< Terug naar overzicht
Thailand: 5 tips die je familiereis onvergetelijk zullen maken!

Thailand: 5 tips die je familiereis onvergetelijk zullen maken!

Thailand staat bekend om de eeuwenoude tempels en niet te vergeten het boeddhisme. Maar dit land heeft nog zóveel meer te bieden. Niet voor niks wordt Thailand jaarlijks door vele toeristen bezocht. Thailand is namelijk zo divers; je vindt hier jungles, de mooiste stranden, ontelbare diersoorten en ga zo maar door. Voor iedereen die gek is op cultuur, natuur en heerlijk eten is Thailand een echte aanrader. Je zal je geen minuut vervelen dankzij deze 5 tips.

Bruisend Bangkok

Een bezoek aan Bangkok mag tijdens een familiereis naar Thailand niet ontbreken.Niet alleen omdat het de hoofdstad is, maar ook omdat er in deze metropool mooie bezienswaardigheden te vinden zijn. Er valt zoveel te zien in Bangkok, dat je haast niet weet waar je moet beginnen. Mocht je niet zo lang in Bangkok verblijven, dan is Ko Ratanakosin een must. In dit gebied liggen de meeste bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Hier vind je de Grand Palace, Wat Pho en Wat Phraw Kaew. En vooral Wat Pho is heel bijzonder. Deze plek staat namelijk bekend om de grootste liggende Boeddhabeeld ter wereld van 46 meter lang en 15 meter hoog.

Chiang Mai

Na Bangkok is Chiang Mai de grootste stad van Thailand. Chiang Mai ligt in het noorden van Thailand, wat bekend staat om de adembenemende bergen en jungles. Wat Chiang Mai zo uniek maakt, is het feit dat deze stad haar eigen cultuur, dialect, festivals en tradities heeft. In Chiang Mai vind je bekende tempels, zoals Wat Phratat, Doi Suthep en Wat Chedi Luang. Als je iets anders wilt zien dan tempels bieden de vele marktjes een goed alternatief. Vooral de grote avondmarkt is zeer populair. Of schrijf je in voor een kookworkshop; altijd leuk en lekker.

Olifanten verzorgen in het Elephant Nature Park

Lijkt het je leuk om voor een dag olifanten te verzorgen? Dan ben je bij het Elephant Nature Park aan het goede adres. Sangduen Chailert, de oprichtster van dit natuurpark, koopt mishandelde olifanten om ze in haar park te kunnen verzorgen. In het Elephant Nature Park kunnen de olifanten tot rust komen en krijgen zij de zorg die ze nodig hebben. Je kunt hier -variërend van een dag tot een paar weken- vrijwilligerswerk doen. Je krijgt dan een korte opleiding over de Aziatische olifant, leert ze voeren en wassen.

Lekker relaxen op Koh Samet

Vanuit Bangkok is dit paradijs makkelijk en snel te bereiken. Voor wie lekker wil relaxen is Koh Samet een echte aanrader. Witte stranden, helderblauw water en veel koraal is wat je op dit prachtige eiland zult vinden. Je kan hier ook genieten van heerlijke zeevruchten en het uitgaansleven. Vanaf de zuidwestelijke kustlijn kan je de zonsondergang bewonderen. Vergeet ook niet om de vuurshow op Ao Hin Khok en Hat Sai Kaew te bekijken. Deze vindt dagelijks plaats tussen 18.00 en 22.30 uur.

Historisch Sukhothai 

Vroeger was Sukhothai de hoofdstad van Thailand. Zoveel jaren later is deze plek nog steeds belangrijk voor Thailand. In het Sukhothai Historical Park zijn er namelijk nog 21 historische ruïnes te vinden, die vermeld zijn in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tip: Je kunt voor het verkennen van deze bezienswaardigheden een fiets huren bij het Sukhothai Historical Park.  


Laat een reactie achter