8-daagse wandelvakantie Turkije - Turquoise Kust | Sawadee

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Turkije - Langs de Turquoise Kust

Wandelen in het rijk van de Lyciërs

8 dagen vanaf € 1.199

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek de Turquise kust en het achterland met decors van bergen en helderblauwe lagunes
 • Wandelingen naar de historische en culturele bezienswaardigheden uit de Lycische tijd
 • Bezoek aan de indrukwekkende ruïnes van Patara en de verwoeste stad Arycanda
 • Zeven nachten verblijf in een comfortabel hotel in Kas
 • Mogelijkheden om optioneel te kajakken bij Kekova en te mountainbiken rond Kas

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Turkije - Langs de Turquoise Kust

Tijdens deze wandelvakantie aan de Turqoise Kust ontdekken we een aantrekkelijke combinatie van prachtige landschappen, mooie dorpjes en oude opgravingen uit de Lycische periode. We maken mooie wandelingen langs de kust en in het binnenland waarbij we ook delen van de beroemde Lycian Way wandelen. We genieten van hoogtepunten zoals de verwoeste stad Arycanda, een wandeling over een Romeins aquaduct en fantastische uitzichten op de Middellandse Zee. Onze basis voor zeven nachten is een comfortabel hotel in het gezellige plaatsje Kas.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Dalaman / transfer naar Kas
 2. Dag 2 - ochtend stadswandeling Kas / middagwandeling naar het strand van Limanagzi
 3. Dag 3 - vrije dag Kas / optionele wandeling of optionele kajaktocht Kekova Bay
 4. Dag 4 - wandeling van Cavdir naar Uzumlu, langs het Romeinse aquaduct
 5. Dag 5 - bezoek aan de verwoeste stad Arycanda / middagwandeling naar het bergdorp Yazir
 6. Dag 6 - wandeling Patara National Park
 7. Dag 7 - vrije dag Kas
 8. Dag 8 - transfer naar Dalaman / vlucht Dalaman - Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Turquoise Kust

Lycische rotsgraven rond Kas

Kas is een klein charmant kustplaatsje met een mooie haven. Hoewel het toerisme Kas heeft ontdekt, heeft het veel van zijn oude charme weten te behouden. Voor ons vormt het een perfect uitgangspunt voor het verkennen van de wijde omgeving. Dichtbij ligt het strand van Limanagzi, alleen te voet of per boot bereikbaar, en de Lycische rotsgraven.

De verwoeste stad Arycanda

Het gebied rond Kas is bezaaid met opgravingen uit de oudheid, met name van de Lyciërs, die hier ver voor Christus de dienst uitmaakten. Landinwaarts ligt de verwoeste stad Arycanda, waar de inwoners vroeger van feesten en geld uitgeven hielden. De stad ligt op een unieke locatie met prachtige panorama's over de omgeving. Het eindpunt voor deze dag is het dorp Yazir, op meer dan 1500 meter hoogte gelegen.

Patara

Patara was een van de belangrijkste steden van het Lycische Rijk. We bereiken de stad via een aquaduct dat in de oudheid het water leverde aan de stad. De stad zelf is nog behoorlijk intact met indrukwekkende ruïnes van het oude theater en het parlementsgebouw. Het erachter gelegen strand is beschermd vanwege de zeeschildpadden die er hun eieren leggen.

Relaxen of optioneel kajakken of mountainbiken

We hebben twee vrije dagen in de reis ingebouwd. Wie op zoek is naar meer avontuur kan deelnemen aan optionele activiteiten. Je kunt kajakken rond Kekova, mountainbiken in het terrein rond Kas of zelfs duiken. Maar je kunt op de vrije dagen ook gewoon achterover leunen en genieten van het ontspannen tempo van het leven in Turkije, vanuit het comfort van een ligstoel aan het zwembad van het hotel of een havencafé. 


Wandelvakantie Turkije - Langs de Turquoise Kust

Wandelen in het rijk van de Lyciërs

Wandelvakantie Turkije - Langs de Turquoise Kust
8 dagen vanaf € 1.199,-
Naar boven