< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van het land te beleven
 • Twee volle dagen om de boeiende stad Caïro te ontdekken, incl. stadstour
 • Driedaagse Nijlcruise op een viersterrenboot op basis van volpension
 • Heerlijk strandverblijf aan de Rode Zee aan het einde van de reis
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Een nijlcruise die je langs alle hoogtepunten van de Nijl brengt
 • Bezoek aan de beroemde Vallei der Koningen in Luxor
 • Inclusief entreegelden voor museum, piramides en Vallei der Koningen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Cairo

  Vandaag begint onze reis naar Egypte! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Caïro / stadstour

  image

  Caïro is de grootste stad van Afrika met evenveel inwoners als heel Nederland. Vandaag gaan we de grootste geheimen van Caïro ontdekken. We beginnen de dag met een bezoek aan het Egyptisch museum. Hier vind je de schatten van Tutanchamon en nog zoveel meer uit de zeer rijke geschiedenis van het faraonische Egypte. Verder bezoeken we de piramides van Gizeh. De piramides kun je op je gemak van alle kanten bekijken, maar het is ook mogelijk om een van de piramides van binnen te bezichtigen.

  image

  Op het piramidecomplex bevindt zich ook de beroemde Spfinx. Tevens gaan we vandaag naar de Islamitische wijk en de Khan el Khalili. Deze Islamitische wijk is de oudste wijk en hier vind je het ‘echte Cairo’ met prachtig gerestaureerde huizen en moskeeën. In de wijk ligt de Khan-Al-Khalili, de grootste soek (overdekte markt) ter wereld. Het is leuk om hier op een terrasje te zitten en het dagelijkse leven te aanschouwen.

 • 3

  Caïro / nachttrein naar Aswan

  image

  Vandaag kun je de hoofdstad rustig op je gemak verder verkennen. Vanaf de hooggelegen Citadel heb je een prachtig uitzicht op de enorme metropool die Caïro is. Bij helder weer kun je zelfs de piramides in de verte zien. Een bezoek aan de Koptische wijk is een aanrader, het is hier mogelijk verschillende kerken en een klooster te bezoeken om zo de cultuur te leren kennen. Verder kun je inkopen doen op de grote Bazaar. Vandaag hebben we een dagkamer tot onze beschikking alvorens we aan het eind van de dag op de slaapnachttrein naar Aswan stappen.

 • 4

  Aswan / begin Nijlcruise

  image

  's Ochtends komen we aan in Aswan, waar we aan boord stappen van de luxe vijfsterren cruiseboot M/S Adonis. De komende drie dagen varen we van Aswan naar Luxor. Tijdens de cruise trekken boeiende landschappen voorbij en vanaf de boot kun je het dagelijkse leven van de lokale bevolking langs de oevers van de Nijl aanschouwen. Deze eerste dag kun je onderweg de obelisk, die na duizenden jaren nog steeds op zijn voltooiing wacht, en de hoge stuwdammen, waardoor het Nassermeer is ontstaan, bezoeken. We overnachten in Aswan op de boot.

 • 5

  Nijlcruise / optioneel bezoek aan Kom Ombo en Edfu

  image

  In de ochtend gaan de trossen los en varen we naar de krokodillentempel van Kom Ombo en Edfu, die je kunt bezoeken. De tempel is gebouwd op de plaats waar de valkengod Horus wraak nam op zijn oom Seth voor de gewelddadige dood van zijn vader Osiris. In de middag gaan we verder en kun je een bezoek brengen aan de tempel van Horus. Ook varen we langs de sluizen van Esna. Na het diner aan boord kun je op het bovendek genieten van het uitzicht en de zonsondergang. We leggen aan in Esna, waar we de nacht zullen doorbrengen.

 • 6

  Nijlcruise / optioneel bezoek Luxor en tempel van Karnak

  image

  In de ochtend varen we naar Luxor toe. Hier waan je je in een totaal andere wereld dan die van het enerverende Caïro. Ruim 2000 jaar voor Christus werd dit de hoofdstad van de farao’s. De stad is rijk aan tempelcomplexen en koningsgraven. Hoogtepunt van Luxor is ongetwijfeld Karnak, een immens tempelcomplex gewijd aan de god Amon. In de loop der jaren werden in Karnak steeds weer nieuwe tempels bijgebouwd en voorzien van nog meer reliëfs en decoraties. We overnachten in Luxor op de boot.

 • 7

  eind Nijlcruise

  image

  Vandaag ga je van boord in Luxor en bezoeken we de Westbank, waar de Vallei der Koningen ligt. Meer dan zestig graven van farao’s zijn inmiddels gevonden, de één nog rijker gedecoreerd dan de ander. Het bekendste graf is dat van Tutanchamon, dat in 1922 werd gevonden. Na een aantal tombes te hebben gezien, kun je naar de terrastempel van Hatsjepsut, één van de weinige vrouwelijke farao's. 's Avonds is het heerlijk om in één van de vele restaurantjes in Luxor te eten en een waterpijp te roken in een Egyptisch koffiehuis. Na een gezellige avond gaan we naar ons hotel in Luxor.

 • 8

  naar Hurghada

  image

  Nadat we rustig zijn opgestart, rijden we per bus in ruim vier uur naar de Rode Zee. Het eerste uur rijden we door vruchtbaar, groen landschap met mooie dorpjes, vervolgens rijden we door uitgestrekt woestijnlandschap. Het laatste stukje rijden we langs ruige rotspartijen en dan zien we de zee. Aangekomen in het hotel kun je direct een duik in het zwembad nemen. De laatste twee nachten vertoeven we in een rustig hotel aan het strand.

 • 9

  Hurghada

  image

  De Rode Zee behoort tot de mooiste snorkel- en duikgebieden. Bij het hotel is een professionele duikschool waar je je volledige duik- of snorkeluitrusting kunt huren. Het is ook mogelijk om met de groep een fantastische boottocht te maken waarbij je vanaf de boot kunt duiken en snorkelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker uit te rusten of  te zwemmen bij het hotel.

 • 10

  Hurghada

  image

  Er is van alles te doen in Hurghada, maar een relaxed einde van je vakantie is natuurlijk ook een optie. Lees je boek uit bij het zwembad of boek één van de tours die je vanuit hier kunt maken. Wat je ook kiest, wij weten zeker dat je een fantastische reis hebt gehad. Morgen vliegen we via Caïro weer terug naar huis.

 • 11

  vlucht naar Amsterdam

  We nemen een binnenlandse vlucht naar Caïro en we vliegen vanuit daar terug naar Amsterdam.

Rondreis Egypte Pop-Up

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Infodag Amsterdam - 22 april

 • Kom 22 april naar ons kantoor te Amsterdam
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
 • Reispresentaties van China tot aan Sri Lanka

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.