Accommodaties van de Groepsrondreis Egypte Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Pyramisa Suite Hotel - Caïro

  • image image
   Travelife
  • image image
   5-sterren
  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Dit vijfsterren hotel ligt aan de westoever van de Nijl. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. Er zijn verschillende restaurants waar je kan genieten van verschillende internationale gerechten. Verder beschikt het hotel over gratis WiFi en een buitenzwembad. Pyramisa Hotels heeft het Travelife Gold certificaat behaald.

 •  

  Nachttrein - Caïro - Luxor

  • image image
   gedeelde badkamer

  Terwijl de 'gewone' treinen wat minder toegankelijk zijn voor reizigers, is de slaaptrein tussen Caïro en Luxor juist een leuke manier om door Egypte te reizen. Deze treinreis is een bijzondere (en duurzame) ervaring, maar verwacht absoluut geen luxe en comfort. In de couchette vind je een stapelbed en een wastafel. De buitendeur is afsluitbaar en de bagage kun je in een ruimte boven de deur opbergen. Het diner en ontbijt zijn inbegrepen en te vergelijken met een vliegtuigmaaltijd. 


 •  

  Nijl cruise - Nijl

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Voor de Nijl cruise maken we gebruik van verschillende boten, zoals de Royal Ruby of de Sapphire Cruise (zichtbaar op de laatste 4 foto's). Vanaf het dek van deze boten kun je genieten van het uitzicht op de Nijl en haar oevers. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en op het dek is er een zwembad aanwezig. Een restaurant, bar en loungehoek zorgen voor een prettig verblijf. We kunnen de boten niet op voorhand garanderen, waardoor het mogelijk is dat je met een andere boot vaart dan weergegeven op de foto's.

 •  

  Iberotel Luxor - Luxor

  • image image
   4-sterren
  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Dit hotel ligt in het centrum van Luxor direct aan de Nijl en op slechts 10 minuten van de Luxor Tempels. De stijlvolle kamers hebben ieder een eigen badkamer. Naast verschillende restaurants beschikt dit hotel over een drijvend buitenzwembad op de Nijl. Iberotel Hotel Luxor heeft het Green Star certificaat behaald.

 •  

  Imperial Shams Abu Soma - Safaga

  • image image
   4-sterren
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Het Imperial Shams Abu Soma is een 4-sterren all-in resort en ligt in de prachtige baai van Soma. De accommodatie biedt een eigen zandstrand, groot buitenzwembad en een restaurant. Alle kamers beschikken over een televisie, een balkon en je hebt je eigen badkamer. 

Accommodatie algemeen

De hotels zijn comfortabel en beschikken in de meeste gevallen over een zwembad. Gedurende het traject Caïro - Aswan verblijven we in een nachttrein in de slaapcoupés. De vijfsterren cruiseboot over de Nijl is van alle gemakken voorzien om de drie nachten die je op de boot slaapt zo comfortabel mogelijk te maken, maar verwacht geen luxe.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Dan deel je de kamer (of tent indien van toepassing) met iemand van hetzelfde geslacht. Wanneer je kiest voor een kamer op indeling wordt er gedurende de reis steeds gerouleerd. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 450.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 450.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst. Bij het boeken van een kamer op indeling, wordt van je verwacht dat je rekening houdt met je kamergenoot. Denk je dat jouw kamergenoot last van je gaat ondervinden omdat je snurkt, laat opblijft of vaak midden in de nacht op moet staan? Dan boek je te allen tijde een eenpersoonskamer. Boek je toch op indeling, maar blijkt tijdens de reis dat jouw kamergenoot overlast ervaart? Dan ben je verplicht ter plekke alsnog een eigen kamer te boeken. De kosten die hieruit voortvloeien zijn voor jouw rekening en dienen ter plekke te worden voldaan.

Tijdens de treinovernachting is het niet mogelijk om een éénpersoonscoupe te verblijven.

 Vervoer ter plaatse

Een deel van de reis hebben we een eigen bus tot onze beschikking. Het traject Caïro - Aswan leggen we af per nachttrein. Tijdens de Nijlcruise maken we gebruik van een vijfsterren cruiseboot (let op: in Egypte is 5-sterren van andere kwaliteit dan dat je in Nederland gewend bent). Houd er rekening mee dat we reizen met vervoer van lokale standaard.

Groepsrondreis Egypte Hoogtepunten

De hoogtepunten van Egypte inclusief 3-daagse Nijlcruise

image
12 dagen vanaf € 2.099 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven