< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Begin in de hectiek van Moskou, eindig in relaxed Sint-Petersburg
 • Inclusief een bezoek aan 2 historische steden in de Gouden Ring: Kostroma en Suzdal
 • Twee keer een overnachting is een comfortabele nachttrein
 • Verblijf één nacht is het historische stadje Pushkin, de vroegere zomerresidentie van de Tsaren
 • Maak kennis met de lokale bevolking tijdens ons 2-daagse verblijf in een guesthouse op het platteland
 • Leer meer over de geschiedenis van het Oreshek Fort (excursie inbegrepen)
 • Inclusief kookcusrsus in Suzdal
 • Ga naar het ballet of de opera in het Bolsjoj of Mariisky Theater
 • Inclusief 13x ontbijt, 3x lunch en 3x diner
 • Verleng je reis met 2 dagen in een van de mooiste steden van Europa: St. Petersburg

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Moskou

  Na de rechtstreekse vlucht met KLM transfer naar het hotel in het centrum van Moskou.

 • 2

  Moskou / vrije dag

  image

  Je hebt 2 volle dagen om het bonkende hart van de Russische Federatie te ontdekken. Klassieke hoogtepunten als het Kremlin, het Rode Plein en de Basilkathedraal liggen op loopafstand van het hotel. Moskou biedt genoeg historische musea, gebouwen en theaters, maar wie de sfeer van de Koude Oorlog wil proeven, kan op excursie naar een diepe bunker waar de jaren 60 in museumvorm voortleven.

  Optioneel Kremlin in Moskou / €40,00 per persoon

  image

  Het Kremlin, het historische hart van Moskou is een van de hoogtepunten van de hoofdstad. Het is in theorie mogelijk ter plekke een kaartje te kopen, maar je loopt grote kans uren in de rij te staan om een kaartje te bemachtigen. Je kunt bij boeking opgeven dat je het Kremlin wilt bezoeken. Wij regelen dan vooraf een toegangsbewijs voor op dag 2 van de reis. Het tijdstip is variabel en hangt af van beschikbaarheid. Bij de prijs is ook een Engelssprekende gids en rondleiding van ongeveer 4 uur inbegrepen. Je wandelt over het Rode Plein, bezoekt het mausoleum van Lenin en gaat via de Alexandertuin en de Kutafiatoren naar de Wapenzaal (Kremlin Armoury) en het Kremlin zelf.

  Let op: Het is - zeker in de drukke zomermaanden - lang niet altijd mogelijk nog ter plekke kaartjes te krijgen. Mocht je het Kremlin willen bezoeken, dan raden we ten zeerste aan dit vooraf via ons te regelen.

 • 3

  Moskou / vrije dag

  image

  Een perfecte manie om Moskou te verkennen is per metro. Veel stations hebben rijke versieringen: muurversieringen, mozaïeken, kroonluchters, enzovoorts. Vlakbij het hotel ligt Arbatstraat, een van de oudste en bekendste (winkel)straten van Moskou. Je vindt hier ook vele restaurants en leuke souvenirwinkeltjes.


 • 4

  dagtocht naar Sergiev Posad, nachttrein

  image

  Je kan vandaag mee naar Sergiev Posad, de heiligste stad van Rusland. Op een uurtje rijden van Moskou vind je het Troitse-Sergieva Lavra klooster, het belangrijkste kloostercomplex van de Russisch-orthodoxe Kerk. Deze dagtocht is inbegrepen in de reissom, evenals de lunch hier. Terug in Moskou stappen we op de nachttrein naar het oosten.

 • 5

  naar Nord Hope (Kotkishevo)

  image

  Als we de volgende ochtend wakker worden, hebben we de stad ver achter ons gelaten en zijn we op het platteland van Rusland. We verblijven twee nachten in een guesthouse in de buurt van het kleine dorpje Kotkishevo. Je kunt hier naar hartenlust wandelen door de wouden. De huisjes hier lijken zo uit een oud Russisch sprookje te zijn gekomen, al zijn er helaas heel veel verlaten en vervallen. Na een heerlijk zelfgemaakte maaltijd met ingrediënten die rechtstreeks van het land komen, kun je de dag afsluiten in een Russische banja (sauna).

  Puur Sawadee - Nord Hope

  image

  Nord Hope is prachtige plek op het Russische platteland, waar (stads)kinderen met een (verstandelijke) beperking terecht kunnen voor een week of weekend vakantie. Weg uit de drukke stad en lekker in de bossen kunnen de kinderen zowel 's zomers als 's winters op tocht met huskies. Het knuffelen en het contact met deze honden doet wonderen voor deze kinderen.


  We verblijven in het guest house van deze stichting Nord Hope. We kunnen wel op stap met de honden als ze niet bezet zijn, maar houden ons afzijdig van de kinderen (mochten deze aanwezig zijn) en hun activiteiten. Door hier te verblijven krijg je niet alleen een uniek kijkje in het leven op het Russische platteland, maar steun je ook stichting Nord Hope.

  Meer informatie over Nord Hope vind je op www.nordhope.com (Engels) en www.nordhope.info (Russisch).


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 6

  Nord Hope (Kotkishevo) / vrije dag

  image

  Je kunt hier naar hartenlust wandelen door de wouden. De huisjes hier lijken zo uit een oud Russisch sprookje te zijn gekomen, al zijn er helaas heel veel verlaten en vervallen. Na een heerlijk zelfgemaakte maaltijd met ingrediënten die rechtstreeks van het land komen, kun je de dag afsluiten in een Russische banja (sauna).

 • 7

  naar Kostroma

  image

  We verlaten Kotkishevo en rijden in een paar uur naar Kostroma, één van de grotere steden van de Gouden Ring. Naast enkele prachtige kloosters vind je hier ook een overdekte markt waar je lokaal gefabriceerd linnen kunt kopen. We slapen in een goed hotel.

 • 8

  naar Suzdal

  image

  Het besluit de Trans Siberische spoorlijn niet door Suzdal te laten gaan, was destijds slecht nieuws. Honderd jaar later blijkt het echter een zegen voor ons. Zonder spoorlijn geen industrie, met als gevolg dat Suzdal klein is gebleven en geen lelijke voorsteden en industrie heeft. Het kleine Suzdal heeft honderden oude gekleurde huisjes, enkele prachtige en zeer goed bewaarde orthodoxe kathedralen en een prachtig Kremlin (ommuurd fort).

  image

  's Avonds hebben we een zeer speciale maaltijd bij iemand thuis. Wie wil, kan al iets eerder naar de keuken van Elena en meehelpen met snijden en koken. Met z'n allen genieten we daarna van zelfgemaakte traditionele Russische gerechten in een huiselijke sfeer.

 • 9

  Suzdal / Vladimir / nachttrein

  image

  Je hebt nog de hele ochtend om Suzdal en omgeving te verkennen. De omgeving van Suzdal leent zich perfect voor een fietstocht van een paar uur en wie moe is van alle indrukken en activiteiten kan de lokale honingwijn gaan proeven. 's Middags rijden we in een uurtje tijd naar Vladimir. Voor we op de nachttrein stappen, heb je tijd om ook deze Gouden Ring-stad te verkennen. 's Avonds laat verlaten we de Gouden Ring en rijden we naar het noorden, naar St.Petersburg.

 • 10

  naar Pushkin

  image

  Voor we Sint-Petersburg zelf gaan ontdekken, bezoeken we eerst 2 plekken buiten de stad. Na een kop koffie bij aankomst met de nachttrein uit Vladimir, treinen we een kort stukje naar het historische stadje Pushkin, vroeger de zomerresidentie van de Tsaar. Naast enkele prachtige paleizen, zoals het Catharinapaleis en het Alexanderpaleis, vind je hier bossen en parken waar je mooie fietstochtjes kunt maken. We slapen een nacht in een zeer comfortabel hotel in het centrum van het stadje.

  Optioneel Catharinapaleis in Pushkin / €40,00 per persoon

  Pushkin, Sint-Petersburg, Rusland, Catharina, paleis

  De wachttijden voor het Catharinapaleis kunnen soms flink kunnen oplopen (tot wel 5 uur 's zomers!). Bovendien kun je het paleis alleen in een groep bezoeken, en op de bonnefooi kan je alleen in een Russischtalige groep mee. Het is daarom verstandig vooraf aan te geven dat je het paleis wilt bezoeken. Je loopt nog steeds kans dat je moet wachten bij de ingang, maar misschien een half uur. Geen 5 uur ...

  Boek je via ons, dan krijg je een toegangsbewijs voor het Catherinapaleis en een Engelstalige gids voor jullie groep. De tour beslaat het paleis (ongeveer 40 minuten) en het omliggende park (ongeveer 90 minuten). Het geheel (inclusief wachttijd) is zo'n drie uur.

 • 11

  naar Shlisselburg

  image

  Op een uur rijden van Pushkin, aan de zuidoever van het grootste meer van Europa, liggen het Oreshek Fort en het stadje Shlissleburg. De geschiedenis van het fort gaat vele eeuwen terug, maar dit stadje was ook zeer belangrijk in de Tweede Wereldoorlog als levensader voor het belegerde Leningrad. Je kan mee op een indrukwekkende excursie (inclusief in de reissom) om meer over deze geschiedenis te leren. Onderdeel van de trip is het Fort én een traditioneel gemaakte lunch in de open lucht. Ook in Shlisselburg slapen we in een mooi hotel.

 • 12

  naar Sint-Petersburg

  image

  De laatste dagen van de reis zijn we in een van de mooiste steden van Europa: Sint-Petersburg. Het ene gebouw is nog grandiozer en statiger dan het ander. De stad telt tientallen musea, waarvan de Hermitage natuurlijk het pronkstuk is. Alleen al in dit ene museum zou je enkele dagen kunnen doorbrengen. Door "Pieter" stromen vele brede kanalen, en een nachtelijke boottocht behoort tot de mogelijkheden.

 • 13

  Sint-Petersburg / vrije dag

  image

  Ook buiten de stad is genoeg te zien. Op korte stukjes treinen vind je de paleizen van Peterhof en Pavlov. Bij de laatste is bovendien een prachtig en groot park/bos waar je mooi kunt fietsen.

 • 14

  Sint-Petersburg / Novgorod

  image

  Wie geen genoeg kan krijgen van kathedralen kan nog een dagtocht naar Novgorod maken en wie dat wel gezien heeft, kan z'n hart ophalen met shoppen, terrasjes pikken, boottochtjes maken of aan het strand liggen. Omdat Sint-Petersburg zoveel te bieden heeft en je makkelijk nog meer dagen hier door kunt brengen, bieden we een tweedaagse verlenging aan. Kijk onder het kopje 'verlengingen' voor meer informatie.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Sint-Petersburg

  2 nachten Sint-Petersburg

  Je kunt deze reis verlengen met 2 nachten Sint-Petersburg. Je verblijft in hetzelfde hotel als waar je reis eindigt. Bij het verlengingspakket zijn 2 overnachtingen (logies & ontbijt) plus de transfer naar het vliegveld inbegrepen. 

  LET OP!
  De kosten van deze verlenging zijn vanwege beschikbaarheid en prijsverschillen per seizoen op aanvraag. De prijzen variëren van € 125,- in het laagseizoen tot € 200,- tijdens de witte nachten in juni (per persoon op basis van een twin/double).
  Neem voor de juiste prijs van de verlenging contact op met ons kantoor. 


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 16

  vrije dag Sint Petersburg

 • 17

  vrije dag Sint Petersburg

 • 18

  vlucht St.Petersburg - Amsterdam

Rondreis Rusland

Sprookjes bestaan nog

image
15 dagen vanaf € 1.598
Naar boven
 

Informatiedag Zwolle
Zaterdag 7 oktober 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.