< Terug naar overzicht
Fietsen in Frankrijk

Fietsen in Frankrijk

Vive la France! Fietsen door het Franse landschap biedt je prachtige perspectieven. Frankrijk bezit over afwisselende gebieden; van de bloem geurende lavendelvelden tot aan de ruige Atlantische kust. De twee gebergtes van dit land; de Alpen en de Pyreneeën zorgen voor vele fietsroutes. In het zuidelijk gedeelte van Frankrijk heerst een Mediterraan klimaat wat zorgt voor aangename temperaturen tijdens het fietsen. Frankrijk is geschikt voor alle typen fietsers; het land heeft hoge bergen maar ook vlakke routes in het dal. Ga je voor een fietstocht door Frankrijk, dan ga je voor een heerlijke fietsvakantie!

Tour de France, maar dan anders

Stap op de fiets en beleef de ‘Tour de France’ zelf bij een van de vele routes. Zuid-Frankrijk bijvoorbeeld wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Rhône. De Provence ligt ten oosten van deze rivier en de Languedoc-Rousillion en de Pyreneeën liggen westelijk hiervan. De streek de Provence staat bekend om zijn wijnbouw, waarvan rosé in het speciaal. Bovendien zijn de bergen én vlaktes gevuld met gezellige steden en dorpjes. Dit landschap in combinatie met de vele zonuren draagt bij aan geliefde fietsroutes. Niet alleen Zuid-Frankrijk, maar ook Oost-Frankrijk gekenmerkt door de Alpen en West-Frankrijk met zijn grillige kustlijn zijn goed voor de meest bijzondere routes op de fiets.


Reisinspiratie

Het land van de wijn en kaas is groot en veelzijdig. Dat kan het soms nog wel eens lastig maken bij het kiezen van de juiste fietstocht. Frankrijk sluit aan bij ieder zijn of haar wensen. Bourgondië is uitermate geschikt voor families. Er zijn routes met vele rustige, redelijk vlakke weggetjes en routes over glooiende heuvels langs wijngaarden. Of wat dacht je van een fietsreis in de Dordogne? Fietsen door deze streek brengt je langs middeleeuwse kastelen en kerkjes. Met de kids op fietsvakantie in Aveyron kan zelfs in combinatie met meerdere activiteiten. Tijdens de reis doe je namelijk twee stuwmeren aan, waar waterliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Je kan ook kiezen voor de échte klassieker.Fiets in drie weken van Nederland naar de Franse kust aan de Middellandse Zee. De fietstochten zijn niet al te zwaar, waardoor er dus volop gelegenheid is om fietsend van de omgeving te genieten.  Het landschap wordt constant ingewisseld voor een andere, je fietst namelijk door de Eifel, de Vogezen, de Jura en tot slot de Provence.


Fietstips

Voor de fietsfanaten zijn hieronder een aantal tips geselecteerd:

  • Tijdens het fietsen op een hete zomerdag heeft je lichaam voldoende vocht nodig, drink daarom dus voldoende en regelmatig. 
  • Geef kraanwater een smaakje door bijvoorbeeld citroensap, limonade of munt eraan toe te voegen et voilà!
  • Zorg ervoor dat je alleen echt de nodige bagage meeneemt als je gaat fietsen, teveel bagage zorgt ervoor dat je al die extra kilo’s moet meesjouwen… 
  • Fietsen in de volle zon stelt je huid constant bloot aan zonnestraling, smeer je daarom dus goed en vaak om niet te verbranden.


Laat een reactie achter