< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Hanoi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Hanoi

  image

  Welkom in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Bezoek zeker de oude wijk. In dit drukbevolkte stukje Hanoi werden verschillende gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo is er een straat voor kruidendokters en een straat waar je alles kunt kopen voor in de tempel.

  image

  Natuurlijk kun je in de oude wijk ook prima eten en souvenirs kopen. In de avond is het leuk om met de groep te proosten op de reis bij de beer corner. In dit gezellige deel van Hanoi gaan ’s avonds alle plastic stoeltjes de straat op en drinkt iedereen gezellig een biertje. Cheers!

 • 3

  op verkenning in Hanoi

  image

  Tijd om cultuur te snuiven! In de ochtend bezoeken we het Ethonology museum en het beroemde mausoleum van de leider Ho Chi Minh. Ook zien we de Temple of Literature en duiken we de oude wijk in. 

  image

  In de middag kunnen we Vietnamese wijn proeven bij de Xo Community en worden we meegenomen in het proces van wijn maken. 's Avonds bezoeken we de leukste bars van de oude wijk en kunnen we genieten van de heerlijkste streetfood, van springrolls tot bun cha. Liefhebbers van bier moeten zeker het lokale Bia Hoi, een heerlijk tapbiertje, niet laten staan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Da Bac

  image

  We gaan vroeg uit de veren, want de komende dagen duiken we de ruige en ongerepte natuur van Noord-Vietnam in. De grote bagage wordt per bus verder gereden en we nemen enkel bagage mee voor 2 nachten in een homestay, dat scheelt weer tijdens de trekking! Het is een korte rit naar het Da Bac District, een prachtig gebied met ongerepte natuur gevormd door een mix van bergen, rivieren en bossen. Onderweg komen we langs de Hoa Binh dam, de grootste hydro-elektrische dam van Vietnam die eind jaren 80 werd gebouwd.  image

  Ons eindpunt is het dorpje Sung waar we een heerlijke lunch krijgen. De bewoners zijn van de Muong-tribe en zij verwelkomen ons in hun homestay. Trek je wandelschoenen maar aan, want in de middag maken we een wandeling van ongeveer 3 uur naar een grot die hogerop in de bergen ligt. 's Avonds maken we kennis met de Muong cultuur tijdens een heerlijk diner in de knusse homestay.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  trektocht naar Da Bia

  image

  Is iedereen fit? We trekken vandaag door het mooie landschap van bossen, afgewisseld met rijstvelden en bamboeplantages, naar het volgende dorpje, Da Bia. Afhankelijk van het seizoen en eventuele regenval is dit een trekking van 6 of 10 kilometer. Het laatste stukje leggen we af per boot, onze bestemming ligt aan een prachtig stuwmeer.

  image

  Na aankomst springen we met z’n allen nog even in het meer te zwemmen of pakken we de peddels om een kajaktocht te te maken op het meer. We overnachten weer in een homestay en 's avonds krijgen we heerlijk diner voorgeschoteld bij een kampvuur. De sfeer zit er al snel in nadat het eerste kampvuurliedje wordt ingezet.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  naar Pu Luong

  image

  We stappen, inmiddels met heuse waterbenen, weer in onze boot en varen naar de overkant van het meer waar onze bus weer tot onze beschikking staat en we rijden naar Pu Luong, een rit van iets meer dan twee uur. Het Pu Luong reservaat is nog niet zo bekend maar heeft een prachtig landschap. Rijstterrassen, houten huizen op palen, uitgestrekte velden en indrukwekkend karstgebergte vormen het decor van dit gebied.

  image

  Na aankomst maken we een mooie wandeling door de rijstvelden en de dorpjes. Deze plek zul je niet snel vergeten. We overnachten in een homestay. Natuurlijk krijgen we tijdens en na het eten een glaasje rijstwijn voorgeschoteld. Zure gezichten gegarandeerd, want deze wijn is enorm sterk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  naar Ninh Binh en Hai Hau

  image

  We gaan verder op onze tocht door Noord-Vietnam en reizen naar de omgeving van Ninh Binh, dat ook wel het 'Halong Bay van het vasteland' wordt genoemd. Trossen los! We maken een boottocht per roeiboot door dit gebied van karstbergen met daartussen de felgroene rijstvelden. De mannen of vrouwen die onze boot roeien, doen dit vaak met hun voeten. Ook bezoeken we een reservaat voor beren die gered zijn van gevangenschap in erbarmelijke  omstandigheden ten behoeve van de productie van berengal, dat in Azië nog wordt gebruikt voor toepassing in medicijnen.

  image

  Later in de middag hebben we de mogelijkheid een  waterpoppenshow bij te wonen en bezoeken we de Co Le Pagode in Nam Dinh. Deze bijna 800 jaar oude pagode werd gebouwd tijdens de Ly-dynastie en heeft een unieke architectuur, de pagode lijkt op een kathedraal met gewelfde koepels. Onze eindbestemming vandaag is Hai Hau waar we verblijven in een eenvoudige lokale accommodatie. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar Cat Ba Island

  image

  Tijd voor wat beweging! In de ochtend gaan we op defiets op verkenning in de mooie omgeving van Hai Hau. We bezoeken nog een pagode, een oude overdekte brug en brengen in het dorp Pham Phao een bezoek aan een kunstenaar die op ambachtelijke manier blaasinstrumenten fabriceert, iets waar dit dorp sinds het begin van de 20e eeuw om bekend staat.

  image

  Na de lunch stappen we weer in onze bus om naar Cat Ba Island af te reizen. Op dit eiland, gelegen in de buurt van Lan Ha en Ha Long Bay, verblijven we in een prachtige lodge middenin de natuur. We barbecueën vanavond gezellig rond het kampvuur waar de sterke verhalen weer los kunnen komen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  boottocht Ha Long / Lan Ha Bay

  image

  Vanaf de haven van Cat Ba Island gaan we aan boord van een boot en varen we door dit grandioze natuurgebied met zijn duizenden kalksteeneilandjes. We varen niet door de bekende route van Halong Bay, maar varen door een rustiger gebied dat Lan Ha Bay heet. De kapitein vaart behendig langs de eilandjes.

  image

  Vanaf het dek is het heerlijk toeven en heb je de mooiste uitzichten. We lunchen aan boord en maken ook een tochtje in een kajak waarbij we een bijzondere grot invaren. Na een ontspannen tocht komen we weer aan in de haven en gaan we terug naar onze accommodatie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 10

  naar Hanoi / vlucht naar Hué

  image

  Tegen de middag worden we met onze eigen bus naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor onze binnenlandse tijdbesparende avondvlucht naar Hué, de voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam. De bus brengt ons naar het hotel in Hué. Probeer vanavond zeker eens de wonderlijke lokale keuken. Vietnamees eten verveelt nooit en zeker niet in Hué. In het keizerlijk verleden werden de beste chefs opgetrommeld, wat heeft gezorgd voor de meest smaakvolle gerechten. Ga je voor de Nem Lui, citroengras met gehakt, of toch de Banh Beo, de gestoomde rijstpannenkoekjes? Gegarandeerd smullen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Hué / stadstour en vrije middag

  image

  Hué was de woonplaats van de laatste keizers van Vietnam. De keizers hebben een groot aantal monumenten laten bouwen, waarvan de Citadel de belangrijkste is. We bezoeken dit bouwwerk dat nog steeds het hart van de stad vormt. Je kan het eigenlijk zien als een stad in een stad. Alles in de Citadel is wandelend te bereiken, dus je kunt lekker rond slenteren. Hierna bezichtigen we de mooi gerestaureerde Thien Mu pagode en genieten van de groene omgeving eromheen.

  image

  Onze lunch krijgen we voorgeschoteld bij The Peaceful Bamboo Family, een project voor jong volwassenen met een handicap. Ze verbouwen biologische groenten en fruit, wat we terugzien in het heerlijke eten. Tijdens de lunch kunnen we levenservaringen uitwisselen. Na deze interessante ervaring gaan we terug naar ons hotel en heb je de rest van de dag lekker de tijd om te relaxen, een boek te lezen, gezellig met elkaar een spelletje te doen of nog even Hué in te gaan.

  Let op: De reis met vertrek op 3 april 2020 bezoekt het gelijkwaardige Lavin Home of Flowers project, waar je samen met de plaatselijke jong volwassenen met een handicap een creatieve middag beleeft. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 12

  naar Hoi An

  image

  In ongeveer vier uur rijden we met onze eigen bus naar Hoi An. Het uitzicht tijdens deze rit is prachtig. Onderweg zien we schitterende stranden, we maken een stop bij het prachtige Lang Co beach, en passeren we de Wolkenpas, de klimatologische grens tussen noord en zuid Vietnam. 

  image

  Hoi An is een oud handelsstadje aan de Thu Bon-rivier dat nog steeds het uiterlijk van vroeger heeft. Met zijn oude koopmanshuizen is het een fascinerend openluchtmuseum ter grootte van de Jordaan. Hoi An is fantastisch! De huizen zijn vrolijk geel gekleurd en de oude stad hangt vol met gekleurde lampionnen, wat de stad haar speciale sfeer geeft. Na aankomst maken we een stadswandeling door dit gezellige plaatsje. Je schiet hier de mooiste foto’s!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Hoi An / vrije dag

  image

  Je gaat je zeker niet vervelen in Hoi An. Wil je iets actiefs? Maak dan een prachtige fiets- en/of wandeltocht. Of wat dacht je van de combinatie actief én ontspanning tijdens een fietstocht naar het tropische Cua Dai strand. In Hoi An kan je de leukste souvenirs kopen, van een Vietnamese rieten hoed tot lampionnen in de mooiste kleuren.

  image

  's Avonds waan je je in Hoi An helemaal in het verleden wanneer je door de smalle straatjes met de oude koopmanshuizen loopt. Het is gegarandeerd smullen als je de lokale Cao Lau besteld. Een lekker gerecht van noedels, knapperige groenten, kruiden en pinda's.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht naar Dalat

  image

  We rijden naar de luchthaven van Danang en vliegen vervolgens naar Dalat. Een groen stuk Vietnam dat niet te vergelijken is met andere delen van het land. Met dank aan het prettige klimaat vind je rondom Dalat veel landbouwgebied, waar groenten, fruit en koffie worden verbouwd. In Dalat ontsnappen we even aan de stedelijke drukte. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Dalat / vrije dag

  image

  In de omgeving van Dalat kom je veel architectuur met een Europees en Franse achtergrond tegen. Het is bijzonder om dat in Azië zo goed terug te zien. We maken een mooie trip door de omgeving en bezoeken een koffieplantage en een krekelboerderij. Bij een zijdeplantage zien we hoe zijde gemaakt wordt met behulp van de zijderups.

  image

  Vergeet niet je zwembroek mee te nemen want bij een mooie waterval kun je wat afkoeling halen. Wil je nog wat actie? Dan is er de mogelijkheid om een touwenparkoers te volgen of aan canyoning te doen. Tijd voor een portie adrenaline.

 • 16

  naar Mui Ne

  image

  It’s beach o’clock. Vandaag rijden we in ongeveer 4 uur naar Mui Ne. Het chillen kan beginnen! Heerlijk, even een paar dagen aan zee en strand!  Als de wind en golven gunstig zijn kun je goed surfen in Mui Ne. In de zomer kan er 's middags af en toe een tropische bui vallen, het koelt dan lekker af. We overnachten in een comfortabel hotel met een fijn zwembad gelegen in een tropische tuin aan het strand. 's Avonds kun je in één van de vele restaurantjes genieten van heerlijke vis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Mui Ne / vrije dag

  image

  In de omgeving van Mui Ne, kun je altijd prachtige wandelingen langs het strand maken. De zandduinen van Mui Ne zijn beroemd. Je treft hier een uitgestrekt gebied met zowel witte als rode zandduinen. Je kunt er van af vanaf springen of surfen met een speciaal sandboard. We kunnen wat biertjes en frisjes halen om samen met elkaar op een duinpunt te genieten van een prachtige zonsondergang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Ho Chi Minh City

  image

  In een paar uur rijden we naar Ho Chi Minh Stad, voormalig Saigon. Je proeft het Franse verleden bij het oude stadhuis, het postkantoor en de kathedraal. Stuk voor stuk mooie gebouwen die na ruim een eeuw nog steeds volop in gebruik zijn. Wat al heel de reis opvalt is dat Vietnamezen soms wel met z’n vieren tegelijk op een scooter zitten. Vervoeren ze geen familieleden? Dan worden kippen, geiten en andere bizarre producten in groten getale op een creatieve manier vastgebonden op de kleinste scootertjes. We overnachten in een comfortabel hotel, in het centrum van Ho Chi Minhstad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Ho Chi Minhstad / bezoek Cu Chi

  image

  In de ochtend vertrekken we naar de Cu Chi tunnels. Deze tunnels zijn gegraven door de Vietcong in hun strijd tegen de Fransen, maar werden later vooral gebruikt in de oorlog tegen de Amerikanen. Een lokale gids toont ons enkele gangen, slaapruimtes en een ziekenboeg. Ook heb je de mogelijkheid om een stukje door de tunnels te kruipen. Zo krijg je een goed gevoel hoe de Vietnamezen hier destijds lief en leed hebben gedeeld. Een indrukwekkend bezoek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  dagtrip naar de Mekong Delta

  image

  Tijd om de paden en waterwegen van de weelderige Mekong Delta te ontdekken. Dit doen we natuurlijk per boot. Onze boot zigzagt door een doolhof van schaduwkanalen om uiteindelijk een geweldige fruitboomgaard te vinden waar je veel beroemde tropische vruchten uit Vietnam kunt proeven. Het prachtige dragonfruit en de mini ananasjes smaken nergens beter dan in Azië.

  image

  Je zult merken dat het dagelijkse leven van de Mekong-dorpelingen op een aantal manieren verschilt van de rest van de bevolking van het land, vanwege hun waterige thuisland. De delta is vlak en vruchtbaar en wordt bewoond door miljoenen Vietnamezen die de hele dag in de weer zijn. 

  image

  Aan het eind van de dag arriveren we weer in Ho Chi Minh City. Is het een idee om de avond gezellig samen af te sluiten? Een laatste Vietnamese maaltijd en daarna Saigon biertjes drinken?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht naar Amsterdam

  Jammer, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. In drie weken heb je er een compleet nieuwe vriendengroep bij gekregen. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Perfecte afwisseling tussen cultuur, natuur en bruisende steden
 • Boottocht door het minder bezochte Lan Ha Bay bij Halong Bay
 • Trektocht door het nog onbekende Da Bac
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Relaxen aan het strand van Mui Ne
 • Variatie in accommodatie: hotels en homestays
 • Bezoek aan Cu Chi tunnels inbegrepen
 • Excursie naar de Mekong Delta
 • Veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen
 • Fietstocht door het onbekende Hai Hau

22-35ers reis Vietnam

Kajakken langs rotsformaties

image
22 dagen vanaf € 1.949
Naar boven
 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen