< Terug naar overzicht
De 22-35ers reis van… Karin in Vietnam

De 22-35ers reis van… Karin in Vietnam

In 2019 introduceerden we onze 22-35ers reizen, speciaal ontwikkeld voor twintigers en dertigers die samen met leeftijdsgenoten een land willen verkennen op een avontuurlijke, gezellige en zorgeloze manier. Inmiddels gaan onze 22-35ers reizen naar 18 bestemmingen over de hele wereld en zijn ze razend populair. Ook onze eigen jonge medewerkers hebben de 22-35ers reizen helemaal ontdekt. In deze reeks interviews delen ze hun ervaringen. Dit keer vertelt Karin over haar 22-35ers reis naar Vietnam.

Wie ben je en wat doe je bij Sawadee?

Mijn naam is Karin en ik ben 29 jaar oud. Ik werk sinds 2017 (met een kleine onderbreking door corona) bij Sawadee. Ik werk op de sales support afdeling, dat is de afdeling waar we alle vragen van klanten beantwoorden en de boekingen afhandelen. Zodra je een reis geboekt hebt, kan je dus met mij of één van mijn collega’s in contact komen. We werken, op onze afdeling nauw samen met onze collega’s van reserveringen. Het is heel afwisselend om bij Sawadee te werken. Geen dag is hetzelfde! Daarnaast heerst er een hele fijne sfeer in ons team en op kantoor. Iedereen die op ons kantoor werkt heeft een passie voor reizen en zo ben je continu bezig met je eigen volgende reis te bedenken!

Hoi An Vietnam

Waarom heb je voor deze reis gekozen?

De reden dat ik voor Vietnam heb gekozen, is eigenlijk heel simpel. Ik was nog nooit in Azië geweest en ik wilde dat daar verandering in zou komen. Vietnam is een bestemming waar ik niet gauw alleen heen zou gaan, dus een groepsreis is dan ideaal! Het land biedt een mooie combinatie van stad, cultuur en natuur en die afwisseling sprak mij erg aan. Natuurlijk bieden wij meerdere reizen aan naar Vietnam, maar een 22-35ers reis paste het beste bij mij. Ik wilde namelijk graag op reis met leeftijdsgenoten en dat kan op deze manier.

Trekking Da Bac

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan je reis? 

In 2019 ben ik met Sawadee meegeweest naar Marokko. Dat was mijn eerste groepsreis en daar heb ik goede herinneringen aan overgehouden. Ik had voorafgaand aan de reis al veel goede dingen over Vietnam (en vooral over het eten) gehoord van collega’s en vrienden. Naarmate de reis dichterbij kwam kreeg ik dus steeds meer zin om op reis te gaan! 

Groepsfoto Vietnam

We hadden in onze groep al snel contact gemaakt via de Sawadee-app en niet snel daarna volgde er een WhatsApp groep. Zo konden we alvast wat kennismaken en werd er een ontmoeting op Schiphol bij de check-in gepland. De sfeer in de groep was gelijk goed en dat is de hele reis zo gebleven. Zeker tijdens het verblijf in de homestays werd dit nog eens bevestigd. In de homestays verblijf je namelijk bij de lokale bevolking thuis en zijn de voorzieningen wat beperkter. Maar het is zeker niet minder gezellig. Er zijn vele spelletjes gespeeld, goede gesprekken gevoerd en vooral heel veel gelachen. Vietnam heeft mij dus allesbehalve teleurgesteld en mijn collega’s en vrienden hebben ook niet gelogen over het heerlijke eten!

Nieuwe vrienden

Wat vond jij de absolute hoogtepunten van jouw reis? 

Er waren heel veel hoogtepunten tijdens deze mooie reis! Zoals het verblijf in de homestays, kajakken in La Han Bay, (vals) meezingen in de karaokebar, struinen door het gezellige Hoi An, een jeeptour in Mui Ne en het verblijf in het westerse Ho Chi Minhstad. 

Zwembad homestay Vietnam

Laat ik beginnen met het verblijf in de homestays. Eén van de homestays in Pu Luong lag midden tussen de rijstvelden. Het uitzicht was dus prachtig. We hadden die dag ook een zwembad, wat een zeer welkome verrassing was. De temperatuur tikte namelijk met gemak de 35 graden aan. En wat is er nu beter dan zwemmen met je reisgenoten, met uitzicht op de rijstvelden?

La Han Bay Vietnam

Later tijdens de reis hebben we ook gekajakt in La Han Bay. Onze tourleader vertelde die ochtend dat wij de enige groep zouden zijn in de baai en ze had niet gelogen! Als enige toeristen peddelden we ruim een uur langs prachtige rotsformaties. Iedereen bleef maar om zich heen kijken en foto’s en filmpjes maken. Na de kajaktocht werden we beloond met een uitgebreide lunch op onze privé boot die onze tourleader geregeld had. 

Boottocht Vietnam

Ten slotte wil ik de jeeptour in Mui Ne niet vergeten. Eigenlijk wist niemand van de groep wat we hier konden verwachten. Dit gebied is onwijs groot en je kan in deze duinen quad rijden, maar ook kiezen voor de jeep. Met z’n zessen in een jeep hebben we een hele gave tocht gemaakt dwars door de zandduinen. Soms leek het net een achtbaan en ging je met de auto stijl naar beneden. Wat een ervaring!

Jeeptour Mui Ne

Zou je nog eens op 22-35ers reis gaan en welke bestemming zou je dan kiezen? 

Ik zou zeker nog eens meegaan met een 22-35ers reis, zo staan Zuid-Afrika en Costa Rica nog hoog op mijn lijstje! Het fijne aan een 22-35ers reis is dat je nergens over na hoeft te denken en je op een leuke manier nieuwe mensen leert kennen. Waar ik normaal ik alles regel voor mijn eigen vakanties, kan je nu gewoon de bus instappen en alles over je heen laten komen. In Vietnam hadden wij een uitstekende lokale reisleidster. Ze heette Trang en ze regelde alles voor je! Ze wist precies waar je het beste kon eten en waar je vooral op moest letten tijdens het verblijf. Zo leerde we bijvoorbeeld al op de eerste dag welke ijsblokjes (in je drinken) te vertrouwen waren en welke niet. Alles bij elkaar heeft onze reisleidster zeker bijgedragen aan een nog mooiere reis! 

Trekking Da Bac

Om af te sluiten; de snelle vragenronde: 

Wat is het lekkerste dat je op reis hebt gegeten? 

Huisgemaakte loempia’s in de homestays 

Wat is het mooiste dat je op reis hebt gezien? 

Lan Ha Bay 

Wat is het gaafste dat je op reis hebt meegemaakt?

Jeeptour door de White Sand Dunes 

Hoe zou je jouw 22-35ers reis naar Vietnam in één woord omschrijven? 

Onvergetelijk!

Meer ervaringen over onze 22-35ers reizen lezen? Check dan ook de andere interviews uit de reeks: