Horta ligt. Elke zeiler, onderweg tussen Europa en Amerika, stopt in de haven van Horta, de laatste stop tussen de twee continenten.

 • PICO

 • 8

  wandeling naar Capelo

  image

  De wandeling van vandaag begint in het bos en eindigt bij het museum Núcleo Museológico dos Capelinhos. Onderweg hebben we een prachtig uitzicht! De liefhebbers kunnen tijdens deze wandeling twee verschillende vulkanen beklimmen. Voordat we bij ons einddoel aankomen, organiseren we een picknick. We slapen in ons vertrouwde hotel in Faial.


  Vandaag wandelen we ongeveer 7 km in 2,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • 9

  boottocht naar Pico & wandeling naar Vinhas da Criacão Velha

  image

  We varen naar het eiland Pico. Met een bus doen we verschillende hoogtepunten van Pico aan. We eindigen in een zone van wijngaarden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat (Vinhas da Criacão Velha). Hier heb je ruim te tijd om heerlijk rond te wandelen. We varen terug naar Faial waar je een leuk (lokaal) restaurantje kunt uitzoeken voor het diner.


  Vandaag wandelen we ongeveer 6 km in 2 uur. Het niveau van deze wandeling is 'makkelijk'.

 • TERCEIRA

 • 10

  wandeling Caldeira / vlucht naar Terceira

  image

  Na het ontbijt maken we een ochtendwandeling rondom een caldeira, een komvormige krater die het eiland Faial domineert. De vulkaan is begroeid met cederbomen, jeneverbesstruiken, varens en mossen. Erg mooi en interessant! 's Middags stappen we in het vliegtuig voor de vlucht naar het eiland Terceira. Terceira heeft groene landschappen en bergen waar je heerlijk kunt wandelen. 


  Vandaag wandelen we ongeveer 8 km in 3 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • 11

  wandeling Mistérios Negros

  image

  Op Terceira verblijven we in de hoofdstad Angra do Heroísmo die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De naam betekent Baai van het heldendom en dat slaat op de strijd die de Azorianen hebben gevoerd tegen het leger van Miguel, de koning van Portugal in 1828. Vandaag verkennen we het eiland te voet tijdens de afwisselende wandeling 'Mistérios Negros'. Dit is een pad van 5 km langs 3 koepelbergen van zwarte rotssteen, gevormd door de historische uitbarsting van 1761.


  Vandaag wandelen we ongeveer 5 km in 3 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • SÃO MIGUEL

 • 12

  eilandtour Terceira & vlucht naar São Miguel

  image

  Tijdens de eilandtour over Terceira gaan we van de gebaande paden. Zo rijden we langs de kust en zien we een vulkaan van binnen. We maken een stop in het plaatsje Biscoitos en bij beschermde wijngaarden waar al meer dan 400 jaren druiven groeien. In het wijnmuseum kun je een glas wijn proeven en een flesje aanschaffen als het smaakt. De tour eindigt op de luchthaven vanwaar we terugvliegen naar São Miguel.

 • 13

  wandeling naar Praia en Lagoa do Fogo

  image

  Vandaag kunnen de wandelschoenen weer aan! Tijdens een deel van je wandeling kom je langs het kanaal van de waterkrachtcentrale. Deze is al sinds 1927 in werking. Je wandelt door een woud van cranberry’s, laurieren en hulst. We brengen een bezoek aan het kratermeer Lagoa do Fogo. Het meer werd 15.000 jaar geleden gevormd en behoort tot een van de mooiste van de Azoren. Het kratermeer ligt op 575 meter hoogte en heeft een diameter van maarliefst 3 kilometer.


  Vandaag wandelen we ongeveer 13 km in 4,5 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • 14

  wandeling naar Sanguinho

  image

  Onze wandeling begint langs de oever van de Faial da Terra. Onderweg zie je veel verschillende vogelsoorten en kom je bijzondere planten tegen. Even afkoelen? Neem dan gerust een verfrissende duik onder de prachtige waterval Salto do Prego. We vervolgen onze weg en brengen als laatst een bezoek aan Sanguinho, een sinds 1970 onbewoond ruïne dorpje. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Ponta Delgada waar je kunt genieten van een welverdiende maaltijd in één van de gezellige restaurantjes.


  Vandaag wandelen we ongeveer 6 km in 3 uur. Het niveau van deze wandeling is 'gemiddeld'.

 • 15

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Dit is het einde van je prachtige wandelvakantie door de Azoren. Vandaag neem je afscheid van de overweldigende natuur en vertrek je weer naar Nederland.

  NB. Op deze reis is geen Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig. Alle transfers worden begeleid door een lokale Engelssprekende host. De wandelingen worden begeleid door een ervaren, lokale Engelssprekende gids die ook in geval van nood bereikbaar is.

 • 16

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • De mooiste eilanden São Miguel, São Jorge, Faial, Pico & Terceira in één reis
 • Alle ontbijten en 10 lunches inbegrepen
 • Drie comfortabele, tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Lokale, ervaren gidsen tijdens alle wandelingen
 • Overnachtingen in zeer comfortabele hotels
 • Bezoek het indrukwekkende kratermeer Lagoa do Fogo op São Miguel
 • Boottocht en dagwandeling op het bijzondere eiland Pico
 • Mogelijkheid om een walvis- of dolfijnexcursie te maken
 • Goede afwisseling tussen wandelingen en vrije tijd

Rondreis Azoren

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven